9 nov. 2011

Istorie si prezent, intr-o capitala liberala

Spatiul generos al Cafenelei Liberale a parut aseara mic si neincapator pentru delegatii din Cluburile liberale care s-au reunit, chiar si din afara tarii, la evenimentul dedicat onomasticii Regelui Mihai si zilei de 8 noiembrie 1945.

Ne-au incantat din nou cu marturisiri doamna Lucia-Hossu Longin si domnii Quintus, Campeanu si Zamfirescu. Nici nu ai spune ca, ultimii trei, au o medie de varsta in jur de 90 de ani si ca au fost participanti la evenimentele din 1945. Atat de neobositi si plini de viata sunt.

Dupa reuniune ne-am deplasat catre Ateneul Roman, in fata caruia am aprins lumanari pentru tinerii ucisi acum 66 de ani, pentru singura "vina" de a fi strigat atunci, in Piata Palatului, "Regele si Patria".

M-a impresionat mult gestul doamnei doctor Rodica Stoica din Constanta, monarhista si aparatoare a valorilor democratiei, o persoana foarte prezenta in online alaturi de tinerii liberali si taranisti. La ora 18:00 intra pentru prima data pe usa Cafenelei Liberale, de-abia sosita cu o masina din Constanta. La ora 20:00, dupa ce a aprins o lumanare in fata Ateneului, se indrepta deja spre gara sa prinda trenul catre casa. A fost cu noi si pe 25 octombrie si pe 10 mai. Un spirit frumos si tanar la cei 76 de ani ai dansei.

Cand am iesit din Cafenea, doamna Rodica mi-a spus: "Aveti un partid puternic aici, in Bucuresti. Puteti sa faceti multe". Are mare dreptate. Despre "Capitala liberala" a vorbit si domnul Quintus, in deschiderea discursului, aseara.

Niciun comentariu: