Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
29 apr. 2010
PD-L incalca Legea Partidelor?
Acum cateva saptamani m-am interesat cum se pot face filiale PNL in diaspora. Exista multe persoane care traiesc in strainatate si care m-au intrebat cum se pot inscrie in PNL. Mi se parea normal sa se poata, avand in vedere ca stiam ca PD-L are filiale prin Spania, prin Italia. Am vorbit cu Ionut Iancu, iar el a consultat cu mare atentie Legea Partidelor Politice, Statutul PD-L... Iata la ce concluzie a ajuns... Cititi, va rog, AICI.
Fundatia Horia Rusu incepe sa elaboreze o Constitutie pentru consolidarea democratiei
Am participat astazi la constituirea Comisiei pentru o noua Constitutie, o dezbatere organizata de "Fundatia Horia Rusu". Lucrarile au fost deschise de Dorina Rusu, care a fost urmata de profesorii universitari Daniel Barbu, Corneliu Liviu Popescu, Gheorghe Piperea precum si de Dinu Zamfirescu.
Referitor la reducerea numarului de parlamentari si la referendumul din toamna anului trecut, profesorul Popescu a spus ca asistam la o propaganda de tip Goebbels, Romania ocupand locul 20 din 27 de state europene in ceea ce priveste raportul parlamentari/total populatie. Daca numarul parlamentarilor va ajunge la 300, Romania va cobori pe antepenultimul loc, adica pe locul 25, populatia riscand sa nu mai fie corect reprezentata numeric.
Redau mai jos cateva fraze rostite de invitati:
Corneliu Liviu Popescu:
• « Parlamentul nu este un fruntas pe ramura in Intrecerea Socialista. »
• « Daca Constitutia este violata des, la noi, de diversi barbati politici, iata ca gardianul ei, Curtea Constitutionala, nu numai ca nu o apara, dar sta dupa colt si primeste bani, transformandu-se intr-un veritabil proxenet. »
• « In curand, procurorii vor fi egali ca numar cu judecatorii. Avand in vedere si ceilalti reprezentanti din Ministerul Justitiei, pana la urma judecatorii, adica partea inamovibila a justitiei, vor ajunge sa fie larg minoritari.”
• “Pe cei care critica parlamentarii ca nu se duc la munca eu i-as intreba: dar voi, odata la patru ani, va duceti la vot?”
• « Daca ar fi sa facem un exercitiu de sinceritate, cati dintre noi ne cunoastem parlamentarul care ne reprezinta prin vot uninominal. Parlmentarul meu este, de exemplu, domnul Prigoana. Si sunt « foarte mandru » de acest lucru. »
• « Nu se doreste o verticalizare. Curtea Constitutionala este lipsita de verticalitate si de profesionalism. »
Gheorghe Piperea:
• « Daca se va ajunge la o masa critica a opiniei publice, eu nu cred ca un proiect de Constitutie promovat de Societatea Civila va mai putea fi ignorat. »
Daniel Barbu:
• « E mai bine sa ne conduca un presedinte cu multe atributii sau un Parlament responsabil? De 250 de ani avem un raspuns: e preferabil sa avem un Parlament responsabil. »
• « Sistemele bipartizane, cu doua partide parlamentare mari, nu se creaza la comanda! E bine sa constientizam asta. »
Dinu Zamfirescu:
• « Odata elaborate principiile noii Constitutii, ele vor deveni publice, iar partidele politice sunt libere sa le adopte sau nu. Sa spuna daca au ceva de spus. Nu sa actioneze numai dupa niste dispozitii. »
Cum spunea si Dorina Rusu, exista in perioada proletcultista un cantec celebru: « Hei-rup ». Versurile sunau cam asa: « Hei – rup, hei – rup, cad stanci de fier, in lupta dusa de brigadieri. » Concluzia a fost ca societatea trebuie sa se implice in dezbatere pe subiectul revizuirii Constitutiei, iar acest lucru nu trebuie infaptuit stahanovist, ca o munca de brigadier.
Video via Soim Press.
Legea liberala a lustratiei, mutilata in favoarea lui Basescu si a lui Stolojan
Legea Lustratiei este o initiativa a PNL. Dupa ani de zile de discutii si de negocieri, in sfarsit, PD-L a acceptat ca aceasta sa fie votata. Dupa ce atata timp i-au pus doar bete in roate. Cu o conditie insa: ca sefii misiunilor comerciale romane din strainatate, si persoanele cu responsabilitati in domeniul operatiunilor valutare, sa fie scosi din categoria lustrabililor. Adica Traian Basescu si Theodor Stolojan.
Mie asta mi se pare o mizerie absoluta! Despre ce lustratie mai vorbim? Iar o lege facuta dupa bunul plac al presedintelui si al gastii portocalii, pe care deja se impauneaza "anti-comunist" ca o sustin si o voteaza? Tismaneanu declara triumfal zilele trecute, referitor la aceasta lege a lustratiei, ca "In sfarsit, vor cadea mastile". Va las sa concluzionati singuri cine isi mai pune-n plus o masca.
Mie asta mi se pare o mizerie absoluta! Despre ce lustratie mai vorbim? Iar o lege facuta dupa bunul plac al presedintelui si al gastii portocalii, pe care deja se impauneaza "anti-comunist" ca o sustin si o voteaza? Tismaneanu declara triumfal zilele trecute, referitor la aceasta lege a lustratiei, ca "In sfarsit, vor cadea mastile". Va las sa concluzionati singuri cine isi mai pune-n plus o masca.
28 apr. 2010
PROTEST IMPOTRIVA PROIECTULUI DE LEGE A EDUCATIEI
Scrisoare deschisă adresată
Domnului Traian Băsescu, Preşedintele României,
Domnului Mircea Geoană, Preşedintele Senatului,
Doamnei Roberta Anastase, Preşedintele Camerei Deputaţilor,
Domnului Emil Boc, Primul Ministru al Guvernului României,
Domnului Daniel Funeriu, Ministrul Educaţiei Naţionale,
Preşedinţilor partidelor politice parlamentare,
Educaţia publică este parte a patrimoniului democratic european. Nucleu dur al crezurilor politice liberal, social-democrat şi democrat-creştin, educaţia publică constituie miezul viziunii despre societate purtate de toate mişcările democratice: o societate formată din cetăţeni critici, autonomi în gândire, capabili de discernământ şi neîncrezători în demagogia ce parazitează adesea viața politică. În orice societate modernă nivelul democrației este strâns legat de cel al educației. Apărarea acestei legături este condiţia indispensabilă a libertăţii şi pluralismului. Credem că, prin atitudinea pe care o au faţă de educaţie, partidele româneşti şi responsabilii politici au prilejul să-şi dovedească ataşamentul faţă de valorile democratice, precum şi apartenenţa de substanţă la marile familii politice europene.
Înaintat Parlamentului după o dezbatere publică nejustificat de scurtă, proiectul de reformă a învăţământului românesc desconsideră relaţia dintre educație și cetăţenie. Dimpotrivă, el se hrăneşte dintr-o viziune managerială și utilitaristă, inspirată de un tip de eficacitate ce poate fi cel al unei întreprinderi, dar niciodată al școlii sau universității. În ciuda a douăzeci de ani de regim democratic şi de deschidere europeană, constatăm că, ascuns de un limbaj tehnocratic, supravieţuiește vechiul comandament socialist al integrării dintre învăţământ şi producţie.
În învăţământul pre-universitar, proiectul de reformă dezvoltă trei principii, cel al „finanţării care urmează elevul”, cel al reducerii duratei studiilor obligatorii şi cel al mobilităţii cadrelor didactice, principii care, aplicate în context românesc, vor agrava criza structurală a şcolii.
Într-un sistem de educaţie în care elevii sunt slab şi, mai ales, inegal pregătiţi, iar infrastructura şcolară este adesea precară, „finanţarea care urmează elevul” va adânci diferenţele de pregătire dintre elevi, transformând educaţia de calitate într-un privilegiu de grup social şi spulberând definitiv speranţa egalităţii de şanse a tinerilor români în materie de formaţie şi carieră.
Refuzând, în opoziţie cu practica europeană, şcolarizarea obligatorie până la vârsta majoratului, proiectul abandonează o parte importantă a tinerilor români cu vârsta între 15 şi 18 ani, împingându-i către condiţia de forţă de muncă necalificată.
Dubla dependenţă a şcolii faţa de Ministerul Educaţiei şi de administraţia locală, agravată de preconizata desfiinţare a titularizării cadrelor didactice, va consolida raporturile clientelare deja existente în multe cazuri între direcţiile şcolilor, inspectorate, personalul politic şi administraţia locală, punând sub semnul precarităţii însăşi profesia de educator.
În învăţământul superior, proiectul de lege întăreşte capacitatea de control şi intervenţie a Ministerului, supunând Universitatea unei logici de funcţionare exclusiv antreprenoriale. Autonomia și democrația din universitățile românești, semnul intrării în normalitatea occidentală a vieţii noastre academice, sunt astfel grav prejudiciate. Este paradoxal și îngrijorător faptul că, astăzi, într-o perioadă în care democratizarea accesului la studii superioare a luat o amploare fără precedent în România, democrația internă a Universității este subminată printr-un gest politic grăbit.
Principiul autonomiei universitare este cheia de boltă a învățământului european. Proiectul anulează conținutul autonomiei și deschide calea politizării Universităţii prin posibilitatea extinsă pe care o oferă guvernului de a controla Universitatea, de a destitui Rectorii, de a înființa și desființa discreţionar programe de studii și de a decide, fără criterii clare, privilegierea unor Universități în detrimentul altora. Mai mult, proiectul invită Ministerul Educaţiei şi agenţiile publice abilitate la un demers ulterior de reglementare susceptibil să suprime şi ultimele marje de libertate permise spaţiului academic. Dacă litera şi spiritul proiectului vor deveni lege, Universităţile românești riscă să fie aduse într-o situaţie de dependenţă politică şi de mediocritate intelectuală.
Considerăm că ideea Universității prestatoare de servicii corupe adevăratul sens al demersului pedagogic şi al actului de cercetare, în centrul cărora se află întotdeauna cunoașterea. Ideea că Universitatea ar trebui să fie un simplu laborator de producție a unor competențe solicitate de o piaţa a muncii lipsită de claritate şi perspectivă deturnează misiunea fundamentală a Universităţii, aceea de loc al spiritului creator, al autonomiei personale și capacității critice.
În toate societățile moderne, şcoala şi universitatea au rolul de a dezvolta, a conserva și a transmite cunoașterea. Membrii corpului academic nu-şi pot îndeplini misiunea dacă sunt tratați ca prestatori de servicii. Libertatea de a gândi și de a cerceta trebuie să rămână neîngrădită de criterii străine spaţiului academic. Aceasta lege consacră dominația unui mod greşit de a înţelege eficienţa, mascând în acelaşi timp de o manieră rudimentară diminuarea investiţiei publice în educaţie. Viziunea managerială care ghidează întregul proiect subminează grav nu numai caracterul public, dar şi pe cel naţional al şcolii şi al Universităţii. Şcoala nu-şi mai propune să construiască conştiinţa civică şi naţională a tinerelor generaţii, să formeze persoane adaptabile cultural şi profesional, ci numai „competenţe” limitate şi improbabile pentru o piaţa a muncii a cărei evoluţie nu o mai poate prezice nimeni.
Vă cerem aşadar să constataţi împreună cu noi gravitatea acestui moment pentru sistemul naţional de educaţie, să opriţi procesul de aprobare a proiectului de lege şi să vă exercitaţi atribuţiile pentru relansarea dezbaterii publice şi naţionale în jurul reformei învăţământului.
Prof. Dr. Daniel Barbu (Univ. Bucureşti), Conf. Dr. Ionela Băluță (Univ. Bucureşti), Conf. Dr. Alexandra Ionescu (Univ. Bucureşti), Lector Dr. Ruxandra Ivan (Univ. Bucureşti), Conf. Dr. Ligia Livadă (Univ. Bucureşti), Lector Dr. Silvia Marton (Univ. Bucureşti), Lect. Dr. Camil Pârvu (Univ. Bucureşti), Prof. Dr. Florin Ţurcanu (Univ. Bucureşti), Prof. Dr. Laurențiu Vlad (Univ. Bucureşti), Asist. Dr. Claudia Maria Udrescu (Univ. Bucureşti), Conf. Dr. Mihai Chioveanu (Univ. Bucureşti), Conf. Dr. Florin Diaconu (Univ. Bucureşti), Asist. Ştefan Apăteanu (Univ. Bucureşti), Prof. Dr. Iulia Motoc (Univ. Bucureşti), Conf. Dr. Camelia Voinea (Univ. Bucureşti), Lucia Vodă (Univ. Bucureşti), Lect. Dr. Sorin Gabriel Sebe (Univ. Bucureşti)
.............................
- Petitia
- Grupul Facebook
Domnului Traian Băsescu, Preşedintele României,
Domnului Mircea Geoană, Preşedintele Senatului,
Doamnei Roberta Anastase, Preşedintele Camerei Deputaţilor,
Domnului Emil Boc, Primul Ministru al Guvernului României,
Domnului Daniel Funeriu, Ministrul Educaţiei Naţionale,
Preşedinţilor partidelor politice parlamentare,
Educaţia publică este parte a patrimoniului democratic european. Nucleu dur al crezurilor politice liberal, social-democrat şi democrat-creştin, educaţia publică constituie miezul viziunii despre societate purtate de toate mişcările democratice: o societate formată din cetăţeni critici, autonomi în gândire, capabili de discernământ şi neîncrezători în demagogia ce parazitează adesea viața politică. În orice societate modernă nivelul democrației este strâns legat de cel al educației. Apărarea acestei legături este condiţia indispensabilă a libertăţii şi pluralismului. Credem că, prin atitudinea pe care o au faţă de educaţie, partidele româneşti şi responsabilii politici au prilejul să-şi dovedească ataşamentul faţă de valorile democratice, precum şi apartenenţa de substanţă la marile familii politice europene.
Înaintat Parlamentului după o dezbatere publică nejustificat de scurtă, proiectul de reformă a învăţământului românesc desconsideră relaţia dintre educație și cetăţenie. Dimpotrivă, el se hrăneşte dintr-o viziune managerială și utilitaristă, inspirată de un tip de eficacitate ce poate fi cel al unei întreprinderi, dar niciodată al școlii sau universității. În ciuda a douăzeci de ani de regim democratic şi de deschidere europeană, constatăm că, ascuns de un limbaj tehnocratic, supravieţuiește vechiul comandament socialist al integrării dintre învăţământ şi producţie.
