12 apr. 2012

Ce ar trebui sa faca Andrei Chiliman?

Dragi prieteni, dupa ce cititi acest articol de pe blogul lui Andrei Chiliman, as vrea sa va pun o intrebare la care sa raspundeti cat mai sincer si argumentat. Puteti ajuta mult Partidul National Liberal dand acum un sfat. Ce ar trebui sa faca Andrei Chiliman? Probabil stiti ca primarul sectorului 1 a anuntat ca vrea sa se consulte democratic cu liderii vechi ai partidului. Dar si cu liberali de rand, membri sau nu, cu votantii sectorului 1 si nu numai, asa cum a procedat mereu, referitor la o eventuala demise a sa, dupa ce a fost atacat inexplicabil de liderul partidului... (Interesant... Anul trecut, pe vremea asta, cerea de asemenea o consultare populara, incercand sa stopeze abuzurile Elenei Udrea) Aseara, la Sinteza Zilei, Calin Popescu Tariceanu a spus ca l-a sfatuit pe Andrei Chiliman sa nu demisioneze, spre binele PNL si al USL, chiar daca gestul sau privind demisia s-ar putea baza pe niste motive intemeiate. Fostul prim-ministru a spus ca, daca Crin Antonescu s-ar fi consultat inainte cu Andrei Chiliman, daca ar fi vorbit cu acesta, totul ar fi fost acum in regula in PNL. Acelasi sfat i l-au dat si seniorii partidului, Radu Campeanu si Mircea Ionescu Quintus. Sa ramana in partidul pe care l-a refondat. Insa conteaza si vocea voastra, a sustinatorilor liberali. Andrei Chiliman asteapta sa va auda opiniile.


56 de comentarii:

Stoica Rodica spunea...

Daca se simte nevinovat,nu este cazul sa demisioneze.
Conteaza sfaturile greilor partidului.
Fiecarui liberal sau simpatizanti ii este greu sa renunte la dnul Andrei Chiliman .

Lilick Auftakt spunea...

@Stoica Rodica, Andrei Chiliman e total nevinovat. Altfel greii partidului, asa cum spui, nu l-ar sustine cu atata fermitate si nu ar spune ca decizia lui Crin Antonescu a fost o greseala. Totusi, o greseala trebuie cumva explicata si reparata. Nu crezi?

Lilick Auftakt spunea...

Asteptam maturitate de la presedintele partidului. Decizii mature. Clare. Argumentate. Barbatesti. Cu dovezi. Sau, asa cum a spus domnul Radu Campeanu ieri, "cred ca presedintele partidului are TOTUSI inteligenta". Andrei Chiliman a postat pe blog un act din care reiese clar, sub semnatura lui, ca a sustinut in 2011 pentru PNL sectoarele 3 si 6, pentru ca au o populatie mai mare. Insa se pare ca Crin Antonescu a pierdut aceste doua sectoare in negocierile cu PSD. Nu Andrei Chiliman are ceva cu sectorul 6, ci PSD nu vrea sa renunte la el. Deh, am vrut USL, suportam consecintele.

Luc spunea...

Asta i-am scris eu chilimanului: "D-le Chiliman, oamenii care stiu ca nu au dreptate se folosesc adesea de procedeul numit "ironizarea oponentului". Dvs nu va iese, dar faptul ca o incercati, arata ca va stiti vinovat. Mai mult nu cred ca e nevoie sa adaug. Asta, fiindca si noi va stim. Tot asa.
Va recomand putina liniste. Din aceea care asurzeste... orgoliile si nevoia de mariri."

Anonim spunea...

Lilick, dupa parerea mea Chiliman a facut ceea ce trebuia si a ramas demn. Am vazut, inclusiv pe blogul lui Rahoviceanu, cum s-a batut sa apere interesele PNL in Bucuresti. Hiba este in alta parte; cred ca se vede clar unde, in vanitatea fara margini a lui Antonescu, care pare sa isi doreasca un partid compus din oameni fara personalitate si supusi autoritarismului sau. Dar, asta nu mai este Partid Liberal.
P.S. Despre The Green Leaf nici nu merita sa vorbesc.O puslama care n-are ce cauta in PNL.
Un Opinant Liberal

Hari spunea...

Ecuația politică este mai simplă decât se crede. Dacă agenda personală a domnului Chiliman este compatibilă sau se suprapune peste agenda politică a Pardiului Național Liberal, atunci domnia sa va rămâne în interiorul partidului și va candida de acolo pentru sector. Dacă nu, nu.

Este adevărat că s-a creat o problemă între domnul Chiliman și PNL, dar această problemă nu trebuie soluționată de primarul Sectorului 1, ci de cei care au crat-o. Nu este vorba de faptul că acesta a fost îndepărtat din funcția de șef de partid pe Capitală, ci de prezumția de vinovăție indusă de această schimbare, mai ales că sunt ținute secrete motivele adevărate ale schimbării.

Crăciun Florin spunea...

