19 mai 2011

Intamplari la ambasada Romaniei de la Paris

Va invit sa cititi comentariul lui Shadow:

"Referinta mea va avea legatura cu incompetenta manageriala si lipsa de idei a altei nulitati pdl-iste. Este vorba, bineteles, de "crestin democratul" popular nevoie mare Baconsky.

Ieri am fost la ambasada Romaniei de la Paris sa schimb pasapoartele celor doi copii pe care Dumnezeu mi-a permis sa-i am in "dotare" :-).

Am ajuns eu si sotia + cei doi copii (unul de 8 ani si altul de 4 ani) la ora 9:30 dimineata la ambasada. Fata de alte perioade, pozitiv a aparut un sistem pe baza de "bonuri de ordine". Camaruta pregatita de tovarasul Baconsky pe vremea cand era ambasador era ultra plina, ca de obicei iar la cele trei ghisee o singura persoana se ocupa de preluarea dosarelor(consulul). Temperatura in interior depasea 40 de grade.

Pe baza bonului de ordine am reusit sa predam dosarele cu acte pe la orele 13.30. In mod normal, programul celor de la ambasada (de primire a actelor) era pana la ora 13. Au primit pana la orele 15.30 acte. Facand "maximul" posibil. Pt pasapoartele "biometrice" e necesara asteptarea pt fotografii si eventual pt amprente(doar pt copii ce depasesc 6 ani).

Am reusit sa fim chemati pt fotografii la orele 17.15. In sala mai erau destui. Nici in partea separata, "birouri", sau in spatele ghiseelor, nu functionau aparatele de aer conditionat. Temperatura era si mai mare datorita calculatoarelor, xeroxurilor, imprimantelor, etc.

Nu stiu cum pot rezista acei oameni sa aiba conditii de lucru de acest fel. Nu inteleg cum rezistam noi, "diaspora", sa gustam de fiecare data cand e nevoie de niste acte din "savuroasa Romanie". Calculatoarele dadeau erori din ce in ce mai frecvent din cauza temperaturii, ceea ce ducea la cresterea timpului de "prelucrare" a fiecarui dosar, si deci implicit a timpului de asteptare.

Am scapat pe la orele 18.00 de acolo, transpirati si terminati.

As vrea sa-l intreb pe nulitatea pe numele sau Baconsky, daca inainte de a pregati cu mare interes "furaciunea generalizata" de la vot prin "corespondenta", daca nu ar fi trebuit poate sa-si faca "mana" pe o preluare macar a dosarelor "prin corespondenta" si o organizare eficienta a "intalnirilor" cu persoanele solicitante(data, ora, etc).

Nu il voi intreba, pt ca e clar ca la capitolul "administrare"(management) e nul, de ce personalul este insuficient, de ce este obligat sa munceasca in astfel de conditii, etc. Nu am nicio critica fata de personalul angajat, au facut mult mai mult decat erau obligati sa faca. Cat or sa mai faca insa, nu stiu.

I-as mai cere tovarasului Baconsky, cum i-am mai cerut deja de cateva ori, sa-si dea demisia, dar nici la capitolul "onoare" nu are competente.

Intre 7-10 ore de asteptare la peste 40 de grade, pentru copii si parinti cu copii mici este o bataie de joc fara margini. As dori sa-l vad pe tovarasul Baconsky lucrand la "ghiseu" macar o zi, precum cea de ieri. Dar ma indoiesc sincer ca ar putea rezista si ar avea aceeasi eficienta cu cei care lucreaza astfel zi de zi.

Printre intamplarile zilei de ieri a fost si cazul unei "doamne" de 67 de ani (dupa spusele sale) care a venit sa faca scandal pentru ca i s-ar fi blocat "pensia" in Romania in urma unui document eliberat de ambasada care specifica ca aceasta este "cetatean francez" si nu roman. De ce? Pt ca actele romanesti ale doamnei erau expirate. Doamna, care era o fosta "voluntara"(nici nu stiam ca a existat asa ceva) la alegerile prezidentiale si o mare iubitoare de "basesti", se plangea ca de votat a putut vota cu "documente expirate" in celebra "duminica" a votului viteza, dar vai, "incompetentii" consuli si lucratori ai Romaniei i-au blocat pensia taman ei, cea care a "luptat" pt ca "dl basescu" sa ajunga presedinte.

Binenteles i-a amenintat pe cei de la ghiseu ca dansa are "intrari" la Palatul Cotroceni si "Presedintele Basescu", si o sa aiba un "raport complet". O fi de la "caldura" (dansa s-a bagat in fata cu tupeu si fara bon de ordine) sau ar trebui vazut cum de a votat cineva cu acte expirate in "paradisul" de ambasador al lui Baconsky?..."

4 comentarii:

cățelul alpha spunea...

Eu am o nedumerire în privința votului prin corespondență. Fiind uninominal, ca la alegerile din 2008, românii din diaspora vor putea să-i voteze doar pe candidații din colegiile lor. Or, chiar dacă ar vota, prin absurd, un milion de persoane și, tot prin absurd, toți pentru pedeliști, cîți parlamentari va avea PDL din partea diasporei? Ok, cîștigă majoritatea în fiecare colegiu din străinătate. Nu vor putea să obțină mai multe locuri în Parlament decît permite legea electorală, chiar dacă primesc 10 milioane de voturi în diaspora. Îmi scapă ceva?

Și atunci de unde atîta isterie din partea lor cu votul prin corespondență? Sau vor să scoată și uninominalul? Că atunci chiar ar avea logică. Cu 1 milion de voturi de acolo, plus ce mai cumpără în țară, ar cam cîștiga alegerile.

Rasputin spunea...

„Guvernul este ca un copil: Un tub digestiv cu un mare apetit la un capăt și nici un simț al responsabilității la celălalt capăt.”

Ronald Reagan

Rasputin spunea...

70 de cai salbatici masacrati la ordinul autoritatilor din Tulcea - Social - Observator Antena1

Lilick Auftakt spunea...

Astazi, de la ora 21:00, Traian Basescu este invitat sa ragaie, sa hahaie si sa ne faca prosti la emisiunea "Prim plan", difuzata de TVR-PDL. De la 21:45 Antena 3 ne salveaza. Va transmite in direct din Salonul Alb al Palatului Elisabeta o ediție speciala a emisiunii “Sinteza zilei".