9 apr. 2012

Declaratie de presa Andrei Chiliman. Comentam ceea ce s-a intamplat?

Declaratie Andrei Chiliman

62 de comentarii:

radu spunea...

Pt. prima data dupa mult timp, nu-l inteleg pe Crin. Mai rau, il dezaprob. Atat de mare sa fie pretul lui izmana Ontanu? Merita sa sacrifici PNL-ul de dragul recuperarii in USL a unei asemenea jigodii troglodite, fie ea si votata de 75% din locuitorii sect. 2?
Fuck! Rad PD-rastii de noi cu rectul!
Dl. Chiliman nu trebuie sa plece, ci sa-si apere cauza in interiorul partidului.

Scrie opinia ta spunea...

Sunt de partea lui Crin. Nu te apuci sa'ti tragi avantaje pe spatele partenerilor de coalitie.

Obiectivul este victoria USL, indepartarea lui Basea si a pedeleprelor lui dragi, nu ce primarii sa'si mai traga in plus PNL sau PSD.

Chiliman este apreciat ca primar de sector, insa jocurile care le facea la PNL Bucuresti nu erau in folosul si spre victoria aliantei USL.

Sper ca isi da seama de asta.

In caz ca ramane, succes pe mai departe!

Scrie opinia ta spunea...

In plus, chiar si comunicatul asta precum si ideea plecarii din PNL, mi se par de un orgoliu de neinteles.

Nu i'a luat nimeni capul, candideaza si probabil castiga sectorul 1.

Mi se parea firesc sa accepte fara alte valuri ba chiar sa spuna ca va lupta pe mai departe pentru a dovedi ca'si merita locul in fruntea organizatiei.

Insa acum in fruntea PNL Bucuresti trebuie sa fie cineva care sa lupte pentru victoria USLului.

Scrie opinia ta spunea...

Nu cred ca e vb de Ontanu, ci de faptul ca avand candidat la sectorul 6, asa cumj de altfel negociase si Crin in USL, PNLul si prin asta USLul are sanse mari sa castige.

Candidand la sectorul 2, fara sa fi avut si aprobarea USL, ba chiar cu sanse f mici in fata lui Ontanu, nu e in avantajul USL si nici al PNL.

Oricum astea's chestii care trebuiau a fi fost discutate/rezolvate intern, nu sa te apuci sa iesi cu comunicate de cat de naspa e Crin si cat de meser esti tu. Practic comunicatul asta il duce pe Chiliman pe muchia parasirii PNLului.

Lilick Auftakt spunea...

Scrie Opinia Ta, te inseli... :)

Pro DOC spunea...

Buna, Lilick.

In primul rand, eu nu inteleg ce cauta emoticoanele/emotigramele alea (cu limba scoasa) in textul domnului Chiliman. Le-a pus dumnealui acolo?

In al doilea rand, propun sa ne uitam si la versiunea celeilalte parti inainte de a trece la concluzii:

http://www.cotidianul.ro/regruparea-pnl-sub-conducerea-lui-tariceanu-179018/

Si, last but not least, poate ne ajuti tu, care ai (cred) mai multe informatii asupra chestiunii, sa ne lamurim si noi in ce parte se afla adevarul.

Scrie opinia ta spunea...

E posibil, insa daca Chiliman si ceilalti 2 erau cei in care se blocase stabilirea candidaturilor pe Bucuresti pt USL, mi se pare un pret acceptabil de platit.

Insa desigur ca nu stiu problemele lor interne, de asta nici n'am adus in discutie un subiect de ex de genul asta: http://www.cotidianul.ro/regruparea-pnl-sub-conducerea-lui-tariceanu-179018/

Poate fi o petarda sau poate fi adevarat, la fel cum cel mai probabil si tabara Chiliman le stie pe ale ei.

All in all, daca se avanseaza cu comunicate, demisii, paruieli, meetinguri, etc, rezultatul va fi potrivnic PNL si USL.

Lucru care sunt convins nu ni'l dorim niciunul.

Lilick Auftakt spunea...

Pro Doc, la mine nu se vede niciun emoticon... :(

@Scrie Opinia Ta, e o petarda. Crede-ma. Adu-ti aminte ca in Cotidianul atacurile la Chiliman sunt multe si vechi. Nistorescu are rafuieli personale cu el.

Lilick Auftakt spunea...

A propos de articol. Scrie undeva ca Tariceanu ar fi votat ieri. Cand el nici macar nu a fost in Bucuresti. :)

Anonim spunea...

