30 mai 2011

Tot despre pedelei si chinezi...

...Scrie astazi Bogdan Duca un text, din care citez doar un fragment, dar vi-l recomand in intregime: "Acum, la institutul doctrinar al PDL a fost primită o delegaţie de activişti ideologici ai partidului comunist chinez. Institutul “dreptei anticomuniste” a primit o delegaţie de duşmani ai libertăţii de expresie, care chiar în acest moment supun Biserica Catolică unei prigoane teribile, care au sângele tibetanilor încă nezvântat de pe mâini, care au umplut închisorile cu dizidenţi şi care, orwellian, cenzurează ….Google-ul."

13 comentarii:

Augustin Radescu spunea...

Da' taticul lor stie ce fac astia care intineaza "nobilele idealuri portocalii"??

Petrini spunea...

Ai inceput sa o dai in penibil rau de tot. Pai nu e si in programul pre-cinstitei USL o strategie de atragere a investitiilor din BRIC? Sau poate dupa ce ajunge USL la putere, de bucurie chinezii vor deveni cei mai liberali de pe planeta?

Lilick Auftakt spunea...

@Augustin, pai el i-a pus.

@Petrini, tu nu esti penibil esti doar foarte prost. Ai citit ce scrie Bogdan? Ia aici, si daca tot nu intelegi sa mai vii sa iti silabisesc:

"Lucrurile sunt mai grave cu cât nu vorbim de o întâlnire determinată de chestiuni economice sau de relaţiile internaţionale ale României. Nu! Institutul doctrinar, pretins “de dreapta” şi pretins “anticomunist”, primeşte nişte criminali comunişti pentru….a discuta cu ei- despre ce credeţi? Au discutat despre “sistemele de partide” din China dictatorială şi România încă democratică."

Petrini spunea...

In primul rand masoara-ti cuvintele, ca nu ne cunoastem personal ca sa iti permiti astfel de mojicii. Daca ai ceva de obiectat, fa-o la subiect; eu ti-am atacat pozitia, nu pe tine personal. Daca nu esti de acord cu comentariul, cenzureaza-l si gata.

In al doilea rand, mi se rupe de ce crezi tu ca se discuta acolo. Important e ca se fac macar niste eforturi ca relatia cu chinezii sa nu se piarda de tot. Cei care sunt acum la putere sunt ultimii care mai au vreo tangenta cu Romania (n-o spun eu, au spus-o altii mai priceputi ca mine). Dupa ei vine o generatia cu care nu avem nici un fel de guanxi.

In al treilea rand, penibila nu este doar aceasta pozitie, ci si parerea ta despre gayfest si drogurile usoare. Cum reusesti sa te amagesti ca ai pareri liberale?

Lilick Auftakt spunea...

Aici iti masori tu cuvintele, ca esti pe proprietatea mea, nu a ta. OK? Cand o sa vin eu vreodata in ograda ta, mai vedem. Asta una la mana. Apoi tu ai pomenit de relatii economice, eu si Bogdan Duca am scris de cu totul altceva. Nici vorba sa se discute de relatii economice la ISP. Si atunci despre ce vorbesti? Nu iti e putina rusine? Daca invita Crin vreun chinez faceai spume pe aici si pe alte bloguri. Parearea mea despre Gayfest? Ma doare undeva de Gayfest. Eu am scris de penibila si proasta de Macovei. A terminat cu coruptia din partid si participa la parade gay.

Lilick Auftakt spunea...

Iar in legatura cu drogurile usoare... sunt total contra lor.

Petrini spunea...

Deci, pe proprietatea ta e ok sa spui unui interlocutor "esti foarte prost"? Eu nu am spus ca esti penibila, ci ca postul ala e penibil. Imi mentin parerea. Cat timp am un ton moderat, se cade sa raspunzi asemenea.

Pentru relatii economice cu China e nevoie de guanxi (o sa gasesti pe net, sunt sigur). Nu poti sa treci direct la afaceri cu chinezii, ca nu sunt americani. E problema ta daca tie ti se par chestii complet separate, dar esti in eroare.

Daca invita Crin vreun chinez nu faceam nici un fel de spume. Cei care ar fi facut spume ar fi fost la fel de neinspirati ca si tine. Spume e cazul sa faci cand se fac vizite secrete in ajun de alegeri (gen Geoana in Rusia).

