1 oct. 2010

Peste trei generatii...

Am citit astazi, in Ziarul Financiar, ca de-abia duminica se incheie cu adevarat Primul Razboi Mondial, odata cu ultima transa platita de Germania tarilor aliate. Si m-am gandit imediat la Romania si la declaratia lui Mugur Isarescu, care a spus ca ne-am indatorat pentru trei generatii... Asa vor scrie probabil ziarele lumii si despre noi, peste multi ani, cand vom termina de platit "datoriile lui Basescu" la FMI. Ce mi-e un razboi mondial, ce mi-e un presedinte nebun, care a luat decizii fara sa se consulte cu nimeni? Si unul si altul lasa in urma datorii imense si victime. Ba e chiar mai rau la noi. Un razboi, odata terminat, iti da libertatea sa reconstruiesti. Un FMI stapan peste generatii dicteaza politicile, legile care destabilizeaza sistemul, educatia, sanatatea, pensiile...

13 comentarii:

Adrian Stoica spunea...

Poate ca un razboi ar fi fost mai putin pagubitor.
App., exista o declaratie a Angelei merkel cu privire la pierderea suveranitatii statelor falimentare din zona euro. Vb. cu cineva despre asta, cand persoana respectiva m-a intrerupt:
- Ne iau nemtii? Foarte bine, da' sa ne ia mai repede!
Din pacate, la asta s-a ajuns! Sunt persoane care au ajuns sa-si doreasca pierderea suveranitatii nationale ... si au dreptate. La ce e buna suveranitatea cand te conduce o banda de hoti si/sau descreierati?

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, da. Dar mi-e sa nu asteptam sa ne ia nemtii cam cat am asteptat sa vina americanii.

Adrian Stoica spunea...

Da ...
Cine l-ar lua pe asta?
http://www.youtube.com/watch?v=rXJy2CBUcyo&feature=player_embedded

Lilick Auftakt spunea...

Pe astia ii ascundem. :) Ce comentarii are pe you tube. :)) Iti imaginezi ca, pana la urma, oameni ca el vor ajunge singurii sustinatori pe fata, in strada, ai lui B? Cam cum erau dupa revolutie (si acum probabil) niste sonati care il slaveau pe Ceausescu...

Paul spunea...

ai tu capacitatea sa intelegi macroeconomie?

ps
de ce nu l-ai citat in intregime pe isarescu?
a facut cateva remarci interesante despre perioada 2007=2008

Lilick Auftakt spunea...

@Paul, ai ceva de comentat on-topic? Daca nu esti in stare, al doilea comentariu nu-ti mai apare.

Lilick Auftakt spunea...

Au turbat portocaliii. Vad citate unde nu sunt, vor sa imi scrie ei textele. Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati.

transildania spunea...

@Adrian Stoica
Nici pierderea suveranitatii nu e intotdeauna o solutie. De fapt acum o parte importanta a suveranitatii a fost pasata la FMI, si lucrurile nu merg bine...

Lilick Auftakt spunea...

@Paul, scrie on-topic. Vrei sa iti spun ce inseamna? Subiectul tau pe tema mea nu ma intereseaza.

Marieta spunea...

Mie mi se pare ireal ce se întâmplă, uneori înclin să cred că undeva, acolo sus, s-a instalat un soi de demenţă. Altfel nu-mi explic IRESPONSABILITATEA deciziilor care se iau de-a valma.
Nu cred că vom apuca să plătim, nu avem cu ce, ziarele de atunci nu vor avea despre ce Românie să vorbească. Praful se va alege.

Anonim spunea...

Ceausescu ne-a scapat de FMI aducand tara in foamete.
Basescu ne-a adus FMI aducand tara in foamete.
Unde-i plus si unde-i minus?
Si sa nu imi ziceti ca atunci nu aveam libertate, vi se pare ca acum avem?

Lilick, ti-am raspuns pe blogul meu.

Plano10 spunea...

@Lilick
Nu Basescu e nebun,el face ce stie mai bine, ci romanii care l-au ales de doua ori presedinte, pe durata a 10 ani ...comparabila cu anii de puscarie pe care trebuia sa-i execute inculpatul Basescu pentru infractiuni de mare coruptie. S-a inconjurat de lotrii care fura la drumul mare... voturi in strainatate pentru a fi reales, voturi in Parlament pentru promovarea unor legi inrobitoare. De data asta lotrii s-au numit Sever Voinescu - Cotoi si Roberta Anastase.

Lilick Auftakt spunea...

@Plano, e diabolic.