@ Radu

Chestiunea este simpla si nu are nicio legatura cu caporalul general Ontanu. Punct
Pentru a-i face partie lui Rares Manescu (si in cruce unei alte nulitati in provincie) Crin l-a curatat pe Chiliman. Ca o fi avand si el unele pacate, asta-i alta ciorba.
Daca nu ar fost acest incident, atunci situati ar fi fost urmatoarea: Popescu ar fi candidat la 2, ar fi pierdut, dar poate ar fi reusit sa tracteze ceva mai multi consilieri; la 6 ar fi candidat Mutu (nu fotbalistul, ci cel de la PSD), ar fi pierdut, dar si el tragea ceva consilieri.
Ce se va intampla acum. La 2 candideaza un PSD-ist, care va pierde si nu va trage consilieri cat Popescu iar la 6 va candida Manescu, care va pierde si de asemenea nu va trage dupa el acelasi numar de consilieri cat ar fi tras Mutu.
La primaria 1 se va impune Chiliman, ca independent iar la Primaria Generala o sa iasa mult mai putini consilieri.
Practic, marea pierdere va fi un numar mai mic de consilieri la Primaria mare si faptul ca scriptic PNL nu va avea nici un primar in Bucuresti.
Asa este cand orgoliile dau pe dinafara. Dupa mine, cea mai buna solutie era Popescu la 2 (sau un supergreu din PNL) si Florescu de la PC la 6. Oricum, si ca (posibil independent) Florescu este de bagat in seama la 6 si oricum va scoate mai mult mai multe procente decat Manescu.
Surprinzator este faptul ca Antena 3 l-a facut praf pe Chiliman. Nu exclud sa fie vorba de reglarea unor conturi de natura economica.
Oricum, cei de acolo nu l-au atacat pe Chiliman de dragul lui Crin.
Antonescu este asteptat la cotitura pe motiv de Frunzaverde. Trecerea lui Frunzaverde la PNL si exodul din tara inspre PNL si PSD (coordonat de Frunzaverde) a anulat sansa PC de a obtine vreo 25 de primarii, vreo 60 de consilieri locali si vreo 15 judeteni si la toamna, vreo 4 deputati si 2 senatori planificati. Pentru cine nu a inteles ultima fraza, spus doar ata: cartea Frunzaverde (cu ramificatii in 11 judete) a fost foarte bine jucata de PNL, si nu a fost lucrata acum, ci de luni bune. Chiar ma mir ca nu a transpirat nimic, pentru ca totul ar fi fost compromis. Adversari ai "cartii Frunzaverde", in afara de Basescu si PDL ar mai fi fost PC (aka trustul Intact), Patriciu si liberalii, atatia cat se mai afla in siajul sau. Si nici cei din PSD nu sunt chiar foarte incantati

berenger spunea...

adevaru adevarat e ca e o dovada de maxima inteligenta demiterea omului care a facut din filiala pe care o conduce cea mai puternica si mai populara din toata perioada postdecembrista. atata doar ca nu inteleg: peneleului, in particular, si useleului, in general, ce-i iese din asta?

Anonim spunea...

Nu pricep, nu ma bag! Cam multe jocuri. NIMENI

Anonim spunea...

Pntru o abordare corecta, hai sa revedem care ne este obiectivul...
Obiectiv: Inlaturarea haitei portocalii de la Putere si a borfasului securist de la Cotroceni

Pentru realizarea acestui obiectiv, o conditie necesara (si probabil suficienta) este aceea ca USL sa nu se sparga (ati putut observa cu totii ca, inainte de batalie, numai faptul ca vor trebui sa infrunte un colos precum USL a facut ca liniile portocalii sa se dezintegreze, lucru care confirma justetea formarii acestei aliante)...
Bun... se va sparge USL daca pleaca Chiliman? Evident ca nu... dar fara Antonescu? Probabil ca da
Chiliman nu e esential in acest moment, Antonescu da

...despre ce s-a intamplat ieri acum:

in preajma bataliei, generalul X , in urma unei erori de apreciere, l-a schimbat pe comandantul Y al corpului de armata B... Ce a facut comandatul B (care crede ca i s-a facut o nedreptate) in situatia asta? A amenintat ca DEZERTEAZA...
daca generalul X a facut o greseala, istoria il va judeca, insa ce face comandantul Y, daca isi duce amenintarile pana la capat se numeste ...tradare

Mi-au placut multe la Chiliman, pana ieri... Ieri a spus insa ca "nu-i datoreaza nimic lui Antonescu" (posibil)dar si ca "ia in calcul demisia din PNL".Ce sa intelegem din asta? Cumva ca nu datoreaza nimic nici PNL-ului(si simpatizantilor)??? Cata trufie Dumnezeule... A nu se intelege ca-mi doresc ca Chiliman sa plece- nu-mi doresc asta, cu toate declaratiile pe care le-a facut ieri, insa daca orgoliu si functia de presedinte PNL Bucuresti (functie ne-esentiala carierei lui politice in acest moment) sunt mai importante decat obiectivul tuturor oamenilor decenti din tara asta -inlaturarea scursorilor basiste de la guvernare si din administratie,nu pot decat sa ii urez domnului Chiliman "Bon Voyage"! Eu raman cu PNL-ul

Tinu Saci spunea...

Vad ca multi dintre liberali au totusi o imagine idilica despre politica. Din ce vad, de pe margine, este clar ca a fost ceva cu Chiliman. Apoi, daca nu-si da demisia din PNL, totul va fi OK! Nimeni nu i-a luat capul. In fond candideaza la sector cu sanse mari.
Ca un test, va spun ca daca Chiliman isi da demisia atunci cu el este ceva in neregula si nu cu Antonescu. In fond e campanie si toti ar trebui aici sa vorbeasca cu o singura voce. Restul din comportamentul lui Chiliman este dramoleta ieftina si nu tinuta de politician matur

Deceneus spunea...

@Anonim dixit "cartea Frunzaverde (cu ramificatii in 11 judete) a fost foarte bine jucata de PNL, si nu a fost lucrata acum, ci de luni bune."

Asta ramane de vazut. Nu se stie cati vor mai ramane in USL dupa alegeri. Cartea Frunzaverde insemana sa-ti "bagi purici in cojoc". Chiliman era un lider loial PNL pe cand traseistii pot reface drumul invers.
Mie mi se pare ca PDL aplica fata de USL, strategia securitatii, prin care fabrica "dizidenti", pe care-i trimitea ca "refugiati" in diaspora.

USL ar trebui ca inainte de nominalizarea candidaturilor, sa le pretinda demisia in alb, ca sa aiba garantia stabilitatii.

niku_elektriku spunea...

