21 iul. 2013

Basescu si Moldova

Pentru cei care au inghitit pe nemestecate si au scris despre aberatia referitoare la Basescu, precum ca ar fi posibil sa participe acolo la viitoarele alegeri prezidentiale, dupa ce isi termina mandatul aici: Moldova e republica parlamentara. Nu organizeaza alegeri prezidentiale.

Constitutia Republicii Moldova, art 78, aliniat (1): "Preşedintele Republicii Moldova este ales de Parlament prin vot secret."


Si inca un amanunt important:  (2) "Poate fi ales Preşedinte al Republicii Moldova cetăţeanul cu drept de vot care are 40 de ani împliniţi, a locuit sau locuieşte permanent pe teritoriul Republicii Moldova nu mai puţin de 10 ani şi posedă limba de stat." 

23 de comentarii:

ADRIAN spunea...

Poate ca nici la ei nu conteaza constitutia ...

Augustin Radescu spunea...

S-a vehiculat, insa, si varianta ca matelotul sa devina DOAR parlamentar al Moldovei, ceea ce ar fi mult mai fezabil si ar oferi, de asemeni, o oarece im(p)unitate

Anonim spunea...

Păi, și-atunci, ce să ne facem cu Băselu, după?
Secretary General la NATO, nu, președinte la CCR, nu, premier, nu prea, președinte în R.Moldova, nici atât... Aștept alte propuneri serioase!
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Adrian, asa da. :)

Augustin, adica sa se mute acolo?

Anonymus, desi nu isi doreste, va face ce fac si fostii presedinti. Adica nimic. Se plimba pe la simpozioane.

acuvio spunea...

Dacă este vorba de aberaţii, pot abera că dl Traian Băsescu ajunge preşedintele Republicii Moldova, nu prea contează cum, chestiile cu legile şi constituţia sunt amănunte neglijabile pentru dânsul, se rezolvă uşor, ulterior reunifică Moldova cu România şi mută capitala la Chişinău :)

Între timp toată lumea a pus botul la Pescuit în ape tulburi :)

Lilick Auftakt spunea...

Acuvio, aaa, multumesc, dar nu pun botul. :)

mac gregor spunea...

Sa ne amintim din trecut (12.06.2012, perioada Marii Spalarii Pe Creier)

lilick spunea...
Aud o alta veste excelenta... S-a votat scoaterea Institutului Cultural Roman de sub autoritatea presedintelui si trecerea lui in subordinea Senatului. Deci, foarte curind, echipa Patapievici va fi trimisa sa se odihneasca!

Bogdan spunea...
Cu alte cuvinte sa ne asteptam la reinvierea protocronismului, traditionalismului si alte aberatii de genul? Eu unul nu-s prea incantat

radu spunea...
Sa nu-si faca griji trollul basist @Bogdan, n-or sa fie pusi tradtionalisti la ICR. O sa fie alungate de la borcanul cu miere niste muste grase si verzi, care crezusera ca se eternizeaza acolo.

Anonim spunea...
Strict autentic, sincer, frust, vă trimit o terțină culeasă pur întâmplător, ieri, la Universitate, din gura unui tinerel(dintr-un grup de tinerei, probabil, studenți la Litere):
Patapievici, pa, pa, pa,
Că mă piș pe fața ta.

pai felicitari studentei de litere si lui Lilick, PNL a pus acolo pe cineva exact dupa cum meritau grosolania si ura lor

berenger spunea...

ce deziluzie pentru antibasei... inca una din inventiile lor despre cum scapa de basescu s-a adus pe apa sambetei. aud insa ca china pregateste o misiune permanenta pe marte. baieti, mobilizati-va si puneti-l pe dictator om de servici pe naveta spatiala!

Lilick Auftakt spunea...

Mac Gregor,

Mai mult decat trecerea ICR in subordinea Senatului, m-ar bucura desfiintarea ICR. De altfel, la momentul debarcarii lui Patapievici am sustinut, inclusiv prin proteste la fata locului, aceasta masura necesara.

Lilick Auftakt spunea...

berenger, cred ca e o deziluzie doar pentru basei ceea ce am scris eu. Nu-l pot tine pe Basescu presedinte pe viata

berenger spunea...

aberatiile cu basescu sef la ccr, premier, secretar nato, presedinte al moldovei etc. au fost toate, absolut toate, inventate de antibasei, in discursul lor ca basescu incearca prin orice sa scape de puternica si justa aplicare a dreptatii pana la capat useliste.

