30 aug. 2012

Ce iti doresti de la viitorul tau deputat sau senator?

Da, urmeaza alegerile, si trebuie sa aratam si noi ca avem niste pretentii fata de cei care ne vor reprezenta in viitorul legislativ. Eu mi-as dori sa votez, din partea PNL, persoane care nu au colaborat cu fosta securitate, care nu au facut parte din nomenclatura PCR, care sa faca dovada unei bune cunoasteri a documentelor programatice ale partidului, sa nu fi facut declaratii contra PNL sau sa fi avut activitate publicistica explicita contra partidului si a principiilor liberale. Daca au mai fost parlamentari, in campanie sa faca neaparat dovada activitatii lor parlamentare. Sa aiba o comunicare permanenta si reala cu electoratul in online si nu numai. In plus, daca se poate: sa fie monarhisti.  

Considerati-o, va rog, o leapsa! Am uitat sa ne mai jucam asa... 

28 aug. 2012

Ponta - congres si nunta cu interlopi

Din ultimul comunicat al guvernului: "Victor Ponta se va afla, de luni până joi, în Africa de Sud şi va participa la mai multe reuniuni şi întâlniri politice cu ocazia acestui congres." 

"Cu ocazia Congresului al XXIV-lea al Internaţionalei Socialiste, care are loc o dată la patru ani, începând de luni, premierul Victor Ponta este prezent la Cape Town, în Africa de Sud, conform informaţiilor din site-ul Executivului din România. Însă este cel puţin ciudat că evenimentul începe de fapt joi, la data de 30 august, relevă Money.ro." - scrie The Epoch Times, unde gasiti mai multe informatii despre congres. 


Hai sa il parasc putin pe Ponta.  Se duce mai devreme si se intoarce in prima zi a congresului pentru ca se pregateste de nunta. Sambata va fi nas la nunta unui mare fiu de interlop valcean, Vasile Gorun. Detalii aici. Mai multe despre temutul Gorun, aici


P.S. - Tot sambata are loc o alta nunta cu interlopi, langa Palatul Snagov, la cort



24 aug. 2012

Mihail Neamtu "caught with fofârlica"

Sa mai si radem, ca avem de cine. Ati citit stirea asta? "Atenşăn pliz: cum îşi traduce Mihail Neamţu postările de pe Facebook cu Bing şi ce iese" 

Iata cum a cerut Mihail Neamtu, in traducere, demisia Monei Pivniceru: “Noua Republică cere demisia Noii Republici cerând Monei Pivniceru Monei demisia din poziţia de Pivniceru.”

:))


15 aug. 2012

Marius Oprea despre procurorii basisti...

Istoricul Marius Oprea a declarat, luni, la Brasov, ca a facut sute de plangeri penale impotriva securistilor si fostilor activisti comunisti, insa nimeni nu a fost condamnat.

"De la inceput nu am militat pentru condamnarea comunismului, ci a comunistilor. Nu poti aduce in fata instantei o ideologie - fiindca, vorba unui procuror, trebuie sa stii prenumele comunismului, data nasterii si adresa lui pentru a putea fi citat - dar ii poti condamna pe cei care se fac vinovati de crimele in numele lui", a spus Marius Oprea. Mai mult aici

"Maria! Maria!", strigau americanii...

„Maria! Maria! Îmi auzeam numele strigat de mii de voci şi, după obiceiul american, de la geamuri se aruncau lungi ghirlande de hârtie şi tot felul de alte bucăţele de hârtie, de la miile de geamuri ale fantasticelor clădiri, până când tot aerul se umpluse de fâlfâiri albe, ca de milioane de păsări mari şi mici“. Multumita eforturilor Reginei Maria, legaturile Romaniei cu marile puteri capata dimensiuni noi, iar statul roman incepe sa aiba un rol important in politica lumii. Suntem astazi doar o palida amintire a imaginii pe care incepuse sa o aiba tara noastra atunci. In memoria unei Regine cu numele sfant Maria, un om cu un caracter puternic, care si-a iubit tara de adoptie si poporul ei mai presus decat orice.

12 aug. 2012

Regele, ieri, la Bière

Romania ar fi putut fi condusa ca un jeep de razboi de colectie. O spune si Marius Ghilezan, aici. Am ales sa calatorim intr-un harb, condus de soferi de autobaza. Mai multe poze de ieri, cu Regele, pe Romania, Altfel.




10 aug. 2012

Despre necesitatea restaurarii Monarhiei: Alina Mungiu Pippidi

"Il mai tineti minte pe baietelul care a plans in 1992 cand s-a despartit de noi? Nu mai e baietel demult. Printul Nicolae (nascut in 1985), pe numele sau intreg Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, este fiul printesei Elena (nascuta in 1950) - a doua fiica a regelui Mihai I - si al lui Robin Medforth-Mills (1942-2002), profesor si fost oficial al Natiunilor Unite. Ar fi asta o optiune?

O sa spuneti ca numai pentru chestia asta cu numirea procurorilor si judecatorilor e ridicol sa schimbi sistemul de guvernare si ca ma tin de sotii. Acuma, eu ma tin de sotii uneori, mai ales cand vad pe altii asa incrancenati, dar asta nu e neaparat una din acele ocazii. 