@lilick

daca "voi" nu v'atzi saturat de broaste riioase, "sa va fie de bine!"...

singura mea mare dilema e cum de tariceanul, care era foarte "fortzos" intr'o vreme cind "pretenii" il porecleau "moliceanu", a devenit, abia acum, o "cirpa"...

el tot spera ca, odata "plecat" crinu' la cotroceni, o sa revina, in fortza, la conducerea partidului.

singura problema (mare!) e ca, daca alegerile prezidentziale nu au loc anu' asta, sau anu' viitor, cel putzin, crin n'o sa mai ajunga niciodata acolo.

basescul tocmai ce'i trecu varianta pe la nas crinului, fara succes.

si nu intzeleg de ce: chiar daca s'ar adopta o forma revizuita a constitutziii in parlament, ACEASTA NU VA TRECE NICIODATA DE REFERENDUM!, cum n'o sa treaca, multa vreme d'acu' incolo, nici o revizuire, oricite "artificii" s'ar face, nu de alta dar nu s'a mai nascut inca f'un cosminca!

sintetzi copii daca va incredetzi in pesedei!

Anonim spunea...

Cred ca opinia lui ANONIM (10.04.2012 - 10:15:00) este cea mai corecta.
Mai cred ca si opinia lui CTP este rezonabila. Nu au nicio legatura cetatenii din sectorul 1 (pe care vrea sa-i consulte Chiliman - cum va proceda, va face referendum in care sa interbe, raman sau nu in PNL) cu problemele interne din PNl, chit ca unele nu sunt de dorit.
Varianta cea mai corecta ar fi ca Chiliman sa candideze sub culorile USL/PNL la primarie, sa nu mai faca valuri (si nici trompetele din jurul sau) si dupa alegeri sa rezolve IN INTERIOR disensiunile existente.
Daca nu va proceda asa, inseamna ca petardele privind relatiile cu Udrea nu sunt chiar petarde. Sa nu uitam ca Udrea a iesit ieri prima pe piata salutand "scindarea USL la Bucuresti".

radu spunea...

@Anonim, analiza ta mi se pare excelenta. Asa e. Dar, daca Chiliman a facut o nefacuta, Crin impreuna cu Tariceanu ar trebui sa calmeze lucrurile si, anyway, Crin nu trebuia sa intinda coarda demitand un om cu excelente rezultate electorale. Nu trebuie sa pasam mingea la adversar tocmai la Bucuresti, ar putea sa ne prinda descoperiti si sa coste scump.
Am mai spus-o, cea mai mare prostie e sa-ti subestimezi adversarul si sa crezi c-ai castigat inainte de finalul meciului. Am mai vazut echipe care in minutul 80 aveau 3-0 si la final pierdeau cu 4-3. Mare atentie, deci.

atreides spunea...

As fi vrut sa comentez in privinta lui Chiliman si Dan Cristian Popescu, dar intrucat nu am date suficiente prefer sa ma abtin (banuiesc ca tu, Lilick, stii mai multe, poate ne spui si noua). O sa comentez insa in privinta lui Giani Dinu. Stiati cine e domnu? Nici eu nu stiam. Cica era presedintele PNL sector 4. Care PNL sector 4, din cate stiu eu ca locuitor in sectorul 4, nu prea exista. Deci e bine ca la sector 4 a fost pus Chitoiu, un tip destul de vizibil.

Shadow spunea...

@lilick

daca nimeni nu-l opreste de la tampenii pe antonescu si compania(mihalache, voicu, etc) pnl va ajunge sub pdl in intentiile de vot. Nu dau doi bani pe aia din lista de mai sus.

Cristian spunea...

@Anonim

Nu sunt intru totul de acord cu paralela (facila) dintre PNL si o armata, cu Crinut general si Chiliman comandant. PNL nu e armata unde totul se executa si nimic nu se discuta (desi Crin pare ca asta ar cam dori, dar statutul se cam opune, cica e democratie in PNL). Deci eticheta de tradator acordata lui Chiliman este pripita.
Apoi se minimalizeaza "principiul moral". Din 4 pagini de declaratie de presa, doua sunt despre morala si, culmea, sunt pe inima si sufletului votantului PNL. Da, e drept, Basescu trebuie dat jos, dar daca pretul de platit este pedelizarea PNL, eu am o intrebare : "Eu cu cine votez?", ca nu votez lepre oranjgutane vopsite in galben. Nu, pentru ca istoria se va repeta, vom schimba doar actorii. Chiar atat de prost sa nu va credeti electoratul, ca gresiti.

atreides spunea...

Crde ca incep sa ma dumiresc un pic in privinta lui Dan Cristian Popescu. Din cate am vazut saptamanile trecute, omul se prezenta ca fiind candidatul deja decis de USL la primaria sector 2. Ori, inteleg acum ca nici gand sa existe o decizie a USL in acest sens, el doar dorea acest lucru, asa cum si Rares Manescu vrea sa fie candidatul USL la primaria sector 6 fara sa existe o decizie USL in acest sens. Oare ce isi inchipuiau acesti doi domni, ca vor capata amandoi nominalizarea? Deci ca ACD va avea 4 candidati la primariile de sector iar PSD doar 2? Ce naiba, suntem copii?
Apoi: citesc ca Dan Cristian Popescu a declarat ca daca nu va primi nominalizarea se gandeste sa candideze ca independent la primaria sector 2. Asta mi se pare lucrul cel mai mizerabil, deci pe el nu prea il intereseaza interesul PNL si USL (si al nostru al tuturor) ci interesul propriu de a incerca sa ajunga primar.
In fine, am vazut pe net poze cu afise uriase agatate prin sectorul 2, cu Dan Cristian Popescu si Tariceanu zicand nu stiu ce. A inceput cumva campania electorala oficiala si nu am aflat eu? Inteleg ca Ontanu ar fi dat afisele astea jos si PNL s-a ofuscat pe chestia asta etc. Sorry, eu cred ca PNL a facut o chestie mizerabila cu afisele astea, pe care eu nu am de gand sa o inghit, asa cum nu as fi inghitit-o daca o faceau ailalti. Suntem la fel ca ei? Daca da, foarte bine, dar s-o stim si noi, nu?

Roxana Iordache spunea...

Domnul Chiliman a ratat o bună ocazie de a tăcea. Aristocratic.

