19 mai 2011

TRU: "Paleologu zis si Pedeleologu"

A aparut si al doilea mascarici al PDL-ului, cu niste declaratii demne de Caragiale. Din ceea ce povesteste se intelege ca l-a sustinut pe Blaga, asa cum stim, dar nu a putut sa voteze. Totusi, daca ar fi putut, vota cu Boc. Ati inteles, da? Cat despre reforma din partid...

"Reforma in partid a fost declansata. Conventia PD-L a adus oameni noi, tineri, civili si stabili la varful partidului. Am inceput, adica, sa aratam ca partidul care face modernizarea Romaniei poate face si modernizarea partidului care face modernizarea Romaniei. Monica Macovei e de cateva zile vicepresedinte PD-L, la fel Sever Voinescu si tot asa noul nostru om de scena si cuvant, domnul Toader Paleologu, zis si Pedeleologu."

11 comentarii:

Shadow spunea...

Uite sa scriu si eu ceva "out of topic". Referinta mea va avea legatura cu incompetenta manageriala si lipsa de idei a altei nulitati pdliste. Este vorba bineteles de "crestin democratul" popular nevoie mare baconsky.

Ieri am fost la ambasada Romaniei de la Paris sa schimb pasapoartele celor doi copii pe care Dumnezeu mi-a permis sa-i am in "dotare" :-).

Am ajuns eu si sotia + cei doi copii (unul de 8 ani si altul de 4 ani) la ora 9.30 dimineata la ambasada. Fata de alte perioade pozitiv a aparut un sistem pe baza de "bonuri de ordine"). Camaruta pregatita de tovarasul baconshy pe vremea cand era ambasador era ultra plina, ca de obicei iar la cele 3 ghisee o singura persoana se ocupa de preluarea dosarelor(consulul). Temperatura in interior depasea 40 de grade.
Pe baza bonului de ordine am reusit sa predam dosarele cu acte pe la orele 13.30. In mod normal programul celor de la ambasada (de primire a actelor era pana la ora 13. Au primit pana la orele 15.30 acte. Facand "maximul" posibil. Pt pasapoartele "biometrice" e necesara asteptarea pt fotografii si eventual pt amprente(doar pt copii ce depasesc 6 ani).

Am reusit sa fim chemati pt fotografii la orele 17.15. In sala mai erau destui. Nici in partea separata, "birouri" si in spatele ghiseurilor nu functionau aparatele de aer conditionat. Temperatura era si mai mare datorita calculatoarelor, xeroxurilor, imprimantelor, etc.
Nu stiu cum pot rezista acei oameni sa aibe conditii de lucru de acest fel. Nu inteleg cum rezistam noi "diaspora" sa gustam de fiecare data cand e nevoie de niste acte din "savuroasa Romanie". Calculatoarele dadeau erori din ce in ce mai frecvent din cauza temperaturii ceea ce ducea la cresterea timpului de "prelucrare" a fiecarui dosar si deci implicit a timpului de atseptare.

Am scapat pe la orele 18.00 de acolo transpirati si terminati.

As vrea sa-l intreb pe nulitatea pe numele sau baconsky daca inainte de a pregati cu mare interes "furaciunea generalizata" de la vot prin "corespondenta" daca nu ar fi trebuit poate sa-si faca "mana" pe o preluare macar a dosarelor "prin corespondenta" si o organizare eficienta a "intalnirilor" cu persoanele solicitante(data, ora, etc).

Nu il voi intreba, pt ca e clar ca la capitolul "administrare"(management) e nul de ce personalul este insuficient, de ce este obligat sa munceasca in astfel de conditii, etc.
Nu am nici o critica fata de personalul angajat, au facut mult mai mult decat erau obligati sa faca. Cat or sa mai faca insa nu stiu.

I-as mai cere tovarasului baconsky cum i-am mai cerut deja de cateva ori sa-si dea demisia dar nici la capitolul "onoare" nu are competente.

Intre 7-10 ore de asteptare la peste 40 de grade pt copii si parinti cu copii mici este o bataie de joc fara margini. As dori sa-l vad pe tovarasul baconsky lucrand la "ghiseu" macar o zi precum cea de ieri. Dar ma indoiesc sincer ca ar putea, rezista si ar avea aceeasi eficienta cu cei care lucreaza astfel zi de zi.

Shadow spunea...

