12 oct. 2010

Mihai Voicu si... o intrebare: sunteti pregatiti sa inghititi si broaste?

Am participat astazi la intalnirea cu Mihai Voicu de la Clubul Bloggerilor Liberali, unde s-a discutat in special despre calendarul actiunilor PNL. Dar nu despre asta vreau sa scriu acum. La un moment dat, Mihai Voicu a spus ceva, o chestiune pe care vreau sa va retin si eu atentia si, mai mult, sa va provoc sa discutam. Spunea asa: "In momentul de fata, pedelistii stiu ca daca se pastreaza procentele din sondaje, doua treimi dintre ei nu vor mai intra in viitorul Parlament. Asta ii face sa inceapa sa isi caute deja "cazare" la PSD sau PNL"

Pe de alta parte, poate ati observat ca in PDL exista o disputa intre Valeriu Stoica si Blaga, in ceea ce priveste nucleul care ar fi potrivit sa se reapropie de PNL cu diverse momeli. Stoica a inaintat ideea ca PDL ar putea sa sustina un candidat la presedintie liberal, iar Blaga a sugerat ca in niciun caz gruparea fosta liberala Stoica nu ar fi potrivita sa discute cu PNL, ci chiar el ar putea fi un garant al acestei apropieri, daca ar candida si castiga presedintia PDL.

PNL nu are de gand sa faca nicio alianta cu PDL, asta e clar. Insa ceea ce spunea Mihai Voicu azi, cu "cazarea", ar fi posibil. Ce vreau sa va intreb: ca votanti liberali, pe cine ati vedea voi primit sau reprimit in PNL, din zona portocalie, in vederea unei viitoare candidaturi? Stiu, initial ati spune "pe niciunul". Insa e un rapuns prea radical, pripit, nerealist. Ideea e: care parte din PDL ar fi mai usor de inghitit ca broasca? Nume?

29 de comentarii:

Daniel Mălăelea spunea...

E greu sa dam nume, dar consider ca am putea sa ne gandim la primirea in PNL a pedelistilor care vor vota motiunea de cenzura. Asta poate fi o conditie.

Lilick Auftakt spunea...

@Daniel, da, e o idee foarte buna si o conditie. O singura problema as avea: cei care voteaza motiunea se pot duce bine-merci si la PSD, pe cand eu voiam sa aflam daca exista personaje in PDL, si din ce tabara, tolerabile in PNL. Deci votul la motiune nu ajunge.

Adrian Stoica spunea...

@Lilick: Fiecare caz trebuie tratat punctual. Ar trebui stut ceva despre modul in care se vor desfasura alegerile, harta colegiilor etc. Presupunand ca legea electorala nu va fi modificata, raman aceleasi colegii, cred ca PNL nu trebuie sa ofere unor actuali portocalii sansa sa candideze decat in urmatoarele conditii:
1. persoana respectiva sa fi castigat, in 2008, colegiul pentru PDL, de pe primul loc, cu un numar de voturi cel putin dublu fata de cel obtinut de candidatul PNL.
2. sa se bucure de o oarecare reputatie pozitiva, sa nu fi fost acuzata de coruptie etc.

Chat Noir spunea...

Eugen Bădălan - mi-a fost șef, era frecventabil.

Daniel Mălăelea spunea...

Cred ca Oajdea, Teo Trandafir ar merita sa fie primiti in PNL.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, da, bune punctele exprimate. Sa-ti spun drept, mi-e si frica sa vad pe oricine in PNL prin 2012. As vrea ca pana atunci partidul sa se descotoroseasca de toate mizeriile, in niciun caz sa se potcoveasca si cu altele. In sensul asta partidul chiar trebuie sa tina cont si de dorintele alegatorilor de la bun inceput.