În învăţământul pre-universitar, proiectul de reformă dezvoltă trei principii, cel al „finanţării care urmează elevul”, cel al reducerii duratei studiilor obligatorii şi cel al mobilităţii cadrelor didactice, principii care, aplicate în context românesc, vor agrava criza structurală a şcolii.
Într-un sistem de educaţie în care elevii sunt slab şi, mai ales, inegal pregătiţi, iar infrastructura şcolară este adesea precară, „finanţarea care urmează elevul” va adânci diferenţele de pregătire dintre elevi, transformând educaţia de calitate într-un privilegiu de grup social şi spulberând definitiv speranţa egalităţii de şanse a tinerilor români în materie de formaţie şi carieră.
Refuzând, în opoziţie cu practica europeană, şcolarizarea obligatorie până la vârsta majoratului, proiectul abandonează o parte importantă a tinerilor români cu vârsta între 15 şi 18 ani, împingându-i către condiţia de forţă de muncă necalificată.
Dubla dependenţă a şcolii faţa de Ministerul Educaţiei şi de administraţia locală, agravată de preconizata desfiinţare a titularizării cadrelor didactice, va consolida raporturile clientelare deja existente în multe cazuri între direcţiile şcolilor, inspectorate, personalul politic şi administraţia locală, punând sub semnul precarităţii însăşi profesia de educator.
În învăţământul superior, proiectul de lege întăreşte capacitatea de control şi intervenţie a Ministerului, supunând Universitatea unei logici de funcţionare exclusiv antreprenoriale. Autonomia și democrația din universitățile românești, semnul intrării în normalitatea occidentală a vieţii noastre academice, sunt astfel grav prejudiciate. Este paradoxal și îngrijorător faptul că, astăzi, într-o perioadă în care democratizarea accesului la studii superioare a luat o amploare fără precedent în România, democrația internă a Universității este subminată printr-un gest politic grăbit.
Principiul autonomiei universitare este cheia de boltă a învățământului european. Proiectul anulează conținutul autonomiei și deschide calea politizării Universităţii prin posibilitatea extinsă pe care o oferă guvernului de a controla Universitatea, de a destitui Rectorii, de a înființa și desființa discreţionar programe de studii și de a decide, fără criterii clare, privilegierea unor Universități în detrimentul altora. Mai mult, proiectul invită Ministerul Educaţiei şi agenţiile publice abilitate la un demers ulterior de reglementare susceptibil să suprime şi ultimele marje de libertate permise spaţiului academic. Dacă litera şi spiritul proiectului vor deveni lege, Universităţile românești riscă să fie aduse într-o situaţie de dependenţă politică şi de mediocritate intelectuală.
Considerăm că ideea Universității prestatoare de servicii corupe adevăratul sens al demersului pedagogic şi al actului de cercetare, în centrul cărora se află întotdeauna cunoașterea. Ideea că Universitatea ar trebui să fie un simplu laborator de producție a unor competențe solicitate de o piaţa a muncii lipsită de claritate şi perspectivă deturnează misiunea fundamentală a Universităţii, aceea de loc al spiritului creator, al autonomiei personale și capacității critice.
În toate societățile moderne, şcoala şi universitatea au rolul de a dezvolta, a conserva și a transmite cunoașterea. Membrii corpului academic nu-şi pot îndeplini misiunea dacă sunt tratați ca prestatori de servicii. Libertatea de a gândi și de a cerceta trebuie să rămână neîngrădită de criterii străine spaţiului academic. Aceasta lege consacră dominația unui mod greşit de a înţelege eficienţa, mascând în acelaşi timp de o manieră rudimentară diminuarea investiţiei publice în educaţie. Viziunea managerială care ghidează întregul proiect subminează grav nu numai caracterul public, dar şi pe cel naţional al şcolii şi al Universităţii. Şcoala nu-şi mai propune să construiască conştiinţa civică şi naţională a tinerelor generaţii, să formeze persoane adaptabile cultural şi profesional, ci numai „competenţe” limitate şi improbabile pentru o piaţa a muncii a cărei evoluţie nu o mai poate prezice nimeni.
Vă cerem aşadar să constataţi împreună cu noi gravitatea acestui moment pentru sistemul naţional de educaţie, să opriţi procesul de aprobare a proiectului de lege şi să vă exercitaţi atribuţiile pentru relansarea dezbaterii publice şi naţionale în jurul reformei învăţământului.
Prof. Dr. Daniel Barbu (Univ. Bucureşti), Conf. Dr. Ionela Băluță (Univ. Bucureşti), Conf. Dr. Alexandra Ionescu (Univ. Bucureşti), Lector Dr. Ruxandra Ivan (Univ. Bucureşti), Conf. Dr. Ligia Livadă (Univ. Bucureşti), Lector Dr. Silvia Marton (Univ. Bucureşti), Lect. Dr. Camil Pârvu (Univ. Bucureşti), Prof. Dr. Florin Ţurcanu (Univ. Bucureşti), Prof. Dr. Laurențiu Vlad (Univ. Bucureşti), Asist. Dr. Claudia Maria Udrescu (Univ. Bucureşti), Conf. Dr. Mihai Chioveanu (Univ. Bucureşti), Conf. Dr. Florin Diaconu (Univ. Bucureşti), Asist. Ştefan Apăteanu (Univ. Bucureşti), Prof. Dr. Iulia Motoc (Univ. Bucureşti), Conf. Dr. Camelia Voinea (Univ. Bucureşti), Lucia Vodă (Univ. Bucureşti), Lect. Dr. Sorin Gabriel Sebe (Univ. Bucureşti)
.............................
- Petitia
- Grupul Facebook
"Oleaca mai decent"
Lucia scrie pe blog, si scrie foarte bine, despre un subiect care ma macina si pe mine. Raspunde de fapt la o leapsa venita de la Matilda, care ne intreaba cum vedem Parlamentul viitorului. Insa Lucia porneste din trecut, fiindca cea mai simpla cale de a vedea viitorul este aceea de a analiza si constientiza trecutul.
Ce s-a intamplat de fapt cu Parlamentul? Ce s-a intamplat cu politicienii in acesti 20 de ani? Cum a ajuns un politician serios, ca Norica Nicolai de exemplu, sa participe la o emisiune scaldandu-se alaturi de moderator intr-un jacuzzi? Despre politicienii portocalii nici nu mai discut.
Cu o precizie de ceasornicar, sau de neurochirurg, Lucia identifica o parte din cauzele acestei infectii care a cuprins clasa politica. Sigur, nu numai la noi. Dar ce ne intereseaza de altii? Ma intereseaza ca a existat o vreme cand Ion Cristoiu isi aseza editorialele politice, bune, nimic de zis, pe aceeasi pagina cu "gainile violate". Sau cand Florin Calinescu ii punea pe politicieni sa recite poezii stand intr-un picior. Si totul pentru rating!
"Pentru decenta in politica" sau "Oleaca mai decent" - asa ma gandesc sa numesc o serie de postari pe acest blog. Hai sa incercam ceva: sa nu ii pomenim pe aceasta tema decat pe politicienii decenti, care nu se compromit intrand in circul pe care il fac altii. Pe mine nu ma intereseaza ca politicianul sa fie popular, sa manance mici langa mine, sa danseze sau sa pozeze imbracat in cioban. Nici sa cante, daca nu are voce sau auz muzical, si nu urmareste sa se lanseze in domeniu. Daca il chinuie talentul, prefer sa o faca in cercuri cat mai restranse. In niciun caz in fata camerelor de luat vederi.
De asemenea, i-as aprecia pe cei care nu cad in plasa moderatorilor care incearca sa ii atraga spre subiecte mondene gen: "Ce ziceti de masina Elenei Basescu?". Oricine poate sa refuze fin sa raspunda, si sa atraga atentia moderatorului ca a fost invitat pentru cu totul alte subiecte, legate strict de politica. Daca o vor face mai multi, moderatorii nu vor insista la nesfarsit.
Nu "Oleaca mai elitist", domnule Preda. Ci "Oleaca mai decent"! Se poate?
Ce s-a intamplat de fapt cu Parlamentul? Ce s-a intamplat cu politicienii in acesti 20 de ani? Cum a ajuns un politician serios, ca Norica Nicolai de exemplu, sa participe la o emisiune scaldandu-se alaturi de moderator intr-un jacuzzi? Despre politicienii portocalii nici nu mai discut.
Cu o precizie de ceasornicar, sau de neurochirurg, Lucia identifica o parte din cauzele acestei infectii care a cuprins clasa politica. Sigur, nu numai la noi. Dar ce ne intereseaza de altii? Ma intereseaza ca a existat o vreme cand Ion Cristoiu isi aseza editorialele politice, bune, nimic de zis, pe aceeasi pagina cu "gainile violate". Sau cand Florin Calinescu ii punea pe politicieni sa recite poezii stand intr-un picior. Si totul pentru rating!
"Pentru decenta in politica" sau "Oleaca mai decent" - asa ma gandesc sa numesc o serie de postari pe acest blog. Hai sa incercam ceva: sa nu ii pomenim pe aceasta tema decat pe politicienii decenti, care nu se compromit intrand in circul pe care il fac altii. Pe mine nu ma intereseaza ca politicianul sa fie popular, sa manance mici langa mine, sa danseze sau sa pozeze imbracat in cioban. Nici sa cante, daca nu are voce sau auz muzical, si nu urmareste sa se lanseze in domeniu. Daca il chinuie talentul, prefer sa o faca in cercuri cat mai restranse. In niciun caz in fata camerelor de luat vederi.
De asemenea, i-as aprecia pe cei care nu cad in plasa moderatorilor care incearca sa ii atraga spre subiecte mondene gen: "Ce ziceti de masina Elenei Basescu?". Oricine poate sa refuze fin sa raspunda, si sa atraga atentia moderatorului ca a fost invitat pentru cu totul alte subiecte, legate strict de politica. Daca o vor face mai multi, moderatorii nu vor insista la nesfarsit.
Nu "Oleaca mai elitist", domnule Preda. Ci "Oleaca mai decent"! Se poate?
Invitaţie
Fundaţia Horia Rusu vă invită joi 29 aprilie, ora 13.00, la Sala Opera a Hotelului Intercontinetal, la conferinţa de presă prilejuită de înfiinţarea Comisiei pentru o nouă Constituţie, formată din reputaţi specialişti în drept şi ştiinţe politice:
- profesor doctor Daniel Barbu, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Politice;
- profesor doctor Gheorghe Piperea, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept, specialist în drept privat;
- profesor doctor Corneliu Liviu Popescu, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept, specialist în protecţia internaţională a drepturilor omului şi dreptul european al drepturilor omului;
- profesor doctor Simina Tănăsescu, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept, specialist în drept constituţional.
Vă mulţumim şi vă rugăm să vă confirmaţi participarea la numerele de telefon 0742 062 781/ 0720 070 307, sau la adresa de email: fundatia_horiarusu@yahoo.com.
Persoana de contact: Laura Ganea
................................
Fac un apel special catre membrii Clubului Bloggerilor Liberali sa participe la acest eveniment. Va asteptam.
AICI proiectul "O Constituţie pentru consolidarea democraţiei", via Rating Politic.
Legi BUNE versus legi facute REPEDE
Alina Gorghiu scrie pe blog, citez: "Maine in plen discutam, tocmai am aflat si eu, proiectul de lege ANI – ii spun asa ca sa intelegem toti despre ce e vorba. Pai cum? Uite asa: Guvernul a iesit ieri cu un proiect, azi se pare ca a ajuns la Camera Deputatilor, maine dimineata Comisia Juridica il ia in discutie si face raportul, iar la 12.30 se va vota in plen. Chiar asa mare graba? Aveam 45 de zile sa indreptam dispozitiile neconstitutionale din lege. Vrem sa batem vreun record? E in regula, sa presupunem ca toti parlamentarii sunt de acord ca e necesara aceasta lege. Dar de ce sa pornesc de la premisa ca orice proiect emis de Guvern este unul ce respecta Constitutia daca pana acum a fost tot pe dos?" Apoi se intreaba daca o fi bine sau o fi rau.
Pe aceeasi tema colegul ei, deputatul-goarna Sever Voinescu, declara: "Presedintele s-a consultat cu partidele, iar apelul sau a fost acela de a se lucra in Parlament foarte repede. Asta nu inseamna ca Parlamentul are o activitate paralela cu cea a Guvernului. Colegii deputati pot face amendamente, in plen se pot sustine amendamentele propuse in comisii, exista o procedura. Ceea ce a cerut presedintele este ca aceasta procedura sa nu se intinda pana la Sfantu' Asteapta"
Pentru inceput va rog sa observati diferenta dintre cei doi tineri parlamentari. In primul rand de calitate. Alina isi pune intrebari, se consulta cu cititorii de pe blog ce e bine sau nu sa faca. Sever face apel la cuvantul presedintelui, la dorinta lui. Ce intelegem din asta? Ca presedintele vrea FOARTE REPEDE o lege. Legi create pe sistem "fast forward".
Dar oare noi, votantii, ce vrem? Fiindca legile se fac pentru noi, nu pentru presedinte. Vrem legi facute repede, pe picior, asa cum ne-a invatat Boc cu ordonantele lui, majoritatea neconstitutionale? Sau vrem legi BUNE, facute bine, care au trecut prin dezbaterile parlamentare, pentru care parlamentarii au avut timp sa depuna amendamente? Pe cine incearca sa pacaleasca Traian Basescu trecand repede - repejor o lege, astfel incat ANI - ca instrument politic, sa-i serveasca din nou, cat mai rapid? Pe liberali in niciun caz. Poporul, rromanii (asa cum ii place lui Basescu sa spuna)?... Sigur!
Pe aceeasi tema colegul ei, deputatul-goarna Sever Voinescu, declara: "Presedintele s-a consultat cu partidele, iar apelul sau a fost acela de a se lucra in Parlament foarte repede. Asta nu inseamna ca Parlamentul are o activitate paralela cu cea a Guvernului. Colegii deputati pot face amendamente, in plen se pot sustine amendamentele propuse in comisii, exista o procedura. Ceea ce a cerut presedintele este ca aceasta procedura sa nu se intinda pana la Sfantu' Asteapta"
Pentru inceput va rog sa observati diferenta dintre cei doi tineri parlamentari. In primul rand de calitate. Alina isi pune intrebari, se consulta cu cititorii de pe blog ce e bine sau nu sa faca. Sever face apel la cuvantul presedintelui, la dorinta lui. Ce intelegem din asta? Ca presedintele vrea FOARTE REPEDE o lege. Legi create pe sistem "fast forward".