Lilick Auftakt spunea...

Ce sa faca pedelistii cu chinezii??? Mai, nu am vazut pe vreun blog portocaliu sa fie explicate lucrurile asa cum o faci tu. Din contra. Tacere. Mutenie. Asta explica totul. Tu doar faci exces de zel in a-i apara pe nemernici si a le justifica orice miscare.

Petrini spunea...

Lilick, avand in vedere cat de rar comentez pe blogul tau, cu greu se poate spune ca fac "exces de zel in a-i apara pe nemernici si a le justifica orice miscare".

In plus, nu vad de ce cineva trebuia sa justifice ceva. Chiar nu inteleg ce e de justificat. Cand o sa fiti voi la putere in China tot astia or sa fie si tot cu ei o sa va intalniti si voi. Si pun pariu ca atunci n-o sa mai fie nevoie de atatea justificari.

Lilick Auftakt spunea...

Te inseli daca tu crezi ca vreun institut liberal, indiferent daca e vorba de ILB, ISL sau Fundatia Horia Rusu, o sa se intalneasca vreodata cu vreun membru al P.C. Chinez. Exclus. Stiu bine ce spun, Petrini. Despre asta e vorba.

Shadow spunea...

@Petrini

1. "Ai inceput sa o dai in penibil rau de tot. "

este atac la persoana. Nu discutam ca nu se dicuta astfel cu doamnele daca intre noi barbatii sa spunem ca este deja "uzitata" magaria.

2. Am impresia ca dta nu intelegi diferentele intre "relatiile economice si comerciale" si cele "politice". Delegatia era una pur politica nicidecum economica sau comerciala.

3. Cei care sunt acum la putere nu au avut si nu au vreo tangenta cu Romania ca tara, ca natie, ca popor. O spun eu nu preiau ceva "regurgitat" de altii "asa zis" mai destepti. Argumentul tau este doar induiosator de patetic, ridicolul nu ucide slava Domnului.

4.guanxy defineste traditional si istoric "modul de lucru" cu chinezii. In realitate termenul adus de tine in discutie nu are legatura cu intalnirea de la "grupusorul pdl" pt ca cei care s-au intalnit nu au "aceeasi fatza" (greutate, prestigiu, egalitate a statutului social, etc) pt a discuta "economic" si "comercial". Nici macar "politic" nu sunt echivalenti.


@Lilick

nu e nevoie sa raspunzi in acelasi mod in care o face petrini. Pierzi una din carcateristicile tale cele mai importante aceea ca esti o doamna.

Shadow spunea...

@lilick

am impresia ca o serie de mesaje scrise de mine ieri si azi au intrat la spam.

Mersic

Petrini spunea...

@Shadow

1. Ce vorbesti? Atac la persoana se cheama cand te legi de o caracteristica a persoanei care face afirmatia, in loc sa te legi de afirmatie. Cand o sa vezi in vreun post de-al meu ca spun despre interlocutor ca "e foarte prost", atunci sa ma tragi de maneca. Pana atunci mai studiaza ce e aia ad hominem.

2. Cred ca am spus cat se poate de clar ca nu prea ma intereseaza despre ce au vorbit acolo, atat timp cat ajuta la pastrarea relatiilor (fiinca stiu pe ce blog sunt, trebuie sa mentionez ca nu ma intereseaza atat timp cat este vorba despre lucruri legale; daca e vorba despre subjugat bravul popor roman si instaurat dictatura Basesciana pe model chinez, atunci evident ca sunt foarte ingrijorat). Mai interesant este cum de stiti voi exact ce s-a discutat si nu s-a discutat. Ati luat parte la intalnire? Daca da, ar fi interesante niste stenograme, sa vedem ce pun la cale miseii.

3. Nu stiu la ce argument te referi. Dar in rest, vorba ta, "slava Domnului"!

4. Definitia data este inovatia ta personala, la fel ca si implicatia ca ar fi nevoie de statut egal pentru a avea guanxi cu cineva. In rest, repet, puteau sa discute despre cum se prepara ceaiul in China si cum se bea cafeaua in Romania, daca asta ducea la incalzirea relatiilor.