Explicațiile vor fi între cei doi. Se pare că au avut loc. Chiliman va ataca decizia statutar însă nu văd cum se va reveni la situația anterioară. Mai mult, Chiliman vorbește despre „zvonurile” care circulă în media și cere, lui Antonescu, să îi protejeze onoarea printr-o declarație publică. Cam așa văd eu. Nu știu dacă Antonescu va răspunde cererii în mod direct, bănuiesc că o va face indirect atunci când se vor anunța, oficial, candidaturile PNL la sectorul 1 și 6.

Vali Ilie spunea...

Sa ramana in PNL! Dupa cum simt eu, Crin nu are viata lunga ca presedinte PNL, si personal cred ca nu va pupa functia de presedinte al Romaniei vreodata - PSD o sa traga teapa dupa parlamentare. Iar dupa asta adio presedintie PNL pentru Crin. Nu are rost sa slabesti partidul prin demisii ale greilor pentru o situatie de scurta durata (USL).Atitudine ponderata, prudenta si arma la indemana! Si mai e ceva: cred ca, dupa pierderea alegerilor de idiotul de Geoana (blat cu basescu?) Crin ar fi trebuit sa se retraga si sa-l lase pe Tariceanu.

radu spunea...

crin antonescu este o greseala a partidului. dar cum nici cu ceilalti presedinti nu a avut mana buna(stoica ,stolojan) probabil asta va ajunge la psd ca tot il apreciaza foarte mult iliescu.

berenger spunea...

observ cum, in tara asta, oricine ajunge sef incepe sa capete tendinte autoritariste (sau poate e invers, ajung sefi doar cei care au tendinte autoritariste). cert este ca aceste tendinte pot fi anihilate doar din interiorul structurii conduse autoritar. exilul inseamna apriori esec.

Anonim spunea...

liberal din provincie (adica 'de la tzara, cum prefera unii sa spuna)

Ar trebui sa nu puna orgoliul (ranit) inaintea PNL-ului si a interesului cetatenilor romani (exista viata si dincolo de marginea Bucurestiului, oricat de improbabil va pare voua, acolo!) de a scapa de mafia securista ce a pus stapanire pe tara - pare simplu, dar nu pentru o persoana precum Chiliman

ADRIAN spunea...

Nu putem sa ne pronuntam din intuneric ca sa zic asa. Vinova, nevinovat ... fata de cine si in ce subiect?
Eu spun si repet, aici nu e vorba de Tariceanu, Antonescu sau Chiliman ci despre ce ne dorim. Adica vrem o democratie care lucreaza numai de sus in jos sau vrem una normala care sa mearga de jos in sus? Ca daca lucrurile merg stramb in PNL o sa mearga stramb in USL si la fel in guvernul viitor.

radu spunea...

Il rog personal pe dl. Chiliman sa ramana in partid. PNL inseamna mai mult decat Crin Antonescu sau orice alt lider vremelnic. Daca dl. Chiliman isi manifesta solidaritatea fatza de PNL, va avea numai de catigat, in perspectiva. Daca pleaca, inseamna ca e un om orgolios si slab, care pune propriul orgoliu si propriile resentimente (firesti) mai presu decat un mare partid istoric pe care l-a reintemeiat in 1990. Plecarea ar face rau partidului, nu lui Crin. Si le-ar face mult bine basistilor si escrocilor care jubileaza pe margine.

niku_elektriku spunea...

@lilick

daca sintetzi in continuare penelisti - si nu v'atzi transformat, doamne fereste, totzi, in "uselisti", probabil vedetzi ca miscarea aliantzei cu pesede-peceii este "pierzanta", pe toate "fronturile", pentru voi.

sint sigur ca atzi fi obtzinut cel mai mare scor din istoria partidului daca atzi fi candidat singuri (apreciez ca sareatzi de 35% - o zic eu, fost "oranjgutan" nea(li)filiat politic - nu trebuie sa uitatzi ca si "voi" atzi fost odata!), devenind si primul partid intr'o eventuala guvernare.

din dragoste (sau din frica) de antene o sa va alegetzi, poate, cu un 20-25%, daca nu mai facetzi greseli neprovocate pina la alegeri.

chestia cu "eliminarea regimului politzienesc" e o abureala care a recredibilizat, pentru unii, pesedeaua si peceaua, pentru ca, daca ar fi existat incredere in noii parteneri ai "opozitziei democratice", erau absolut aceleasi premize de a obtzine o suspendare a diktatorului, daca facea pe nebunu' (si cum asta "si'o cam cere" in ultimu' timp, cu virf si indesat...).

exista o sumedenie de insi (printre care ma numar) care mai curind si'ar taia o mina decit sa voteze pesede-pc vreodata.

eu prefer sa'i injur pe pedelei si pe diktator & duduka lui asa cum imi vine mie la gura, chiar daca o fac, fara sa stiu, folosind aceleasi argumente cu ciutacu si gidea, pe care ii ocolesc cu sila din motive pe care nu le mai "dezvolt" aici.