Adrian Stoica spunea...

Pentru mine, lucrurile sunt simple: a venit Frunzaverde sa "construiasca" dreapta romaneasca, momentan cu domnu' Crin, iar dupa alegeri (si) cu PDL. Si Chiliman asta cine e si ce vrea? Nu-i destul de clar ca nu mai e loc?!
Astept cu interes ziua in care domnu' Crin o sa-i vanture si pe Tariceanu, Orban, Vosganian, ca sa le faca loc lui Udrea, Anastase, Igas sau Funeriu.

Anonim spunea...

Posibil ca lui Chiliman să i se fi făcut o porcărie. Dar asta nu înseamnă că, dacă se supără, are dreptate să-și ia jucăriile și să plece din PNL. Chiar așa, ori de câte ori ni se face vreo nedreptate, pe linie de partid, demisionăm, pa și pu, la toată lumea? Și sărim într-o altă bărcuță? Și-așa mai departe? Până când?
Anonymus Magnus

ADRIAN spunea...

De ce ma pui sa comentez? Vrei sa ma inspumez? :)
Daca in constitutie se spune ca doar in situatii de incalcari "grave" ale constitutiei s-ar justifica debarcarea presedintelui atunci de ce sa nu acceptam ca in statutul PNL se vorbeste despre situatii "speciale" in care un biroul teritorial poate fi disolvat? In cazul de fata a fost "dizolvat", se pare, doar Chiliman ...
Eu as spune ca deja PNL are un "statut consultativ", un text ratacit undeva pe-o etajera. Ca o ultima tigara, vorba cantecului ...
Dar inteleg ca totul se subordoneaza scopului suprem de a-l debarca de la Cotroceni pe ala care nu tine cont de nicio regula.

Anonim spunea...

V-am zis ca o face lata Crin? Nu ma credeati, ati sarit pe mine ca sunt postac pedelist! Na, acuma stati si uitati-va cum se duce de rapa totul cu spiritul de strateg pe termen lung al lui George Laurentiu asta, ca nici nu stiam ca il cheama asa...
Mi-am amintit de o discutie pe care am avut-o cu Chiliman prin 2008, eram intr-o oarecare functie publica si aveam o oarecare varsta foarte...inadecvata pentru nivelul respectiv. Stiti ce m-a intrebat Chiliman? Era prima oara cand il intalneam si m-a intrebat sec: "Cum? Nu ti-a taiat seful tau capul pana acum? Sa ai grija tinere, ca astia asa se poarta!"
Poate nu are legatura cu subiectul dar are legatura cu persoana domnului Chiliman, pe care de atunci l-am respectat nu pentru altceva decat pentru faptul ca a stiut sa spuna lucrurilor pe nume si sa deschida ochii unuia care mergea orbeste prin jungla vietii.
Atat. Il respect pe Chiliman, nu imi place Antonescu, am mai spus-o, deci opinia mea: SA SE INTOARCA TARICEANU!!!

Anonim spunea...

P.S. Lilick, am sa-mi aleg un nick ceva, vad ca a mai postat cineva cu "Anonim", nu eram eu anonimul ala, eu sunt doar ultimul anonim... :-)))

Liberalul anonim spunea...

Gata, mi-am ales un nick, ca ajungeai sa ma confunzi cu anonimul cu generalii X si Y.. Tot respectul pentru toti anonimii liberali, dar eu sunt, ca sa parafrazez vorba aia din Ferma Animalelor, mai anonim decat altii, si nu as vrea sa ma incurci! :-)

radu spunea...

Intre timp, am inceput sa cam intru la idei:
ce legatura exista intre Chiliman si site-ul romanialiberala?
Intreb, stiind legaturile dintre romanialiberala si Dinu Patriciu (adica basecu) si stiind ca romanialiberala pledeaza pentru separarea PNL de PSD (adica face jocurile lui basecu si MRU, cu tot ce inseamna ei). S-ar putea ca pana la urma tot Crin sa aiba dreptate si Chiliman sa faca jocurile basistilor. Astept clarificari.

Lilick Auftakt spunea...

@Nikule, nu ma mai intereseaza deloc ce presedinte ajunge la Cotroceni. Nu vreau sa ajunga niciunul. Nu mai am de gand sa tradez Regele votand pentru republica. Astept referendumul pentru forma de guvernamant sa votez pentru Monarhie.

ADRIAN spunea...

Am uitat sa precizez ca nici reactia dlui Chiliman nu mi s-a parut deloc dibace. In locul domniei sale as fie iesit in conferinta cu un text care sa ocupe maxim o jumatate de pagina ca sa arat cu oarece calm (oricata fierbere imi inchipui ca trebuia sa aiba - ma uit la enervarea mea asa ca i-o inteleg pe a lui) si as fi aratat ca e o calcarea repetata a statutului PNL, o contorsionare grosolana a regulilor democratice tocmai in sanul partidului "bunului simt" promis in campanie. Atat. Era suficient. Un mare arhitect spunea candva: "Less is more!". S-ar aplica si in politica zic eu ...

Lilick Auftakt spunea...

Am citit toate comentariile voastre si vad ca parerile sunt impartite. Insa as vrea sa va spun acum opinia mea, care recunosc ca e foarte subiectiva. Si asa e si normal sa fie...

