8 sept. 2015

Criza a refugiatilor de razboi sau campanie de insamantare pentru salvarea statului social?

In articolul precedent am scris cate ceva despre experienta Suediei in ceea ce priveste imigrantii, cresterea la un nivel alarmant a criminalitatii - in special a violurilor - si esecul multiculturalismului.

Semnele care vin din Germania sunt la fel de grave. Acolo fetele sunt deja avertizate in scoli sa nu poarte topuri, bluzite, fuste mini sau pantaloni scurti, ca sa nu-i provoace cumva pe "refugiati". Detalii aici.

Ma intreb, totusi, vazand ca exista o oarecare teama sau prudenta in societate, oare cine isi imagineaza ca va fi altfel decat in Suedia? S-a vazut in toate imaginile care prezinta "refugiati" ca vin aproape numai barbati. 75% barbati, conform datelor oficiale. Si niciunul subnutrit. Oameni puternici, in toata firea. Desi, la o simpla cautare pe Google referitoare la refugiatii de razboi autentici, in toate cazurile, mai putin acesta, majoritatea celor care fug din fata razboaielor sunt - logic -  femei, batrani si copii. Cine poate sa creada sau sa garanteze ca acesti barbati, majoritatea singuri, nu vor reprezenta in curand un pericol social? Si, atentie, nici macar nu m-am referit la terorism.

Citesc in acelasi timp si diverse studii mai noi sau mai vechi ale unor think-tank-uri germane, care ma fac sa ma intreb daca nu e o migratie controlata. Unul dintre ele, publicat in luna martie anul acesta de Fundatia Bertelsmann spune ca "pe termen lung, Germania va trebui sa atraga o medie de 533.000 de imigranti pe an." Cei de la Bertelsmann avertizeaza: "Numarul persoanelor in varsta de munca din Germania va scadea cu aproximativ o treime pana in 2050, in conditiile in care cea mai mare economie europeana nu creste imigratia din tarile din afara Uniunii Europene. Daca imigratia nu va creste, populatia in varsta de munca din Germania va scadea cu 36%, de la 45 de milioane de persoane in prezent pana la 29 de milioane in 2050."

Faptul ca se simt asteptati, doriti - unii au marturisit ca au primit astfel de mesaje neoficiale dinspre Germania - explica oarecum si pretentiile incredibile pe care le-au manifestat acesti imigranti in majoritatea tarilor pe unde ajung sau pe unde au umblat. Mesajul "Refugees Welcome" afisat pe marile stadioane in Germania, sau in gari, e mai mult decat un "Bine ati venit". E o invitatie. Si atunci despre ce vorbim? Despre o criza a refugiatilor de razboi sau despre atragerea de "sange proaspat" pentru salvarea statului social? N-as fi vrut sa fac astfel de speculatii, dar sunt deja prea multe semne de intrebare.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Asa cum mi-am permis sa constat ai postari foarte pertinente si mai ales la obiect , apreciez chestia asta , nu stau sa pierd timp citind aiureli .Esti prima { Iancu spune ca-i esti ...prietena deci , diferit de faptul ca esti femeie , faci parte din jumatatea frumoasa si mai ales inteligenta a omenirii } care aduce aceasta problema in atentie . N-am vazut la nimeni , la nici un blogar cu pretentii si nici macar la ziaristi sau analisti politici sa fi facut fie macar si-o singura remarca , asupra tineretii sau starii de sanatate pe care o au multi dintre cei ce ocupa azi , slowly but surrely Europa { spuneai dumneata ceva despre peste 70% dar....de fapt este vorba despre o cifra infinit mai mare } si nici macar sa fi observat ca ...majoritatea dintre ei sunt barbati . Bravo , ai ca orice femeie , simt de observatie ! Imi povestea cineva mai zilele trecute , despre anul '47 , atunci cand moldovenii saracii , rupti de foame , calatorind vai d e mama lor dadeau buzna spre sudul tarii pentru a cumpara GRANE , MANCARE , pentru ei si familiile lor ramase acasa .Erau NUMAI barbati si foarte putine spre deloc femei insa , era sau putea fi explicabil in acea situatie . In filmele documentare despre WWII am vazut de asemenea ,multe imagini cu oameni , sute d e mii d e oameni , femei copii si barbati in varsta , cei mai tineri { la sovietici erau emise ordine d e incorporare d e la varsta de 16-17 ani } fiind deja sau in uniforma sau astepatand sa vada cum se aleg apele . In aceasta situatie...NIMIC , nu seamana nici cu anul '47 d e la noi sau cu acele exoduri masive din timpul WWII . Sant nevoit sa-mi reamintesc ceea ce un boss din ISIS spunea mai anul trecut dupa cele intamplate cu amaratii aia d e la Charlie Hebdo :" Vom dezlantui JIHADUL asupra Europei iar crestinii nu vor mai fi in siguranta pe strazile lor , in casele lor nici ei si nici copii si femeile lor !" Fara sa fiu un adept al teoriilor conspirationiste { dar...sant ce sa-i fac !? } nu pot sa nu ma-ntreb : oare asta nu face parte din acel promis jihad ? Doar un imbecil isi poate inchipui azi ca , razboiul modern se mai poarta pe teren , avand ...zeci d e mii d e oameni inarmati , mii d e tancuri sau avioane ! Uite ca...se poate si altfel si chiar ma rog la Dumnezeu sa n-am dreptate deoarece , atunci ...chiar ar fi o nenorocire provocata de altii , fara sa s e gandeasca macar la consecinte iar inceputul acestei nenorociri , ziua cand a inceput totul , va fi comemorata peste doar cateva zile in USA ! Oare este posibi sa fi uitat cineva de 9/11 ? Pacat ca , NIMENI nu s-a gandit atunci la , " The Day After " cum era titlul unui film...american fireste . Rogu-te iarta-mi nuvela dar...chiar trebuiau spuse unlele lucruri , spuse si reamintite !