@Chat Noir

Glumesti???? :)))

@Daniel,

Mie mi-a placut de doctorul ala de la Iasi, de la urgenta. Dar nu mai stiu cum il cheama acum, si nici daca mai e in PDL sau e independent.

niku_elektriku spunea...

elena mungiu udrea pippidi.
toate patru

Daniel Mălăelea spunea...

Ciuhodaru se numeste doctorul. Imi place si mie.Toti pedelistii sunt o apa si un pamant. Nu avem pe cine alege.

Lilick Auftakt spunea...

Asa, Ciuhodaru. Sigur, toti sunt facuti parca de o mama. S-a facut de ras azi si Feldman la Realitatea. Initial, ascultand declaratiile de ieri de la B1 ale Udrei o combatea, spunea ca a facut o gafa. Cand a primit sms in direct de la ea (macar a recunoscut ca a primit) a intors foaia, spre stupefactia tuturor celor care il vedeau si ascultau. Chiar se inrosise. Asta e partid militarizat, fascist. Omul parea chiar speriat si a raspuns la comanda.

Rational Idealist spunea...

Interesanta discutie... chiar ca m-a pus pe ganduri. Am incercat mai multe variante de raspuns, nu sunt impacat cu nici una.
S-ar putea insa ca discutia sa fie prematura. In primul rand, in perioada urmatoare vor fi cateva momente importante si ramane de vazut cum vor reactiona, individual, pedelistii - nu e exclus sa avem unele surprize. In al doilea rand, nu cred ca ar trebui promis nimic, nimanui pana nu se ajunge in situatia de a se crea o formula noua de guvernare; altfel, reincepem ciclul "solutiilor imorale" - sper sa poata fi evitata o astfel de situatie. Asta depinde si de alternativa - daca se ajunge la haos generalizat cum ma tem eu, atunci aproape orice solutie va deveni acceptabila :(.
Pe langa consideratiile de mai sus, ma gandesc ca oricum cozile de topor ale lui Basescu sau cei compromisi in scandaluri de coruptie ies din discutie din capul locului. Celorlalti, mai ales din esaloanele 2-3 ale PDL, cred ca li se aplica vorba ca in politica nu trebuie sa spui niciodata "niciodata". Nu cred ca PNL ar trebui sa coboare stacheta pentru ei, dar nici sa inalte exagerat pragul exigentelor la intrare doar pentru ca oamenii au fost in PDL.

Lilick Auftakt spunea...

@Rational Idealist

1. Si eu m-am gandit la tot felul de personaje, si greu gasesc unul-doi acceptabili dintre cunoscuti.

2. Da, discutia e prematura. Insa nu asa gandesc cei din PDL care deja isi fac probleme si calcule pt urmatorul mandat. Intr-o zi, lucrurile ne pot lua prin surprindere.

transildania spunea...

Broaste au inghitit liberalii cand vreo treime din cei alesi la propunerea lor au tradat partidul si electoratul.
Daca ar veni acum cativa de la pd nu ar fi nicio paguba. E un razboi murdar, si fara reguli, atat timp cat adversarul loveste non stop sub centura nu poti pretinde ca te aperi sau aperi pe altii daca nu folosesti macar punctual aceleasi metode.
Nu stiu nici eu parlamentri pedisti de incredere. Dar poate nici nu se puneproblema astfel, pentru ca nimanui nu i se poate garanta de pe acum ceva. Conditiile care li s-ar putea pune sunt simple: votati motiunea, si votati dupa motiune la orice vot si la orice lege cu noi. Daca da, bine, daca nu...

Lilick Auftakt spunea...