Trebuie sa va spun de la inceput ca eu mi-am facut acest blog, la scurt timp dupa ce si-a facut domnul Chiliman, pe care il sustineam si atunci. Fiind primul blog liberal, primul blog de primar liberal, era normal sa il promovez. De la blogul dansului mi-a venit si mie ideea sa imi fac blog si sa incerc sa conving cat mai multi liberali sa isi faca, sa facem un club al nostru etc. Iar in final sa "ocupam" blogosfera politica, ceea ce in mare parte s-a cam intamplat. Ca multi ne-am mutat acum activitatea pe facebook, e alta treaba. Am fost o singura data in "opozitie" cu domnul Chiliman, atunci cand, in 2009, dansul l-a sprijinit pe Crin Antonescu. Eu il sprijineam pe Tariceanu. Nu e niciun secret ca fata de CPT am o admiratie aparte. Insa, firesc, la alegerile prezidentiale am votat si sustinut candidatul PNL, adica pe Crin Antonescu. Insa ar fi bine sa nu mai scriu de oameni, ci de valori, principii. In ultima vreme mi se pare ca acestea sunt din ce in ce mai incalcate in PNL de anumiti oameni. Ceilalti, multi dintre ei, tac. Si unii si altii au partea lor de vina. Voi alege sa-i sustin si sa-i promovez in special pe liberalii care nu si-au anulat total spiritul critic, din dorinta de a ajunge cu orice pret la putere. Mi se pare ilogic sa sustin ca, prin ajutorul lui Frunzaverde sau al lui... Butoane, il putem bate pe Basescu. Nu, prin asta mi se pare ca il ajutam si pe el si PDL-ul sa nu moara. Asta e opinia mea.

Lilick Auftakt spunea...

Un tanar liberal de la sectorul 2 a avut curaj sambata, la congres, sa spuna ca voteaza impotriva lui Frunzaverde. Am ales sa fiu alaturi de el. E simplu. Cu atat mai mult daca a fost executat in partid.

niku_elektriku spunea...

@lilick,

excelent!

asa te vreau!

si in privintza inutilitatzii republicii moftangiste romunia, da' si in legatura cu inexplicabilul-inextricabil-mareshal crin (un hippyot mult prea "razboinic, dupa gustul meu!)

si eu as vrea un regat, dar nu stiu "cum sa'l procedam"!

nu intzeleg ceva: adineauri am vazut pe n24 (nu stiam ca mai exista postul asta) cum o patrula de a lu' ontza-nu! incerca sa ridice un cort penele in care se facea campanie cu ajutorul unor fluturasi in care aparea si celebrul, de acum, "popescu (fost) de la doi"; in imagini aparea si o d-soara deputata pe care nu pot sa o numescu (sa fie tusa?) cu exactitate, pentru ca sint vreo trei cuconitze acolo pe care le confund mereu.

ce reprezinta asta?

erau imagini in reluare, dinainte de mult discutatele inlocuiri?

(se prea poate sa fie asa: postul fratzilor micula - si ei "liberali", nu'i asa? - traind oleaca defazat)

iar despre chiliman, numai de bine, dupa cite mi'au ajuns mie pe la urechi (cu "mica" exceptzie a contractului de salubrizare - da' asta'i nimica toata fatza de ce se intimpla p'in celelalte sectoare)!

Emigrant spunea...

Deci parerea mea ca ar trebui ceruta opinia respectabilului membru PNL Burtaverde.
Plus parerea lui Nuty ca fosta si viitoare membra PNL.
Sa traiti bine impreuna ca va meritati pe deplin unii pe altii.
A, era sa uit. Si haoles baoles stralucitorilor!

Lilick Auftakt spunea...

@Niku, da. Si eu am fost la corturi ieri, luni, la batalia cu oamenii lui Ontanu. Da, a fost si Diana Tusa. Am fost multi. Crin Antonescu a decis insa sa opreasca acesta lupta cu Ontanu... asa cum stii. Ce pot sa zic ca sa fiu corecta politic? Traiasca Ontanu, traiasca Frunzaverde... si chiar reintorsul Butoane! Glumesc, desigur... :)

Pai, Nikule, cand am fost eu altfel?

Doru spunea...

Crin greseste facand jocul unor persoane aflate departe de PNL. Isi inchipuie ca avand forta financiara, ii va fi mai facil sa ajunga presedinte. Iluzie! Crin nu numai ca nu va fi presedintele Romaniei, ci va avea soarta unui pacalici. Fara alegeri prezidentiale anul acesta, cuplate cu cele parlametare, Crin va fi tradat tocmai de acesti "sustinatori". Interesele lor nu sunt decat financiare.
@ Lilick, spui:". In ultima vreme mi se pare ca acestea sunt din ce in ce mai incalcate in PNL de anumiti oameni. Ceilalti, multi dintre ei, tac. Si unii si altii au partea lor de vina". De acord cu prima parte, Crin are un comportament departe de cel firesc unui liberal. Te inseli crezand in tacerea celorlalti. E doar o aparenta. La momentul oportun vor vorbi, decisiv, iar Crin isi va lua adio de la politica.
Altfel, trebuie sa-ti amintesc ca v-am avertizat asupra lui Crin inca din 2008. Nu m-ati crezut.Acum o vedeti cu ochii vostrii. Va avertizez, alegerile nu sunt deloc castigate de pe acum, asa cum multi va inchipuiti...mai ales unii ca Roxana...va urma un macel...

Anonim spunea...

