5 apr. 2012

"Romania Dreapta"

Am participat astazi la sediul "Piperea şi Asociatii" la conferinta de presa tinuta de Gheorghe Piperea si Horatiu Buzatu, presedintele si vicepresedintele nou infiintatei Asociatii Romania Dreapta. Scopul conferintei a fost legat de faptul ca ARD va depune in instanta o actiune impotriva Statului Roman, in vederea desecretizarii si anularii Acordurilor petroliere de concesiune pentru explorare – dezvoltare – exploatare incheiate intre A.N.R.M. şi corporatia Chevron Romania Holding B.V. Citez din comunicatul trimis presei, cateva dintre scopurile pentru care s-a creat "Romania Dreapta":

"Considerăm a fi de datoria noastră să explicăm tuturor românilor de ce este imperios necesară reconsiderarea rolului guvernului în societate și de ce epoca guvernelor intervenţioniste este pe sfârşite. Trebuie să înţelegem că bunăstarea oamenilor nu este compatibilă cu un guvern care ne încalcă sistematic şi din ce în ce mai profund libertăţile individuale, fie că vorbim de liberă iniţiativă, libertate de exprimare sau libertate economică. Vrem ca societatea românească să dăinuiască şi să prospere într-o Românie Dreaptă în care patriotismul să însemne dragoste faţă de ţară, nu faţă de un guvern captiv unor interese străine de interesele naționale. Pentru a pune statul să lucreze într-adevăr pentru cetăţean, este necesar ca statul să facă mai puţin şi mai bine. Să impoziteze mai puţin pentru a lăsa pe fiecare dintre noi să ne bucurăm de mai mult din munca noastră onestă. Să reglementeze mai puţin activitatea economică, pentru a stimula producţia şi inovaţia. Să ofere un cadru legislativ simplu şi clar, pentru a ne uşura cunoaşterea şi respectarea voluntară a legilor. Să construiască o justiţie dreaptă şi eficientă, pentru a dobândi şi nu doar căuta dreptatea. În fond, o relaţie în care individul să fie mai liber în raport cu statul! ARD își propune să fie un observator atent al realităților politice, economice și sociale din România. Totodată, își propune să ofere soluţii viabile, validate peste tot în lume, la problemele cu care se confruntă românii şi România. Aceste soluţii sunt derivate din recunoaşterea necesităţii sociale de a micşora treptat rolul statului. Aşa cum spunea Laureatul Nobel pentru economie, Friedrich Hayek, „cu cât statul planifică mai mult, cu atât îi este mai greu individului să plănuiască”. Dacă preţuim cu adevărat libertăţile noastre, libertăţi pe care s-au construit de altfel civilizaţiile occidentale, trebuie să fim lăsaţi să ne promovăm noi înşine binele propriu și nu să fim abandonaţi în confuzia „binelui comun” promovat de guvernanţi."

 Membrii fondatori ai Asociatiei Romania Dreapta sunt: Gheorghe Piperea – Presedinte, Dan Horatiu Buzatu – Vicepresedinte, Adrian Miutescu – Secretar general, precum și Iustin Armasu, Valentin Samuel Bosneac, Marius Oprea, Horatiu Pacurar, Constantin Saceanu, Daniel Simioniuc, Gabriel Staicu – membri.

7 comentarii:

Garcia Muerte spunea...

Doamne Ajuta! Ma bucura initiativele voastre de institutionalizare a unei societati civile autentice, curate, capabila de a genera idei, dezbateri, de a atrage atentia Statului acolo unde abuzurile acestuia devin insuportabile.
Multa bafta!

Lilick Auftakt spunea...

Da, si eu ii felicit. Nume precum Gheorghe Piperea, Horatiu Buzatu sau Marius Oprea ofera garantii in plus.

Crăciun Florin spunea...

Îmi place, Lilick. Foarte mult. Ei sunt cei mai aproape de modul meu de a gândi. Liberal.

Lilick Auftakt spunea...

Da, Florin, stiu. Ma asteaptam sa iti placa. :) Dar ei se considera libertarieni si sustin monarhia parlamentara. Probabil sunteti pe-aproape.

Crăciun Florin spunea...

O mică deosebire, totuși. Pe fond suntem pe aceeași linie.

acuvio spunea...

Traian Băsescu a trimis o Scrisoare către USL - Revizuirea Constituţiei şi Demisia

Anonim spunea...

au inceput sa circule niste "fluturasi", cereri de adeziune la ARD, motivate de necesitatea strangerii a minim 10000 de oameni/membri necotizanti pentru a putea da statul in judecata?! cat adevar e in treaba asta, puteti clarifica situatia?