19 oct. 2010

Cristian Preda, despre relatia constitutionala intre presedinte si "majoritatea rea"


Cristian Preda ne crede tampiti. Iata ce scrie pe blog: “Cred că nimic nu îl poate împiedica pe președinte să folosească toate puterile constituționale pentru a nu face pe plac unei majorități sudate de ura împotriva lui.” L-am rugat sa ne explice ce puteri da Constitutia unui presedinte, impotriva unei majoritati parlamentare. Desigur, nu exista stipulat in Constitutie asa ceva.

L-am urmarit pe Cristian Preda in mod special pe tema asta, si e cam a treia sau a patra oara cand incearca sa ne obisnuiasca cu ideea ca presedintele ar avea puteri superioare Parlamentului, superioare unei majoritati parlamentare. Sa ne faca sa uitam ca in Constitutie Parlamentul are rol de organism SUPREM. Justifica ante factum o viitoare incalcare a Constitutiei? Sigur. O face special. Mai mult, introduce in discutia publica ura/iubirea unei majoritati. Majoritatea buna si majoritatea rea. Din asta intelegem ca doar o majoritate plina de iubire fata de presedinte ar putea fi luata in seama la Cotroceni.

Va imaginati cum ar arata o Constitutie noua, elaborata sub tutela acestor indivizi?

9 comentarii:

Rational Idealist spunea...

Basescu deja s-a axprimat cu privire la asta, apreciind ca PSD si PNL nu sunt pregatite "sa faca reforme". Toamna trecuta stim ce a facut, tinand Romania doua luni fara un guvern legitim, in plina criza economica si politica, doar pentru ca majoritatea din parlament nu era pe gustul lui. In ambele situatii, vorbim de incalcarea Constitutiei. Daca motiunea reuseste si Basescu incearca sa repete figura, noua majoritate (cea care va fi votat motiunea) trebuie sa fie pregatita pentru pasul urmator - suspendarea presedintelui.

Lilick Auftakt spunea...

Da, sigur. Si trebuie pusa presiune publica. Inclusiv pe opozitie. Data trecuta nu l-au suspendat pentru ca au zis ca e chiar inainte de alegeri. Insa o incalcare a Constitutiei ramane o incalcare a Constitutiei, si indiferent daca Basescu o mai face la nivelul asta sau nu, trebuie taxata. Suspendarea presedintelui este obligatorie.

Hendrix spunea...

Este evident ca o edelepra precum cristi preda se face din nou PRESH in fatza lui ba-secu, incercand sa acrediteze falsa idee ca un presedinte ar putea sa se lupte impotriva unei majoritati parlamentare. Anul trecut umil boc a picat la motiunea de cenzura pe 13 octombrie. Degeaba, o majoritate de 65% n-a fost bagata in seama de ba-secu, pe considerentul ca acea majoritate este ,,conjuncturala''. Evident ca im politica este valabil principiul panta rhei, precum in viata. Dar asta nu inseamna ca acea majoritate care a daramat un guvern nu este indreptatit sa guverneze!
Ba-secu n-are decat o singura portita si aceea neconstitutionala: sa nu desemneze premierul dorit de opozitie! Sa repete scenariul de anul trecut? As fi tentat sa cred asta, dupa cum il cunosc. Nefiind tampit, cred ca este constient ca cei care au dat jos guvernul lui il vor darama si la suspendarea sa din functie. Referendumul n-ar fi decat ultimul pas spre iesirea sa din politica cu picioarele inainte! Mai degraba cred ca va desemna premierul dorit urmand sa-l atace mai apoi precum a facut-o cu Tariceanu timp de 4 ani.
Concluzie: nu trebuie vazute vorbele pedeleprei altfel decat o incercare de intimidare a opozitiei. Un fel de a spune ca ba-secu nu se vada in laturi sa puna pe cine are el chef.
Solutia: afirmatiile lui preda ar trebui ignorate! Ma bucra faptul ca preda si mafiotzii lui ba-secu sunt realmente ingrijorati de ce se va intampla. Ei stiu ca pasul decisiv in colapsul regimului portocaliu este o motiune castigatoare pe 27. Lui preda i-as spune doar o vorba a idolului lor securist, repetata de securistul de la Anvers in toamna trecuta: de ce ti-e frica N-O SA SCAPI!!! Ha ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!