Vreau sa precizez de la inceput ca am INCREDERE TOTALA in Crin, in tot ceea ce face de cand este presedinte al PNL, adica din 20 martie 2009. Sincer, in acea zi de vineri il sustineam pe Tariceanu, avand in urma sa un excelent mandat de premier si sef al PNL intr-o perioada extrem de grea pentru partid, fiind supus dezintegrarii partidului de catre ba-secu si celelalte cozi de topor securiste care bantuie in jurul lui. Am toata admiratia pentru Tariceanu dar totodata afirm cu tarie ca SINGURUL liberal care poate sa-l invinga pe ba-secu este doar Crin. Tariceanu a rezistat eroic 4 ani in fata lui ba-secu si n-a cedat, este adevarat, dar cred ca doar Crin poate sa-l invinga pe ba-secu!
Nimeni nu poate sti motivul real al demiterii lui Chiliman din functia de sef pe Capitala. Se pot face multe speculatii, dar adevarul il stiu cel mai bine Crin si Chiliman. Eu unul merg pe mana lui Crin, sunt convins ca dreptatea este de partea lui. Suntem intr-un razboi politic cu pedeleprele la fel de intens ca razboiul cu fesenistii din 90 sau cu pedeseristii lui ilici din 96. Nu este nicio exagerare in a-l compara pe Crin cu un general( asa cum foarte bine puncta anonimul ce a postat ieri la ora 10.15), caz in care Chiliman avea datoria sa nu se opuna.
Dezavuez in totalitate comportamentul lui Chiliman. Absolut nimic nu face scuzabil gestul sau de a AMENINTA CU DEMISIA DIN PNL. Sunt consternat ca un vechi liberal ca el, membru PNL din 23 decembrie 1989, ajunge sa priveasca astfel lucrurile. Mi-a mai displacut un lucru: l-a numit in mod repetat pe Crin ca fiind George Laurentiu Crin Antonescu. Unii poate vor spune ca este irelevant, lipsit de importanta, insa eu am receptat o imensa persiflare din partea lui. Urat, foarte urat!
Inclin sa cred ca @radu are dreptate in privinta legaturii dintre Chiliman si blogul romanialiberala, a se citi Dinu Patriciu, adica in traducere libera ba-secu!!! Il stiu pe @radu ca pe un tip informat si as zice ca de aici pleaca disensiunile.
Fara legatura cu topicul, as mai spune ca acest eveniment este o adevarata hartie de turnesol pentru multi liberali care scriu pe acest blog sau portocalii ca acel @electricu. Falsii liberali sar in sus de bucurie ca este mare zavera in PNL si topaie la gandul ca se scindeaza PNL in urma ,,gafei’’ lui Crin si alte bazaconii. Tot ei sunt extrem de ofticati de venirea ui Frunzaverde si nici macar nu pot sa-si disimuleze furia. Le pica extrem de greu la ficat tradarea lui si nu numai a lui. Un lucru le-as zice: Frunzaverde a venit singur si n-a fost racolat, santajat sau amenintat precum o face ba-secu! A plecat de la putere spre opozitie si nu invers! A plecat inainte de alegeri si nu dupa! Nici mie nu-mi este simpatic acest Frunzaverde, dar plecarea lui o vad benefica pentru PNL. De ce? El este chiar bulgarele de zapada al pedeleprelor care se rostogoleste, se rostogoleste...neincetat pana in noiembrie! Cand va fi ultimul bal. Pentru pedelepre, fireste.
Hendrix

Anonim spunea...

Inainte de a judeca si a da o parere eu personal as dori sa am si cateva fapte pentru a putea face mai intai o evaluare cat mai exacta a situatiei...
Mi-as dori ca cineva care este pro Chiliman sa prezinte faptele si/sau evenimentele asa cum s-au desfasurat ele...
Acelasi lucru l-as cere si cuiva care este contra Chiliman...
Din aceste doua serii de fapte si evenimente se poate decela o a treia serie care e mai corecta, mai apropiata de adevar...
Si apoi pe aceasta insiruire de fapte si/sau evenimente sa evaluam si sa comentam cu propriile noastre grile de valori, principii de interpretare...
Altfel pe o situatie confuza ajungem sa ne batem intre noi degeaba, cand adevarata batalie este in alta parte si este extraordinar de importanta...

Ivi spunea...

Inainte de a judeca si a enunta o parere eu personal as dori sa am si cateva fapte pentru a putea face mai intai o evaluare cat mai exacta a situatiei...
Suntem acum in situatia in care se poate spune ca „si tu ai dreptate”, „da chiar si tu ai dreptate”, desigur ca si „victima inocenta are dreptate”, da „chiar si agresorul presupus are dreptate”, si mai ales „ava are dreptate” cand spune ca „toti au dreptate” si/sau ca „nimeni nu are dreptate”...
Mi-as dori ca cineva care este pro Chiliman sa prezinte faptele si/sau evenimentele asa cum s-au desfasurat ele...
Acelasi lucru l-as cere si cuiva care este contra Chiliman...
Din aceste doua serii de fapte si evenimente se poate decela o a treia serie care e mai corecta, mai adecvata, mai apropiata de adevar...
Si apoi pe aceasta insiruire de fapte si/sau evenimente sa evaluam si sa comentam pornind de la valorile si principiile personale (dincolo de cele liberale pe care toti le avem), utilizand astefel propriile grile de interpretare...
Altfel pe o situatie confuza ajungem sa ne batem intre noi degeaba, cand adevarata batalie este in alta parte si este extraordinar de importanta...

Lilick Auftakt spunea...

Situatia in momentul de fata e urmatoarea: PNL nu are niciun candidat in Bucuresti. Chiliman se gandeste serios sa nu mai candideze, PSD nu renunta la sase. Popescu e posibil sa candideze independent. In conditiile astea e posibil ca PNL sa nu mai aiba niciun primar in Bucuresti.

Lilick Auftakt spunea...

Ivi, eu nu ma bat cu nimeni. Nici cu cei care sunt de o parte nici cu cei care sunt de cealalta. Sunt toti liberali. Si vor binele PNL.

Ivi spunea...

@Lilick

Da sunt de mult convis de acest lucru...

Iti propun si propun tuturor sa gandim o strategie de ordinul 2 si/sau chiar de ordinul 3 prin care PNL-ul (implicit Romania) sa aiba de castigat...
Meidatizarea facuta "aproape gratis" de acest conflict a adus in situatia ca cineva care era posibil(i) candidat(i) si necunoscut(i) sa devina cunoscut(i)...

E oare asta o provocare interesanta ? ...sau exista alta(e) mai buna(e)?

niku_elektriku spunea...

