11 apr. 2010

”Pădurea Katyn” - azi, la TVR 3

De pe blogul lui Silviu Sergiu aflu ca in seara asta, la ora 23.30, TVR 3 va difuza filmul-capodoperă al lui Andrzej Wajda, ”Pădurea Katyn”.

8 comentarii:

zincabeiu spunea...

Multumesc.

Matilda spunea...

Bună informaţia !
Seară liniştită îţi doresc !

Lilick Auftakt spunea...

Si voua vizionare placuta!

Anonim spunea...

POLONIA INCEARCA SA-SI RECUPEREZE ISTORIA.
"victimele acestui accident urmau să participe la marcarea unei alte mari tragedii pentru poporul polonez –  70 de ani de la masacrul din pădurea Katyn, unde 22 de mii de ofiteri polonezi au fost ucişi la ordinele scelerate ale lui Stalin, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial."
ROMANIA TREBUE SA FACA ACELASI LUCRU SI SA IASA DIN MICIUNA.
DECE ESTE ASCUNS ADEVARUL ?
 
TREBUE OOPRITA CREIARA UNEI ISTORII ASERVITA  INTERESELOR
POLITICE SI ECONOMICE.

ARTISTUL ROBERT HORVATH CERE RESTABILIREA ADEVARULUI ISTORIC. EL NU NEAGA TRAGEDIA DIN TRANSNITRIA  DEPLANGE SUFERINTELE EVREILOR ,DAR CERE CA LA SCOALA COPII SA INVETE DESPRE FAPTUL UNIC IN ISTORIE CAND UN POPOR SALVEAZA PE ALTUL.  
 PENTRU VINA DE A SPUNE CA ROMANII AU SALVAT DE LA O MOARTE SIGURA APROAPE  UN MILION DE EVREI- OAMENI NEVINOVATI- CINEASTUL ROBERT ESTE DAT AFARA DE LA O INTALNIRE
PUBLICA TINUTA LA ICR NEW YORK. 
DESCHIDETI

◦ http://video.google.com/videoplay?docid=-3001110215792007342#

DESI MATERIALUL A FOST EDITAT TENDENTIOS NU APARE NICI UNDE O FRAZA IN CARE CINEASTUL NEAGA HOLOCAUSTUL,  
 EL CERE SA SE RECUNOASCA FAPTUL CA DE PE TERITORIUL ACTUAL AL ROMANIEI ( EXCEPTAND ARDEALUL DE NORD CARE ERA SUB CONTROL MAGHIAR ) NU A FOST TRIMIS NICI UN EVREU SPRE LAGARELE DE CONCENTRARE NAZISTE
. EL CERE CA ACEST ‘MIRACOL AL ISTORIEI ” SA FIE CONSEMNAT IN CARTILE DE ISTORIE.   CEACE A REALIZAT SOCIETATEA ROMANEASCA ALTII NU AU REALIZAT NICI CU PUTEREA GANDULUI .   ROBERT HORVATH PROPUNE RIDICARII UNUI MONUMENT NUMIT " OMENIA " CARE SA CINSTEASCA  ACEST
FAPT FARA PRECEDENT IN ISTORIA CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDOAL
SI POATE IN INTREAGA ISTORIE A UMANITATII..
                       DESCHDETI                            
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

codeus spunea...

buna dimineata Lilick

Doar Libertate spunea...

Păcat că nu prind TVR 3

Hendrix spunea...

Am vazut filmul anul trecut. CUTREMUTATOR!!! Povestea este tulburatoare, probabil o reluare a dramei prin care a trecut tatal lui Wajda, ucis de bolsevici la Katyn de bolsevicii rusi. Finalul filmului este de neuitat, cand polonezii sunt ucisi in serie de bolsevici, la marginea gropilor comune in care urmau sa fie aruncati. Un glonte in ceafa pentru toti, atat!
Invit pe toti cei care n=au vazut filmul sa-l vada, nu vor regreta! Chit ca este pus la o ora imposibila, MERITA! Eu unul il voi revedea in mod sigur.

Catalin Stanoiu spunea...

http://www.balaceanca.net/2010/04/16/alexandru/katyn-2 un comentariu cel putin interesant vis-a-vis de cele intamplate. Cat despre ce are Polonia... are ce nu am avut noi in 1989!