d'aia, crin laurentziu si nu mai stiu cum, m'a pierdut de musteriu pentru totdeauna, pentru ca a preferat sa devie (si sa "devieze") "antenescu", sacrificindu'si partidu' in sperantza unui sprijin pentru o eventuala, si deloc evidenta, catindatura la prezidentzie.

deci, vrea sa ajunga un presedinte "anti-structuri" bazindu'se tot pe o aripa a lor - desi, ce chichirez ar mai fi s'ajunga? pentru ca, la cea mai mica urma de "nesupunere", "aliatzii" ii vor rupe gitzii, in frunte cu aceiasi gidea si ciutacu, cu cea mai mare "placere", asa cum "i'au rupt jugulara" si lu' constantinescu "tzapu" (care "a uitat" intre timp).

de fapt, asta'i un fel de "hai sa vorbim vorbe", pentru ca pina si voi stitzi ca pesedeii nu renuntza ei macar la un amarit de sector, dar'mite sa accepte sa n'aiva catindat la prezidentziale...

acuma, ce sa zic? e stimulat absenteismu', care le convine de minune "aparatelor" celor doua ramuri fesene, iar voua nu va ramine decit sa "va corcitzi" cu scame tradatoare de la pedelei, parca n'ar exista un ppdd pentru asta!

chiliman nu stiu ce ar trebui sa faca, pentru ca, orice ar face, tot prost iese.

daca ramine, ii sufla vint in pinze diktatorului vostru, si'i va face si pe altzii "sa faca gura micutza", pina "la victoria finala"!

daca pleaca, ii da o sansa nesperata duduchii, ceea ce'i groaznic!

un pasti fericit tutulor, adversari si neadversari "de idei" (putzine, da' fixe!)!

Adriana spunea...

Domnul Chiliman cu iesirile agresive de toapa pe care le-a avut fata de domnul Antonescu s-a descalificat. Chiar daca va mai fi propus candidat pentru sectorul 1 eu nu il voi mai vota. USL poate castiga alegerile fara Chiliman dar nu fara Antonescu. Prin urmare ar fi bine ca domnul Chiliman sa stea in banca lui. Ca toti care ocupa prea mult timp o functie se pare ca a inceput sa se creada de neinlocuit. Nu e cazul.

radu spunea...

@Lilick, postarea de dupa @Vali ilie si dinainte de @berenger nu-mi apartine, e o clona. Se pare ca am atras atentia oranjgutanilor...

radu spunea...

@niku: depinde ce preferi; eu prefer un PNL vioara a doua intr-un guvern cu PSD decat un PNL vioara intai intr-un guvern cu PD. Consider ca basismul este cel mai mare rau postdecembrist care i s-a intamplat democratiei din Ro, si cel mai antinational. Imi pare rau sa-ti spun,dar PSD a avut cele mai democratice alegeri la Congresul de-acu doi ani. N-am sa iert niciodata PD-ul si pe basecu, plus asociatul Sssssssstica, pt. ca au vrut sa "unifice dreapta" la comanda diktakiorului sub o alta sigla decat PNL (si eliminand astfel brandul istoric al statului national roman modern). N-am sa iert niciodata PD-ul si pe basecu pt. tentativa de democid prin propunerea de introducere a unicameralului, echivalent pt. mine cu inalta tradare. Prin comparatie, pesedeaua si "solutia imorala" cu care si-a facut basecu majoritate in 2004 sunt apa de trandafiri.
PS: daca clona mea persista sa posteze comentarii cu nick-ul @radu, voi trece la nick-ul @radu antibasecu.

Lilick Auftakt spunea...

Da, Opinant Liberal. Am vazut si eu pe blogul lui Racoviceanu...

Hari, ai punctat excelent. Cum sa numesti candidat pe cineva, Chiliman, dupa ce tu, Crin, ai aruncat asupra lui tot felul de insinuari. Crin trebuie sa rezolve asta. Altfel ce-o sa creada lumea?

@Florin, in primul rand domnul Chiliman trebuie sa se consulte cu oamenii. A primit niste acuzatii, nu? Crin trebuie sa explice si el de ce a acuzat, de ce ar numi un om pe care il acuza de ceva, etc? Crin a lovit in singurul om care castiga sigur la Bucuresti. Deci mai usor cu numirile. La sase sigur, poate sa numeasca, dar se va rupe USL aici. Pentru ca PSD vor numi si ei acolo candidat si va castiga... ghici cine?

Lilick Auftakt spunea...

Vali Ilie, Radu, berenger, eu personal ma voi opune mereu oricarei tendinte autoritare a unui lider.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, nu e vorba de orgoliu. Dar cand seful tau de partid insinueaza ca esti corupt, cum sa mai fii candidat? E aiurea...

