24 apr. 2012

Cum ar trebui sa fie dezbaterile parlamentare...

Iata un excelent filmulet din Parlamentul Britanic, cu Margaret Thatcher, in 1990. Ce dezbatere, cata forta, umor si verb. Absolut superb! Combate politicile de stanga cu credinta, cu aplecare, cu argumente. Cata dreptate are cand vorbeste impotriva monedei unice si impotriva Bancii Centrale Europene. Asa erau si la noi, pe vremuri, dezbaterile. Cu P.P. Carp, cu Iorga, cu Bratienii... Mai regasim in politica actuala ceva asemanator?

 

15 comentarii:

niku_elektriku spunea...

ce, parca crin (scuzatzi!) nu "vorbeste bine"?

radu spunea...

Frumos, intr-adevar. Dar eu sunt un liberal mai de stanga, asa :), si cred ca am avea nevoie si de politici sociale, si de stat social, si de impozit diferentiat (sub 16%). Plus de asta, sper sa castige Hollande in turul doi (sorry, Crin, Sarkozy sucks, e mai simpatica Marine!)
De acord in schimb cu partea nationala, cu UE si Euro. Europa trebuie sa fie a natiunilor, nu (doar) a multinationalelor, si in nici un caz nu tb. sa devina un fel de Statele Unite ale Europei, visul neoconilor de peste Ocean, care tin la natiunea lor dar li se falfaie de natiunile europene.

Lilick Auftakt spunea...

@niku, ce ne plac glumele noastre (cum ar zice cineva). :)

@radu, deci esti un fel de national-social-liberal... ca sa zic asa. :)

radu spunea...

@Lilick, eu sunt un national-liberal din aripa generosilor lui Mortun :)

ADRIAN spunea...

Nu stiu daca e bine dar mie imi plac luarile de pozitie ale lui Nigel Farage in PE ... mai putin alea cand sare calul spre grosolanie chiar daca ar putea parea justificat

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, dada. :)

Aici, transmisii live din Parlamentul Marii Britanii: http://www.parliamentlive.tv/Main/Home.aspx

alex spunea...

Asta e dreapta adevarata! Thatcher , bravo! Socialismul e pe moarte si sec 21 il va distruge definitiv. Statul social favorizeaza parazitismul pe banii altora. Si elimina dorinta de a lupta, transforma oamenii in legume care asteapta sa cada para malaiata de la statul dadaca. Socialismul moare pentru ca da faliment. Amin!

Lilick Auftakt spunea...

@alex, ei, cum nu lupta? Nu sunt ascunsi in "pepenele" verde si salveaza tot felul de viermi si muste? Nu au mii de cauze care de care mai absurde? Nu salveaza lumea? :)

Emigrant spunea...

Sigur ca regasim ceva asemanator!
De pilda il gasim pe Sorin Burtaverde, vicepresedintele PNL.

ADRIAN spunea...

Pe de alta parte, daca ai vazut unul sau doua dintre discursurile lui Nigel Farage e ca si cum le-ai vazut pe toate. Insa e consecvent si intotdeauna pare ca e argumentat. A se vedea un discurs tinut de el la o vizita in Germania sau la una facuta in Croatia, astea sunt mai ample caci nu sunt constranse de timpul din PE.
Fata de ce mi-ai raspuns la Cepeca eu spun ca mi s-a intamplat sa nu treaca mesajul si sa nu mi se raspunda la blogurile mentionate. Mi s-a mai intamplat si in alte bloguri asociate bloggerilor liberali (aia platiti de Chiliman :))) ) pe care ii mai vizitez via blogrollul tau sau chiar prin lista mea.

radu spunea...

@alex, @emigrant: ups, am senzatia ca am nimerit in partidul lui MRU... Ma scuzati...

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, se intampla, asa e. Asta, cred eu, pentru a oamenii sunt mai mult pe facebook si raspund non-stop acolo. La mine, daca nu a iesit un mesaj al tau, pur si simplu nu l-am vazut, nu a aparut, cine stie... :)

Lilick Auftakt spunea...

@radu, nu este partidul lui MRU, nici nu stiu sa existe asa ceva, dar e adevarat ca pe mine aceasta Noua Stanga agresiva pe care am vazut-o in special in Piata Universitatii la protestele din aceasta iarna, dar si in online, m-a speriat. Stiu ce ravagii face si in alte tari europene, in special in Franta, si nu o agreez deloc, din contra, toate temele lor "majore", ascunse in special in spatele ecologismului, mi se par sinistre. Culmea e (sau nu e) ca si extrema cealalta, Noua Dreapta, a inceput sa foloseasca teme verzi, in spatele carora isi ascund agresivitatea. Nu zic ca tot ce e ecologism e rau. Si eu imi doresc o tara curata. Dar atentie la cei care se folosesc de tema asta. S-ar putea sa fie niste capcane imense.

Lilick Auftakt spunea...

Si cand zic de agresivitate ma refer la aceia care nu iti mai dau voie sa iti expui opiniile daca nu sunt corecte politic, in timp ce striga sus si tare ca sustin libertatea de expresie. Atentie la ei!

radu spunea...

@Lilick, imi rezerv placerea de a fi atent la ei dupa ce scapam de astia (inclusiv dupa ce il anesteziem pe basecu-sie-mru), prioritatea zero dupa parerea mea. Cand PNL va fi eliminat PD si clonele lui, devenind singurul partid de dreapta care conteaza, voi aviza. Pana atunci, nu uit cine-mi sunt dusmanii adevarati si puternici. E cam bizar ca, in plin razboi cu basecu sa tragi in niste ecologisti care nici macar grup parlamentar nu au!
Exista si o "dreapta" neocon corecta politic care face la fel. E bine sa fim atenti si la ei, ca si ei ascund multe porcarii.