14 iul. 2012

Majestatii Sale, Regele!


Luni, 16 iulie, de la ora 19:00, in sala Ateneului Roman va avea loc avanpremiera filmului "Mihai I Regele Românilor", documentar realizat de Marilena Rotaru. Avanpremiera va avea loc in prezenta Principesei Mostenitoare Margareta si a Principelui Radu, precum si a unor reprezentanti ai Guvernului Romaniei.

Toti cei care doriti sa vizionati filmul dedicat celor 85 de ani de la urcarea pe tron a Majestatii Sale si nu ati facut rost de invitatii pentru a ocupa un loc in sala, sunteti asteptati in vecinatatea Ateneului, unde filmul va rula pe un ecran montat special.

Premiera filmului documentar "Mihai I Regele Românilor" va avea loc la TVR 1 joi, 19 iulie, de la ora 22.10.

------

Sambata, 14 iulie, la TVR 1, de la ora 13:00, puteti sa vizionati a doua ediție a emisiunii "Ora Regelui". Dupa cum anunta realizatorii, emisiunea va avea urmatorul sumar:

"1. "Exilul Istoriei", un documentar în două părți. Partea a doua va fi transmisă în emisiunea din 28 iulie 2012. "Exilul Istoriei" tratează relația tensionată și ambiguă a politicului românesc față de Majestatea Sa în cele două decenii de la evenimentele din decembrie 1989.


2. Tradiția reînviată a conferirii decorațiilor regale. Care sunt medalile și ordinele regale, personalitățile care merită decorate și protocolul conferirii lor? Casa Majestății Sale Regelui Mihai I are, în structura sa, un Departament al Decorațiilor Regale. El este servit, în prezent, de un cancelar și un ofițer."



2 comentarii:

ADRIAN spunea...

Daca nu era Iliescu, azi nu ne mai pregateam de referendmul asta nenorocit din 29, aveam Rege, si poate un pic mai civilizati ...
Aceste documentare ar fi trebuit facute atunci, in '90, cand cica era un academician istoric dar politruc la sefia TVR.

Lilick Auftakt spunea...

Adrian, asa e! Evitam aceasta succesiune de presedinti care si-au aratat limitele, grobianismul, impostura, nemernicia, tradarea. Pana nu terminam cu prezidentialismul, nu terminam nici cu ceausismul in tara asta.