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, sigur ca eu vreau altceva. In niciun caz nu vreau ca presedintii de filiale si candidatii sa fie numiti... de sus.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, dar nu crezi ca insinuarile lui Crin si ale acolitilor fac ca sansele lui Chiliman sa fie mai mici. Si, in conditiile astea, daca nu se repara ceva. de ce sa mai candidezi? Ca sa te toate securistul SRS cu tot felul de mizerii? Mai nou aud ca si securistul celalalt, de la Intact, pregateste un atac la Chiliman, in Jurnalul.

Lilick Auftakt spunea...

@Niku, in analiza ta nu ai luat in calcul VUM intr-un tur.

Lilick Auftakt spunea...

Merci, Niku, un Paste fericit si tie! Desi cred ca evenimentele politice nu s-au terminat> :)

Deceneu spunea...

Am postat la Dl Chiliman urmatorul mesaj, dar vad ca-i moderat si nu stiu daca va apare.
"Eroarea este de functionare a PNL. Ati acceptat o conducere pe stil majoritar, si ati dat prea multa putere presdintelui PNL. Cand a solicitat puteri exagerate trebuia sa-l refuzati.
Negocierea pe Bucuresti in cadrul USL nu trebuie sa o faca presedintele partidului, trebuia sa fie facuta de presdintele organizatiei pe Bucuresti impreuna cu presedintele PNL. Centralismul decizional nu este liberal.
Nu trebuie sa va dati demisia, trebuie sa corectati statutul partidului si sa puneti la punct un regulament de functionare clar, prin care sa se stabiliasca limitele conducerii centrale si a persoanelor din conducere. Trebuie refacuta democratia altfel partidul este dus in prapastie. Si PNTCDul sufera din acelasi motiv, o prea mare concentrare a puterii in functia de presedinte.

PS Nu sunt membru PNL. Am votat pana acum, dar pentru viitoarel alegeri m-ati pierdut."

Pro DOC spunea...

Draga Lilick,

Iarta-ma ca incep cu un truism, dar parca prea mi-l cere subiectul: nu exista om infailibil, cu atat mai putin un politician care, deseori, trebuie sa ia, sub presiune, decizii la firul ierbii, intr-un melanj de idiosincrazii, interese, calcule, vanitati, strategii... Din aceasta perspectiva, poate a gresit si dl Crin Antonescu prin evitarea unei discutii premergatoare cu dl Chiliman. Dar, sa nu uitam ca, pana acum cel putin, Crin Antonescu a dovedit inspiratie politica si multa vointa, energie si abilitate pentru a imagina si pune in practica singurele strategii politice menite sa ne intretina speranta si sa mobilizeze un electorat care, din cauza disperarii, ar fi putut fi redus la o completa inertie (ceea ce cred ca au si urmarit Basescu et compania). Tot din perspectiva infailibilitatii, poate a gresit si dl Chiliman prin graba de a raspunde cu iritare la masura lui Crin Antonescu si, mai ales, inainte de a se fi consultat cu membrii si lideri vechi ai partidului.

Intrebarile pe care eu mi le pun eu, in situatia la care s-a ajuns, sunt: cui prodest acest mediatizare exagerata a acestui, pana la urma, diferend liberal? Sunt dna Mariana Campeanu si dl Eugen Nicolaescu mai putin buni decat dl Chiliman pentru a conduce organizatia liberala bucuresteana? I-au barat Crin Antonescu si/sau vreo gruparea sau alta din PNL accesul lui Andrei Chiliman la depunerea candidaturii la Primaria sectorului 1 sub banerul PNL, ori dimpotriva?

Anonim spunea...

@Deceneu, vad lucrurile asemanator tie, dar mai nuantat. Desigur, marea eroare sta in imensa putere discretionara acumulata de Antonescu, un presedinte PNL care nu se comporta tocmai liberal.
@Lilick, m-a dezamagit, tare mi-e teama ca definitiv, Alina Mungiu, astazi pe Ziare.com... "cica in partide (despre cazul Chiliman era vorba) nu este trebuincioasa democratia... mare-i caracterul unora ce vreau cu orice pret la ciolan.
Un Opinant Liberal

Anonim spunea...

Cum maine, de dimineata, plec din localitate si nu-mi iau cu mine niciun "device", iti urez de acum Pasti Fericite si sa auzim de bine.
Acelasi Opinant...

Shadow spunea...

@lilick
Sfatul meu pt dl Chiliman este sa nu-si dea demisia. Sa ramana membru simplu si sa nu mai accepte de la echipa antonescu care a aruncat cu noroi pe el nici o functie. Sa incerce si eventual sa reuseasca sa constituie o opozitie interna la conducerea pnl care sa taxeze toate aberatiile (nu putine) ale lui crin antonescu si compania si mai ales sa incerce sa obtina cat mai repede congres in care sa candideze la functia de lider de partid ocupata momentan de Antonescu. Totul transparent si bine argumentat. Nu neaparat sa ceara ruperea usl cat mai ales controlul si punerea pe principii clare a acestei aliante care si din punctul meu de vedere a scapat complet din maini lui crin antonescu.
Ceea ce il sfatuiesc eu este sa faca "alta politica" in sanul pnl, fara atac la persoana si bazata pe argumente. Il sfatuiesc sa fie "vertical". Sa nu-i uite insa sa-i critice si sa nu se alieze niciodata cu pdl.