@Transildania, da. PDL a jucat extrem de murdar. Si nicio miscare a lor, de-acum incolo, nu poate sa nu stea, poate muulti ani de-acum incolo, sub zodia indoielii noastre.

vali plesca spunea...

wow. adicatelea, daca noi suntem pe val, e normal sa adunam. cand e altcineva pe val, suntem babe bocitoare ca ne fura altii oamenii. n-aveti oameni competenti de va ganditi la alti din alte partide? asta, pe de o parte. pe de alta, nu va grabiti sa cantati prohodul pedeleilor. la cata sete de putere au, tare ma tem ca nu vor avea nici un scrupul sa cumpere milioane de voturi (caci da, vanzatori se gasesc). si nu va conta ca tara se va prabusi in jurul lor. a, si inca ceva: vor fi interminabile lupte asupra puterii care numeste premierul: presidentia sau majoritatea parlamentara.
cu alte cuvinte, doza asta de incalcare a principiilor amestecata cu triumfalism naiv e reteta perfecta a pierzaniei.

Hendrix spunea...

Declaratia lui Mihai Voicu este interesanta, doar atat! Porneste de la premisa ca pedeleprele vor avea cam acelasi scor la alegeri cu cel din sondajele de acum. Se pot face multe speculatii, mie insa imi vine greu sa cred ca am putea anticipa evolutia lor pe viitor. Sunt extrem de circumspect privind dorinta unor pedelepre de a se ,,caza'' ACUM la psd sau PNL.
Pedeleprele fac parte dintr-un COMANDO POLITIC, totul este militarizat in activitatea acestui partid. Cine intra in partid stie exact la ce se inhama, este dispus sa manance rahat cu polonicul fara nicio jena, ba chiar cu satisfactie. N-am nicio incredere in nicio pedelepra care apare in mass media. Nici macar in bleaga, vazut de unii ca un rau mai mic, chiar frecventabil.
Exista pedelepre capabile sa ramana oameni? Da! Cel mai bun exemplu este al lui Georgica Severin, deputat care a ales inca din vara ca locul lui nu poate fi langa niste robotzei dispusi sa distruga tara. Pe un asemenea om l-as primi oricand in PNL. Mai exista si altii ca el? Posibil, dar eu inca nu i-am remarcat. Testul va fi, fara indoiala, motiunea de cenzura. Vor fi si pedelepre care o vor vota, dar nu cred ca vor fi suficienti. Important ar fi ca cei ce fac pasul inapoi sa n-o faca din oportunism.

Shadow spunea...

unul singur restul NU.
Numele celui care poate sa se intoarca nu stiu daca ar si vrea este Ionut Popescu. Restul oamenilor lui stolojan si ai lui stoica stau bine unde si-au ales sa stea. La stanga.
de la turcani la bourani, trecand pe la vaassuri, faasuri si alte lichelisme.

Lilick Auftakt spunea...

@Vali, invata sa citesti. Nu se gandeste nimeni la oameni din alte partide, ci ei se gandesc sa se cazeze la noi, dupa cum a zis M Voicu. In contextul asta eu am intrebat cine ar fi de primit. Dupa cate vezi din comentariile precedente, nu prea gasim oameni la PDL care s-ar potrivi cu PNL.

Lilick Auftakt spunea...

In ceea ce priveste numirea premierului. Daca Basescu isi mai permite sa incalce constitutia e suspendat. Simplu.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, da. Dar Severin s-a inscris deja la PSD.

@Shadow, Ionut Popescu nu e parlamentar, dar poate ar candida din nou. Eu nu prea am incredere in el.

Cine voteaza motiunea de la PDL: Mihai spunea ca mai putini decat cei care ar fi votat suspendarea.

vali plesca spunea...

da, lilick, citesc foarte bine. problema e ca mai citesc si printre randuri. sa fiu mai explicit: cine spune ca pedeleii sunt sobolanii care parasesc corabia? adversarii lor politici. cine lanseaza provocari de genul: 'pe cine am primi'? adversarii lor politici. cui foloseste ca sobolanii pedelei sa paraseasca corabia? adversarilor politici. DAR, cine are cheia de la camara cu bucate? sefii pedele. cu alte cuvinte, discutia asta nu e decat apa de ploaie. DEOCAMDATA, pedeleii sunt tinuti in lant prin tactica biciului si a zaharelului. iar asta va dura pentru ca (si aici trec la fantasma suspendarii) basescu a inventat in viata lui 3 majoritati (2004 cu pc, 2008 cu psd, 2009 cu tradatori, udmr si minoritati). probabilitatea ca sa mai inventeze una la urmatoarele alegeri e foarte mare. cu alte cuvinte, daca are majoritate, adio suspendare.
ergo: daca opozitia nu tine cont de povestea de mai sus, n-are decat sa viseze puterea, suspendarea etc. dupa 2014...