Dar oare noi, votantii, ce vrem? Fiindca legile se fac pentru noi, nu pentru presedinte. Vrem legi facute repede, pe picior, asa cum ne-a invatat Boc cu ordonantele lui, majoritatea neconstitutionale? Sau vrem legi BUNE, facute bine, care au trecut prin dezbaterile parlamentare, pentru care parlamentarii au avut timp sa depuna amendamente? Pe cine incearca sa pacaleasca Traian Basescu trecand repede - repejor o lege, astfel incat ANI - ca instrument politic, sa-i serveasca din nou, cat mai rapid? Pe liberali in niciun caz. Poporul, rromanii (asa cum ii place lui Basescu sa spuna)?... Sigur!
27 apr. 2010
Am investit in Basescu
... In carti cu Basescu adica. Stiu. N-am avut ce face. Ce ma sfatuiti sa fac cu ele? Sa le dau la maculatura? Poate iau un pret mai bun decat am dat pe ele (sunt grele)... Sa le tin? Poate vine o vreme, o perioada post-dictatura cand vor avea valoare. Sa le ofer prietenilor? Dusmanilor? Sa le las in toalete publice? Sa fac vreun alt... experiment? O idee, va rog.
Clubul Bloggerilor Liberali - Intalnire cu Zoe Petre
Aseara a avut loc cea de-a doua intalnire la Clubul Bloggerilor Liberali. Am avut onoarea de a o avea invitata pe doamna profesor universitar Zoe Petre. Timp de trei ore s-au discutat o multime de subiecte. S-a vorbit despre relatia intelectualilor de elita cu Puterea, despre opozitia acerba a PD-ului la legea lustratiei sau la retrocedari in timpul guvernarii CDR, despre FMI, despre legea electorala, despre justitie, coruptie sau incompetenta guvernului actual.
Am selectat la repezeala cateva fraze din cele rostite de doamna Zoe Petre si le reproduc mai jos :
- « Nu eram deloc in situatia de a chema FMI-ul. FMI-ul e o solutie proasta pentru Romania. Dar e mai buna decat nimic. A fost ideea catorva economisti in frunte cu Mugur Isarescu, care si-au dat seama ca daca nu exista nicio bariera, astia isi fac de cap. »
- « In 2009 veniturile au fost egale cu cele din 2006. Cand a venit Emil Constantinescu la putere, rezervele BNR fusesera de jumatate de miliard de dolari. Nu fusesera asa de mici niciodata in istoria nationala. De cand era Banca Nationala nu avusesera atat de putini bani in rezerva. Atunci a fost adevarata criza! Si totusi, nu s-a pus niciodata problema, ca acum, ca nu ai de unde sa platesti salariile sau pensiile. »
- « Am ajuns sa ma plictisesc de problema asta cu coruptia pentru ca e un alibi pentru toate. Si pentru nemuncit, si pentru negandit si pentru neplanificat… Bun, e coruptie. Si mai departe ? Ce se intampla? »
- « Justitia nu merge prea bine. In materie de judecatori corupti cifra e mica. Sunt insa foarte multi incompetenti. Pentru ca au avut doua surse : tinerii care s-au format in mod accelerat dupa '90 si fostii militieni si securisti care au venit pentru completare de studii la Drept, ca sa scape de urmariri. »
Am aflat multe lucruri in premiera. Chestiuni de culise despre perioada dificila in care Romania a permis survolul aparatelor NATO in timpul bombardamentelor din fosta Iugoslavie, despre unii intelectuali si optiunile lor cel putin discutabile, despre (in)capacitatea actualului guvern si asa mai departe... Si, mai presus de toate, am simtit-o pe doamna Zoe Petre aproape de noi, un suflet inflacarat, o constiinta treaza. Nu e putin lucru pentru moralul nostru...
P.S. - Intalnirea urmatoare va fi marti, 4 mai, orele 18:00. Voi reveni in zilele urmatoare cu detalii.
26 apr. 2010
Colegiul 19 - esecul votului uninominal
14,65% a fost prezenta la vot in Colegiul 19. Pe jumatate fata de prezenta in Colegiul 1, in luna ianuarie, atunci cand PNL a prezentat in alegeri un candidat care reprezenta clar partidul, nu o pseudovedeta. Indiscutabil, ieri am avut de-a face cu un esec rasunator al votului uninominal. In ciuda faptului ca Teo Trandafir a castigat, niciuna dintre candidatele-"vedete" nu a reusit sa convinga mai mult de cateva mii de persoane. Faptul ca bucurestenii, cetateni cu un spirit civic ceva mai dezvoltat, au amendat, prin neprezentare, acest tip de vot, ar trebui sa dea de gandit. La nivelul la care sub 8% dintre alegatori au votat cu Teo Trandafir, am senzatia ca la vot s-au prezentat doar membrii de partid si familiile acestora, plus cativa ametiti cumparati in ziua si preziua votului.
25 apr. 2010
Clubul Bloggerilor Liberali (2)
Vreau sa va readuc aminte ca maine, luni, la orele 18:00, avem intalnirea saptamanala la Clubul Bloggerilor Liberali. Vom avea placerea sa discutam cu doamna profesor universitar Zoe Petre, sa ii punem intrebari. Temele cele mai importante pe care le vom aborda sunt urmatoarele:
- Relatia intelectuali-presedinte.
- Condamnarea comunismului.
- Negocieri dificile in timpul mandatului lui Emil Constantinescu.
- Romania in timpul bombardamentelor din Iugoslavia.
- Existenta blogurilor politice si importanta acestora.
Va asteptam maine in sediul PNL din Calea 13 Septembrie, 201.
24 apr. 2010
Sageti intre mafioti...
1. "Atunci cand te bate tatal suporti mai usor, decat atunci cand te bate vecinul!" -
2. "Daca ar avea o problema cu ministrul Videanu, n-ar avea niciun fel de problema sa-l remanieze mâine dimineata."
... Adriean Videanu, referindu-se la Traian Basescu.
Hai ca mie mi-a placut de Videanu la faza asta. E un corupt, un baron, un spagar... Insa, prin cele doua fraze, arata ca nu ii e frica de Basescu, Capo di tutti capi, lipindu-i eticheta de "tatuca", si confirmand ca incalca Constitutia cu numirile si remanierile de ministri.
"ARTICOLUL 85, AL (2) (2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului."
23 apr. 2010
Goarnele Portocalii
Ce scrie pe biletelul de la Cotroceni saptamana asta? "ANI in pericol! - Atacati CCR! - Nu uitati sa pomeniti de DNA, Fisc si Politie".
Eu nu i-am vazut niciodata pe cei de la trustul Intact sa scrie exact pe aceeasi tema (a propos de "tonomate"). Insa "goarnele portocalii" din presa reactioneaza de fiecare data la comanda politica, aliniat.
E de ajuns sa rasfoiesti trei - patru publicatii, pe unde stii ca isi zbiara goarnele isteric tema, si te prinzi instantaneu ce scrie pe biletelul de la Cotroceni. Si parca vezi si statul de plata...
Pai hai sa verificam: Dan Tapalaga si Doc, HotNews. Cristian Campeanu, Romania Libera. Andrei Cornea si Andreea Pora, Revista 22. Monica Macovei, idem. SAR&friends. Ia sa mai vedem... EVZ? "Un sondal al EVZ arata ca peste 80% din respondenti dezabroba decizia CCR privind ANI." Aha! ISP? Aha, AICI. Mai cautam? Mai gasim. Dar ma opresc deocamdata...
Ce apara ei? Ce apara goarnele? O institutie cu un sef, Macovei, santajabil si santajat. O institutie care ii ataca, la comanda politica, pe oameni ca Mircea Dinescu sau Mircea Diaconu. Niciodata pe BVB sau pe Elena Udrea. Mii de cuvinte portocalii, scrise cu acelasi pix de astfel de rusini ale jurnalismului (si nu numai), nu au cum sa combata aceste argumente simple si clare.
22 apr. 2010
Socant: "Solista Operetei, în comă din cauza unei infecţii contractate în spital"
Va rog sa cititi aceasta incredibila stire, apoi sa vizionati clipul de mai jos, cu Amelia Antoniu. Ceea ce i s-a intamplat acestei tinere frumoase, talentate, cat se poate de vie, ni se poate intampla tuturor.
Mama artistei, Paula Antoniu, pentru România Liberă: „Fiica mea a plecat râzând la spital. Era sigură că totul va fi bine şi că se va întoarce acasă imediat. Voi purta acest război cu autorităţile medicale responsabile până la capăt, indiferent dacă fiica mea va supravieţui sau nu, pentru ca astfel de lucruri să nu li se mai întâmple şi altora. Să nu mai moară şi copiii altor mame. Astfel de tragedii nu trebuie muşamalizate."
"În momentul de faţă o modificare de Constituţie este o tichie de mărgăritar. Nu mă interesează. Atâta vreme cât n-am şosele, nu mă interesează o revizuire a Constituţiei. Câtă vreme n-am justiţie, câtă vreme n-am o guvernare coerentă, câtă vreme mă omorâţi cu zile în spitale, câtă vreme îmi imbecilizaţi copiii cu şcoala şi televizorul, câtă vreme n-am siguranţa unui loc de muncă, nu vreau să ştiu de nu ştiu ce schimbări a nu ştiu ce paragrafe." - M. Cartarescu, EVZ.
Ei, nu mai spune...
Mama artistei, Paula Antoniu, pentru România Liberă: „Fiica mea a plecat râzând la spital. Era sigură că totul va fi bine şi că se va întoarce acasă imediat. Voi purta acest război cu autorităţile medicale responsabile până la capăt, indiferent dacă fiica mea va supravieţui sau nu, pentru ca astfel de lucruri să nu li se mai întâmple şi altora. Să nu mai moară şi copiii altor mame. Astfel de tragedii nu trebuie muşamalizate."
"În momentul de faţă o modificare de Constituţie este o tichie de mărgăritar. Nu mă interesează. Atâta vreme cât n-am şosele, nu mă interesează o revizuire a Constituţiei. Câtă vreme n-am justiţie, câtă vreme n-am o guvernare coerentă, câtă vreme mă omorâţi cu zile în spitale, câtă vreme îmi imbecilizaţi copiii cu şcoala şi televizorul, câtă vreme n-am siguranţa unui loc de muncă, nu vreau să ştiu de nu ştiu ce schimbări a nu ştiu ce paragrafe." - M. Cartarescu, EVZ.
Ei, nu mai spune...
Basescu, implicat in mineriada din septembrie '91
Deceneu mi-a amintit de stirea asta: "Bomba lui Miron Cozma: guvernul Roman, debarcat de mineri cu ajutorul lui Basescu." Marti, la Club, chiar discutasem pe aceasta tema, insa am uitat sa postez. Cred ca nu e deloc tarziu sa o fac acum. Sunt lucruri pe care le stiam, le banuiam, le mai auzisem. Insa e pentru prima data cand se confirma implicarea lui Traian Basescu in mineriada din septembrie 1991. In plus, aflam ca exista si dovezi in acest sens in dosarul acestei mineriade.
21 apr. 2010
Conspiratia imbecililor. Stiri de la epicentru. (II)
Va jur ca ceea ce urmeaza sa va povestesc s-a intamplat azi. Intorcandu-ma acasa, ma abordeaza femeia de serviciu care incepe sa se planga de una de alta... Subiectul era politic, dar nu e important. Concluzia ei era urmatoarea: "suntem prea pacatosi. De asta Dumnezeu ne pedepseste... prin politica".
Adineauri insa primesc un link catre un clip, din seria din care am mai postat, cu aberatiile lui Mihail Neamtu. Ascult o data, de doua ori, ma fac ca nu inteleg, ascult iar. Aceeasi concluzie: "Sacrul se razbuna!". Dumnezeule, am o revelatie. Cred ca am gasit, in femeia de serviciu de la mine, sufletul pereche al lui M. Neamtu. Trebuie neaparat sa le fac cunostinta. Ar putea sa traiasca impreuna extazul. :D
Am doar o nedumerire: inteleg, pana la urma, sa se planga oricine de asta... Atat ii duce capul, atat ii duce. Insa sa o faca insusi pupinul lui Basescu? Basescu, care e privit de portocalii ca un idol? Pai cum? El e, de fapt... o pedeapsa divina? Sper sa nu afle asta senatorul democrat-liberal Alexandru Pereş. Ar putea sa traiasca o drama.
Adineauri insa primesc un link catre un clip, din seria din care am mai postat, cu aberatiile lui Mihail Neamtu. Ascult o data, de doua ori, ma fac ca nu inteleg, ascult iar. Aceeasi concluzie: "Sacrul se razbuna!". Dumnezeule, am o revelatie. Cred ca am gasit, in femeia de serviciu de la mine, sufletul pereche al lui M. Neamtu. Trebuie neaparat sa le fac cunostinta. Ar putea sa traiasca impreuna extazul. :D
Am doar o nedumerire: inteleg, pana la urma, sa se planga oricine de asta... Atat ii duce capul, atat ii duce. Insa sa o faca insusi pupinul lui Basescu? Basescu, care e privit de portocalii ca un idol? Pai cum? El e, de fapt... o pedeapsa divina? Sper sa nu afle asta senatorul democrat-liberal Alexandru Pereş. Ar putea sa traiasca o drama.
O mana de vopsea si un anunt imobiliar te transforma in... victima!
Cititi, va rog, aceste stiri:
"Sediul de campanie al lui Teo vandalizat, Cristian Preda o acuza pe Liliana Minca"
"Numarul de telefon al lui Teo Trandafir, la anunturi imobiliare."
Acum, daca nu am cunoaste faptul ca pedelistii sunt experti in manipulare si, mai ales, in subvarianta acesteia, victimizarea, poate i-am crede. Insa dupa atatea campanii portocalii, recunoastem usor tusa lui Basescu, victimizarea vesnica, scenariul "David contra lui Goliat" sau "Mereu singur impotriva tuturor".
Chiar ar mai crede cineva ca Teo ar pierde de pe urma acestor actiuni, daca ele ar fi adevarate? Nu, nu pierde! Castiga. Asa ca, domnule Preda, ne plictisesti. Macar, pana duminica, da-i si-un pumn lui Teo, sa radem si noi putin cand o vom vedea cu ochiul invinetit... Hai ca e timp. :)) Teo, oricum, nu e decat o papusa in mainile pedeleilor.