Sa-si faca in pnl propriul sau grup care sa vina cu "proiecte" si chiar un "guvern in umbra", un grup in care dezbaterea sa fie tinuta continuu si deschis la nivelul intregului electorat. Ceea ce ii cer este sa fie "altfel" decat crin antonescu sau traian basescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu, daca ceva nu apare la dnul Chiliman, din diverse motive tehnice sau nu, va aparea la mine si oricum i le voi trimite.

@Pro Doc, eu stiu ca singurele momente cand PNL a facut cu adevarat agenda politica au fost cele initiate de Tariceanu. Unul fiind cel cu Regele in Parlament, cu rezonante distrugatoare pentru basisti si astazi si aducatoare de voturi liberale.

Daca Crin Antonescu putem spune ca a avut un merit in tot acest scandal, e pentru ca a reusit sa il victimizeze pe Chiliman si sa il aduca in prim-plan. De asemenea, sa-i ajute pe alti lideri ai partidului sa se pozitioneze public intr-o lupta mocnita in partid. Dar nu cred ca asta i-a fost scopul. A incercat un exercitiu de forta in partid, sperand ca lumea va tacea si va inghite.

Noi urmarim si analizam. Sa vedem ce iese. PNL, partidul cel mai bine cotat in Bucuresti, putea sa aiba astazi 6 candidati, sau macar 3, insa nu are niciunul din cauza acestei lupte pe care Crin Antonescu a initiat-o. PDL are 6 candidati. Frumos, nu?

Lilick Auftakt spunea...

Opinant Liberal, eu inisist sa existe democratie in PNL. De aceea discutam.

Lilick Auftakt spunea...

Un Paste fericit, Opinantule! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, pai sigur dnul Chiliman e altfel. Nu cred ca in ultimii opt ani l-a vazut cineva stand pe la televiziuni si disutand despre prostii. Nici acum nu ar fi aparut, decat in campanie, daca nu i se facea o nedreptate. Dar stilul lui il stim: isi doreste democratie interna in partid si hotaraste totul in functie de dezbateri. Uraste centralizarea si ideea de tatuc.

Pro DOC spunea...

Lilick,

Toate constructiile politice ale Opozitiei au fost initiate - dupa stiinta mea - de Crin Antonescu.

Din pmdv, ca simplu simpatizant PNL si votant consecvent, nu importa cati primari ai Bucurestiului vor fi liberali, ci cati nu vor fi PDL-UNPR!

Dar, mult, mult mai mult decat primariile Capitalei conteaza pentru mine acum viitorul parlament si viitorul guvern - institutii de a caror componenta politica vor depinde viitorul democratic al Romaniei si sansele de supravietuire ale majoritatii romanilor.

Lilick Auftakt spunea...

Crin a initiat un USL care momentan, cel putin la Bucuresti, se vede ca nu functioneaza. De altfel chiar Crin Antonescu a declarat zilele trecute: ‎"Sub o formă sau alta ne vom înţelege. (...) Căutăm o soluţie prin care să mergem împreună, nu separat. Este mai bine. Dar dacă nu o vom găsi, putem să mergem şi separat, nu este nici un fel de problemă", a spus Antonescu.
Deci nicio problema... Atunci sa ne punem candidati separat peste tot si gata. Dar nu dubla-masura. La 6 se poate si la 2 nu.

Mai mult, cum sa functioneze cand pesedistii declara azi ca la sect 6 au NOUA variante de candidaturi.

Sa renuntam la iluzia asta. Din punctul meu de vedere pesedistii sunt OK, dar aici, unde PDL nu mai exista, razboiul nostru pentru candidaturi a ajunsa sa fie intre PNL si PSD, sau chiar intre PNL si PNL. Suntem absurzi...

atreides spunea...

Imi amintesc ca, in 2008, cand vorbea despre Tariceanu, Gheorghe Funar ii pronunta tot numele (Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu); vad ca acum, cand vorbeste despre Crin, Andrei Chilinam ii pronunta tot numele (George Crin Laurențiu Antonescu). Probabil ca Chiliman vrea sa ne arate ca e la fel de inteligent ca Funar.

atreides spunea...