@lilick,

spune'i lu' hendrix ca nu ma bucur c'ar fi zavera la pnl.

si "pedeleprele" i'au cintat in struna diktatorului lor si uite unde au ajuns!

Adrian Stoica spunea...

Lilick, am citit undeva ca Antonescu a spus ceva in genul ca nu va mai tolera mult criticile lui Chiliman ... sau ceva in genul asta.
Acu', la drept vorbind, si penelistii sunt oameni, si printre ei sunt destepti, dar si prosti, oameni de isprava, dar si nemernici etc. Si atunci, prin ce se individualizeaza (sau, mai corect, ar putea sa se individualizeze)PNL? Prin aia, ca nu stau toti ca maimutele si aplauda de fiecare data cand masculul alfa trage cate-un ragait. Prin faptul ca poti, la o adica, sa ai o alta parere decat cea majoritara, fara teama de a fi "radiat". Prin faptul ca argumentele si ratiunea precumpanesc in fata sentimentelor.
Acu', eu cred ca s-a dus dracului si asta.

Lilick Auftakt spunea...

Da, sa discutam...

M-am gandit si eu ca e o reclama nesperata, mai ales pentru tanarul Popescu, pe care, repet, il sustin, pentru curaj, determinare, spirit liber, principii.

Mai conteaza inca ceva. Ca se vede ca in PNL nu a disparut spiritul critic. Ca nu a devenit un partid comunist.

Lilick Auftakt spunea...

Ultimul zvon in targ e ca s-ar pregati excluderea lui Tariceanu. Dar nu cred ca Crin va face prostia asta imensa. Refuz sa cred...

Anonim spunea...

@LILICK
"Ultimul zvon in targ e ca s-ar pregati excluderea lui Tariceanu. Dar nu cred ca Crin va face prostia asta imensa. Refuz sa cred..."

Asta ar mai lipsi, sa fie aruncata si mizeria asta pe media! cine alimenteaza astfel de ZVONURI? nu cumva tocmai cei interesati de infrangerea taberei antibasiste?
Nu-mi vine sa cred, incet incet Crin devine inamicul public Nr.1,exacta cum predica pora si compania iar chiliman a ajuns deja eroul trompetelor portocalii- asta ar trebui sa-i dea de gandit!

Da, Cin a gresit schimbandu-l pe Chiliman (indiferent care au fost motivele)insa ce a facut Chiliman dupa aceea a fost mult mai aiurea... sper ca Quintus si Radu Campeanu sa-l potoleasca, daca Chiliman, orbit de orgolii si vanitati nu se lasa potolit si continua pe linia asta, rezulta post-factum ca Crin a procedat corect schimbandu-l...

In ceea ce ma priveste, si in ceea ce ii priveste pe liberalii din tara cred, vom merge cu PNL si cu presedintele PNL, nu cu cei care fac un pas in afara PNL-ului, chiar daca acesta din urma,aparent, a facut o greseala de etapa....Si asta pentru ca proiectul politic al lui Crin Antonescu este daramarea regimului securist, cei care nu cred ca Romnia se poate aseza pe niste baze normale DOAR DUPA inlaturarea mafiotului de la Cotroceni, n-au decat sa dezerteze sau chiar sa treaca la inamic

PS: asta cu "Chiliman nu va candida" pare aproape de ras, daca nu ar fi de plans... Chiliman va candida oricum, daca este loial PNL-ului o va face din partea acestei formatiuni, trecand peste orgolii si frustrari - asta l-ar face favorit la presedintia PNL Bucuresti dupa ce toata aceasta nebunie se va sfarsi(adica cand impostorul securist va fi scos din Palatul Cotroceni si (hopefuly!) trimis la mititica/ judecat si trimis la mititica)

PS pe tema monarhiei: si eu sunt monarhist, insa pana va avea loc acel referendum, n-r fi mai bine sa scoatem sobolanulnevricos si femela lui din Palatul Cotroceni?Ar fi mai util cred decat sa stam cu mainile in san!

Lilick Auftakt spunea...

Nu stiu cine le scoate, dar am primit telefoane disperate de la oameni, deci cineva a dat zvonul.

Legat de monarhie... Nu mai accept nicio amanare.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, esti cumva postac? Vad mai nou trei postaci la mine pe blog cu acelasi mesaj: daca Chiliman nu candideaza tradeaza PNL. OK, de acum incolo nu mai primesc aici mesajele postacilor.

Anonim spunea...

@lilick

Categoric nu sunt postac,doar ca mi-a fost lene sa fac un cont doar pentru a comenta, iar daca prin postac intelegi postac portocaliu (pleonasm) asta ar ar fi cea mai mare insulta pe care am primit-o vreodata!
BASECU E UN BORFAS SECURIST-suna a mesaj de postac pentru tine?

Am spus ca Chiliman va candida oricum fie ca independent sau ca membru PNL, ca replica la faptul ca tu ai spus ca nu se stie daca mai candideaza...
Si am mai spus ca daca Chiliman va candida independent se va situa in afara PNL (evident, nu?), nu ca tradeaza PNL, ca doar nu-si va cauta un loc pe arca lui... Goe, alaturi de dobitoacele portocalii...
Sper ca lucrurile sa se calmeze cat mai repede (iar ieri a fost deja o zi mai calma) in PNL, pentru ca escaladarea acestui conflict nu foloseste decat basistilor, dar daca nu se poate altfel eu, fiindca sunt libareal din 95' si fiindca detest haita de la putere, voi merge cu PNL-ul nu cu un independent-THAT'S ALL

Anonim spunea...

Lilick, ma bucura atitudinea ta deschisa, inclusiv fata de cei care au alte opinii. Ceea ce nu pot accepta sunt injuriile celor care nu sunt de acord cu o idee. Pentru un om logic este evident, Antonescu a facut o eroare majora. Intrebarea este, ce l-a indemnat, aversiunea fata de Chiliman, ura fata de Tariceanu, spiritul de autoritarism?
Ca sa nu fiu anonim, Un om cu pareri liberale.
P.S. Imi este greu sa inteleg cum Roxania Iordache "gazduieste" atatea jigniri la adresa ta. Sa se uite

Anonim spunea...

