16 mai 2013

10 Mai - Ziua Independentei, pe agenda publica

Ma bucur ca Antonescu a corectat, chiar si in ceasul al 13-lea, marea gafa pe care o facuse salutand ziua de 9 mai ca Zi a Independentei. Interventia lui Radu Zlati i-a facut numai deservicii presedintelui Senatului. 

Incercand sa il scuze, invocand decrete bolsevice pe care acesta chipurile le-ar respecta, atacand in stanga si in dreapta pe cei care doreau doar respectarea adevarului istoric, reusise aproape sa il aduca pe liderul PNL acolo unde nici fesenistii nu au avut curajul sa intre. Intr-o fundatura istorica cu iz pestilential. Avertizat ca nu exista nicio lege care proclama Independenta, deputatul PNL a spus:  

Radu Zlati: "Legea inexistenta este Decretul nr. 285, publicat in 16 oct. 1948"

Trecand peste faptul ca un deputat pare ca nu cunoaste diferenta dintre o lege in vigoare si un decret comunist, da, nici fesenistii nu au indraznit in 23 de ani sa invoce acest decret. Este si motivul pentru care s-au ferit ca dracu' de tamaie atat de Ziua de 10 Mai, dar si de ziua de... 9 mai, neimpusa legal ca sarbatoare nationala niciodata. Era si greu, dupa ce 70 de ani fusese sarbatorita ziua de 10 Mai, iar Carol I fusese de drept arhitectul Independentei. 

De asemenea, ma bucur ca tema aceasta legata de 10 Mai, pe care noi, cei de la Clubul Bloggerilor Liberali, o tocam zi de zi de cel putin un an, a ajuns pe agenda publica. Acum vorbesc de ea si penelistii dar si... udemeristii

Kelemen Hunor: "Aş susţine iniţiativa potrivit căreia 10 mai să fie zi naţională"

E o prima victorie. Un prim pas important. Asteptam ca initiativa legislativa sa fie cat mai repede scrisa si votata. 


5 comentarii:

Augustin Radescu spunea...

Bine, ma, Lilick, tocmai pe udemeristi i-ai adus in ajutor? Pai astia ar fi de acord si cu 1 aprilie, doar sa nu mai auda de 1 decembrie. Ti se pare ca acordul lor pentru 10 mai dovedeste altceva?

Lilick Auftakt spunea...

Oricine voteaza pentru 10 Mai, ca il cheama Antonescu, Ponta, Hunor sau mai stiu eu cum, e OK. Ideea e ca nu ma intereseaza neaparat persoana, ci sa serveasca cauza pentru care luptam si restaurarea adevarului istoric. Prin vot.

Lilick Auftakt spunea...

In ceea ce priveste 1 Decembrie, va ramane si ea Zi Nationala. Nu se pune problema desfiintarii ei.

Anonim spunea...

Nu asta e problema esentiala, draga Lilick, ci forma de guvernamint, de care si liberalii, si PSD-stii, si UDMR-istii, si PDL-istii si PPDD-istii se feresc ca de dracu'! Ori, daca trebuie restabilit adevarul istoric, daca poporul roman liber (oare...?)trebuie sa hotarasca singur si fara de nici o opreliste constitutional-mincinoasa, daca vrea sa traiasca in repubilca sau in regat, inca nu e prea tirziu! Dar, renunta-va Crin Antonescu la obsesia personala de a fi al cincilea presedinte al Romaniei? Atunci, sa-i reaminteasca cineva, despre cel de al cincilea procurator al Iudeii si despre cum a ramas acela, peste veacuri,in mentalul colectiv...
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Vom aduce pe agenda publica si revizuirea art 152. Saptamana viitoare o sa amplificam discutia.