Mergand azi pe strada la mine in cartier (sectorul 4), am vazut pe jos si am pescuit un fluturas cu pozele lui Tariceanu si Dan Cristian Popescu, prezentand planul USL de dezvoltare economica a sectorului 2 etc etc etc. Mi se pare ceva strigator la cer, si regret, Lilick, ca te faci ca nu vezi asta. Anume, in primul rand, ca s-au lansat asemenea chestii inainte de inceperea oficiala a campaniei electorale (daca am fi vazut fluturasi de-astia cu Elena Udrea sigur ne-am fi enervat; dar pe-ai nostri ii acceptam? Cand ailalti fac o porcarie protestam iar cand ai nostri fac aceeasi porcarie tacem?) In al doilea rand, Dan Cristian Popescu este prezentat in fluturas ca fiind, citez din fluturas, ''CANDIDATUL USL LA PRIMARIA SECTORULUI 2''. Ceea ce este o minciuna gogonata, USL inca nu si-a desemnat oficial candidatul la sectorul 2. Fluturasii astia mincinosi sunt, din punctul meu de vedere, un mijloc de a pune presiune pe cei care desemneaza candidatii (copresedintii USL) astfel incat sa fie desemnat Dan Cristian Popescu. Lucru inacceptabil. Deci, VREAU SA SALUT SI SA APROB DEMITEREA ACESTUI DOMN DE LA CONDUCEREA FILIALEI SECTOR 2. Daca cumva este implicat in povestea asta si Chiliman, atunci salut si demiterea lui si ii solicit demisia din PNL. Daca nu, ii solicit, asa cum solicit tuturor comentatorilor de aici, parerea in legatura cu mizeria asta cu afisele si fluturasii mincinosi.

Lilick Auftakt spunea...

Glumite... Intepaturi. :) Hai sa vorbim serios despre PNL si ceea ce se intampla cu el in Bucuresti. Ne certam cu PSD in USL? Ne certam intre noi? Sau stabilim mai repede candidatii si pornim campania anti-basisti?

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides, nu ma fac ca nu vad, poate a gresit. Insa DC Popescu a fost votat de filiala PNL sect 2, PSD sect 2 si PC sect. 2 drept candidat. Eu ma bazez mai mult si cred ca conteaza mai mult voturile filialelor, nu deciziile unui om, la centru. Probabil ca logica asta au avut-o si ei, la doi.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides, nu cred ca esti impotriva unor decizii democratice, votate...

atreides spunea...

Lilick, mie lucrurile mi se par atat de simple incat ma enervez ca nu putem sa cadem de acord toti asupra lor. Anume: s-a stabilit de la bun inceput ca in Bucuresti PSD va avea 3 candidati si ACD trei. De acord cu asta? Daca da, hai s avedem ce stim sigur pana acum. Stim sigur Chiliman la 1, Piedone la 4, Vanghelie la 5. Asta inseamna ca mai raman 3 sectoare, din care doua pentru PSD si unul pentru ACD. Stim ca deja Robert Negoita este candidat oficial USL la sectorul 3. Deci raman doua sectoare, 2 si 6, unul pentru ADC si unul pentru PSD. Ori, in momentul in care DC Popescu se prezinta pe sine in mod mincinos ca fiind candidat oficial USL in sectorul 2, practic asta este un fel de atac direct asupra lui Manescu, care este din start scos din lupta. Chestie absolut necolegiala (vreau sa precizez ca mie personal imi este destul d eindiferent care dintre DC Popescu si Rares Manescu va fi desemnat candidat oficial al USL, niciunul dintre ei nu mi se pare a fi vreo lumina a politicii romanesti).
Faptul ca DC Popescu a fost votat de filiala PNL sector 2 este absolut irelevent, caci banuiesc ca si Manescu o fi fost votat de filiala PNL sector 6, si cum stim toti ca e imposibil ca amandoi sa fie candidati oficiali ai USL...Daca am intrat in hora (USL) trebuie sa jucam, deci filialele de partid nu mai au libertatea sa desemneze pe cine vor, este nevoie de medierea de la centru; asa e intr-o alianta.
Deci, daca vrem sa le dam un sfat folositor celor din PNL (tuturor), acesta nu poate fi decat: lasati dracului orgoliile personale la o parte, ca nu ne intereseaza micile voastre interese si visuri de marire, noi vrem in primul rand sa nu ii vedem pe portocalezi castigand.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides, stai, pai nu ne intelegem. Si Popescu si Rares s-au prezentat pe unde au putut drept candidatii sectoarelor lor. Mai ales pana ce in ecuatie a reaparut Piedone. Dar si dupa... Daca nu aparea, amadoi erau candidati. Si Rares si-a facut campanie de candidat, sa fim corecti si sa nu acuzam doar unul dintre liberali. Iar eu ii sprijin pe amandoi si vreau sa candideze.

Singura diferenta e ca PSD nu are pretentii la sectorul 2. De aceea am zis ca Popescu a fost ales si votat de PSD sector 2, drept candidat. Tu zici ca eu am scris ca a fost votat de PNL sector 2. Nu numai, reciteste cu atentie.

Ca sa nu mai fie discutii intre PSD si PNL, Crin a spus ca ar fi de acord, in caz ca nu se inteleg la 6 cu PSD, si se pare ca nu se inteleg, sa candideze Rares separat. Nicio problema, sa candideze. Dar de ce de la neintelegerile dintre Crin si Ponta legate de sectorul 6, sa faci un scandal intre filialele PNL? Momentan cel putin 3 filiale in Bucuresti sunt demobilizate. Asta ne dorim?

Lilick Auftakt spunea...