Lilick Auftakt spunea...

Scuze, dar eu nu am vazut decat declaratia Elenei Udrea in sensul asta. Nu stiu ce ai citit tu. Sugera ca ar putea fi... unificatorul. O citez:


"Nu sunt surprinsă, aşa s-a înfăptuit şi Unirea, prin alegerea aceluiaşi domnitor, Alexandru Ioan Cuza, atât al Ţării Româneşti cât şi al Moldovei”

Lilick Auftakt spunea...

Daca dupa tine Elena Udrea e antibasista, m-am lamurit.

berenger spunea...

udrea e proasta. singurele momente cand ar putea da impresia ca are habar de ce se intampla e cand tace. in rest, exista un discurs conspirationist antibasist care spune ca basescu, in disperarea lui de a scapa de bratul lung al dreptatii pana la capat, incearca sa-si gaseasca un post caldut in care sa devina intangibil. cea mai fantasmagorica „argumentare” e aceea care spune ca basescu va ajunge sef la ccr. celelalte informatii (sef nato, presedinte al asociatiei de bloc etc.) au alimentat aceasta teorie a conspiratiei. in acelasi timp, in tabara baseilor nu exista niciun discurs ca cel invocat de tine (despre cum unii „Nu-l pot tine pe Basescu presedinte pe viata”)

Lilick Auftakt spunea...

berenger, ba din contra. M-am uitat si eu acum la cateva comentarii anti-basiste, si oamenii isi exprimau bucuria de a scapa de Basescu si speranta de a pleca. Deci, daca sunt comentarii in sensul in care spui tu, sunt doar din dorinta unora de a scapa de Basescu. Dar, precum ti-am demonstrat, sunt intretinute chiar de omul lui cel mai apropiat, Udrea.

berenger spunea...

sa zicem ca e asa cum zici tu (speranta de trimitere cat mai departe a lui basescu), desi nu e asa (pentru ca optiunea e clara si nu e niciun antibasel care s-o infirme: „dictatorul la parnaie”). chiar si asa, si rezulta cu acuratete din comentariile de la inceput, conspiratia securizarii postprezidentiale apartine doar taberei antibasel. tabara baseilor nu are niciun interes sa promoveze asa ceva. elementar, draga watson.
in rest ca vrei s-o concurezi pe amp in fixatia udrea, e strict treaba ta.

Lilick Auftakt spunea...

berenger, tu te vezi ce aberezi? Ce fixatie? Ai spus o prostie si eu ti-a dat un citat din Udrea. Atat. Nu am mai vazut alt politician sa se exprime pe subiectul asta. Termina cu talibanismele, te rog.

mac gregor spunea...

"m-ar bucura desfiintarea ICR"

Poti sa-mi explici de ce?

Lilick Auftakt spunea...

Pentru ca orice om de dreapta sustine mai degraba o lege a mecenatului, decat un control bugetar al culturii. Numai comunistii isi pot imagina ca dirijeaza ei cultura. In fond, controleaza niste persoane, prin sinecuri.

mac gregor spunea...

teoretic, ai dreptate.

Rogozanu insa a remarcat insa mai demult cat de multe trupe romanesti au reusit (incl international) sa creasca datorita banilor publici dati pe paranghelii.

Asa ca treaba s-a mai facut si merge, DACA ESTE INDEPLINITA CONDITIA ca banii sa fie dati trupelor cele mai bune, si nu preferential.

Un post de ce nu merge sa inviorezi economia cu licitatii trucate aici: http://www.giorno.ro/de-ce-cheltuielile-statului-roman-nu-reusesc-sa-ajute-economia/

Horia Patapievici a indeplinit aceasta conditie? check.

Marga? NO.

Lilick Auftakt spunea...

"Trupele cele mai bune"... Pai cine face selectia? Cele mai bune in functie de ce? Ce criterii? Exista vreo trupa buna, foarte cunoscuta, in lume, care a fost sponsorizata de stat? Rogozanu stii ca e stangist...

Anonim spunea...

Pst, pst!
Știți ce-am aflat?
Că Băsescu, atunci când l-au găsit, întâmplător, ăia de la Paza de coastă, voia de fapt să fugă, cu șalupa, din țară! Pe bune! Nici SRI nu fusese informat!
Anonymus Magnus.

Lilick Auftakt spunea...

Hahaha. Tare. :))