13 dec. 2011

Unul dintre cele doua mari centre financiare ale lumii a omagiat ieri Romania si pe Regele Mihai

O stire care ar fi trebuit sa faca inconjurul presei:

Principele Radu al Romaniei anunta pe facebook: "Aseară, 12 decembrie 2011, la impunătorul sediul al municipalității londoneze, Guildhall, a avut loc Banchetul anual, în prezența Lordului Primar, al Master of the Guild of Freemen of the City of London și al reprezentanților City of London Corporation. Au luat parte 540 de personalități din toate domeniile vieții publice londoneze. O mare și prestigioasă adunare, care a adus omagiu României și Regelui Mihai I.

La eveniment au luat parte, în afară de Principesa Moștenitoare și de mine, Principesa Elena și dl Alexander Nixon, precum și ambasadorul României în Marea Britanie și dna Ion Jinga. Au fost, de asemenea, prezenți reprezentanți ai instituțiilor statului, diplomați, militari, oameni politici, oameni de artă, oameni de afaceri, ziariști.

Seara a încununat activitatea anului 2011 a organizației oamenilor liberi din orașul Londra, creată în anul 1908 și care, de atunci încoace, veghează la păstrarea demnității, libertății și performanței democratice a uneia dintre cele mai puternice și mai celebre comunități locale din lume: orașul Londra.

Principesa Moștenitoare și cu mine am fost onorați să reprezentăm Familia Regală și pe Majestatea Sa, și să auzim cuvinte atât de frumoase despre țara noastră, despre locul ei în Europa și despre formidabilul om de Stat care este Regele României. A fost una dintre cele mai importante seri dedicate României din anul 2011, de pe toate meridianele lumii."


Pentru cei care nu stiu ce este City of London: este entitatea administrativa a orasului Londra, principalul centru financiar al Marii Britanii si cel mai mare centru financiar al lumii, alaturi de New York City. Pozitia lui David Cameron de la ultimul Summit UE s-a datorat dorintei de a proteja City of London impotriva masurilor UE. Detalii aici.

7 comentarii:

Dispecer spunea...

Vreau o Românie normală cu o Constituţie cu alegeri doar pentru legislativ!

Lilick Auftakt spunea...

Si eu vreau. M-am saturat de tatuci. Vreau ca primul ministru sa il aleaga Parlamentul, in mod democratic, nu sa il desemneze un betiv.

Lilick Auftakt spunea...

Si vreau ca Romania sa fie omagiata asa cum s-a intamplat aseara, la City of London.

radu spunea...

De acord cu @Dispecer. M-am saturat de tatuci, m-am saturat de presedinti cu puteri discretionare.
Da, sunt pentru o axa Bucuresti-Amsterdam-Londra! Sunt pentru suveranitate nationala si sper sa castige socialistii la anul in Germania si in Franta!

Lilick Auftakt spunea...

Englezii i-au dat rau lui Basescu cu axa peste degete. Va imaginati cat e de furios? :))


A mai aparut azi si spaniolul ala care a numit-o pe Eba Elena Ceausescu. Asta ca sa ne aduca aminte de acel Craciun...

Draghi spunea...

OK, deci cu Basescu ne fura bancherii americanii si lacheii lor, germanii. Cu regele, englezii. Avem de ales :)

Lilick Auftakt spunea...

A, nu. Pe Rege il iubesc toti. Basescu doar incearca sa fie sluga unora. Sa nu comparam incomparabilul.