Totul e din cauza lui Piedone si a solutiei imorale Voiculescu. Iti dai seama ca daca nu era, aveam 3 candidati liberali. In plus, nu stim daca Piedone e de fapt al nostru sau nu. Cei 3 liberali erau sigur... ai nostri. Asa ca Crin Antonescu ar trebui sa se fi batut pentru toti, nu doar pentru sectorul 6, asa cum a spus de cateva ori si se vede ca face. Dar, asta e. Ne-a trebuit USL peste tot, cu USL de gat murim...

atreides spunea...

''Si Popescu si Rares s-au prezentat pe unde au putut drept candidatii sectoarelor lor'' Fals, ti-am citat in postarea de mai sus ce scrie textual pe fluturasul lui DC Popescu pe care l-am gasit azi pe strada si o fac din nou:
''CANDIDATUL USL LA PRIMARIA SECTORULUI 2'' Deci al USL, nu al filialei PNL sector 2, chiar daca erau de acord si filialele PSD si PC sector 2.
Zici ca daca nu exista alianta cu PSD ar fi fost o gramada de candidati PNL. Corect. Dar dintre candidatii astia, cati ar fi avut sanse sa castige? Eu zic ca niciunul, la sectorul 4 in niciun caz. Nu, e foarte bine ca exista USL, si in acest moment, repet, problema este extrem de simpla, mai sunt sectoarele 2 si 6, unde TREBUIE sa fie un candidat de la PNL si unul de la PSD. Ar fi cea mai mare idiotenie, justificata numai de orgolii monstruoase, ca de exemplu la 2 sa fie candidat USL iar la 6 sa fie candidati diferiti de la toate partidele din USL. Eu le-as da o solutie foarte simpla lui Manescu si DC Popescu pentru a transa chestiunea: sa dea cu banul care dintre ei sa candideze.
Uite, mai e o chestie. Daca DCPopescu ar fi fost intr-adevar un fel de candidat oficial al USL, daca ar fi avut deci acceptul lui Crin, atunci faptul ca Crin incearca sa obtina candidatura lui Manescu la 6 mi s-ar parea un lucru absolut imoral din partea lui-adica ce facem, ii tragem in piept pe aia de la PSD, noi sa avem 4 candidati si ei doar 2? Si atunci, uite cum citesc eu lucrurile (nu am niciun fel de informatii din interior, sunt doar niste intuitii). Dintre sectoarele 2 si 6, pare clar ca sansele mai mari pentru USL sunt la 6. PSD-ul s-a prins de asta, asa ca a intins PNL-ului un fel de capcana, anume la sectorul 2 s-a aratat de acord cu candidatura lui DCPOpescu, care s-a lasat atras in aceasta capcana; acum, in negocierile pentru sectorul 6, probabil ca PSD spune ca trebuie sa le revina lor, din moment ce au cedat sectorul 2 PNL-ului. Ei bine, singura sansa a lui Crin de a aduce sectorul 6 la PNL este sa rezilieze intelegerea aia de la Sectorul 2, dar asta nu ii convine lui DCPopescu, care preventiv incepuse deja campania cu afise si fluturasi in care afirma ca el e deja candidatul oficial al USL, asa ca Crin nu a avut incotro si l-a demis de la conducerea filialei. Asta e scenariul meu privind demiterea lui DCPopescu. Daca are altcineva unul mai bun, rog sa-l prezinte.

Lilick Auftakt spunea...

Atreides, am primit fluturasi de la ambii. Pe fluturasi scrie: 1. Dan Cristian Popescu - Candidatul la primarie. 2. Rares Manescu - Candidat la primaria sector 6. Hai sa nu judecam cu dubla masura. Daca vrei, iti trimit pe mail. Rares nu putea sa scrie USL, pentru ca stia ca nu are sprijinul PSD. Popescu a scris USL, ca stia ca are sprijinul si votul tuturor partidelor din USL. Asta e diferenta.

Da, ar fi aiurea ca in 6 sa fie mai multi candidati si in celelalte sectoare acest lucru sa nu fie permis. Dar asta nu tine de noi. Din partea mea, sa candideze separat in toate sectoarele, daca se intampla asta intr-unul. Si sa se mobilizeze toate filialele PNL, majoritatea acum demobilizate.

Ce motiveaza PSD in legatura cu sectorul 6. Ca stau mai bine ei acolo in sondaje, ca isi fac campanie de nu stiu cati ani. Motivatia pe care o avea si Popescu la 2, care si el isi face campanie de 2 ani si era primul (chiar singurul) om al opozitiei in sondaje.

Deci, cum ramane?

Si, oricum, nu am lamurit de ce trebuia demis Chiliman in toata povestea asta... Ca sa nu mai zic de saracul Geani ala de la 4, care nu are aproape nicio vina.

atreides spunea...

