19 iul. 2013

Cum se autosaboteaza parlamentarii!

In 2011, pe vremea guvernarii PDL, trageam un semnal de alarma79% din proiectele legislative adoptate de Parlament intre 2008 si 2011 fusesera initiate de Guvern, deci de puterea executiva. Chiar daca Guvernul  are drept de initiativa legislativa, nu e normal sa se intample asa ceva. Se incalca grav principiul separarii puterilor in stat. 

Ce descopar insa anul acesta, in timpul guvernarii USL. O si mai mare aberatie. Numarul proiectelor legislative adoptate de Parlament si initiate de  Guvern au crescut pana la un procent de... 89%! Detalii aici

Nu vreau sa fac si nu-mi plac deloc campaniile anti-parlamentare. Totusi, cum putem schimba aceasta stare de fapt? Pe blogul "Altfel de respirari" Matilda propune sa ni se prezinte, la finele fiecarei sesiuni, Starea Legislaturii. Adica fiecare parlamentar sa-si faca raportul de activitate. Este o propunere pe care o sustin si eu.  Cunosc doi parlamentari care si-au facut raport de activitate dupa aceasta sesiune: Florica Chereches si Dan Cristian Popescu. Probabil mai sunt si altii de care nu am aflat.  Chiar m-as bucura sa aflu cine si-a mai facut publica activitatea din Parlament. Totusi, cei care sunt, sunt foarte putini. 

Cereti parlamentarilor pe care ii cunoasteti sa-si expuna activitatea dupa fiecare sesiune. Desigur, daca au activitate. Ii obligam astfel sa lucreze. Altfel se autosaboteaza, iar argumentele anti-parlamentare de genul "un Parlament mai mic, cu mai putini parlamentari" vor avea succes.  



3 comentarii:

Petrini spunea...

"Ii obligam astfel sa lucreze."

:))))))))))))))))))))))

Si cum, ma rog, ii obligati sa lucreze? Seful partidului vostru a avut si are cea mai slaba PREZENTA (nu mai vorbesc de initiative sau alte chestii). Pe-asta n-ati reusit sa il "obligati" sa lucreze. Cu restul cum veti proceda?

Tot pe subiectul asta, intra pe situl http://www.alesiivoteaza.ro/. Situl este tot al IPP.

Mai demult puteai sa verifici cum a votat fiecare (pentru procentul infim de votanti care chiar vor sa se informeze). Acum nu se mai poate nici asta! Nu ca ar fi contat, fiindca n-am vazut pe nici un blog politic vreun interes deosebit pentru activitatea reala a parlamentarilor.

Lilick Auftakt spunea...

Petrini, nu am niciun sef de partid, insa cunosc parlamentari care chiar lucreaza.

Am promovat site-ul alesiivoteaza.ro si am si verificat acolo activitatea parlamentarilor foarte des. De altfel, daca nu ai observat, chiar in acest articol dau link catre altul de unde se vede ca m-am informat de pe alesiivoteaza.ro.

Lilick Auftakt spunea...

Dar tu?