Lilick Auftakt spunea...

Da, e foarte bine ca le spui. Mie tema asta mi se pare extrem de importanta. Cea mai importanta! Aproape nici nu ma mai intereseaza alte teme de politica interna. Si nu prea inteleg de ce lumea nu da mai mare atentie acestor "refugiati"...

Multumesc pentru aprecieri. :)

Anonim spunea...

Te contrazic : "lumea "chiar a inceput sa dea atentie acelor refugiati ce le apar in bazele de date , iar recentele hotarari ale unora dintre tarile c e formeaza aceasta UE , demonstreaza faptul ca...unii au inceput deja { oare o fi prea tarziu ? } sa fie mai atententi lasand la o parte efuziunile sentimentale . Aici te deosebesti de Ionut Iancu , ala este mai interesat de ceea ce s e petrece aici la noi , subiectul refugiatilor sau transfugilor { inca nu-mi este prea clar care-i de fapt statul lor } nefiind abordat de el decat foarte succint . Fireste , exista liberali si...liberali in materie d e comentat politica interna sau externa . Nu stiu daca sa te felicit pentru lipsa de interes fatza de subiectele de politica interna sau dimpotriva .Este dreptul dumitale dar nu stiu cat vei reusi sa rezisti tentatiei de-a nu te usura ...injurand macar pe blog { adica...in sufrageria dumitale } , magarii si magariile politicii romanesti . Eu am incercat d e vreo cateva ori sa nu mai urmaresc televiziunile , adunandu-mi informatiile doar din surse in care , mai mult sau mai putin aveam incredere . N-am rezistat prea mult deoarece ...asta-i firea mea : trebuie sa am grije si la gunoiul pe care nu reusesc intotdeauna sa-l ascund sub pres .Una peste alta , chiar ma bucur sa fi descoperit un blog care sa se preocupe mai mult de extern decat de mizeria interna . Cazul din PGMB chiar mi-a pus capac si m-a scarbit DEFINITIV de de , asazisele " elite " romanesti . Nu este necesar sa-mi multumesti : daca o prajitura iti place singura apreciere pe care-o poti face { fireste daca nu esti prea carcotasi } este " FOARTE BUNA . Celasi lucru al pot spune despre postarile dumitale azi...maine , nu se stie ;-) !

Lilick Auftakt spunea...

In legatura cu politicienii din Romania... sunt destul de imuna. Nu imi fac nici iluzii, dar nici nu ii diabolizez in masa. Ma amuza cum se activeaza unii ba sa sustina fanatic un politician, ba sa il demonizeze pe acelasi. Am trecut de "varsta" la care sa mai fac asa ceva. Si, oricum, mereu am zis ca scriu mai mult despre idei si mai putin despre oameni, chiar daca sustin, evident, si oameni.

Anonim spunea...

Spunea un analist de pe la CNN { p'asta-l prind deoarece am doar " pachetul de baza " ...atata-mi permite teschereaua } ca , populatia statelor dezvoltate este in continua imbatranire si chiar enumera inclusiv ceea ce considera el ca sunt motivele pentru aceasta imbatranire . Din acest punct de vedere titlul dat de dumneata postarii imi pare mai mult decat sugestiv si la obiect .Am recitit-o a nu stiu cata oara si...am ajuns la aceasta concluzie . Inca o data , FELICITARI ! Cred ca astia-si inchipuie ca in acest fel { adoptand transfugii africani } vor putea miza pana in ....2050 { c'asa gandesc astia...cat mai departe in viitor } de-o triplare a populatiei de pe batranul continent . Si pentru ca ...tot este astazi 11 Septembrie si nu mai departe de ieri Presedintele USA , Barak Housein Obama a anuntat ca , "USA va primi pe teritoriul ei 10.000 de refugiati " ...astept viitoarea postare deoarece chiar sant curios sa-ti vad parerea . Oare femeile din USA vor fi nevoite in curand sa adere la " miscarea violet " asa ca dumneata , sau vor aborda ceva mai " simplu mai .... sobru " : doliul ?!?

Shadow spunea...

@lilick

tu ii cunosti mult mai bine pe cei din pnl fata de mine. Dupa parerea ta e ceva adevarat in asta?

http://www.puterea.ro/dezvaluiri/caz-halucinant-dezvaluiri-despre-un-sistem-din-umbra-care-controleaza-statul-roman-si-distruge-orice-oponent-113135.html

Parere personala daca se poate nu legata de politica actuala

Mersic

Lilick Auftakt spunea...

Anonim, Pai 10.000 de refugiati nu sunt asa multi pentru America. Nu stiu ce sa zic...

Lilick Auftakt spunea...

Shadow, nu ma pricep atat de bine. Insa am cautat sursa acestei marturii. Care nu este ziarul Puterea, ci un blog care astazi nu mai exista, si de unde initial a preluat Corect News. Pentru ca am cunoscut foarte bine cu ce se ocupa acel blog, si nu am deloc incredere, da-mi voie sa ma indoiesc momentan de intreaga poveste. Uite cum incepe de fapt marturia. Cu o sotie si o fiica de 11 ani prostituate.. etc. http://www.corectnews.com/business/despre-cum-suplimenteaza-bnr-ul-bugetul-de-stat-cu-banii-celor-care-deranjeaza-sistemul

Nu-ti miroase a teoria conspiratiei?