M-am uitat rapid pe punctul 10, infrastructura si transporturile. Din pacate ne limitam la "dezvoltarea" infrastructurii si la taxe si venituri generate din utilizare. In timp ce mai toate tarile cu iesire la mare au o flota de stat, mai mica sau mai mare, noi nu vrem asa ceva. Nu inteleg de ce? Doar pentru simplul fapt ca flota existenta in '89 s-a dus pe apa sambetei? La fel cum operatorii (armatorii) privati reusesc sa faca profit asa poate si statul s-o faca. Pentru inceput o companie mica (cu 3-5 nave intre 3000 si 7500 dwt) poate aduce profit inca din primul an.
Suna bine dar, ca si alte programe/platforme, este suficient de vag ca sa nu sperie anumiti votanti dar si ca sa aiba putine sanse sa devina realitate.
De exemplu, ce ministere vor fi eliminate? Care servicii publice vor fi externalizate? Ce economii (estimate) se vor face aici? Sunt acestea suficiente pentru a sustine acel 15% din buget alocat investitiilor in infrastructura? Asta avand in vedere ca salariile si pensiile mananca vreo 60% din buget. Cum anume se va creste disciplina in cheltuirea de fonduri publice?
In unele puncte chiar se putea detalia fara teama de a pierde prea multe voturi.
lilick, nu mai insista. gafa e gafa. cat de serioasa e actualizare daca nu s-au facut minime interventii de corectura? n-are peneleul pe undeva prin subsol un redactor de text cu experienta?
M-am uitat rapid pe punctul 10, infrastructura si transporturile. Din pacate ne limitam la "dezvoltarea" infrastructurii si la taxe si venituri generate din utilizare.
RăspundețiȘtergereIn timp ce mai toate tarile cu iesire la mare au o flota de stat, mai mica sau mai mare, noi nu vrem asa ceva. Nu inteleg de ce? Doar pentru simplul fapt ca flota existenta in '89 s-a dus pe apa sambetei?
La fel cum operatorii (armatorii) privati reusesc sa faca profit asa poate si statul s-o faca. Pentru inceput o companie mica (cu 3-5 nave intre 3000 si 7500 dwt) poate aduce profit inca din primul an.
@Lucian, e domeniul tau. Sunt sigura ca ai dreptate. :)
RăspundețiȘtergereAm preluat platforma de la tine.
RăspundețiȘtergereOK< Florin. :)
RăspundețiȘtergere"Ceea ce presupune ca alegerile generale din acest an..." (p. 4)- asta spune totul despre cat de actual e documentul.
RăspundețiȘtergereSuna bine dar, ca si alte programe/platforme, este suficient de vag ca sa nu sperie anumiti votanti dar si ca sa aiba putine sanse sa devina realitate.
RăspundețiȘtergereDe exemplu, ce ministere vor fi eliminate? Care servicii publice vor fi externalizate? Ce economii (estimate) se vor face aici? Sunt acestea suficiente pentru a sustine acel 15% din buget alocat investitiilor in infrastructura? Asta avand in vedere ca salariile si pensiile mananca vreo 60% din buget. Cum anume se va creste disciplina in cheltuirea de fonduri publice?
In unele puncte chiar se putea detalia fara teama de a pierde prea multe voturi.
Plesca,
RăspundețiȘtergereAm trimit la un blog de unde am preluat. Ai vazut ce scrie acolo? Nu de alta, dar sa nu vorbim ca prosti... inutil.
Petrini,
OK. Intreaba si tu pe la Vosganian, Voicu...
da, lilick, am vazut. deci, documentul apare in martie 2010 si vorbeste ce va face partidul in perspectiva alegerilor din 2009.
RăspundețiȘtergereOK, hai sa-ti traduc. Este forma finala a acestui document, actualizata in martie 2010.
RăspundețiȘtergerelilick, nu mai insista. gafa e gafa. cat de serioasa e actualizare daca nu s-au facut minime interventii de corectura? n-are peneleul pe undeva prin subsol un redactor de text cu experienta?
RăspundețiȘtergereCe gafa, omule? Scrie ce ti-ama spus eu pe blogul respectiv? Scrie! Ce mai vrei?
RăspundețiȘtergere