P.S. - "Teo Trandafir refuza dezbaterile cu Liliana Minca, din cauza campaniei murdare.". Ahaaa, deci asta se urmarea!
Foto: Realitatea.
Teo Uță
Am cunoscut-o pe Teo Uță cand eram copil. Si pe tatal ei, pe doctorul Uță. Ba si pe bunica ei, Uță Floarea, Dumnezeu s-o ierte, o femeie extrem de guraliva, cu care Teo seamana la perfectie. Daca citeste pe aici, poate isi mai aminteste (sigur isi aminteste) si de apartamentul in care tatal ei ii tinea in chirie in anii '70 pe tinerii (pe atunci) Ioan Grosan si Radu G. Teposu. Da, am amintiri comune cu Teo, chiar daca nu am calcat niciodata prin Braila. Amintiri de pe vremea cand venea pe la bunicii ei, in Bucuresti.
Stiu ca Teo nu e nici pedelista si nici basista. Poate doar oportunista? In fine... Pedelistii trebuie sa fie disperati din moment ce au apelat la ea. Iata ce spune tatal ei despre Basescu si gasca:
"Proverbul cu nu tot ce naște din pisică, șoareci mănâncă este contrazis de tatăl candidatei PDL la fotoliul de parlamentar, Teo Trandafir. Renumitul medic pediatru brăilean Ion Uță a acordat un interviu în exclusivitate site-ului www.femeiasecolului21.ro în care îi face cu ou și cu oțet pe cei în ale căror brațe protectoare se pregătește să aterizeze odrasla sa. Politic vorbind.
“Fiica mea nu are afinitate pentru PDL”
În materialul publicat sub titlul ”De vorbă cu tatăl lui Teo”, tatăl vedetei TV pare să nu fie întrutotul de acord cu opțiunile politice ale fiicei sale. Iată un fragment:
Rep: Fiica dumneavoastră, Teo Trandafir, a decis să intre în politică şi voiam să ştim dacă o susţineţi.
Dr. Uţă: Sigur că o susţin. O susţin din toată inima şi chiar i-am spus şi ei acest lucru. I-am spus să fie atentă la ceea ce face.
Rep: De ce, credeţi că s-a avântat într-un joc periculos, aveţi motive de îngrijorare?
Dr. Uţă: I-am spus un lucru pe care eu nu i l-am spus niciodată până acum, i-am spus să ia pastile ca să reziste, eu care i-am interzis cu desăvârşire ca medic să facă asta până acum. Este într-o poziţie cumplită. Imaginaţi-vă cum ar fi să stai atârnat de un pom înalt, foarte înalt şi să fii susţinut doar de un fir subţire de aţă, o aţă de papiotă. Aşa este şi Teo acum.
Rep: De ce a intrat totuşi în politică? Are afinitate pentru PDL ?
Dr. Uţă: Nu, nici vorbă, şi eu am întrebat-o. Nu are afinitate pentru acest partid, dar mi-a spus că vrea să facă şi ea ceva. Şi ce altceva să facă?! I-am spus că dacă are nevoie de ceva să îmi spună mie, eu tot ceea ce am, pentru ea am. Şi dacă am numai o coajă de pâine i-o dau tot ei, eu numai firmiturile le opresc, nici pe alea. Îi dau ei tot. Tot ce am este pentru ea. Când a intrat la facultate în Bucureşti i-am pus în mână cheile de la un apartament şi i-am spus să aibă grijă ce face. Un apartament la Favorit. Ştiţi zona? A fost a părinţilor mei şi i l-am dat ei.”
”Sunt net împotriva lui Băsescu și Boc”
Totodată, dr. Uță nu este de acord nici cu președintele Băsescu, cu premieul Boc sau ministrul turismului, elenea Udrea: „Nu îl simpatizaţi pe preşedintele Băsescu?
Dr. Uţă: NU cu N mare şi cu U şi mai mare şi Teo ştie asta.
Rep: Dar pe premierul Boc?
Dr. Uţă: Băsescu şi cu Boc sunt fraţi de cruce. Pentru mine sunt la fel.
Rep: Chiar aşa de pornit sunteţi împotriva lor?
Dr. Uţă: Sunt NET împotriva lor.
Rep: Dar ce v-au făcut?
Dr. Uţă: Domnule, a furat flota. Nu sunt dovezi, dar dacă pe mine mă acuza cineva sau dacă eram în locul lui Băsescu şi eram cinstit aduceam dovezi şi mă luam de ăia care au zis că am furat. Bă, ăla care ai zis că am furat flota, uite aici dovada, vino să dau de pământ cu tine, procedam bărbăteşte. Dar el a tot scăldat-o şi tot nu ne-a lămurit. Peştele de la cap se împute, iar la noi este şi mai grav, peştele nu mai are cap de tot. Eu sunt patriot şi de asta am rămas în ţara asta, altfel eram plecat încă de pe vremea lui Ceauşescu, fiindcă am avut o mare dragoste, o nemţoaică, blondă şi cu ochii albaştri, Karin o chema.”
Rep: Teo totuşi îl simpatizează pe preşedinte, de curând a lăudat-o şi pe fiica acestuia, care este europarlamentar.
Dr. Uţă: Ei, a zis şi ea aşa, nu a zis că este deşteaptă gângăvita, a zis şi ea că este frumoasă, mă rog, la vârsta mea nu mă interesează frumuseţea ei, ce putea să zică… Am vorbit cu Teo despre asta. Atât îi trebuia să spună că e şi deşteaptă.
“Dacă PDL e un mare că...t, Udrea este moțul”
Rep: Dar de frumoasa blondă, de doamna Elena Udrea, nici de ea nu vă place?
Dr. Uţă: Elena Udrea şi turismul românesc are marele talent să-l facă şi pe acesta praf. Daca partidul ăsta din care este ea este un mare c*** să ştiţi că Elena Udrea este moţul.” (Răzvan Mateescu - Inpolitics)
Stiu ca Teo nu e nici pedelista si nici basista. Poate doar oportunista? In fine... Pedelistii trebuie sa fie disperati din moment ce au apelat la ea. Iata ce spune tatal ei despre Basescu si gasca:
"Proverbul cu nu tot ce naște din pisică, șoareci mănâncă este contrazis de tatăl candidatei PDL la fotoliul de parlamentar, Teo Trandafir. Renumitul medic pediatru brăilean Ion Uță a acordat un interviu în exclusivitate site-ului www.femeiasecolului21.ro în care îi face cu ou și cu oțet pe cei în ale căror brațe protectoare se pregătește să aterizeze odrasla sa. Politic vorbind.
“Fiica mea nu are afinitate pentru PDL”
În materialul publicat sub titlul ”De vorbă cu tatăl lui Teo”, tatăl vedetei TV pare să nu fie întrutotul de acord cu opțiunile politice ale fiicei sale. Iată un fragment:
Rep: Fiica dumneavoastră, Teo Trandafir, a decis să intre în politică şi voiam să ştim dacă o susţineţi.
Dr. Uţă: Sigur că o susţin. O susţin din toată inima şi chiar i-am spus şi ei acest lucru. I-am spus să fie atentă la ceea ce face.
Rep: De ce, credeţi că s-a avântat într-un joc periculos, aveţi motive de îngrijorare?
Dr. Uţă: I-am spus un lucru pe care eu nu i l-am spus niciodată până acum, i-am spus să ia pastile ca să reziste, eu care i-am interzis cu desăvârşire ca medic să facă asta până acum. Este într-o poziţie cumplită. Imaginaţi-vă cum ar fi să stai atârnat de un pom înalt, foarte înalt şi să fii susţinut doar de un fir subţire de aţă, o aţă de papiotă. Aşa este şi Teo acum.
Rep: De ce a intrat totuşi în politică? Are afinitate pentru PDL ?
Dr. Uţă: Nu, nici vorbă, şi eu am întrebat-o. Nu are afinitate pentru acest partid, dar mi-a spus că vrea să facă şi ea ceva. Şi ce altceva să facă?! I-am spus că dacă are nevoie de ceva să îmi spună mie, eu tot ceea ce am, pentru ea am. Şi dacă am numai o coajă de pâine i-o dau tot ei, eu numai firmiturile le opresc, nici pe alea. Îi dau ei tot. Tot ce am este pentru ea. Când a intrat la facultate în Bucureşti i-am pus în mână cheile de la un apartament şi i-am spus să aibă grijă ce face. Un apartament la Favorit. Ştiţi zona? A fost a părinţilor mei şi i l-am dat ei.”
”Sunt net împotriva lui Băsescu și Boc”
Totodată, dr. Uță nu este de acord nici cu președintele Băsescu, cu premieul Boc sau ministrul turismului, elenea Udrea: „Nu îl simpatizaţi pe preşedintele Băsescu?
Dr. Uţă: NU cu N mare şi cu U şi mai mare şi Teo ştie asta.
Rep: Dar pe premierul Boc?
Dr. Uţă: Băsescu şi cu Boc sunt fraţi de cruce. Pentru mine sunt la fel.
Rep: Chiar aşa de pornit sunteţi împotriva lor?
Dr. Uţă: Sunt NET împotriva lor.
Rep: Dar ce v-au făcut?
Dr. Uţă: Domnule, a furat flota. Nu sunt dovezi, dar dacă pe mine mă acuza cineva sau dacă eram în locul lui Băsescu şi eram cinstit aduceam dovezi şi mă luam de ăia care au zis că am furat. Bă, ăla care ai zis că am furat flota, uite aici dovada, vino să dau de pământ cu tine, procedam bărbăteşte. Dar el a tot scăldat-o şi tot nu ne-a lămurit. Peştele de la cap se împute, iar la noi este şi mai grav, peştele nu mai are cap de tot. Eu sunt patriot şi de asta am rămas în ţara asta, altfel eram plecat încă de pe vremea lui Ceauşescu, fiindcă am avut o mare dragoste, o nemţoaică, blondă şi cu ochii albaştri, Karin o chema.”
Rep: Teo totuşi îl simpatizează pe preşedinte, de curând a lăudat-o şi pe fiica acestuia, care este europarlamentar.
Dr. Uţă: Ei, a zis şi ea aşa, nu a zis că este deşteaptă gângăvita, a zis şi ea că este frumoasă, mă rog, la vârsta mea nu mă interesează frumuseţea ei, ce putea să zică… Am vorbit cu Teo despre asta. Atât îi trebuia să spună că e şi deşteaptă.
“Dacă PDL e un mare că...t, Udrea este moțul”
Rep: Dar de frumoasa blondă, de doamna Elena Udrea, nici de ea nu vă place?
Dr. Uţă: Elena Udrea şi turismul românesc are marele talent să-l facă şi pe acesta praf. Daca partidul ăsta din care este ea este un mare c*** să ştiţi că Elena Udrea este moţul.” (Răzvan Mateescu - Inpolitics)
20 apr. 2010
Clubul Bloggerilor Liberali (prima intalnire)
Ne-am intalnit aseara la Clubul Bloggerilor Liberali. Am fost in jur de 25 de persoane. Liberali activi, simpatizanti ai PNL, bloggeri fara carnet de partid sau comentatori pe bloguri si ziare. A fost o prima sedinta de organizare. S-au facut propuneri, s-au exprimat o multime de idei. Urmeaza sa le punem cap la cap. Vom anunta intr-una din zilele urmatoare data si ora pentru o noua intalnire, pentru saptamana viitoare, si invitatii. Ii rog pe toti cei care vor sa fie activi in Club, sa se inscrie in grupul de pe facebook, prin intermediul caruia vom comunica. De asemenea, ii mai rog pe bloggerii din provincie care isi doresc sa initieze filiale ale Clubului in orasele lor, sa ne contacteze ca sa ii putem ajuta.
Conspiratia imbecililor. Stiri de la epicentru.(I)
Echipa lui Marius Oprea de la IICMER a fost schimbata cu una care il contine pe acest M. Neamtu.
Bine ca, in sfarsit, s-a gasit o "voce" care sa ne spuna ca "Iisus n-a murit de indigestie"... Nu stiu cum am putut sa traim pana acum in absenta cunoasterii acestui adevar tulburator.
Bine ca, in sfarsit, s-a gasit o "voce" care sa ne spuna ca "Iisus n-a murit de indigestie"... Nu stiu cum am putut sa traim pana acum in absenta cunoasterii acestui adevar tulburator.
Nu mai merge cu “Bai, Traiane!”
ANN RICHARDS: “I've always said that in politics, your enemies can't hurt you, but your friends will kill you.”
Vad ca apar, in sfarsit, din ce in ce mai multe opinii din care reiese ca declaratiile de la B1TV ale lui Traian Basescu nu urmareau decat o mazilire a unor membrii PDL, asa cum am scris acum cateva zile aici.
Nu, nu e vorba de teatru. In niciun scenariu nu o sa regasim vreodata un atac fals la Basescu, asa, de amorul artei. Aici e vorba de politica si de putere. Iar Basescu isi doreste puterea deplina asupra PDL-ului, acum, la congres. Cei care sustin ca totul e doar teatru ar trebui sa se intrebe daca, vreodata, un alt lider autoritar si-a mai rugat subalternii sa il injure putin, sa il conteste, sa nu tina cont de indicatiile sale sau sa ii dea un ghiont.
Stalin, Ceausescu si atatia alti dictatori si-au mazilit apropiatii, la un moment dat. Dusmanii, asa cum zicea Churchill, trebuie sa ii cauti in spatele tau, in propriul partid si nu in fata, adica printre adversarii din alte partide.
As reaminti ce se petrecea in a doua jumatate a anilor '60 si la inceputurile anilor '70, la varful conducerii comuniste din Romania. Dej avusese mai multi locotenenti tineri si loiali, care formau cercul sau apropiat. Gheorghiu Dej domnea ca un patriarh, iar puterea era distribuita relativ egal intre locotenentii sai: Gheorghe Apostol, Alexandru Barladeanu, Chivu Stoica, Alexandru Draghici sau Nicolae Ceausescu.
Dupa Congresul al IX-lea Ceausecu s-a plasat, cu sprijinul lui Ion Gheorghe Maurer, in fruntea partidului. Locotenentii lui Dej il succedau de aproape, insa Ceausescu a avut abilitatea de a-i mazili pe rand, fie mimand un spirit democratic ca sa scape de Draghici, fostul cerber al Securitatii, fie oferind altora posturi indepartate in diplomatie. Treptat, oamenii avansati de Ceausescu au inlocuit vechea garda, si nimeni nu mai avea curajul sa i se adreseze lui Ceausescu pe numele mic.
