13 oct. 2010

Baconsky ne ofera o varianta pentru "pleasca". Cometa! :)


La "Naşul": "PDL e coada unei comete politice, Băsescu"

Basescu, ca cometa (sic). Insa nu cred ca putea fi gasita o definitie mai buna pentru PDL, decat o coada, firava, din gaze si praf, care se micsoreaza imediat, cand cometa se indeparteaza de astrul zilei. Un nimic stralucitor si trecator... Sa-i fie gura aurita si vorba implinita lui Baconsky! :)

16 comentarii:

neinfectat de ipocrizie spunea...

Cometa e o chestie care apare odata in cateva decenii si se vede doar noaptea. Nu e mai luminoasa decat luna. Si se vede cel mult cateva zile. De fotografiat este foarte greu, doar cu un aparat care permite timpi de expunere foarte lungi. Coada e cel mai putin vizibila, este mult mai mica fata de cum apare in desene si ilustratii. Si dispare oricum impreuna cu cometa, cel tarziu in amurgul zilei. Cam asa va disparea si cometa politca, cu tot cu coada.

Lilick Auftakt spunea...

@neinfectat

Haha! :))

Shadow spunea...

Nu stiu de ce am eu impresia ca "coada" in cazul in speta se gaseste in fata "cometei" sau acestei "pleasca". Sa ma scuze doamnele si domnisoarele.

Pro DOC spunea...

Lilick,

E deja secretul lui Polichinelle: exact ca o muza ii inspira Basescu pe profitorii regimului lui, ba ca mai multe muze la un loc, dat fiind ca, iata, prin co(s)mica sa comparatie cu cometa, Baconschi pare a fi primul corifeu basescian intrat sub auspiciile Uraniei. Calliope pare sa-l fi inspirat pe Cartarescu , atunci cand scriitorul si l-a imaginat pe Basescu in postura de "ultimul om drept din Sodoma".
Melpomene l-o fi inspirat pe Liiceanu, cand filosoful n-a mai putut rezista impulsului de a-l compara pe Basescu, la tv, in direct, cu Neo din "Matrix". Clio i-o fi inspirat, in 2007, pe intelectualii care au semnat "Apelul" pentru sustinerea lui T.B., "document de larga inspiratie" ce ne atragea atentia ca avem un presedinte "pentru alte orizonturi istorice" (probabil pentru cele fanariote, fiindca, orice am spune, o mare defazare e dincolo de orice indoiala!). In fine, mai e si celebra "pleasca" a lui Paleologu jr., pe care doar Thalia, muza comediei, ar fi putut-o inspira. Erato o inaripeaza pe Udrea, "urmasa" lui Traian, iar Polyhymnia ii servete, pe rand (ori simultan), pe alde Patrascoiu, Cotoi si alti trepadoi. Pardon, scuze, trepadusi!

Dar nici n-ar mai fi de mirare, cand - si cine se mai indoieste oare? - Base nu e doar una sau alta dintre cele noua muze, ci tatucul tutoror muzelor! E ZEUS in persoana! Si cum altfel sa il vezi pe Zeus decat tragand dupa el, ca un demon in noaptea neagra, o tot mai ciufulita si rarefiata coada de cometa? Cred ca, intocmai ca nu mai putin inspiratul sau predecesor, si Baconschi trebuie sa convoace de urgenta o conferinta de presa si sa dea niste explicatii. Cum adica? Basescu, o cometa? O cometa si nimic mai mult? Adica, doar un bulgare de gheata si de praf? Teama mi-e sa nu ii zica Zeus: Pai, cum asa, mai jacuzzi, Eu - o cometa? Si apoi, demonic si plin de umor(i), cum il stim, sa-i dea celebra replica din "Bubico": "Manca-i-ai coada!"

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

:D :))

@Pro Doc, un comentariu excelent! Nu pot sa ma mai opresc din ras. Parca ii si vad pe fiecare, intrecandu-se inspirati de muze, si pe Zeus, mai mult sau mai putin multumit de inspiratia fiecaruia.

Baco a cam dato-n bara cu cometa. Nu cred sa-l multumeasca pe Basescu. Pe cat de firava, trecatoare si greu de observat, pe atat de plina de gaze si dedicata cacofoniilor.

Draghi spunea...

E buna comparatia. In evul mediu cometele erau considerate ca aducatoare de nenorociri.

P.S. Pentru fanii SF, un B movie care circula pe casete in Romania anilor 80 ofera o posibila explicatie ;)

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi, :)) Oare sa nu fi stiut asta domnul ministru? :D

sandman spunea...

Gura pacatosului... :))

Florin Matei spunea...

Habar n-am ce cozi astrale sau cosmice visează Baconski. Ştiu, doar, că el e o veritabilă coadă, dar nu de cometă, ci de topor.

radu spunea...

Ca sa fiu vulgar, zic ca pe Basescu numai Udrea-l mai multumeste, necum Baco. Sau Bacco. Per bacco! Na, ca nu m-am putut abtine si am dat-o in bancuri onomastice.
Pe bune, stam si ne pierdem timpul cu gugumaniile teologului din jacuzzi. Mie mi-e clar ca Baco e instrumentul grupului Basescu-Udrea-Cocos si, foarte pbb, va concura cu Blaga la sefia tribului. Mai dati-l in cometa lui Halley, cu acoperitii lui care iau de la basecu.
Baco, crestin-democratul aista, parca-i din fabula lui la Fontaine cu Corbul si vulpea in varianta porno. In rolul vulpii, Manuela Vulpe, remember?

Lilick Auftakt spunea...

@Sandman, @Radu,

Stati asa, ca se pare ca ne-am mai gasit un prost de care sa radem. Iata ce a mai declarat azi: "Detectez în PDL un apetit de înnoire, partidul dă semne de viaţă"

Pe la ora 11:05 a detectat semnele de viata. :))

@Radu, sigur ca ne amintim de Vulpe. :))

radu spunea...

Aaa, da semne de viata? Si- miscat degetul mic? Uau!
Dar tot la aparate e, nu?
Asa se-ntampla cu astia incurabilii, aflati in coma profunda. Par sa dea semne de viata inainte de a trece pe lumea ailalta. Sa ajutam PD-ul sa ajunga cat mai repede in loc luminat, in loc cu verdeata, acolo unde nu e nici durere, nici intristare, nici suspin!

Niels Schmecker spunea...

Pleasca-i eterna, cometa-i efemera! :D

Lilick Auftakt spunea...

@Florin Matei,

Corect! :))

Lilick Auftakt spunea...

Basescu si-a mai decorat un sclav astazi: http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora/2010-10-13/Horia-Roman-Patapievici-decorat-cu-Ordinul-National-Serviciul-Credincios-in-grad-de-Cavaler

Niels Schmecker spunea...

Dl. Baconschi ne ofera in aceste momente, totusi, la Ateneul Roman, un adevarat... Bal mascat!