30 ian. 2014

"Vasile Moldoveanu – Un tenor român pe patru continente" - un document exceptional

Maine, vineri, 31 ianuarie 2014, de la ora 18:30, la Opera Nationala din Iasi se lanseaza editia digitala a volumului "Vasile Moldoveanu – Un tenor român pe patru continente". Am citit deja o mare parte din carte. Marturiile tenorului Vasile Moldoveanu, prezentate sub forma interviului pe care il acorda Ioanei Diaconescu, la care se adauga contributia importanta a prietenului nostru Alexandru Patrascu, autorul blogurilor Despre Demnitate si Despre Opera, formeaza un document deosebit de complex, ce descrie si trateaza in primul rand situatia artistilor pe vremea comunismului, relatiile cu ARIA, cu partidul, "libertatile" si "privilegiile" pe care le aveau. Un capitol despre care nu stiu ca pana acum cineva sa il fi studiat si aprofundat. Si ma refer, desigur, la institutii precum IICCMER. Cartea este disponibila oricarui utilizator de internet si este gratuita. Ei i se adauga o pagina updatata pe Wikipedia si cateva "dovezi" audio ale talentului si faimei incontestabile de care s-a bucurat maestrul Vasile Moldoveanu la Metropolitan Opera din New York, in cele peste 100 de spectacole sustinute.

 

20 ian. 2014

Invitatie la dezbatere despre societatea civila si provocarile sale

Clubul Liberal Conservator vă invită marti, 28 ianuarie, la Sala CreArT din Piata Alexandru Lahovari Nr. 7, la o prima dezbatere despre rolul societatii civile.

"În căutarea adevăratei societăți civile. Este o societate civilă autentică una ce nu e racordată la agenda reală a cetăţeanului?" 

De mai bine de 24 de ani întrebuinţăm, de multe ori cu o încredere aproape magică, o expresie: "societatea civilă". În numele acestei "societăţi civile" s-au schimbat legi, s-au modificat Constituţii, au avut loc dezbateri mai mult sau mai puţin publice. În numele "societăţii civile" s-au semnat petiţii şi s-au organizat dezbateri de interes naţional.

Dar este cu adevărat "societate civilă" acea entitate care nu este loială agendei publice? Putem numi legitim ca fiind o "societate civilă" expresia publică a unor interese şi demersuri ideologice ce de multe ori sunt străine de dorinţele, idealurile, credinţele şi simţămintele societăţii româneşti?

 Pornind de la aceste intrebari, propunem o serie de dezbateri despre necesitatea naşterii unei adevărate societăţi civile, care să fie cu adevărat racordată la agenda cetăţeanului şi nu vrăjită de provocări ideologice. Vă invităm să vă alăturaţi nouă şi să participaţi la această primă dezbatere. Temele de discuţie programate:

Societatea civilă si provocările sale

1. Cum deosebim societatea civilă reală de una ideologizată.
2. Relatia societăţii civile cu Statul.

liberalconservator@gmail.com




13 ian. 2014

Apel catre monarhisti si toate organizatiile care sustin restaurarea Monarhiei!




10 ian. 2014

You Movie - aproape de start!

Revin cu promovarea Concursului Național de Film de scurt metraj pentru liceeni You Movie,  despre care vă povesteam înainte de Anul Nou. Se apropie lansarea și există deja câteva testimoniale de la regizori și actori români. Raluca Aprodu, Tudor Istodor, Adrian Titieni, Nicoleta Lefter, Bogdan Dumitrache, Tania Popa, Șerban Pavlu, Ana Ularu, Radu Iacoban, Andi Vasluianu și Florin Zamfirescu sunt primii ambasadori You Movie care invită elevii să fie creativi, să profite de această șansă și să  își descopere talentul în arta filmului.

"Țările foarte dezvoltate au o cinematografie foarte puternică. Cred că am merita-o și noi..." - Florin Zamfirescu

3 ian. 2014

2014. A doua zi. Dezolant.