Ultimul care putea sa faca asa ceva, si chiar sa-l contrazica, era Ion Gheorghe Maurer. Cand acesta din urma intra in biroul lui Ceausescu si i se adresa cu “Bai, Nicule!”, alte persoane fiind de fata, probabil ca lui Ceausescu i se parea ca-i cade toata cladirea CC-ului in cap. Toti ceilalti pocneau din calcaie, i se adresau cu “Tovarase Secretar General”, sau, mai tarziu, cu “Tovarase Presedinte”, ori chiar cu “Tovarase Comandant Suprem” in timp ce Maurer isi permitea sa adopte o tinuta degajata si sa-i spuna, cu nonsalanta, in diverse probleme: “Bai, Nicule, nu cred ca procedezi bine…”
Revenind in prezent, sa ne aducem aminte ca Radu Berceanu si Vasile Blaga sunt ultimii locotenenti ai lui Petre Roman care, alaturi de Traian Basescu, au ramas in PD, actualul PDL. Cei doi sunt, mai mult ca sigur, singurii membri de partid care i se pot adresa lui Basescu de la egal la egal. Alti locotenenti din grupul Petre Roman - cum ar fi Bogdan Niculescu Duvaz, Adrian Severin, Alexandru Sassu si atatia altii - sunt demult pe la alte partide, sau au disparut din viata politica.
Radu Berceanu sau Vasile Blaga ii pot spune oricand lui Basescu: “Bai, Traiane, nu cred ca procedezi bine…”. O vedeti facand acelasi lucru pe, sa zicem… Roberta Anastase?
In concluzie nu cred ca razboiul lui Traian Basescu cu cativa baroni din PDL e o cacealma menita sa mimeze o aparenta de democratie. Cred ca presedintele urmareste cu adevarat sa scape de ultimii membri din vechea garda, pentru ca apoi sa domneasca peste partid, atat acum, cat si atunci cand nu va mai fi presedinte, asa cum si-a dorit intotdeauna: ca un patriarh…
19 apr. 2010
"White as lilies was her face"
I-am ramas datoare Ancai Radu cu o postare despre frumos, despre frumusete. Am ales fotografia lui Imogen Cunningham, compozitia lui John Dowland si vocea lui Andreas Scholl pentru a demonstra, ceea ce Borges numea atat de profund, "Frumusetea ca senzatie fizica".
Zoe Petre despre razboiul intre BVB si Basescu
“Miza este ridicata. Gruparea Blaga-Videanu-Berceanu face tot posibilul ca, in afara lui Boc, sa opreasca orice om fidel lui Basescu sa ocupe o functie de conducere. Asta desi nici macar nu mai stim cat de apropiat si fidel ii mai e Boc lui Basescu. De principiu, gruparea aceasta veche si foarte puternica i-ar putea rezista lui Basescu”, Zoe Petre pentru Inpolitics.
“Din cate am auzit, situatia PDL in sondajele de opinie e catastrofala. Guvernarea asta dezastruoasa este taxata dur, se pare, de romani. Probabil, taman din acest motiv nu au mai fost date publicitatii sondaje de opinie. Este imposibil sa iti dai in halul asta cu stangul in dreptul si sa nu te erodezi puternic. Traian Basescu avea dreptate cu bolsevizarea. Ideea ca omul trebuie sa se teama ca isi va pierde locul de munca este o idee, in sine, bolsevica. Girata, insa, chiar de presedintele Traian Basescu”, a mai declarat pentru Inpolitics, doamna Zoe Petre.
Situatia dezastruoasa a PDL-ului pare confirmata si din interiorul partidului. De ce s-ar agita oare PDL sa faca un recensamant? "PD-L urmareste printre altele si un recensamant al membrilor partidului cu intocmirea documentatiei, fiselor de inscriere si primirea carnetelor de membru al PDL", a declarat vicepresedintele Gheorghe Flutur la finele sedintei Biroului Permanent National desfasurata luni.
P.S. - Un comentariu cu care sunt foarte de acord AICI.
“Din cate am auzit, situatia PDL in sondajele de opinie e catastrofala. Guvernarea asta dezastruoasa este taxata dur, se pare, de romani. Probabil, taman din acest motiv nu au mai fost date publicitatii sondaje de opinie. Este imposibil sa iti dai in halul asta cu stangul in dreptul si sa nu te erodezi puternic. Traian Basescu avea dreptate cu bolsevizarea. Ideea ca omul trebuie sa se teama ca isi va pierde locul de munca este o idee, in sine, bolsevica. Girata, insa, chiar de presedintele Traian Basescu”, a mai declarat pentru Inpolitics, doamna Zoe Petre.
Situatia dezastruoasa a PDL-ului pare confirmata si din interiorul partidului. De ce s-ar agita oare PDL sa faca un recensamant? "PD-L urmareste printre altele si un recensamant al membrilor partidului cu intocmirea documentatiei, fiselor de inscriere si primirea carnetelor de membru al PDL", a declarat vicepresedintele Gheorghe Flutur la finele sedintei Biroului Permanent National desfasurata luni.
P.S. - Un comentariu cu care sunt foarte de acord AICI.
A intrat dihonia in haita de lupi!
Ei bine, Blaga reconfirma. Va candida pentru functia de secretar general al partidului. "Eu nu ma voi da deoparte", pare sa fi spus Blaga ieri, la Ramnicu Valcea, desi nu asta era subiectul zilei, repetand ferm ceea ce declarase si cu cateva zile inainte.
Surpriza: Raluca Turcanu da semnalul unei remanieri guvernamentale, si admite, volens-nolens, ca exista in PDL destui oameni care sa i se opuna lui Basescu. “PDL e în faţa unei dileme” – a afirmat Turcanu – aceea de a ţine cont sau nu de ce a spus Traian Băsescu la televizor. Pana mai ieri asa ceva era de neimaginat!
In timpul asta, Lucian Croitoru, eterna rezerva, se incalzeste pe margine ca inlocuitor de prim-ministru. Desigur, nici pe el nu l-a intrebat nimeni nimic, dar brusc dl Croitoru ajunge sa se bage singur in seama. "Daca s-ar dovedi ca, in conditii exceptionale, sunt printre putinele solutii (pentru functia de premier, n.r.), as accepta", a spus Croitoru.
In dimineata asta Radu Berceanu face o declaratie pe care n-am crezut ca o s-o aud vreodata din gura unui pedelist: "domnul Basescu, atunci cand vrea sa atraga atentia, da la oase, asa, da greu, si ne-a trimis o torpila". Atacul la Basescu e o noutate absoluta in partidul lui Zeus. Echivalenta, poate, cu momentul in care Constantin Parvulescu s-a ridicat, la Congresul al XII – lea, sa-l critice pe Ceausescu.
A intrat dihonia in haita de lupi? Se pare ca da! Si, de data asta, nu cred ca Basescu, masculul alfa al haitei, va scapa asa de usor. Dupa ce au terminat de decimat fauna padurii, au sfasaiat sau alungat toate celelalte vietuitoare, lupii ajung acum sa-si arate reciproc coltii.
17 apr. 2010
Marius Oprea - din nou la lucru!
Marius Oprea isi face propriul Institut de Investigarea a Crimelor Comunismului, anunta Inpolitics. Surpriza o reprezinta faptul ca, din cate inteleg, acest lucru este posibil datorita unei donatii din partea Fundatiei crestin democrate Konrad Adenauer, care da astfel o lectie de moralitate si, indirect, o palma ISP-ului condus de Tismaneanu&CO.
Fundatia a decis sa investeasca in anti-comunismul autentic al lui Marius Oprea, si nu in "opera de trei parale" de la ISP, unde, dupa doi ani de think-thank intens, s-a descoperit ca doctrina PD-L trebuie sa fie ceea ce noi am supus de la infiintarea ISP-ului: si anume basescianismul.
Uite de unde sare iepurele. :))
E adevarat ca DNA si ANI fac justitie paralela. Dar nu are nimeni curajul s-o zica. Nici macar liderii opozitiei. Ei, uite ca o spune clar Berceanu... Si se refera in plus si la CNSAS si la Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor:
"In Constitutie scrie, cred eu, destul de clar ca nu se pot face justitii paralele. De aceea CCR a luat o hotarare in privinta CNSAS care decidea, dadea hotarari, verdicte, ala a facut politie, alalalt nu a facut. CNSAS poate sa fie un fel de procuratura in domeniul colaborarii cu securitatea, deci organul care cerceteaza problema si ajunge la o anumita concluzie, dupa care trebuie s-o trimita in justitie. Justitia e singura care poate sa decida. Or ei dadeau verdicte: ala a facut Politie politica, ala nu a facut, ala e, alalalt nu e", a afirmat Berceanu.
El a explicat pe larg cum vede activitatea ANI. "ANI era cam in aceeasi situatie, pentru ca, la fel, ei pot sa cerceteze cu declaratia de avere, dar nu pot decide mai departe. Pentru ca si asa cand decideau, si CNSAS si ANI, omul respectiv se putea duce in justitie, dar era deja prejudecat de catre altcineva care nu are dreptul sa judece", a spus Berceanu. - Ziare.com
Ce are de fapt Berceanu cu ANI? Nu cumva se baga inseama? De dimineata, Monica Macovei scancea dupa ANI. Acum, Berceanu pare ca nu plange deloc dupa Agentie... Ba chiar mai rau... Nu e o fronda asta? O fi iesit gruparea BVB la bataie? Daca leg ce a spus Berceanu de ce zicea ieri Blaga, se pare ca gruparii Basescu i se raspunde pentru prima data... I se raspunde cu sictir!
16 apr. 2010
Ce inseamna de fapt o camera, 300 parlamentari si pragul de 10%
Foarte importanta postarea lui Manuel de pe Blogul cu Atitudine, asa ca m-am gandit sa preiau o parte din ea si pe blogul meu. Sa citim cu mare atentie:
"M-am gândit să fac o simulare a variantei: o cameră, 300 parlamentari şi prag la 10% pe rezultatele de la parlamentarele din 2008.
Nu ştiu ce iese, o să vedem împreună pe măsură ce calculez…
Avem aşa (sursa cifrelor din 2008 aici):
cetăţeni cu drept de vot: 18.328.646 (la parlamentare în 2008)
voturi exprimate: 6.858.439 (la parlamentare în 2008, pt. camera)
voturi pentru partidele care au scos peste 10% şi minorităţi 6.031.280
voturi pentru minorităţi 243.908 (preconizate)
voturi care se aruncă 827.159 (preconizate)
număr de mandate: 299 (preconizate la următoarele parlamentare, în 2012) din care
18 la minorităţi şi 281 la partide
Ipoteză de lucru:
mandatele se vor câştiga cu 55% şi se vor pierde cu 45%
Rezultate:
voturi (5.787.372) împărţite la mandate (281) = 20.596 voturi/mandat, din care
55% = 11.328 şi 45% = 9.268 pentru fiecare mandat
voturi care raman neexprimate 9.268 X 281 (cate 45% de la fiecare mandat) + 827.159 (de la cei care au scos sub 10%) = 3.431.467
voturi efectiv reprezentate în parlament 6.858.439 – 3.431.467 = 3.426.972 = 18,69% din cetatenii cu drept de vot
cât reprezintă o majoritate de 51%: 9,34% din cetatenii cu drept de vot
CONCLUZIE:
ÎN VARIANTA CONDUCĂTORULUI IUBIT,
CU 9,34% POŢI FACE CE VREI ÎN ŢARĂ!
Cum vi se pare?"
"M-am gândit să fac o simulare a variantei: o cameră, 300 parlamentari şi prag la 10% pe rezultatele de la parlamentarele din 2008.
Nu ştiu ce iese, o să vedem împreună pe măsură ce calculez…
Avem aşa (sursa cifrelor din 2008 aici):
cetăţeni cu drept de vot: 18.328.646 (la parlamentare în 2008)
voturi exprimate: 6.858.439 (la parlamentare în 2008, pt. camera)
voturi pentru partidele care au scos peste 10% şi minorităţi 6.031.280
voturi pentru minorităţi 243.908 (preconizate)
voturi care se aruncă 827.159 (preconizate)
număr de mandate: 299 (preconizate la următoarele parlamentare, în 2012) din care
18 la minorităţi şi 281 la partide
Ipoteză de lucru:
mandatele se vor câştiga cu 55% şi se vor pierde cu 45%
Rezultate:
voturi (5.787.372) împărţite la mandate (281) = 20.596 voturi/mandat, din care
55% = 11.328 şi 45% = 9.268 pentru fiecare mandat
voturi care raman neexprimate 9.268 X 281 (cate 45% de la fiecare mandat) + 827.159 (de la cei care au scos sub 10%) = 3.431.467
voturi efectiv reprezentate în parlament 6.858.439 – 3.431.467 = 3.426.972 = 18,69% din cetatenii cu drept de vot
cât reprezintă o majoritate de 51%: 9,34% din cetatenii cu drept de vot
CONCLUZIE:
ÎN VARIANTA CONDUCĂTORULUI IUBIT,
CU 9,34% POŢI FACE CE VREI ÎN ŢARĂ!
Cum vi se pare?"
15 apr. 2010
Amanta (lu') SECU
Duduita asta, despre care pana si o florareasa stie ca a fost facuta ministru de amantul ei, cu care ii ureaza (sincer) sa-si implineasca dragostea, ar trebui pocnita intr-un fel peste bot. In locul lui Gadea as da-o in judecata pentru incalcarea unor drepturi. Nu asa ar fi normal?
Sa nu uitam! Herta Müller: “În România, dictatura trăieşte a doua viaţă”
Sa nu uitam! Herta Müller: “În România, dictatura trăieşte a doua viaţă”
Clubul Bloggerilor Liberali
Asa cum scriu Alex si Ionut, o facem si pe-asta: Clubul Bloggerilor Liberali. Simpatizanti, membri, fara carnet de partid, toti cei care simt si scriu liberal in blogosfera sunt invitati sa participe si sa se inscrie in clubul nostru.
Gratie prietenei noastre Alina Gorghiu avem si un sediu in Bucuresti. Mai exact un loc pentru intalnirile pe care le dorim saptamanale. Da, doar in Bucuresti din pacate. Insa sper ca, in scurt timp, daca vor fi solicitari din partea bloggerilor din tara, aceste cluburi se vor inmulti.