Hendrix spunea...

@Lilick Zici ca Mihai Voicu ar fi afirmat ca numarul pedeleprelor care ar vota motiunea este mai mic decat al celor care a vota suspendarea? N-am citit asta pe blogul lui, a afirmat asta la intalnirea cu voi?
Eu nu pot sa inteleg rationamentul acelor pedelepre dispuse sa-l suspende pe ba-secu dar care s-ar impotrivi caderii( mai exact recaderii!) guvernului boc. Adica l-a suspenda pe ba-secu, ceea ce ar duce implicit si la daramarea guvernului boc in scurt timp, dar nu ar vota motiunea?!?!?! Tu poti sa pricepi ce este in mintiuca astora? Eu refuz sa cred ca exista!

Anonim spunea...

Cu toate ca ar parea revoltator eu i-as dori inapoi in pnl pe Flutur si pe
Florin Popescu de la Dambovita.Cu ajutorul acestora liberalii ar pune
stapanire pe 2 judete importante ale
tarii:Suceava si Dambovita.Liberalii
au nevoie de cat mai multi oameni cu
priza la popor in toate judetele Romaniei.

Lilick Auftakt spunea...

@Vali, pai tu vorbesti de "deocamdata" eu intr-o anumita perspectiva. Si nu ma intereseaza neaparat ce va fi, daca zici ca citesti printre randuri, ci cat si ce sunt dispusi votantii PNL sa inghita. Daca exista toleranta pt PDL din partea votantilor PNL si in ce procent. Ce personaje ar putea fi inghitite de votanti fara sa tuseasca prea tare. Mi-ar placea sa vad un astfel de sondaj facut.

@Hnedrix, da. A spus aseara. Nici eu nu inteleg exact ce e in mintea lor.

Anonim.. Hmm. :)

radu spunea...

In nici un caz pupinii sinceuristi si "telectuali". Prefer oamenii simpli si anonimi. Singurul lider PDL cu care se poate discuta e Blaga. Nu face sluj in fatza lui Basecu si n-a incercat sa rupa PNL.

RRRR spunea...

Iulian Urban

Anonim spunea...

Despre care Blaga se vorbeste pe-aici - despre cel din stirea de mai jos ?

http://www.antena3.ro/politica/vasile-blaga-as-fi-exclus-o-pe-teo-trandafir-din-partid-dupa-ce-s-a-imbratisat-cu-aura-vasile_108672.html

Cit despre Teo ... s-avem iertare, nu prea stie pe ce lume traieste ...

sabina spunea...

De ce ar trebui sa fie acceptati in PNL indivizi de la PDL???? Mi se pare ilogic si nedrept acest lucru. Poate cineva sa ne spuna un singur motiv real si "acceptabil" pentru care se va fi inscris cineva la PDL??? Mie mi se pare ca toti cei care s-au inrolat acolo si presteaza in prezent au avut motive care mai de care mai rusinoase de a semna adeziunea la acest partid. De ce ar trebui sa fie vreunul primit in PNL????

radu spunea...

Nu stiu daca ati observat, dar toti dezertorii din PD se duc la PSD, nu la PNL. Oameni de dreapta, deh.

Lilick Auftakt spunea...

@Radu, foarte corect! In rest, in procente, PDL a dat cica in mod egal la PSD si la PNL, cu un mic avantaj PNL.