12 mai 2013

Antonescu respecta "legea" Pauker-Georgescu?

Nu as fi scris nimic despre declaratia lui Antonescu legata de ziua de 9 mai. Atata timp cat am considerat-o o gafa. Istoric sau nu, monarhist sau nu, sef al Senatului sau nu, omul mai poate sa mai si greseasca. Insa atunci cand insisti sa iti si justifici declaratia aberanta cu alte minciuni si aberatii, ba chiar dai lectii altora, merita sa fii taxat. 

Despre ce e vorba? Iata cum justifica prietenul si consilierul lui Antonescu, deputatul Radu Zlati, monarhist declarat, faptul ca Antonescu respecta cu sfintenie ziua de 9 mai ca zi a Independentei Romaniei. Il citez: "În altă ordine de idei țin să vă readuc în minte că, conform unei legi deocamdată în vigoare, 9 Mai este Ziua Independenței. Până când colegii parlamentari nu îmi vor vota inițiativa legislativă conform căreia 10 Mai va lua locul lui 9 Mai, Antonescu, al doilea om în stat, este ținut să respecte legile țării așa cum sunt ele."




Va aduc la cunostinta tuturor pe aceasta cale, deci si presedintelui Senatului si bunului sau prieten parlamentar si profesor de istorie Zlati, ca Romania nu are inca o lege care sa proclame Ziua Independentei. Exista doar, asa cum explica Ioan-Luca Vlad, avocatul Casei Regale, pe blogul Principelui Radu, un Regulament Militar, ramas cine mai stie de cand, in care printre alte Sarbatori Nationale e pomenita si data de 9 mai. Insa un regulament, fie el militar sau nu, nu este o lege. 

Dar daca nu respecta o lege scrisa, poate ca seful Senatului si al PNL respecta o lege nescrisa. Sa fie oare "legea" Pauker-Georgescu? 

"Tov. Ana (Pauker): ”Ziua independentei trebuie sa fie serios organizata, altfel dusmanii vor face din 10 Mai ziua independentei.”
Tov. Teohari (Georgescu): ”Sunt de acord. La anul va trebui sa prevedem în calendar toate lipsurile si sa stabilim exact sarbatorile legale. De exemplu 9 Mai este si ziua victoriei asupra fascismului si ziua independentei si ziua eroilor.”

(Arhivele Militare Române, fond microfilme, rola AS 1 207, c. 4-5)

9 comentarii:

george spunea...

Nicio problema, Lilick, o sa prinzi si tu un loc pe lista lui MRU, la europarlamentare.

Lilick Auftakt spunea...

Dar despre bolsevismele celor doi din articol nu ai nimic de spus?

Anonim spunea...

Antonescu a confiscat PNL, pentru un vis vremelnic personal,de mărire republicană. Din acest moment, deși nu pare, el și PNL se duc în jos. Și se tot duc...
Anonymus Magnus

Anonim spunea...

http://istoriiregasite.wordpress.com/2012/05/02/data-proclamarii-independentei-nationale-a-romaniei/

Mentionez ca am cartea "O istorie traita a razboiului de independenta 1877-1878-Marturii. Amintiri
La pagina 44 sta scrisa marturia lui Constantin Bacalbasa: "La 9 mai independenta este proclamata si in acte. La 9 mai, in urma unei interpelari a lui Nicolae Fleva, Camera voteaza cu unanimitate de 79 de voturi si cu apel nominal si 3 abtineri urmatoarea motiune: Proclamarea Independentei
"Camera multumita de explicatiile guvernului asupra urmarilor ce a dat votul ei de la 29 aprilie, anul curent, ia act ca rezbelul intre Romania si Turcia, ca ruperea legaturilor noastre cu Poarta si ca independenta absoluta a Romaniei au primit consacrarea lor oficiala si: comptind pe dreptatea puterilor garante, trece la ordinea zilei."
Senatul a votat imediat aceeasi motiune. Acum independenta Romaniei era definitiv hotarata."

Ce aveti de spus? De fapt de ce intreb...Antonescu este vinovat! N-o sa reusiti sa-l zdrobiti. Voi Romania Liberala in frunte cu Chiliman si Moisescu, ba mai mult si cu MRU care v-a pus capac (daca cineva mai credea in buna voastra intentie, cu asemenea aliati v-ati dat cu firma-n cap).

Scrie opinia ta spunea...

Da' e clarinet nu e nimic discutabil la subiect. E 10, restu' sunt bolsevici:)

Uite un offtopic mai interesant:

Vlad Moisescu si'a manifestat disponibilitatea de a discuta cu toate fortele de dreapta inclusiv cu PDL si Miscarea Populara.


Ei si acu' vine partea frumoasa: ziaristii au fost imediat interesati de declaratia lui Moisescu si au venit in intampinare cu intrebarea intrebatoare: este dispus sa le sustina pe Monica Macovei si EBA la euro-parlamentare?

La care Moisescu a spus ca nu poate da detalii acum, insa intrebarea "e foarte buna":) Deci probabil ca subiectul ramane discutabil:)

Cu ce i'o fi santajand Basea pe astia de o fac cu spume in halul asta.



Lilick Auftakt spunea...

Spune Opinia Ta, un ONG nu are cum sa participe la niste alegeri. Se pot purta discutii cu oricine e sau se considera de dreapta.

Si Antonescu a spus zilele trecute ca PNL trebuie sa coalizeze dreapta si ca sunt deschisi la discutiile necesare pe partea dreapta. Deci?

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/194737-Antonescu-PNL-nu-va-da-presedinte-daca-nu-va-fi-puternic.html

Lilick Auftakt spunea...

Basescu nu are putere sa mai santajeze pe cineva. Sau crezi cumva ca USL, care a coabitat cu el, e santajat sa o faca? Mai nou Basescu se plimba prin tara prin fiefurile USL, primit cu bratele deschise de pesedisti si liberali. Sau stirile astea nu vin pana in Canada?

Lilick Auftakt spunea...

Anonim, votul a inceput pe 9 mai, dar Senatul a votat pana dupa miezul noptii. Oricum, Parlamentul si Regele au stabilit ca Ziua Independentei sa fie 10 Mai, asa cum s-a si sarbatorit atatia ani pana au venit comunistii. Deci cine are dreptate? Cei care au stabilit ca ziua sa fie 10 Mai si au sarbatorit-o ca atare atatia ani, sau comunistii dupa 48 care au schimbat Ziua Independentei printr-un decret bolsevic?

Lilick Auftakt spunea...

Oricum, Radu Zlati a confirmat azi ca Antonescu respecta dorinta bolsevicilor, intr-un comentariu pe facebook. Il citez:

"Radu Zlati: @ sabin popescu - Legea inexistenta este Decretul nr. 285, publicat in 16 oct. 1948"