Ce vom face, noi, bloggerii, la club? Ne vom intalni cu personalitati din cadrul PNL sau din alte partide, din societatea civila, intr-un cadru relaxat, prietenesc. Vom discuta, vom aborda diverse teme, vom crea evenimente.
Prima intalnire va fi marti, 20 aprilie, la ora 17 :00, si va fi una de organizare. Insa vom avea si invitati. Pe Alina Gorghiu, pe Diana Tusa si pe Mihai Voicu, trei tineri parlamentari liberali cu cea mai vizibila prezenta in online. De asemenea Radu Surugiu, presedintele CSL, va vorbi despre congresul studentilor liberali, si va lansa o invitatie la eveniment pentru societatea civila.
Avem si un grup pe facebook la care puteti sa aderati.
Ce ar fi trebuit sa spuna Kaczynski la Katyn
Fragment de discurs: „Katyn a fost o rana dureroasa din istoria Poloniei, care a inveninat, timp de multe decenii, relatiile dintre polonezi si rusi. Vom face in asa fel, incat, in sfirsit, rana de la Katyn sa se vindece si sa se inchida. Sintem deja pe calea cea buna. Noi, polonezii, apreciem ceea ce au facut rusii in ultimii ani. Si in felul acesta, realizand apropierea dintre popoarele noastre, trebuie sa mergem mai departe, fara sa ne oprim din drum si fara sa dam inapoi”
O mazilire intr-un pahar cu apa....
Ma enerveaza ca, in ultima vreme, foarte multi ziaristi au dezbatut in fel si chip spusele lui Basescu, de parca seful statului ar fi facut niste declaratii de imensa importanta. Dupa tonul comentariilor lor, ai fi zis ca interventia de la B1 TV a fost precedata de celebrul anunt de la 23 august: "Atentie, nu parasiti acest post! In curand vom transmite un comunicat important pentru tara!"
Cand colo e clar ca prin declaratiile pe care le-a facut, Basescu avertizeaza ca vrea sa numeasca nu doar doi, ci probabil pe toti cei patru (sau cati or fi) vicepresedinti ai PDL. Din gruparea Basescu – Udrea – Preda. Asta e miza. Vrea totul! Si, in plus, a devenit banuitor. Mai ceva ca Stalin. Probabil tripleta BVB nu a stat suficient de drepti in fata lui, motiv pentru care e suspicios, si arunca flacari pe nari spre ei. Ceva de genul: "Cum, mai ? Stai in fata mea cu mana in buzunar?" Si jap-jap, doua perechi de palme!
Cam asta e in definitv. E tot mai clar ca Boc nu e atacat, desi i s-a aratat putin batul (probabil ca nu l-a informat la timp pe Basescu pe o problema, sau o fi facut vreun raport incomplet)... Iar despre restul, cati ori fi - trei, patru, cinci – (fiindca e posibil sa intre si Funeriu pe lista) e clar ca, in planurile lui Basescu, sunt pe faras.
Acum, cine va fi mazilit vom vedea. Se aude ca Berceanu scapa... Se mai aude ca pe Videanu Basescu nu poate sa-l vada-n ochi... Cat despre Blaga, se stie : trebuia dat afara oricum. Si inca mai de demult...
In definitiv, lumea s-a ambalat degeaba! E o furtuna intr-un pahar cu apa! Basescu va mazili pe vreo doi-trei! Ei, si? Da, e adevarat ca el are talentul asta: sa prezinte furtuna drept uragan. Dar o furtuna intr-un pahar cu apa e totusi... doar o furtuna intr-un pahar cu apa! Nimic mai mult!
Vreti si o confirmare ca nu e decat atat? Blaga ii raspunde azi. Si omul e limpede : "au fost cele mai democratice decizii luate in partid". Nu pune botul la tot ce a zis Basescu, la prostia aia cu bolsevizarea. "Si eu am parerile mele, dar spre deosebire de altii si de altele mi le exprim in interiorul partidului, cum voi face si acum", a atins Blaga, indirect, grupul Stolojan-Anastase-Voinescu-Preda care a imbratisat imediat criticile lui Basescu. Ei?
Cand colo e clar ca prin declaratiile pe care le-a facut, Basescu avertizeaza ca vrea sa numeasca nu doar doi, ci probabil pe toti cei patru (sau cati or fi) vicepresedinti ai PDL. Din gruparea Basescu – Udrea – Preda. Asta e miza. Vrea totul! Si, in plus, a devenit banuitor. Mai ceva ca Stalin. Probabil tripleta BVB nu a stat suficient de drepti in fata lui, motiv pentru care e suspicios, si arunca flacari pe nari spre ei. Ceva de genul: "Cum, mai ? Stai in fata mea cu mana in buzunar?" Si jap-jap, doua perechi de palme!
Cam asta e in definitv. E tot mai clar ca Boc nu e atacat, desi i s-a aratat putin batul (probabil ca nu l-a informat la timp pe Basescu pe o problema, sau o fi facut vreun raport incomplet)... Iar despre restul, cati ori fi - trei, patru, cinci – (fiindca e posibil sa intre si Funeriu pe lista) e clar ca, in planurile lui Basescu, sunt pe faras.
Acum, cine va fi mazilit vom vedea. Se aude ca Berceanu scapa... Se mai aude ca pe Videanu Basescu nu poate sa-l vada-n ochi... Cat despre Blaga, se stie : trebuia dat afara oricum. Si inca mai de demult...
In definitiv, lumea s-a ambalat degeaba! E o furtuna intr-un pahar cu apa! Basescu va mazili pe vreo doi-trei! Ei, si? Da, e adevarat ca el are talentul asta: sa prezinte furtuna drept uragan. Dar o furtuna intr-un pahar cu apa e totusi... doar o furtuna intr-un pahar cu apa! Nimic mai mult!
Vreti si o confirmare ca nu e decat atat? Blaga ii raspunde azi. Si omul e limpede : "au fost cele mai democratice decizii luate in partid". Nu pune botul la tot ce a zis Basescu, la prostia aia cu bolsevizarea. "Si eu am parerile mele, dar spre deosebire de altii si de altele mi le exprim in interiorul partidului, cum voi face si acum", a atins Blaga, indirect, grupul Stolojan-Anastase-Voinescu-Preda care a imbratisat imediat criticile lui Basescu. Ei?
14 apr. 2010
Lech Kaczynski - o ambitie care i-a fost fatala?
Imi pare rau ca trebuie sa scriu asta, dar urmarind stirile legate de tragedia de la Smolensk, si vazand noile date care apar, am din ce in ce mai mult senzatia ca asupra pilotilor avionului Tupolev a fost exercitata o presiune enorma din partea oficialilor, la aterizare. Probabil direct din partea fostului presedinte polonez.
Nu-mi pot explica altfel de ce un pilot, dupa cateva ratari, tot a mai insistat sa aterizeze. Am ascultat la tv destui piloti cu experienta. Am citit parerile altora. Toti spuneau ca dupa o ratare NU MAI INCERCI inca o data, si inca o data, si inca o data...
Dar pot sa inteleg pana la urma determinarea lui Lech Kaczynski. Era un anti-comunist veritabil. Isi dorea ca acea comemorare de la Katyn sa se desfasoare in conditiile dorite de el si sa fie memorabila. Isi dorea sa ajunga cat mai repede. Isi dorea, de asemenea, sa dea o palma rasunatoare rusilor. Insa totul i-a fost fatal. Si lui si delegatiei...
Pentru Polonia si nu numai, pentru orice anti-comunist adevarat, Lech Kaczynski va fi un erou. Asa il simt si eu. Dispus chiar sa isi riste viata pentru crezul si idealurile lui. Insa, daca cercetarile vor duce cumva catre speculatiile pe care le fac mai sus privitoare la o presiune asupra pilotilor, nu stiu ce vor gandi rudele celor care i-au fost alaturi in acele clipe fatale. Dumnezeu sa-i ierte pe toti!
Nu-mi pot explica altfel de ce un pilot, dupa cateva ratari, tot a mai insistat sa aterizeze. Am ascultat la tv destui piloti cu experienta. Am citit parerile altora. Toti spuneau ca dupa o ratare NU MAI INCERCI inca o data, si inca o data, si inca o data...
Dar pot sa inteleg pana la urma determinarea lui Lech Kaczynski. Era un anti-comunist veritabil. Isi dorea ca acea comemorare de la Katyn sa se desfasoare in conditiile dorite de el si sa fie memorabila. Isi dorea sa ajunga cat mai repede. Isi dorea, de asemenea, sa dea o palma rasunatoare rusilor. Insa totul i-a fost fatal. Si lui si delegatiei...
Pentru Polonia si nu numai, pentru orice anti-comunist adevarat, Lech Kaczynski va fi un erou. Asa il simt si eu. Dispus chiar sa isi riste viata pentru crezul si idealurile lui. Insa, daca cercetarile vor duce cumva catre speculatiile pe care le fac mai sus privitoare la o presiune asupra pilotilor, nu stiu ce vor gandi rudele celor care i-au fost alaturi in acele clipe fatale. Dumnezeu sa-i ierte pe toti!
Messenger, Satie, canibali si tablouri cu versuri din manele. :))
"radu_a: cu preferintele muzicale
radu_a: te inseli... cu Eric Satie....
radu_a: R mi-a zis ca asta vrea el sa se creada ca ar asculta..
radu_a: in realitate nivelul lui e mult mai jos...
radu_a: cam de pop, zice R
L: aha
radu_a: cum si-a dat seama R ?...
L: pai el asa se da. ca asculta Satie
radu_a: au fost invitati la o fata (filozoafa) acasa
radu_a: mai multi...
radu_a: si el si canibalul...
L: ei?
radu_a: mai multi filozofi adica....
radu_a: la o onomastica....
radu_a: printre invitati erau atat R cat si canibalul
radu_a: ei, si fata le-a pus niste jazz
radu_a: ceva usor… nu sofisticat
radu_a: iar canibalul a facut criza...
radu_a: ca nu se pun astfel de chestii "complicate" cand sunt mai multi...
radu_a: si a facut o analogie...
radu_a: ca daca inviti mai multi la masa... nu-i servesti cu homar si stridii.... ci cu cartofi prajiti si friptura...
radu_a: ca nu toata lumea gusta chestiile rafinate...
radu_a: (adica el nu le gusta hihihi... ca nu-l duce capul)
radu_a: si ca si el ARE acasa discuri cu muzica clasica...
radu_a: intelegi ?... ARE... nu asculta...
radu_a: R s-a prins imediat... care e nivelul lui real
radu_a: din astea pop, usoara etc. ... aia cu Satie e perdea de fum
L: da ?
radu_a: da...
L: excelent
radu_a: pai ceva macar apropiat de manele, nu?
radu_a: ca-s partid de manelisti...
radu_a: ma rog, astia mai spalati
radu_a: voinescu, preda, avramescu
radu_a: asculta muzica usoara... nu gutza"
De pe blogul filozofului in sandale:
"Favorites Quote: “If a man’s good at nothing else, he can at least teach philosophy” - William James
New Reading: Christopher Tyerman, God's War: A New History of the Crusades
Movies: Batman II. What else?
TV Shows: Animal Planet
Musicians: Vivaldi and Satie"
Foto: un tablou al pictorului Costin Craioveanu.
13 apr. 2010
Domnule Preda, pana unde merge solidaritatea cu TeoT?
Domnul Preda scrie despre solidaritatea de generatie. Un motiv pentru care, spune el, o sustine pe candidata Teo Trandafir in colegiul 19. Bineinteles ca acesta e un non-argument. Ar fi sustinut-o si daca aceasta ar fi candidat pentru PNL sau PSD din aceeasi solidaritate de generatie? Cu siguranta NU. As vrea totusi sa il intreb: pana unde merge aceasta solidaritate? Pana la lacrimile de pe umarul lui Guta?
Teo Trandafir: "“Functia creeaza organul”, nu? Daca publicul nu ar privi asemenea productii, ele si-ar pierde audienta si, prin urmare, ar disparea. In conditiile in care apetenta publicului pentru vulgar creste parca de la luna la luna, aceste productii la care faci referire infloresc si se simt minunat. Nu le condamn. E vremea lor. Sa se bucure de aceasta vreme. Iar moderatorii nu pot fi obligati sa faca ce nu vor. Fac pentru ca vor si inteleg fenomenul. De-aia eu mai stau o tura."
L.E. - Am fost curioasa sa aflu cand s-a nascut acest Guta. 1967. Domnul Preda e nascut in 1966... Se poate spune ca sunt colegi de generatie, nu? :))
Teo Trandafir: "“Functia creeaza organul”, nu? Daca publicul nu ar privi asemenea productii, ele si-ar pierde audienta si, prin urmare, ar disparea. In conditiile in care apetenta publicului pentru vulgar creste parca de la luna la luna, aceste productii la care faci referire infloresc si se simt minunat. Nu le condamn. E vremea lor. Sa se bucure de aceasta vreme. Iar moderatorii nu pot fi obligati sa faca ce nu vor. Fac pentru ca vor si inteleg fenomenul. De-aia eu mai stau o tura."
L.E. - Am fost curioasa sa aflu cand s-a nascut acest Guta. 1967. Domnul Preda e nascut in 1966... Se poate spune ca sunt colegi de generatie, nu? :))
Bach in Japonia
Cateva fragmente de perfectiune sub bagheta lui Masaaki Suzuki, organist, clavecinist, dirijor si fondator al Colegiului Bach din Japonia:
Bolsevizarea PDL... Basescu-Udrea "aripa democratica" :))
Dupa ce cititi aceasta stire , in care Basescu acuza PDL de bolsevizare (eu am vazut emisiunea in direct), poate cititi si ce a postat Victor Ciutacu AICI. Eu cred ca are dreptate. Razboiul intre BVB si aripa Basescu-Udrea e mare. Acum nu putem decat sa ne distram: Basescu-Udrea-Preda aripa democratica? :))
P.S.: Simona Ionescu... EXCELENT! :))
P.S.: Simona Ionescu... EXCELENT! :))
12 apr. 2010
PDL cu cioara vopsita in colegiul 19
Apreciez "aprecierea" domnului Preda. Are dreptate. Nici manelista TeoT, nici "loterista" Minca nu sunt persoane deasupra carora sa fluture cu mandrie steagurile liberale. Insa nu vreau ca domnul europarlamentar sa se amageasca, si sa creada cumva ca nu am observat manevra strategilor PDL. Purtatorul de cuvant al candidatului din colegiul 19 "Gica Contra" al partidului? Culoarea de campanie verde? Mai sa fie... OK! Hoara s-a epuizat. Culoarea s-a epuizat la guvernare. E timpul "marilor schimbari". Insa eu cred ca pe sub penele ciorii vopsite-n verde, cu cioc "liberal", se vede bine acelasi trandafir socialist putrezit, pe stema partidului de... "dreapta". Si mai sper ca si locuitorii sectorului 4 vor observa jalnica manipulare. Si o vor sanctiona.
