31 oct. 2010

Consortiul "Universitaria" respinge Legea Educatiei si descrie gestul adoptarii ei ca unul ilegal si netransparent.


Consortiul "Universitaria", din care fac parte Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara si Academia de Studii Economice din Bucuresti, "a emis o declaratie referitoare la noua Lege a Educatiei prin care sustine ca adoptarea acesteia prin asumarea raspunderii guvernamentale este „un caz unic in istoria moderna a Romaniei si, probabil, a Europei”.

Reprezentantii consortiului sustin ca demersurile pe care le-a parcurs legea pana acum sunt netransparente. In declaratia consortiului, reprezentantii universitatilor au cazut de acord ca aceasta noua lege incalca prevederile constitutionale.

„Prin Legea asupra careia Guvernul si-a asumat raspunderea este afectat in modul cel mai grav principiul constitutional al autonomiei universitare”, se arata in declaratie. In plus, reprezentantii universitatilor din consortiu sustin ca lipsa unei dezbateri publice „reale si efective”, dar si procedeul prin care s-au adus modificari recente legii denota faptul ca actul normativ a fost adoptat ilegal si netransparent. (...) Declaratia a fost semnata de catre rectorii institutiilor de invatamant. "

8 comentarii:

Lupus spunea...

Oricum, ungurii au luat teapa si anul acesta daca isi inchipuie ca legea va intra in vigoare prin respingerea Motiunii de cenzura.
Legea va fi retrimisa in Parlament de CCR.

Lilick Auftakt spunea...

@Plano10

Da, e foarte posibil. Iar pedelistii sa stie asta si sa le traga teapa, spalandu-se pe maini: "Noi am vrut dar, uite, nu s-a putut".

Crăciun Florin spunea...

Chiar de va trece în forma actuală, această lege, precum și celelalte care nu au întrunit consensul politic și social, va fi modificată sever de următoarea guvernare. Indiferent care, mai puțin o nouă guvernare portocalie (dar și aici sunt mari semne de întrebare !). Pedeleprele vor adopta refrenul: „noi am vrut să reformăm societatea însă ceilalți nu”. Ei, pedeleprele, fiind o minoritate incultă, agresivă, cu pretenții de „elită modernistă”.

Pentru participarea la această guvernare, ungurii vor avea de tras. Și o vor trage până la destrămarea UDMR.

Lilick Auftakt spunea...

@Florin,

O minoritate inculta si agresiva, asa cum zici, impotriva SCOLII. Si SCOALA impotriva lor.

bob spunea...

Auzi, da rectorita sexy de la politehnica nu semneaza? Madam Andronescu sustine legea educatiei?

Lupus spunea...

Asa cum e si normal, cei scoliti nu au agresivitatea si mitocania celor inculti.
Pe termen scurt incultii castiga teren.
Abia pe termen mediu si lung se impun cei cu bun simt, cei seriosi, cei responsabili pentru interesul cetatii.

Crăciun Florin spunea...

Lilick,

Școala a vrut să le dea, le-a dat, au luat note pentru învățarea mecanică, au luat diplome însă nu au ajuns, încă, la învățătură. Ei nu știu că diploma nu oferă „învățătura” ci doar o garanție că respectivul a urmat niște cursuri și a fost evaluat.

Noica spunea, în notițe - Caiete filosofice -, că preferă ca un tânăr să ajungă ca o buruiană, dar viguroasă, decât unul ca o plantă de cultură, dar anemică. Pedeleprele sunt niște „anemici”. Mulți, foarte mulți dintre ei își flutură diplomele, au CV-uri „impresionante”, sunt însă invalidați de viață, de oamenii de rând. Băsescu, Funeriu, Boc și alte rebuturi ale școlii sunt exemplele cele mai la îndemână. Are dreptate Marga !

Lilick Auftakt spunea...

@Bob, scrie in text ce Universitati fac parte din acest Consortiu.

@Plano, da, si e e bine ca e asa, pentru ca se impun mai temeinic.

@Florin, cu cat stau mai mult la putere cu atat mai multi isi dau seama. :)