Lilick Auftakt spunea...

Iata si santajul fata de colegii lui, al celuilalt Preda. Cezar Preda: http://www.mediafax.ro/politic/cezar-preda-daca-motiunea-de-cenzura-trece-vor-fi-anticipate-nu-exista-cale-de-mijloc-7495634

Hahaha! Cat sunt de disperati. :))))

Hendrix spunea...

@Lilick Este evident ca sunt DISPERATI! Chiar nu ma mira vorbele lui cezarica, ce sa zica si el? Pedeleprele nici nu concep ca tara ar putea fi guvernata fara ei, ca ar putea exista un alt guvern!!! Ei vor sa-i sperie pe portocaliii din Parlament ca acestia isi vor pierde slujbele, fiind dusi la anticipate! Au pedeleprele interes pentru anticipate? NUUUU! Atunci? Simple vorbe aruncate de cezarica in speranta ca unii mai slabi de inger vor pune botul la aceste amenintari. Cezarica, cezarica, esti absolut penibil!
@Lilick Stii care va fi urmatorul pas al pedeleprelor? Sa nu se prezinte la motiune! Cine se prezinta pe 27 este automat exclus din randul pedeleprelor! Garantez ca asa vor face, ce zici?

Lilick Auftakt spunea...

E posibil, desi au spus ca se prezinta si nu voteaza. Trebuie sa fim insa pregatiti pentru orice. Inclusiv sa le pichetam locuintele si cabinetele parlamentare.

Daniel Mălăelea spunea...

Apel către învăţătoarea Cristina Anghel





Biroul Operativ al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, în numele celor aproximativ 200 de mii de membri de sindicat, îi transmite învăţătoarei Cristina Anghel sprijinul, admiraţia şi mulţumirile pentru sacrificiul pe care îl face.

Cu toată afecţiunea o rugăm să renunţe la această formă extremă de protest care îi pune viaţa în pericol. Este un sacrificiu suprem şi nu e drept ca distinsa doamnă să ia doar pe umerii săi povara problemelor şi a nedreptăţilor care există în sistemul de învăţământ. Ceea ce Cristina Anghel a reuşit să facă este un semnal pentru noi toţi, dar şi o lecţie. Doamna învăţătoare este un exemplu de demnitate şi de forţă şi o rugăm să ni se alăture la toate acţiunile pe care federaţia le va organiza în această perioadă.

Este foarte important ca atunci când ducem o luptă să fim uniţi, să ne putem baza unul pe celălalt, astfel încât să avem sorţi de izbândă. Însăşi doamna învăţătoare, Cristina Anghel, a declarat că un singur creion se rupe uşor, dar un mănunchi întreg nu se frânge. Solidaritatea în aceste vremuri poate deveni cea mai bună armă în lupta pentru dreptate.

Mesajul F.S.L.I. îi va fi transmis Cristinei Anghel, astăzi, de către o delegaţie a federaţiei, în speranţa că doamna învăţătoare va pune capăt grevei foamei.




Preşedinte,

Aurel Cornea

Lilick Auftakt spunea...

Pai nu s-a inteles ca doamna nu renunta pana ce nu se respecta legea si drepturile omului? Cu astfel de scrisorele rezolvam ceva? Ori iau toti profesorii taurul de coarne si ies in fata, ori o condamnam la moarte.

radu spunea...

@Lilick, Preda arata pe zi ce trece ca are raporturi foarte proaste cu democratia parlamentara, ca si stapanul sau de la Cotroceni fara de care, politic vorbind, ar fi o cantitate invizibila. Pana acum mima de forma o fatza umana, datorita conflictului de fatzada cu BVB. Acum nu se mai fereste. Poate spera sa-l impinga de la spate tatuka Basescu la prezidentiale, ca singur nu poate saracul nici atatica. Omul asta e firav ca o planta de sera, e timorat, vorbeste scartait, cu "aaaa"-uri si nu trece deloc ecranul.
Acuma, ideea prezidentialismului dicatatorial am intalnit-o in ultimii doi ani la toti ISP-istii basisti, in frunte cu apucatul de Cacalin Abramburescu. Brrr!