18 mai 2011

Uniunea Social-Liberala ar fi dispusa sa ofere UDMR presedintia Senatului

Nu stiu cat de mult adevar e in aceasta stire lansata in exclusivitate de Impact News, dar avand in vedere atat tensiunile din ultima vreme din cadrul coalitiei de guvernare, cat si de presiunile facute de USL, si chiar de anumiti lideri din UDMR, pentru iesirea de la guvernare, e bine sa o luam in seama si sa urmarim subiectul. Ce parere aveti? Pana unde se poate plusa in negocierile cu UDMR?

18 comentarii:

Mihai spunea...

pai aseara se poarnea de la faptul ca: adoptarea iniţiativei „demagogice şi ultranaţionaliste“ care elimină obligativitatea predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor dovedeşte defecţiunile coaliţiei, iar susţinerea acesteia ar putea arunca în aer coaliţia, a declarat, marţi, vicepremierul UDMR, Marko Bela.
http://www.dcnews.ro/2011/05/marko-bela-eliminarea-predarii-istoriei-si-geografiei-in-limbile-minoritatilor-arunca-in-aer-coalitia/#comment-4426

Lilick Auftakt spunea...

Chiar daca legea trece de Senat (desi e posibil ca parlamentarii puterii sa nu asigure cvorumul) legea ajunge la Basescu. Oare risca udemeristii sa ajunga la mana lui? Ii va costa enorm...

Lilick Auftakt spunea...

Oricum, daca USL a ajuns sa le ofere scaunul de la Senat, mai e doar un pas pana sa le ofere candidatura la presedintie.

Anonim spunea...

Doamna Lilick, pare a fi o masluiala, un balon de incercare. Daca ar fi adevarat, atunci ar insemna nu doar ca dnii Antonescu si Ponta au validat o propunere pornita dintr-unul dintre partide, ci si ca un colectiv politic a emis o idee si a analizat mai multe scenarii consecinta a ideii. Ca militanta a PNL, este imposibil ca dumneavoastra sa nu fi auzit zgomotul digerarii acestei idei in maruntaiele USL. Masluiala, balonul de incercare constau in inducerea gindului ca USL ar face orice pentru putere, inclusiv sa le ofere udemeristilor mai mult decit le da basescu. Din alt punct de vedere, basescu apare ca un adevarat moderat fata de USL-ul care este gata sa se faca pres la usa UDMR. Cred ca acest zvon trebuie combatut cu vehementa si tarie (tarie nu in sens de coniac).

Adrian Stoica spunea...

Eu nu cred asa ceva. Eu cred ca e fumigena lansata de cine stie unde. Pentru ca numai niste disperati, niste oaemni care stiu ca NU AU NICIO SANSA sa castige alegerile din 2012 ar putea face asa ceva. E USL in situatia asta? Nu .... cred. Chiar nu cred asta. Cel putin, nu acum.

Lilick Auftakt spunea...

Dl Nimeni, Adrian Stoica, de asta am propus subiectul pentru dezbatere. Ca sa ne dam cu parerea. Si mie mi se pare cam mult. Dar, sa nu uitam: daca spunem asta, sa avem putina grija si atunci cand spunem ca USL nu face totul (suna comunist, asa e) ca sa ii dea pe astia jos.

@Dl Nimeni, nu nu am auzit vorbindu-se prin PNL despre asa ceva. Niciodata. Insa astfel de subiecte se discuta doar la varf, si nici toti liderii unui partid nu cunosc aceste negocieri, dar'mite militantii. Da, este posibil sa fie doar un balon de incercare.

@Adrian Stoica, opinia ta este foarte apropiata de a dnului Nimeni. Ti se pare prea mult. Prea mult in raport cu ce? Cu orgoliul nostru? Da, se poate. Cu amenintarea la adresa democratiei? Discutabil...

Anonim spunea...