P.S. - PNL sprijina un alt tip de candidat. In Rm Valcea. Un candidat despre care Iulia Huiu scrie asa: "La nivelul profund al politicii, candidatura lui Bogdan Pistol are o semnificaţie mai importantă. Este, poate, cel mai la îndemână exemplu atunci când vorbim despre un „alt fel” de a face politică, cu bun-simţ şi onestitate."
Sper ca s-a inteles, domnule Preda, care e diferenta dintre PDL si PNL. Da?
P.S. - PNL sprijina un alt tip de candidat. In Rm Valcea. Un candidat despre care Iulia Huiu scrie asa: "La nivelul profund al politicii, candidatura lui Bogdan Pistol are o semnificaţie mai importantă. Este, poate, cel mai la îndemână exemplu atunci când vorbim despre un „alt fel” de a face politică, cu bun-simţ şi onestitate."
Sper ca s-a inteles, domnule Preda, care e diferenta dintre PDL si PNL. Da?
11 apr. 2010
”Pădurea Katyn” - azi, la TVR 3
De pe blogul lui Silviu Sergiu aflu ca in seara asta, la ora 23.30, TVR 3 va difuza filmul-capodoperă al lui Andrzej Wajda, ”Pădurea Katyn”.
Nu uita ca tara te vrea prost!
...Si un text foarte bun al Iuliei Huiu despre "Pericolul Populismului", cu care sunt perfect de acord.
10 apr. 2010
Ce se intampla atunci cand comunistii condamna comunismul
Nu vreau sa treaca saptamana fara sa recomand si eu cele mai importante articole aparute saptamana asta pe bloguri, dupa opinia mea. Ambele scrise de Radu Portocala:
"Despre oroare si dispret" si "Eficacitatea suferinţei ca argument electoral". Texte zguduitoare care au puterea, in cateva randuri, sa transforme in maculatura electorala tone de texte produse, fara niciun suport de profunzime morala, de Tismaneanu&Co.
P.S. - Cititi de asemenea si... "Un timp imoral", recent adaugat.
"Despre oroare si dispret" si "Eficacitatea suferinţei ca argument electoral". Texte zguduitoare care au puterea, in cateva randuri, sa transforme in maculatura electorala tone de texte produse, fara niciun suport de profunzime morala, de Tismaneanu&Co.
P.S. - Cititi de asemenea si... "Un timp imoral", recent adaugat.
9 apr. 2010
Dictatura majoritatii. Pericolul de a guverna prin referendumuri
Sondajul nu e nou, dar e bine sa fie citit de la cap la coada.
CCSB - 2010 03 - Pro Democratia Confer Int A
CCSB - 2010 03 - Pro Democratia Confer Int A
8 apr. 2010
Cat sa ne mai amagim cu acest simulacru de democratie?
Crin Antonescu propune o dezbatere publica, iar Iulia Huiu face o analiza foarte corecta si foarte tehnica pe tema traseismului politic.
Pana la urma nu are importanta cine pleaca, adica ce senator sau deputat trece in barca puterii. Cei care o fac au, cu siguranta, tare de caracter. Nici fenomenul ca atare nu e asa de important, caci se manifesta si in perioada interbelica... Acum importanta e amploarea fenomenului. Si faptul ca un partid utilizeaza toate metodele pentru a vicia votul electoratului. Cand un partid sare de pe locul al doilea, de la 32%, fiind in urma PSD cu 90.000 voturi, pe locul intai, si se apropie de 60% reprezentare in Parlament, atunci situatia devine periculoasa. Daca obtii un rezultat, si pe urma il schimbi cum vrei tu, ei bine, aia nu mai e democratie.
Ma si intreb ce rost mai au alegerile. De ce ne-au mai deranjat la vot? De ce sa mai facem alegeri parlamentare? Si de ce sa mai discutam atat despre numarul de parlamentari si de sistemul cameral - uni sau bicameral? Mai bine renuntam la alegeri. Si la vot! Daca tot e sa faca ceva PNL, atunci trebuie sa faca ceva radical : sa mearga pana la retragerea din Parlament. Un Parlament care nu mai reprezinta electoratul, si care nu mai e decat o unealta in mana unei puteri nedemocratice, cu "opozitie" cu tot. Si PNL si PSD ar trebui sa se gandeasca sa iasa din Parlament, si sa faca strict opozitie extraparlamentara si opozitie de strada.
Daca porcaria asta continua, si nu ma indoiesc ca va continua pana ce Basescu isi va atinge tintele, PNL si PSD sa anunte ca ies din Parlament, ca nu vor participa la alegerile locale si parlamentare din 2012 (probabil un alt simulacru de alegeri), si ca democratia in Romania se suspenda de facto! Si ca il lasa pana in 2014 pe Basescu sa-si faca mendrele. Apoi, daca s-o mai putea, sa se reia procesul, sa se faca alegeri parlamentare, simultan cu cele prezidentiale, si gata... N-are rost sa mai mimam atata, sa ne amagim cu simulacrul asta de democratie!
P.S. Nesimtirea la putere. Un exemplu graitor mai jos. "Cazul Hoara":
Pana la urma nu are importanta cine pleaca, adica ce senator sau deputat trece in barca puterii. Cei care o fac au, cu siguranta, tare de caracter. Nici fenomenul ca atare nu e asa de important, caci se manifesta si in perioada interbelica... Acum importanta e amploarea fenomenului. Si faptul ca un partid utilizeaza toate metodele pentru a vicia votul electoratului. Cand un partid sare de pe locul al doilea, de la 32%, fiind in urma PSD cu 90.000 voturi, pe locul intai, si se apropie de 60% reprezentare in Parlament, atunci situatia devine periculoasa. Daca obtii un rezultat, si pe urma il schimbi cum vrei tu, ei bine, aia nu mai e democratie.
Ma si intreb ce rost mai au alegerile. De ce ne-au mai deranjat la vot? De ce sa mai facem alegeri parlamentare? Si de ce sa mai discutam atat despre numarul de parlamentari si de sistemul cameral - uni sau bicameral? Mai bine renuntam la alegeri. Si la vot! Daca tot e sa faca ceva PNL, atunci trebuie sa faca ceva radical : sa mearga pana la retragerea din Parlament. Un Parlament care nu mai reprezinta electoratul, si care nu mai e decat o unealta in mana unei puteri nedemocratice, cu "opozitie" cu tot. Si PNL si PSD ar trebui sa se gandeasca sa iasa din Parlament, si sa faca strict opozitie extraparlamentara si opozitie de strada.
Daca porcaria asta continua, si nu ma indoiesc ca va continua pana ce Basescu isi va atinge tintele, PNL si PSD sa anunte ca ies din Parlament, ca nu vor participa la alegerile locale si parlamentare din 2012 (probabil un alt simulacru de alegeri), si ca democratia in Romania se suspenda de facto! Si ca il lasa pana in 2014 pe Basescu sa-si faca mendrele. Apoi, daca s-o mai putea, sa se reia procesul, sa se faca alegeri parlamentare, simultan cu cele prezidentiale, si gata... N-are rost sa mai mimam atata, sa ne amagim cu simulacrul asta de democratie!
P.S. Nesimtirea la putere. Un exemplu graitor mai jos. "Cazul Hoara":
7 apr. 2010
Emigrant in Bulgaria?
Am fost astazi pe malul celalalt al Dunarii. Impreuna cu o prietena care nu mai suporta situatia din Romania si isi cauta acolo o casa. Da, unii pleaca vazand cu ochii. Oriunde, numai in Romania nu. Am trait cateva ore, cu telefonul inchis si fara net, intr-o lume care nu are absolut nimic de-a face cu ceea ce se intampla la noi. Desi e la o aruncatura de bat. Am fost acolo de atatea ori, dar niciodata nu am vazut aceasta diferenta imensa intre noi si ei.
O lume pasnica, deloc nervoasa, unde locuitorii de-abia stiu cine le e presedinte, unde habar nu au ce inseamna sa le fie ascultate telefoanele, unde nu exista un partid-stat care sa ti se bage atat de adanc in buzunar sau in suflet. O lume normala...
Nu mi-a fost deloc dor de-un mizerabil ca Hoara, de un ministru incompetent ca Funeriu, sau de o sluga sinistra ca Boc. Da, e criza si la altii. Nimeni nu o duce foarte bine. Dar nu exista niciunde aceasta stare permanenta de ura si tensiune, pe care o induce o gasca cocotata la putere, ca la noi.
V-ati gandit vreodata, in astia 20 de ani, ca vom ajunge o vreme in care unii dintre noi sa isi doreasca sa emigreze pana si in Bulgaria? Eu nu.
O lume pasnica, deloc nervoasa, unde locuitorii de-abia stiu cine le e presedinte, unde habar nu au ce inseamna sa le fie ascultate telefoanele, unde nu exista un partid-stat care sa ti se bage atat de adanc in buzunar sau in suflet. O lume normala...
Nu mi-a fost deloc dor de-un mizerabil ca Hoara, de un ministru incompetent ca Funeriu, sau de o sluga sinistra ca Boc. Da, e criza si la altii. Nimeni nu o duce foarte bine. Dar nu exista niciunde aceasta stare permanenta de ura si tensiune, pe care o induce o gasca cocotata la putere, ca la noi.
V-ati gandit vreodata, in astia 20 de ani, ca vom ajunge o vreme in care unii dintre noi sa isi doreasca sa emigreze pana si in Bulgaria? Eu nu.
Mozart ROCKS 2010 !
Am primit o scrisoare intitulata "De la un camarad de luptă împotriva imposturii în artă, în politică, în societate!". Expeditorul ma roaga sa promovez un eveniment, si o fac cu mare drag. Va rog, de asemenea, pe toti cei care aveti posibilitatea, sa scrieti despre... Mozart ROCKS 2010.
"Concertul Mozart ROCKS 2010 este un concert de caritate în beneficiul Asociaţiei Telefonul Copilului
Asociaţia Telefonul Copilului este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, al cărei scop este acela de a proteja copiii împotriva oricărei încercări de încălcare a drepturilor lor, împotriva oricărei forme de abuz, oferind asistență gratuită prin intermediul liniei telefonice 116 111.
Asociaţia Telefonul Copilului a fost înfiinţată în anul 2006, în cadrul programelor Phare finanţate de Uniunea Europeană, fiind promovată prin intermediul campaniilor "Casa de Copii nu e acasă" şi "Drepturile copilului sunt lege". În luna iulie 2008, Asociaţiei Telefonul Copilului, în parteneriat cu Romtelecom, i-a fost acordată de către Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANC), licenţa pentru implementarea numărului unic european de asistenţă pentru copii, 116 111. Începând cu data de 1 octombrie 2008 acesta a devenit funcţional la nivelul întregii ţări în reţeaua Romtelecom.
România a fost a treia ţară din Uniunea Europeană care a pus la dispoziţia copiilor acest număr unic.
Serviciile oferite de către Telefonul Copilului 116.111 sunt următoarele:
- Informare cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor
- Consiliere cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor
- Îndrumare către instituţiile în măsură să acorde asistenţa necesară
- Urmărirea modului de soluţionare a cazurilor
- Monitorizarea respectării drepturilor copilului în urma cazurilor înregistrate şi informarea instituţiilor abilitate cu privire la problemele întâmpinate de copii"
Site-ul evenimentului: AICI.
Blog: AICI.
Un fragment din concertul de anul trecut:
Si scrisoarea, cu acceptul expeditorului:
"Seara bună,
vă scriu pentru că am văzut că sunteţi administrator la grupul "Miscarea Violet" şi sper să-mi daţi şi mie o mână de ajutor, ca de la un camarad de luptă la altul.
Mă lupt şi eu pentru o cauză nobilă, în felul meu, cu concertul "Mozart ROCKS 2010", la a VII-a ediţie, care va fi pe 12 aprilie la Sala Palatului. Concertul ăsta este în beneficiul unei asociaţii "Telefonul Copilului".
Partea proastă este că la ora asta, cu toată promovarea pe care am făcut-o (în limitele posibilităţilor mele limitate) prin Internet, chiar şi prin TVR şi radio, nu acopăr nici măcar un sfert de sală, adică nu scoatem nici chiria sălii, darămite să mai ajutăm şi copiii români.
Rugămintea mea era, dacă nu aţi apucat să vedeţi ce este "Mozart ROCKS", să vă uitaţi pe video-urile de anul trecut ( http://brailateo.blogspot.com ) şi, dacă vă place ce vedeţi acolo şi vreţi să ne ajutaţi, să transmiteţi un mesaj către membrii grupurilor Facebook pe care le administraţi ( folosind opţiunea "Message all members" ) prin care să anunţăm lumea din Bucureşti de concert şi, dacă le place, să vină să ne susţină in lupta noastră pentru cultură şi actul muzical de bună calitate, sau măcar să transmită vorba mai departe prin Internet, fiecare după posibilităţi. Mecanismele clasice: afişe, reclame, etc nu mai dau nici un randament.
Cu mulţumiri anticipate,
Constantin Teodorescu"
"Concertul Mozart ROCKS 2010 este un concert de caritate în beneficiul Asociaţiei Telefonul Copilului
Asociaţia Telefonul Copilului este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, al cărei scop este acela de a proteja copiii împotriva oricărei încercări de încălcare a drepturilor lor, împotriva oricărei forme de abuz, oferind asistență gratuită prin intermediul liniei telefonice 116 111.
Asociaţia Telefonul Copilului a fost înfiinţată în anul 2006, în cadrul programelor Phare finanţate de Uniunea Europeană, fiind promovată prin intermediul campaniilor "Casa de Copii nu e acasă" şi "Drepturile copilului sunt lege". În luna iulie 2008, Asociaţiei Telefonul Copilului, în parteneriat cu Romtelecom, i-a fost acordată de către Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANC), licenţa pentru implementarea numărului unic european de asistenţă pentru copii, 116 111. Începând cu data de 1 octombrie 2008 acesta a devenit funcţional la nivelul întregii ţări în reţeaua Romtelecom.
România a fost a treia ţară din Uniunea Europeană care a pus la dispoziţia copiilor acest număr unic.
