30 nov. 2013

De Ziua Romaniei

"Dreptatea" - un film regizat de Andrei Blaier si produs in anul 1989. Filmul nu a rulat decat o saptamana, dupa care a fost cenzurat.

"Personajul principal al filmului este Iuliu Maniu, omul providential care desavarseste implinirea spirituala a romanilor de pretudindeni. Marele politician taranist si unul dintre cei mai mari lideri de opinie din istoria Romaniei apare in film sub numele alegoric de Ernest Severus, pseudonim care sugereaza sobrietatea excesiva a celui supranumit Sfinxul."


7 comentarii:

Anonim spunea...

De apreciat ce faci Lorena. Pacat... de zilele prezente. Apropos, ne spui si parerea ta despre Antonescu? Dar, nu intr-un raspuns personal, ci intr-o postare dedicate subiectului.
Un simpatizant liberal... care nu se regaseste in acualul PNL.

Lilick Auftakt spunea...

Draga anonim, sincer, nu am nicio tragere de inima sa scriu ceva despre Antonescu. Cum nu am nici despre Basescu, nici despre Ponta, nici despre alt politician "de top". Mai mult, ii ignor. Gandeste-te ca de aproape un an (mai sunt cateva zile) nu ma mai uit la tv. Mi se pare o pierdere de vreme sa ii bag in seama si cred ca niciun om serios nu o mai face. Apoi sunt mult prea implicata si ocupata cu IRL, cu societatea civila, unde ii invit pe toti oamenii de dreapta sa incerce sa duca pe mai departe bataliile. Acolo e viitorul. Mai putin in partide.

Anonim spunea...

Sarbatori fericite Lorena. Altfel, din cate am vazut, IRL se afla mai aproape de ceea ce face basescu, nu de Antonescu.
Acelasi simpatizant liberal... care nu se regaseste in acualul PNL.

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc. Sarbatori fericite! Nu se pune problema la IRL in termenii Basescu/Antonescu. Dar va invit la sedintele comisiilor unde nu veti auzi nicio clipa aceste dou nume. :)

Eduard spunea...

Nu-i de mirare ca nu stiam de filmul asta daca a fost cenzurat. E foarte interesant, multumiri ca l-ai impartasit.

Lilick Auftakt spunea...

Cu multa placere.

Refinder spunea...

interesant