22 mar. 2014

Marsul pentru viata! Fotografii

2 comentarii:

Adrian Stoica spunea...

Marș pentru viață? A cui viață?
Știi, desigur, care e situația a sute de mii de bătrâni săraci, abandonați, care abia își târăsc zilele dintr-o pensie de batjocură, după o viață de muncă. Știi, desigur, care e situația a sute de mii de adulți, bărbați și femei, incapabili de a-și asigura un trai decent în țară, cu toate că au două mâini, două picioare, și chiar și un cap pe umeri.
Și mai știi, desigur, care e situația a sute de mii de copii lăsați de izbeliște, în grija bunicilor, a vecinilor sau a fraților mai mari, pentru că familiile lor s-au destrămat, pentru că părinții au plecat unde au văzut cu ochii, să câștige o pâine, sau pentru că, aici rămânând, nu mai au timp, chef, energie, pentru a se ocupa de proprii lor copii.
Ce facem pentru toți acești oameni? Nimic, absolut nimic. Facem, în schimb, un "marș pentru viață". Pentru viața copiilor încă nenăscuți. Interzicem, astfel, femeilor, dreptul de proprietate asupra propriului corp, asupra propriei vieți. Le obligăm să aibă grija unui copil nedorit, multe din ele neputându-și purta singure de grijă în România niciunei posibilități.
Nu aceasta este soluția, Lilick. Nu obligând femeile să facă ceea ce nu vor sau nu pot să facă, ci dând un exemplu. Tu știi, poate mai bine decât oricine altcineva, cheia educației și a influențării altor persoane: exemplul personal. Și, da, voi fi alături de tine, în acest demers și în altele similare, dar numai după ce voi vedea acest exemplu. După ce tu însăți te vei ocupa, în mod direct, de creșterea și educația unui copil, a doi, trei, zece, câți vei putea și câți vei dori. Nu, nu de cei de la școală, acolo e vorba de serviciu, e altceva, de ai tăi, personali, de acasă, fie că-i vei fi adus tu pe lume, fie că-i vei fi luat de la mamele care nu i-au dorit, dar i-au adus pe lume, printre altele și ca urmare a unor asfel de actiuni, a presiunii marșurilor "pentru viață". Atunci vom vorbi altfel, dar până atunci, nu. Până atunci, NU te cred.

Lilick Auftakt spunea...

Marsul este pentru Viata in general. Viata oricui. Viata fiecarui om. Si impotriva crimei. Pentru ca, da, avortul este o crima. Sa speram ca urmatorul pas va fi modificarea legislatiei, astfel incat, da, copiii sa fie mai usor de adoptat decat azi. Nu trebuie sa ma crezi tu, eu militez pentru asta inclusiv in Parlament.