Nu, e greu, daca nu cu neputinta sa gasesti un presedinte impartial care sa numeasca procurori. Si aici vedem marele avantaj al monarhiei. Nu de azi: a fost traditional rolul regilor sa numeasca judecatorii, dintr-o lista avansata de consilieri sau Parlament. In Anglia persista acest sistem si azi, denuntat ca arhaic, dar e cel mai vechi si mai bun, mai ales de cand avem monarhii constitutionale si monarhii nu mai sunt implicati in politica, ci deasupra si inafara ei.
"  

Probabil ca nu va vine sa credeti daca va spun, dar acest fragment este extras dintr-un articol al Alinei Mungiu Pippidi, care vorbeste, cred, pentru prima data, despre necesitatea restaurarii Monarhiei. Din nevoia stringenta, care apare si mai clar in aceste zile, de a avea un personaj neutru, un Rege, care sa numeasca procurorii si judecatorii. 


Alina Mungiu Pippidi ar fi putut sa fie demult monarhista. Sotul, Andrei Pippidi, e un regalist recunoscut. Insa faptul ca se pronunta pe tema de-abia acum, demonstreaza clar imperiozitatea acestei solutii. Situatia o cere. Si zilele din urma ne demonstreaza cata nevoie avem, pentru reconstructia statului pe niste baze solide, de aceasta cale si de un punct fix, stabil in timp si neutru. Poti fi monarhist nu numai din convingere ci, la fel ca Alina Mungiu, din pura necesitate. Da-i, Doamne, intelectualului roman, mintea cea de pe urma! 

5 aug. 2012

Mai intelegeti ceva?

E foarte romanesc tot ce se petrece in ultima vreme. Se cer demisii, se fac declaratii care dupa o vreme se retracteaza, totul e in haos, iar propaganda predomina in locul unor dezbateri reale. In final, cel mai sigur lucru e ca stim sigur ca nu stim cati suntem. Dar sa incercam putin sa gandim limpede.  

Si sa vedem mai intai ce a cerut CCR. Selectez din comunicat: "Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflat pe listele electorale permanente de către autorităţile publice, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca până la 31 august 2012 să transmită listele electorale actualizate în baza cărora s-a desfăşurat refendumul din 29 iulie 2012"

Deci listele pe baza carora s-a desfasurat deja referendumul, nu unele noi.  Atunci de ce facem mini-recensamantul?  Cum suna legea referitoare la reactualizarea listelor si cine e responsabil de ele"(2) Reactualizarea listelor electorale permanente se face de catre primari, potrivit prevederilor Legii nr. 68/1992, respectiv ale Legii nr. 70/1991, republicata, cu modificarile ulterioare, in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului."

Ce spune Ponta"Miniştrii Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au semnat adresa de trimitere a datelor pentru numărul de CNP-uri, existentă la serviciul de evidenţă a persoanei la nivel centralizat, dar judecătorii Curţii au cerut date reale privind listele electorale permanente pe baza cărora s-a desfăşurat refendumul."  


De ce Rus si Dobre nu au trimis Curtii Constitutionale listele electorale actualizate pe baza carora s-a desfasurat referendumul? Se intelege si din decizia CCR si din declaratia lui Ponta ca nu au facut-o. Mai  inteleg, de asemenea, din stirea aceastaca lui Dobre i s-a cerut in PNL retragerea sprijinului politic. Oare e adevarat? 

Sa mergem mai departe:  Cum se calculeaza cvorumulArticolul 5, alineatul 2 al Legii nr. 3/2000: "Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente." 


In legatura cu felul cum se calculeaza cvorumul, Ponta a fost oscilant la distanta de o ora, facand declaratii diferite. Initial a spus ca cei din strainatate, de pe listele speciale, nu sunt luati in considerare la cvorum, apoi a retractat. Probabil s-a gandit ca in cazul in care nu se iau in consideratie decat listele electorale permanente, nu se pun la socoteala nici cei de pe listele suplimentare din tara. Acestia vor aparea si pe listele electorale permanente, dar ca nevotanti, ceea ce nu avantajeaza USL. Si cei de pe listele suplimentare au votat in imensa lor majoritate pentru demiterea presedintelui, fie in tara fie afara. 


Exista si cateva petitii care ii cer demisia lui Rus. "S-a dovedit că afirmaţia nu a fost adevărată", a spus Ponta la o televiziune de ştiri, întrebat despre declaraţia din 24 iulie a ministrului de Interne, referitoare la numărul total al cetăţenilor cu drept de vot.  Atunci de ce nu il demite?

  
Voi ce parere aveti despre toata aceasta nebunie? 

2 aug. 2012

Ati vazut cum au votat moldovenii de peste Prut? :))

Pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente puteti sa gasisti rezultatele votului, inclusiv din diaspora.  Va rog sa consultati aici, daca sunteti interesati. Ceva mi-a sarit imediat in ochi pe listele din strainatate. Republica Moldova e singura tara unde nu s-a inteles cum trebuie votat:  daca iti place Basescu il asculti pe el si echipa lui si boicotezi, daca nu iti place si il vrei plecat, votezi ferm DA. Ei, bine, ei au fost mai altfel decat toti romanii din lume: au votat in marea lor majoritate NU.