28 apr. 2012

Ponta: "Experimentam o coabitare"

"Ca om al legii, consider că o relaţie constituţională şi instituţională poate exista între mine şi preşedintele ţării. Nu pretind că ar putea fi şi o relaţie personală, dar o relaţie constituţională, instituţională şi legală este de dorit", a spus Ponta. - Mediafax   
Cum comentati? 

15 comentarii:

Rational Idealist spunea...

Cred ca suspendarea lui Basescu este absolut necesara - dar nu acum, ci dupa alegerile parlamentare, cu o majoritate solida si legitima. Pana atunci, un armistitiu pe baze institutionale este o solutie rationala. Ideea de coabitare in sine nu e rea, dar nu cu Basescu.

lehman25 spunea...

Cand se inlocuieste un securist cu un procuror si toate acestea se intampla undeva in est, nu te poti gandi decat la tradare !

Scrie opinia ta spunea...

Corect!

Cel mai bine ii arati lui Basea pisica si oamenilor diferenta aducandul pe acesta in parametri constitutionali.

Insa daca va fi investit, Ponta ar trebui sa se uite nitel prin actele fostului guvern, la marile investitii in telegondole, patinoare si sali de sport. Cred ca 6 luni i'ar ajunge pentru asta.

Mihai spunea...

Base sa fie copilotul lui Ponta?

casandra spunea...

Ce interpretare sa dai unei situatii clare?!

1. USL are nevoie de voturi la alegerile locale si cele parlamentare.
2. Voturile se castiga de la cetatenii cei multi, cetateni care astepata ceva concret pentru ei si speranta pentru viitorul observabil de la nivelul lor, nu inca un meci "pentru putere".
3. Ca sa fie suspendat Basescu trebuie 50%+1 din voturile tuturor alegatorilor din liste. Multi! Si mai trebuie ca C.C.R. sa nu stea cu dosul la popor. Deocamdata, cu legile respective croite pentru uzul lui Base si fara majoritate legitima care sa aiba ragazul sa modifice respectivele texte....
4. Deci, daca tragem linie, vedem ca este interesul USL pentru o coabitare cat de cat rationala in urmatoarele 6 luni cu marinelul, fara prea multe bazdacuri si nebunii.Sunt atat de multe lucruri de facut, fie urgente, fie importante, incat nu-i vreme de jocuri. Trebuie ca USL sa demonstreze competenta guvernamentala, responsabilitate politica si capacitate de a apara interesele cetatenilor. Nu-i simplu in conjunctura actuala.
5. De marile manevre vorbim dupa alegerile parlamentare.

Lilick Auftakt spunea...

Sau poate ne intindem prea mult cu discutiile, fara sa stim daca guvernul Ponta va trece sau nu. Cine ne garanteaza ca tradatorii de ultima ora nu fac parte dintr-un scenariu basist? Si, daca Ponta pica, nu va mai putea fi inca o data desemnat.

Micawber spunea...

Situatia e inca destul de fluida. Plec de la premisa ca guvernul Ponta trece totusi la vot. Ajuns la guvernare, USL cred ca ar face mai bine ca cel putin deocamdata sa-l lase pe Basescu in plata Domnului si practic sa nu-l mai ia in seama, cel putin pana nu va face una gogonata rau.

Problema suspendarii cred ca se poate pune la modul serios abia dupa alegeri, cu o majoritate solida, nu una peticita ca acum si care poate crapa oricand. Pana atunci USL trebuie sa calce ca pe oua si sa fie atent sa nu se compromita, mai ales ca inamicul portocaliu nu va sta degeaba si va plasa tot felul de petarde.

radu spunea...

Daca guvernul Ponta pica la investire, baseaua din Parlament se va face de rasul curcilor. Dar dont worry, nu pica. Important e sa fie capabil sa guverneze intre Scylla si Charibda.
basecu a facut pasul la offide, acum USL tb. sa iasa din offside. Cum? Coabitand, normal, ca altceva nu se poate pana la alegeri, si aratandu-i basecului pana unde se poate intinde. Va fi greu, vor trebui sa dea banii inapoi oamenilor (pensii, salarii "reintregite"), vor trebui sa arate ca sunt mai buni din toate punctele de vedere decat pedeii, dar si ca sunt capabili sa nu cada in capcane cu risc electoral. Greu, dar alta cale nu e. Totul e sa nu apara tensiuni interne grave pana la parlamentare.