Fluturasul lui Manescu nu l-am vazut, dar te cred ca e asa cum zici. Pe al lui DCPopescu scrie clar candidatul USL, nu pe prima pagina ci pe una din interior.
Eu nu vreau candidaturi separate nicaieri, pentru ca asta este exact in avantajul portocalezilor-parca cu astia suntem in razboi, nu? Sau am uitat?
Daca PSD sta mai bine la 6 si PNL sta mai bine la 2, pai atunci sa candideze DCPopescu la 2 si ala de la PSD la 6, eu nu am nicio problema, dar nu sunt de acord ca in acest caz sa candideze si Manescu, sub forma de independent sau cumva sustinut de PNL! Pentru ca in acest caz victoria lui Poteras este garantata, si in plus ar fi o mizerie a PNL la adresa PSD-daca ne-am aliat cu ei, trebuie sa fim aliati loiali, nu sa le infigem cutite in spate.
Ai dreptate ca nu ne-am lamurit si nu avem nicio idee de ce a fost demis Chiliman, poate vom afla mai multe dupa Paste. Geani ala de la 4 sunt aproape sigur ca a fost demis pentru lipsa de activitate. Mi se intampla sa trec din cand in cand pe langa sediul PNL sector 4, niciodata nu e nicio activitate acolo, pare in paragina. IN vreme ce la sediiile PSD si PDL, pe langa care trec mai des, mai misca cate ceva.

Lilick Auftakt spunea...

Da, ai dreptate. La Popescu scrie candidat USL pe ultima pagina, mai mic. Am verificat acum.


Eu as prefera sa candideze separat Rares, pentru ca nici el nu va ceda, nici PSD-ul. Insa nu mai vreau scandal in PNL care, uite, se intinde si in alte filiale ale noastre. Cand doi nu cedeaza, e foarte periculos sa mentii starea asta de tensiune prea mult timp. E contagioasa. Plus ca lumea percepe ca ne batem pe ciolan si iar si iar pierdem votanti care vor sta acasa... PNL-ul pierde cu toate aceste lupte interne.

atreides spunea...

Eu cred ca dimpotriva, daca Manescu candideaza separat, atunci lumea (eu cel putin) va vedea in el un tip care isi vede doar de interesul lui propriu de a ajunge primar si nu de interesul general de a-i invinge pe pedelisti. Dar sa asteptam si sa vedem ce se mai intampla...Noapte buna!

Lilick Auftakt spunea...

Da, vedem ce se mai intampla... Noapte buna, Atreides!

Anonim spunea...

Nu inteleg de ce Andrei Ioan Chiliman trebuie sa se consulte si cu alegatorii din sectorul 1. Ce treaba au alegatorii cu problemele interne de partid.
Pe de alta parte, nici ceea ce face fostul taranist (aici traseismul politic nu se pune, ca e de-al nostru)Dan Cristian Popescu nu este corect. Joi am vazut pe un bloc de 10 (sau 12) etaje, cel din diagonala fata de magazinul Bucur-Obor o mesa uriasa unde scria candidat la primarie sector 2 si aparea sigla USL. Eu nu stiu ca USL sa fi anuntat candidatul la sectorul 2. Cine raspunde pentru chestia asta? Nu este nimeni vinovat? Candidatura din partea unei aliante la o primarie nu este egala cu candidatura la sefia unei scari de bloc.
Daca se gasesc ceva baieti destepti, se poate lasa cu procese pentru inducere in eroare, publicitate falsa s.a.
Cred ca in astfel de situatii trebuie judecat la rece, trebuie judecat din punct de vedere pragmatic si nu dupa simpatii.

PS

Spunea cineva aici ce se intampla daca PNL mergea singur in alegeri in Bucuresti. Raspunsul se gaseste pe site-ul AEP, la rubrica de alegeri a anului 2000.

Lilick Auftakt spunea...

Vai, vai, ce revoltata e lumea ca ne batem cu Ontanu.

Anonim spunea...

Crin a facut foarte bine ca l-a dat jos pe Chiliman.A luat conducerea partidului o decizie, o respecti,daca nu pleci din partid. Chiliman a fost penibil cu interventiile lui televizate.

Radu Humor spunea...

Si de când nu ne-am văzut...
Multă vreme a trecut !
Domnii se împacă, tovarășii nu !
Sărbători fericite !

P.S. Nu scriu mai mult că nu știu dacă apare ...

Lilick Auftakt spunea...

@Radu, sarbatori fericite! :)

radu spunea...

Cum, necum, Andrei Chiliman trebuie sa ramana in PNL. Nu ne putem permite sa pierdem un asemenea om, chiar daca va fi gresit pe undeva. Sa speram ca Pastele va fi un sfetnic bun!
La sectorul 2 nu avem din pacate absolut nici o sansa, dar la 6 trebuie ales un candidat care sa-l poata bate pe Poteras, nu sa ne risipim fortele in trei candidaturi (daca nu Manescu, atunci Stefan Florescu).

Lilick Auftakt spunea...

Sa vedem ce negociaza Crin Antonescu si ce aflam miercuri, atunci cand au promis ca vor nominaliza candidatii.