Continuare la cei am scris mai sus:

Printre intamplarile zilei de ieri a fost si cazul unei "doamne" de 67 de ani dupa spusele sale care a venit sa faca scandal pt ca i s-ar fi blocat "pensia" in Romania in urma unui document eliberat de ambasada care specifica ca aceasta este "cetatean francez" si nu roman. De ce? Pt ca actele romanesti ale doamnei erau expirate. Doamna care era o fosta "voluntara"(nici nu stiam ca a existat asa ceva) la alegerile prezidentiale si o mare iubitoare de "basesti" se plangea ca de votat a putut vota cu "documente expirate" in celebra "duminica" a votului viteza dar vai "incompetentii" consuli si lucratori ai Romaniei i-au blocat pensia taman ei cea care a "luptat" pt ca "dl basecu" sa ajunga presedinte. Binenteles i-a amenintat pe cei de la ghiseu ca dansa are "intrari" la palatul cotroceni si "presedintele basecu" o sa aibe un" raport complet". O fi de la "caldura" (dar dansa s-a bagat in fata cu tupeu si fara bon de ordine) sau ar trebui vazut cum de avotat cineva cu acte expirate in "paradisul" de ambasador al lui baconsky.

Gabriela Savitsky spunea...

I-a ieşit aliteraţia, tereuului.

Arogantu' spunea...

@Shadow: Esti un reactionar, unul care nu vrea reformarea statului !
Huuuoooooo !
Ma mir ca nu ti-e rusine sa-l pomenesti pe tovarasul prim-vicepresedinte al PD - ce legatura are el cu ceea ce ai descris ?
El este ministrul de externe al PD, NU al Romaniei !
Huuuuooooo !

PS Ar trebui sa spui povestea asta chiar intr-o scrisorica pentru presedintie, ca sa vada la ce duce imbecila 'reforma', asa cum o intelege securistul ba'SECU !
Ca sa nu mai creada dobitocul ca pedeontologi ca TRU sau Pleasca vor putea schimba perceptia romanilor in aceasta privinta ...

Shadow spunea...

Bag eu de seama ca "realitatea" povestita nu prea "atrage". Stiu eu nu am talent de povestitor dar atata timp cat nici un roman nu o sa faca "scandal" pt magariile "atotputernicilor" zilei nimic nu se va schimba.

Arogantu' spunea...

@Shadow
Cui sa placa, mon cher, realitatea (fara ghilimele) descrisa ?
Celor care au patit la fel ? Ei, sireacii, vor sa uite cit mai repede, ca sa nu fie traumatizati cind vor stampila binecunoscutul trandafiras socialist ... de dreapta ! :D
(am vazut povestea cu votanta ba'secului - super tare !!!).
Amploaiatii statului, de la ambasade sau din ministere ? Ei au alte griji - ca doar nu grija pentru cetatenii romani le aduce lor leafa !
Si DA - pling si eu de mila celor care trebuie sa lucreze,imputinati de taierile imbecile de posturi, in asemenea conditii. Eu incep sa transpir la peste 19 grade Celsius !

Lilick Auftakt spunea...

Ba atrage, o sa o public eu acum...

Shadow spunea...

@Aro
nu-i scriu tovarasului presedinte din motive "ecologice", de ce sa se taie copaci pt a umple pagini cu realitatea fiecarei zile daca dansul a citit doar levantul dlui Cartarescu? Pacat de arbori.

Si da recunosc ca sunt si devin la fiecare intalnire cu "administratia" romaneasca ori ultra politizata si automat incompetenta, ori cu minimum de resurse alocate un reactionar.

Si nu imi e rusine mie de "mazetele" care se "cred" si se "vand" pe post de "specialisti".

In fond intre "mine" reactionarul si dumnealui "ministrul de mare succes" nu numai diplomatic dar si intelectual exista liste de valori total incompatibile. Mie nu-mi place udrea, nu vorbesc ca sa ma aflu in treaba si nici nu fac pe "ideologul" unui curent pe care nu il cunosc. E drept yakuzzi-ul imi place dar e personal sau macar platit de mine si nu de contribuabil.


PS. Iar cazul meu a fost unul fericit. Eu nu m-am sculat la 4 dimineata (cu copii cu tot) condus masina cateva ore spre Paris iar apoi obligati sa astepte in caldura aceeasi durata si sa poata sa-si termine ziua pe la "miezul noptii" inapoi acasa.

Lilick Auftakt spunea...

Postare 9. Ca sa zic si eu asa... :))

Shadow spunea...

Multumesc lilick. daca stiam ca-l publici l-as mai "pieptanat" la exprimare :-).

Lilick Auftakt spunea...

Lasa ca e foarte bine. Ti-am modificat eu ceva... Am pus numele lui baconsky cu majuscula, desi nu merita. :))