Serviciile oferite de către Telefonul Copilului 116.111 sunt următoarele:
- Informare cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor
- Consiliere cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor
- Îndrumare către instituţiile în măsură să acorde asistenţa necesară
- Urmărirea modului de soluţionare a cazurilor
- Monitorizarea respectării drepturilor copilului în urma cazurilor înregistrate şi informarea instituţiilor abilitate cu privire la problemele întâmpinate de copii"
Site-ul evenimentului: AICI.
Blog: AICI.
Un fragment din concertul de anul trecut:
Si scrisoarea, cu acceptul expeditorului:
"Seara bună,
vă scriu pentru că am văzut că sunteţi administrator la grupul "Miscarea Violet" şi sper să-mi daţi şi mie o mână de ajutor, ca de la un camarad de luptă la altul.
Mă lupt şi eu pentru o cauză nobilă, în felul meu, cu concertul "Mozart ROCKS 2010", la a VII-a ediţie, care va fi pe 12 aprilie la Sala Palatului. Concertul ăsta este în beneficiul unei asociaţii "Telefonul Copilului".
Partea proastă este că la ora asta, cu toată promovarea pe care am făcut-o (în limitele posibilităţilor mele limitate) prin Internet, chiar şi prin TVR şi radio, nu acopăr nici măcar un sfert de sală, adică nu scoatem nici chiria sălii, darămite să mai ajutăm şi copiii români.
Rugămintea mea era, dacă nu aţi apucat să vedeţi ce este "Mozart ROCKS", să vă uitaţi pe video-urile de anul trecut ( http://brailateo.blogspot.com ) şi, dacă vă place ce vedeţi acolo şi vreţi să ne ajutaţi, să transmiteţi un mesaj către membrii grupurilor Facebook pe care le administraţi ( folosind opţiunea "Message all members" ) prin care să anunţăm lumea din Bucureşti de concert şi, dacă le place, să vină să ne susţină in lupta noastră pentru cultură şi actul muzical de bună calitate, sau măcar să transmită vorba mai departe prin Internet, fiecare după posibilităţi. Mecanismele clasice: afişe, reclame, etc nu mai dau nici un randament.
Cu mulţumiri anticipate,
Constantin Teodorescu"
6 apr. 2010
Cine va fi candidatul femeie din 2014?
Elena Udrea: "Ca nu cumva sa creez palpitatii unei parti a presei sau chiar Opozitiei, cum ca as vrea sa candidez la prezidentialele de peste patru ani, o sa spun raspicat: nu voi fi eu candidatul-femeie din 2014"
Bun! Elena Udrea da un semnal. "Da, va fi o femeie, dar nu voi fi eu....!!!" Vom avea asadar un candidat femeie. Cine? Stim ca EBA nu va avea varsta potrivita sa candideze in 2014, ci cu un an mai putin. Se poate schimba legea? Sigur. Oricand. (Atentie, PNL!) Cu majoritatea acolitilor si a "racolitilor" din Parlament.
Sau... ma mai gandesc la ceva. Desi nici Elena Udrea nu se gandeste, probabil, la asta. Exista o doamna in PNL care face un joc dublu, si despre care s-a mai spus ca poate candida la presedintie in viitor. O doamna care deja se exprima in fituici portocalii in favoarea republicii prezidentiale. Dar despre ea intr-o alta postare...
Bun! Elena Udrea da un semnal. "Da, va fi o femeie, dar nu voi fi eu....!!!" Vom avea asadar un candidat femeie. Cine? Stim ca EBA nu va avea varsta potrivita sa candideze in 2014, ci cu un an mai putin. Se poate schimba legea? Sigur. Oricand. (Atentie, PNL!) Cu majoritatea acolitilor si a "racolitilor" din Parlament.
Sau... ma mai gandesc la ceva. Desi nici Elena Udrea nu se gandeste, probabil, la asta. Exista o doamna in PNL care face un joc dublu, si despre care s-a mai spus ca poate candida la presedintie in viitor. O doamna care deja se exprima in fituici portocalii in favoarea republicii prezidentiale. Dar despre ea intr-o alta postare...
4 apr. 2010
Miscarea violet - scurta analiza dupa ziua de 2 aprilie
In urmatoarele randuri voi incerca sa fac o analiza a ceea ce s-a dorit si se doreste in continuare a fi “No Basescu Day” (NBD) sau “Miscarea violet”. In primul rand, o forma de protest fata de un mod de a face politica, practicat si promovat astazi, in mod special de presedintele Traian Basescu si acolitii lui. Apoi trezirea spiritului civic autentic, prin actiuni initiate si organizate de la « firul ierbii », din online, fara a promova sau fara a construi lideri.
Miscarea Violet revendica, in interesul natiunii, un set de valori si principii, in ultima vreme aproape permanent incalcate : corectitudinea, consecventa, competenta, buna intentie, bunul-simt, respectarea legii, respectarea principiilor democratice.
Ce ii reprosam personal presedintelui Basescu? Voi enumera cele mai importante puncte :
- Ca nu a reusit, dar nici nu a incercat in aproape sase ani, sa fie presedintele tuturor romanilor. Ca a jignit, in numeroase ocazii, diverse categorii sociale, le-a invrajbit unele impotriva altora, a indus permanent o stare de tensiune si ostilitate, motiv pentru care societatea, divizata, nu a putut sa construiasca nimic durabil.
- Ca incearca permanent (si reuseste) sa construiasca retele de subordonare pe model militar, controland astfel organizarea si functionarea autoritatilor publice, facand promovari pe criterii de loialitate si nu pe principii de competenta sau meritocratice, politizand astfel excesiv functiile pana in cele mai de jos structuri.
- Ca vrea sa schimbe Constitutia si Legea electorala in interes personal si de grup, incurajand o armata de politruci sa propage pe toate canalele de comunicare argumente false, ceea ce ar putea conduce, daca tinta ar fi intr-un final atinsa, la un autoritarism si mai accentuat, si la o propagare pe termen lung (adica si pe mandatele viitorilor presedinti) a modelului « Tatucului sovietic ».
Manifestatia de pe 2 aprilie nu a fost sustinuta de niciun partid si nu a folosit niciun fel de fonduri. A fost un prim exercitiu democratic, iar bloggerii care au initiat-o au acceptat orice sustinere morala, alaturi de gestul simbolic de a purta un accesoriu violet. Printre personalitatile care s-au implicat, facand declaratii de sustinere, au existat cativa intelectuali publici, cativa jurnalisti cu notorietate, un fost prim-ministru si un presedinte de partid.
Google a contorizat 192.000 de rezultate pentru tag-ul « no basescu day ». Pentru comparatie, « Daniel Raduta » (campanie umanitara) a contorizat 492.000. Grupul de pe facebook are in prezent 2123 de membri, iar campaniile sunt sustinute pe un numar de peste 160 de bloguri.
Ca o concluzie personala si facand o comparatie cu rezultatele pe care le-au avut la primele apeluri campaniile « No Berlusconi Day » si « No Sarkozy Day », pot spune urmatoarele :
1. Ca in Romania “Miscarea” a fost mai popularizata in blogosfera decat, de exemplu, in Franta.
2. Ca, din pacate, in Romania spiritul civic e la pamant. Dar poate fi resuscitat si reconstruit de jos, adica prin comunitatile online.
3. Ca temele politice de pe bloguri sunt mai rapid preluate de presa traditionala decat in alte tari din UE.
4. Ca, dupa felul in care NU a reactionat la aceasta campanie care sustine valori si principii democratice, fosta « Societate Civila » confirma ca s-a transformat, pe « mandatul Basescu », intr-o masa de propagandisti vanduti, de politruci fara scrupule.
Ce ne propunem in continuare? In primul apel scriam asa : « Culoarea violet e un pretext sa ne adunam si sa ne recunoastem. (…) Sa ne adunam din ce in ce mai multi si sa incercam sa reparam ce se mai poate repara. Si sa construim. ” Nu ne-am propus de la inceput tinte mari. Pe atunci nu pomeneam nici macar de vreo manifestatie in strada, ci doar de o mobilizare in online. Cum primul pas a fost facut, ba am reusit, in plus, sa cream si un eveniment public, nu ne ramane decat sa continuam pe aceasta cale.
Bloggerii pot fi in continuare un instrument de informare, poate chiar a 5-a putere in stat. Urmatorii pasi insa vor fi facuti mai mult in afara blogurilor, unde vom incerca sa cream o comunitate reala, ramificata la nivelul intregii tari. Manifestatia din 2 aprilie se va repeta, urmand sa stabilim alte date. Ne vom alatura, in masura in care va fi posibil si in consens cu principiile si valorile pe care le promovam, si altor miscari de strada.
Vreau sa multumesc tuturor celor care s-au implicat pana acum. Sa stiti ca am primit sute de scrisori de sustinere. Dar si mesaje de la persoane care mi-au scris ca nu pot sa iasa in strada, de frica unor repercusiuni pe care le intuiesc, avand evident si argumente sau chiar… antecedente.
Precizare pentru bloggerii neinformati, sau dezinformati voit de acea parte a presei aservita puterii : Miscarea nu are absolut nicio legatura cu Mircea Geoana, cu Viorel Hrebenciuc sau cu vraciul personal al lui Traian Basescu, Aliodor Manolea. Nici cu Flacara Violeta. Bloggerii italieni au ales culoarea violet, deoarece e o culoare independenta de partide. Iar francezii au preluat-o in aceeasi idee. Politicienii care se solidarizeaza cu Miscarile violet din toata Europa sunt obligati sa nu poarte la manifestatii insemnele partidelor pe care le reprezinta, ci accesorii violet.
Miscarea Violet revendica, in interesul natiunii, un set de valori si principii, in ultima vreme aproape permanent incalcate : corectitudinea, consecventa, competenta, buna intentie, bunul-simt, respectarea legii, respectarea principiilor democratice.
Ce ii reprosam personal presedintelui Basescu? Voi enumera cele mai importante puncte :
- Ca nu a reusit, dar nici nu a incercat in aproape sase ani, sa fie presedintele tuturor romanilor. Ca a jignit, in numeroase ocazii, diverse categorii sociale, le-a invrajbit unele impotriva altora, a indus permanent o stare de tensiune si ostilitate, motiv pentru care societatea, divizata, nu a putut sa construiasca nimic durabil.
- Ca incearca permanent (si reuseste) sa construiasca retele de subordonare pe model militar, controland astfel organizarea si functionarea autoritatilor publice, facand promovari pe criterii de loialitate si nu pe principii de competenta sau meritocratice, politizand astfel excesiv functiile pana in cele mai de jos structuri.
- Ca vrea sa schimbe Constitutia si Legea electorala in interes personal si de grup, incurajand o armata de politruci sa propage pe toate canalele de comunicare argumente false, ceea ce ar putea conduce, daca tinta ar fi intr-un final atinsa, la un autoritarism si mai accentuat, si la o propagare pe termen lung (adica si pe mandatele viitorilor presedinti) a modelului « Tatucului sovietic ».
Manifestatia de pe 2 aprilie nu a fost sustinuta de niciun partid si nu a folosit niciun fel de fonduri. A fost un prim exercitiu democratic, iar bloggerii care au initiat-o au acceptat orice sustinere morala, alaturi de gestul simbolic de a purta un accesoriu violet. Printre personalitatile care s-au implicat, facand declaratii de sustinere, au existat cativa intelectuali publici, cativa jurnalisti cu notorietate, un fost prim-ministru si un presedinte de partid.
Google a contorizat 192.000 de rezultate pentru tag-ul « no basescu day ». Pentru comparatie, « Daniel Raduta » (campanie umanitara) a contorizat 492.000. Grupul de pe facebook are in prezent 2123 de membri, iar campaniile sunt sustinute pe un numar de peste 160 de bloguri.
Ca o concluzie personala si facand o comparatie cu rezultatele pe care le-au avut la primele apeluri campaniile « No Berlusconi Day » si « No Sarkozy Day », pot spune urmatoarele :
1. Ca in Romania “Miscarea” a fost mai popularizata in blogosfera decat, de exemplu, in Franta.
2. Ca, din pacate, in Romania spiritul civic e la pamant. Dar poate fi resuscitat si reconstruit de jos, adica prin comunitatile online.
3. Ca temele politice de pe bloguri sunt mai rapid preluate de presa traditionala decat in alte tari din UE.
4. Ca, dupa felul in care NU a reactionat la aceasta campanie care sustine valori si principii democratice, fosta « Societate Civila » confirma ca s-a transformat, pe « mandatul Basescu », intr-o masa de propagandisti vanduti, de politruci fara scrupule.
Ce ne propunem in continuare? In primul apel scriam asa : « Culoarea violet e un pretext sa ne adunam si sa ne recunoastem. (…) Sa ne adunam din ce in ce mai multi si sa incercam sa reparam ce se mai poate repara. Si sa construim. ” Nu ne-am propus de la inceput tinte mari. Pe atunci nu pomeneam nici macar de vreo manifestatie in strada, ci doar de o mobilizare in online. Cum primul pas a fost facut, ba am reusit, in plus, sa cream si un eveniment public, nu ne ramane decat sa continuam pe aceasta cale.
Bloggerii pot fi in continuare un instrument de informare, poate chiar a 5-a putere in stat. Urmatorii pasi insa vor fi facuti mai mult in afara blogurilor, unde vom incerca sa cream o comunitate reala, ramificata la nivelul intregii tari. Manifestatia din 2 aprilie se va repeta, urmand sa stabilim alte date. Ne vom alatura, in masura in care va fi posibil si in consens cu principiile si valorile pe care le promovam, si altor miscari de strada.
Vreau sa multumesc tuturor celor care s-au implicat pana acum. Sa stiti ca am primit sute de scrisori de sustinere. Dar si mesaje de la persoane care mi-au scris ca nu pot sa iasa in strada, de frica unor repercusiuni pe care le intuiesc, avand evident si argumente sau chiar… antecedente.
Precizare pentru bloggerii neinformati, sau dezinformati voit de acea parte a presei aservita puterii : Miscarea nu are absolut nicio legatura cu Mircea Geoana, cu Viorel Hrebenciuc sau cu vraciul personal al lui Traian Basescu, Aliodor Manolea. Nici cu Flacara Violeta. Bloggerii italieni au ales culoarea violet, deoarece e o culoare independenta de partide. Iar francezii au preluat-o in aceeasi idee. Politicienii care se solidarizeaza cu Miscarile violet din toata Europa sunt obligati sa nu poarte la manifestatii insemnele partidelor pe care le reprezinta, ci accesorii violet.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)