27 apr. 2012

Trece, nu trece...

Se zice ca motiunea n-ar trece, ca ar mai lipsi cateva voturi. Asa zic unii... Cei mai multi... Nu mi-a placut niciodata sa-mi dau cu parerea legat de motiuni, sa pariez, sa speculez. Nu prea am cum. Sunt prea departe de negocierile din culise. Dar hai sa facem o exceptie azi.

Singurul argument pe care l-am primit de la cineva care mi-a spus ca motiunea cade a fost legat de UDMR. UDMR nu va vota motiunea. Dar e ultima pe care, se pare,  nu o vor vota. Si ultima, asadar, care nu va trece...

L-am vazut pe Blaga ieri la B1 TV cum ii peria pe maghiari. Nu l-am mai vazut facand asta. Cand a vorbit de parlamentarii UDMR parca s-a transfigurat. Parca vorbea de niste sfinti: "Ei stiu cu-adevarat sa faca politica. Si  cand promit ceva se tin de cuvant". "Motiunea nu va trece", a mai spus. Pai poti sa-l contrazici pe Blaga?

A facut o declaratie si Viorel Hrebenciuc: "80% guvernul MRU va cadea" - Daca e 80% inseamna ca nu e... 100%. Nici pe el nu-l poti contrazice..

20 de comentarii:

Mihai spunea...

Nici eu nu cred ca trece, dar nu l-am intrebat pe Aliodor.

edy spunea...

Parca mai conteaza ?Pleaca ai nostri vin ai nostri ,noi ramanem... :-)

Wilkins Micawber spunea...

Oricat de sinistru mi s-ar parea (si) Blaga, ma tem ca nu am cum sa-l contrazic. Nu cred ca motiunea asta trece.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai, si atunci pe ce te bazezi? :)

@edy, ei, ne mai amuzam si noi cu cate o motiune...

@Micawber, pe mine m-a amuzat ce declaratii de dragoste le facea maghiarilor. :)

Lilick Auftakt spunea...

Am uitat sa va intreb: ce show credeti ca va face azi PSD in Parlament? Stiti ca ei de fiecare data fac ceva... spectacol. Am fost la cateva motiuni si stiu. Nu cred ca se poate abtine Ponta de data asta.

radu spunea...

Eu zic ca nu pica... Ma tem de ce va fi dupa ce trece.
Daca pica, MRU castiga alegerile cu PD, pt. ca "reintregeste" salariile si da pensiile inapoi pana atunci, plus de asta organizeaza alegerile.
Daca nu pica, USL trebuie sa forteze anticipatele.
Nasol oricum.
Show-ul va fi cu deputatul in carucior, plus altele pe care nu pot sa le prevad :)
Eu i-as sfatui sa puna un tradator sa tina un discurs prin care sa-i mobilizeze pe cei nehotarati din barca puterii.

Crăciun Florin spunea...

Nu îți fă griji prea multe. Nici tu nici eu nu am organizat acțiunile pentru moțiune. De fapt, de la început, s-a plecat pe ideea de a face publicitate negativă lui MRU și PDL+Băsescu, prin campania pentru moțiune. Noi suntem cei care ne-am înfierbântat punând la suflet tot felul de scenarii, calculând lacomi tot felul de rezultate ...

Chiar de nu trece, va trebui să scoatem din moțiune o victorie, măcar pe jumătate. Cel puțin avem motivul, mai mult decât suficient, al degringoladei din PDL până la votul moțiunii. Asta este o victorie, deocamdată. Trebuie să profităm de ea.

Shadow spunea...

@lilick

cred ca ponta o sa faca misto de tovarasa roberta azi. In urma atacurilor la "bona" nu se poate lasa mai prejos.

Anonim spunea...

A CAZUT GUVERUL MRU, UN GUVERN DE 78 DE ZILE!

Wilkins Micawber spunea...

Sunt primul care sa se bucure ca s-a inselat.

Lilick Auftakt spunea...

A cazut Ungureanu. :) Pentu cat timp? Il va redesemna azi Basescu? Incepe show-ul?

Mihai spunea...

Recunosc. Am gresit. Astept "consultarile"

Lilick Auftakt spunea...

Ponta prim-ministru desemnat!

radu spunea...

Am zis ca nu pica (adica trece). Yess!
Un pas mic, dar absolut necesar. PD e pe faras, MRU iese rusinos din scena si ii va fi ggreu sa revina. Greul abia acum incepe. basecu e la Cotroceni, alegerile sunt departe. UDMR are dreptate. Tb. anticipate.
PS: Multumiri, dle Pambi! :)

Lilick Auftakt spunea...

Anticipate poate prezidentiale. Parlamentare nu mai sunt posibile constitutional. Il ascultam acum cateva minute pe Hrebenciuc care spunea ca ar fi bine sa nu fie chiar de Craciun alegerile si poate le devanseaza putin. Dar nu stiu daca se poate...

Augustin Radescu spunea...

Ma tem ca totul e facatura. Adica motiunea a trecut cu sprijinul tacit al lui Base. Prea e multa liniste, prea a mers totul uns. Basescu, prima data in viata lui, european, a zis ca spera ca guvernul Ponta sa treaca de parlament cit mai repede! PDL-ul, niciun scincet, ailalti, nici atit.
"Astazi nu s-a intimplat nimic dramatic pentru Romania" - a zis Mari Nelu care tocmai se jurase ca nu-l va desemna pe Ponta in viata lui. Ce sa fie, ce sa fie?

Anonim spunea...

Ce mai faceti, doamna ministru?

Lilick Auftakt spunea...

Intuiesti bine, @Augustin. Si eu cred ca Basescu si-a asigurat mandatul. Ca nu mai scapam de el pana in 2014.

@DlNimeni, haha. Din ce am vazut, "pe surse", nu prea sunt liberali in acest guvern. Asa-zisii liberali, Campeanu, Hellvig si altii nu se pun.

radu spunea...

Dupa o matura chibzuinta, si eu inclin sa fiu de acord cu @Augustin. Ma tem de blat, si ma tem de o cursa a lui basecu. Trebuie, mai mult ca oricand, vigilenta maxima din partea liberalilor antibasisti. Vom vedea in ce masura spectul politic se va reseta sau nu, dar asteptarile sunt mari si deziluziile vor fi pe masura, daca, daca, daca.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, hmm... Nu stiu ce sa mai zic.