Lilick Auftakt spunea...

Nu pot sa faca prea multe gesturi populiste, ca daca vin tot ei la guvernare tot ei vor trage dupa ele.

Scrie opinia ta spunea...

Pot sa se uite ADANC in actele telegondolelor si salilor de sport.

Pot sa depolitizeze administratia, pot sa asigure alegeri corecte, e suficient pentru a'si asigura o victorie confortabila in alegeri.

Insa inainte de toate, au 6 luni cat sa arate poporului cam cat au praduit astia. Sa arate poporului si sa le dea ocupatie Nuticii si celorlalte pedelepre. Ocupatie penala.

Daca pun batista pe tambal si se uita doar in viitor(vezi Hrebenciuc) o sa fie naspa.

niku_elektriku spunea...

@lilick,

nu stiu daca diktatoru' cloceste ceva, da' si eu sint de acord sa se faca abstractzie de el cit se poate mai mult, daca si "ai lui" au facut la fel, pentru ca de la mine asa se vede, adica, el dadea din gura si "aia" faceau tot ce'i ducea capu', daca'i ducea.

s'a ales prafu' de vastu' lui "program reformator", in primu' rind cu "contributzia" alor lui.

despre "cel mai cinstit gubern din istorie" (dan nica? dragnea?), nu'i nici un pericol sa nu treaca, mai ales daca gheneralii izmana se'ntorc la (auto)baza

Lilick Auftakt spunea...

Nu ma entuziasmez aiurea. Astept si eu sa vad cum va arata guvernul promis, sa vad daca ma reprezinta cineva din el, si va spun eu... Daca ma reprezinta cineva, inseamna ca ala va face si treaba ca lumea. Poate Leonard Orban? Ca doar n-o sa pretind acum, brusc, ca imi place Dragnea...

Scrie opinia ta spunea...

Sincer acum, mie personal tipul asta Leonard Orban imi pare comlet parasutat de ceva interese dubioase.


Tipul e NULL. N'a produs fonduri europene, nu a produs practic nimic in vasta sa activitate. A venit de nicaieri, si-a a facut cam nimic.

Insa ca e lipitoarea in rest, peste tot, si la pedelepre si pe unde se mai poate.

Sa ne mai lase, sincer. (mai bine fratesu', macar stim cu cine avem de a face)

Parerea mea.

radu spunea...

Sper sa intre oameni ca Tariceanu, Doltu, Voinea, care stiu ce inseamna economia si (primii doi) buna guvernare. Leonard Orban nu ma reprezinta mai mult decat m-a reprezentat si in fostele guverne, dar n-am nimic cu el, e decent. Daca ar fi sa pastrez pe cineva din fostul guvern, l-as pune ministru de Externe pe Aurescu (un profesionist excelent), in locul lui Corlatean. N-am nimic nici impotriva lui Predoiu, ca sa le inchid gura celor care tipa ca din gura de sarpe ca USL vrea sa nu stiu ce justitia. La Invatamant, sincer, l-as prefera pe Dancu in locul lui Marga si Andronescu, care si-au cam mancat malaiul. Restul, Dumnezeu cu mila. La Sanatate, Florian Popa, ca ailalti am vazut ce facura. Sper sa-l vad si pe Geonel pe-acolo, saracul. Restul, Dumnezeu cu mila.

Lilick Auftakt spunea...

Eu sper sa intre Tariceanu si alte persoane de dreapta. La finante/economie chiar nu imi doresc oameni de stanga si fara experienta, ca Voinea, in perioada asta. Nici eu nu-i mai vreau pe Andronescu sau Marga. Au aratat cu prisosinta tot ce au putut. Adica au facut educatia varza. Pe Geonel n-avem cum sa-l vedem. Doar n-a facut Ponta o "coabitare" si cu el. :)