Lilick, eu te-am intrebat ieri despre Chiliman. Este regretabil ceea ce se-ntampla. Se pare ca Dumnezeu vrea sa-i "piarda" pe unii si incepe prin a le lua mintile. Apreciez faptul ca esti deschisa discutiilor si opiniilor diferite de ale tale; esti liberala.
Cum nu stiu sa-mi iau un ID, ma semnez, Un Opinant Liberal.
P.S. Imi este greu greu sa inteleg cum, o pretinsa "liberala", Roxania Iordache, "gazduieste" pe blogu-i injurii si jigniri la adresa ta. Nu te laud, dar sa se uite Roxania la ce faci tu, nu doar ca trafic pe blog, pentru liberali, si cat de incoerenta este "dansa".

atreides spunea...

''Si eu am fost la corturi ieri, luni, la batalia cu oamenii lui Ontanu. Da, a fost si Diana Tusa. Am fost multi. Crin Antonescu a decis insa sa opreasca acesta lupta cu Ontanu.'' Eu nu mai inteleg, si cred ca incep sa ma enervez. Pentru mine este evident ca toata povestea asta cu corturile si afisele cu Dan Cristian Popescu si Tariceanu este imorala (intrucat nu a inceput campania electorala oficiala) si probabil chiar ilegala. Deci, daca Crin Antonescu a decis sa opreasca ceva, acest ceva nu este lupta impotriva lui Ontanu ci lupta impotriva moralei si poate chiar a legii. Ca sa fie foarte clar, am impresia ca actiunile acestea legate de PNL sector 2 au trecut ''on the dark side of the force''. Vreau sa ma desolidarizez de toata povestea asta. Vreau sa scapam de portocalezi in mod legal si legitim, nu facand aceleasi porcarii pe care le fac ei.

Scrie opinia ta spunea...

Un referendum pentru monarhie acum ar inchide subiectul pentru urmatorii 10-15 ani.

De fapt a fost singurul motiv pentru care nu s'a facut acest referendum pana acum. Din pacate numarul simpatizantilor monarhiei constitutionale nu a atins niciodata masa critica pentru a avea un referendum cu sanse.

Anul trecut Majestatea Sa a reusit sa se bucure de o popularitate si un respect extraordinar din partea multor cetateni, insa un asfel de referendum ar aduce pe multi dintre cei care il respecta pe Majestatea Sa pe pozitii adverse.

Eu sincer cred ca ceea ce se intampla acum, impacarea si regasirea Regelui de catre o mare parte dintre romani, e un pas necesar pentru a putea spera ca vom avea vreodata monarhie constitutionala.

Daca republica parlamentara ar avea suficienti simpatizanti (seful statului fiind mai mult simbol si reprezentant, fara putere executiva), poate si monarhia ar avea mai multe sanse. Insa sansele de trecere de la presedintele jucator (factotum) la monarhia constitutionala nu cred ca sunt foarte mari.

ADRIAN spunea...

Cepeca spune ca statura a fost OK. Mie nu mi se pare asa ca te intreb pe tine. Ai fost la congres. S-a ales Frunzaverde prin vot. In ce forma a propunerii? A fost revocat un vicepresedinte ca sa-i faca loc lui Frunzovenescu? Demiterea lui Chiliman e statutara pe cand biroul teritorial n-a fost dizolvat odata cu el? Care e natura "speciala" a situatiei care a fost invocata pentru a putea fi demis de la centru?

Lilick Auftakt spunea...

Sorry, nu citesc la Roxana. Am auzit la partid ca e manipulata de Marius Mina care si-ar fi vandut contul de facebook, blogul. Nu spun acum cui. Dar persoana trebuie sa stie ca stiu. Nu va agitati. Lasati-i sa se desfasoare. Va povestesc mai mult dupa ce trece nebunia din PNL. Rabdare, rabdare.. Nu ne grabim. :) Daca Roxana lasa nu stiu ce comentarii, e treaba ei. Eu nu las mizeriile care se scriu despre ea. Intre noi e totusi o diferenta. Dar, repet, va rog, rabdare. :)

Lilick Auftakt spunea...

Atreides, ce sa castigam? Daca vopsesti un judet din portocaliu in galben inseamna ca noi castigam? Daca schimbi numele unei filiale din PDL in PNL inseamna ca ai castigat? Sa fim seriosi... Asta se intampla acum in multe locuri. Ne pregatim sa mascam o infrangere intr-o victorie. Eu vreau chiar sa castigam, nu sa mimam asta.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, la vot am iesit afara. Sincer, mi-era prea scarba sa vad in PNL vreo unanimitate prin ridicare de mana ca la PCR. Cand am intrat inauntru si am auzit ca unii au avut curajul de a sparge unanimitatea si de a nu lasa ca democratia in partid sa fie calcata in picioare, la ordin, mi-a mai venit inima la loc. Un tanar, alaturi de alti tineri din filiala lui, au avut curaj sa-i spuna NU mafiotului de la Caras.


Voia cineva dintre voi unanimitate?

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, (va rog din suflet, luati exemplul "anonimului liberal" si incercati sa va diferentiati cumva. Nu-mi dau seama cu care "anonim" vorbesc)

Oricarui lider autoritar ii e frica de oamenii puternici din partid si incearca sa ii indeparteze.

Lilick Auftakt spunea...

Nu stim daca Chiliman s-a hotarat sa ramana in partid. Omul vrea sa se consulte democratic cu alti lideri si mai ales cu electoratul lui. Se va consulta si cu noi cu toti.