se vede ca impotenta politica e raspandita prin toate gastile astea nemernice numite eufemistic "partide " .Tradarea de neam ,principii si tara ,de idealuri si aspiratii care sa reprezinte interesul national sunt "calitati" de baza ale TUTUROR politicienilor actuali ! Democraceala asta care dispera 20 mil. cetateni ,de fapt o neo-colonializare ,un rapt national cum nu s-a intamplat nici macar pe timpul fanariotilor ,demonstreaza pt. orisicine ce-nsemneaza economia corporatista .Din anii 90 si pana acum TOATE partidele care-au guvernat tara se fac vinovate de delicte cu muuult mai grave decat cele aduse Nicolaiului C ,de Craciunul de pomina ,cand multi naivi nu stiau ca foamea&frigul pe care le indurau (nu chiar toti,sa recunoastem) NU veneau de la C.C. ci ....chiar de la ipochimeni gen "Viola" trosc-canciu si "rupt-in-pingele" mengele-francks ,bancheri-teroristi care i n numele f.m.i si b.m . au conditionat importul de tehnologie de varf (pt. combinatele chimice ,petrochimice,siderurgice ,reactoare pt. cernavoda,motoare pt. Rombac etc) de existenta unui imprumut extern prin care sa se faca aceste plati !Iar dupa ce contractul a fost semnat ,si Scorniceanul o tot tinea cu :neamestecul in treburile interne ale altor state ,cu pacea si prosperitatea ,cu interzicerea armelor nucleare cu dreptul fiecarui popor de-a-si hotari singur viitorul .deci dupe toate astea ,ce sa vezi >>>vin criminalii si modifica unilateral dobanda la imprumut de la 3% la ...16% ,deci cam de 5 ori si ceva !!! Si de la 10 mld. imprumutate ,Romania plateste unor CAMATARI de cea mai joasa speta 22mld cu tot cu dobanzi .Argentina a patit la fel ,acum 10 ani ,si s-a cam lecuit de ...democraceala tanjind dupa dictatura militara ce i-a pastorit zeci de ani ,iar adevaratii cetateni ISLANDEZI (tara care vad cA nu prea apare la stiri) i-au cam arestat pe cei ce-au bagat-o in faliment ,pe
'jmecherii" din finanta bancara ,si au refuzat sa plateasca banii imprumutati care NU AU FOLOSIT BINELUI PUBLIC .de fapr bani speculati de bancile corporatiste >>>>Alo ,il trage cineva de boase si pe isarescu-datoria si inflatia -crescescu ????

Lilick Auftakt spunea...

@anonim, nu inteleg nimic.

Adrian Stoica spunea...

@Lilick: Nu prea inteleg ce vrei sa spui. Sugerezi, ca de dragul salvgardarii democratiei, PNL, sau, ma rog, USL ar trebui sa faca "pe dracu'n patru", inclusiv sa se incuscreasca cu UDMR? Pentru ca, la urma-urmei, ungurii astia sunt buni si europeni, nu ticalosi ca PDlistii. Nu, ungurii n-au votat nici reducerea salariilor bugetarilor, nici pe cea a pensiilor, nici cresterea tva, s-au opus si desfiintarii spitalelor, ce mai, au facut numai bine, nu?
Ei bine, din punctul meu de vedere, nu exista nimic mai presus de principii. Vorbesc de principii, nu de orgolii, sper ca sunt bine inteles. Nu, nu exista nicio amenintare la adresa democratiei, nu exista interes national, nu exista nimic mai presus de principii, care, daca nu sunt ... nu sunt.
Cei care au pus altceva mai presus decat principiile s-a dovedit ca au gresit. Numele lui Tatarascu iti spune ceva? Si el a pus "interesul national" deasupra "orgoliilor".

Lilick Auftakt spunea...

Nu sugerez nimic, Adrian. Sunt neutra. Intreb. E o dezbatere, si vreau sa vad argumentele pro si contra care ar putea ajuta intr-un fel USL-ul.

Adrian Stoica spunea...

Ok. Uite si o alta posibila tema de dezbatere: http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/05/al-treilea-mandat-sau-printre-sicrie.html

Anonim spunea...

>lilick -ca nu intelegi nu e de mirare ,nici nu ma asteptam la miracole ,dar cu ORL-ul cum stai ? Adica atunci cand putrefactia partinica a politicii iese la iveala elocvent, tu chiar n-o simti ,n-o mirosi ,n-o auzi ???Sau iesti blogarasa platita (cum se-ntampla frecvent in Romania) de cercurile corporatiste care platesc indivizi sa spuie natiei ca de fspt ei traiesc un "bine democratic " cu patroni straini si manageri de mare respiratie mondiala ,cand de fapt S-A AJUNS SA SE MOARA DE FOAME ???In granarul Europei ,in tara cu cele mai mari resurse de aur ,in tara unde productivitatea muncii este superioara oricarei alteia de pe continent si ...io mai am ,dar tu poti sa "duci" ??? Nu ,de fapt adeptii acestor rahaturi numite pompos "partide politice" ai caror membrii viseaza doar castigul alegerilor urmatoare ,neavand nicio legatura cu aspiratiile si nevoile poporului care trebuie sa le dea votul ,orbiti de tot felul de papagali guristi ,asa cum a fost si chiombu ,iar acum cretineii astia doi crinulache&pontulache ,care n-au facut NIMIC in viata lor prafuita de impotenta ,deci poate cineva ,nu tu, Liliano ,intelege de ce islandezu nu-i ca rumanu ,ca p-acolo nu se agiunsese sa se spele creierul prin intermediul blogurilor de partid !!!!
































rromanica )

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, nu ma cheama Liliana. Te rog sa iti iei un nick sau niste initiale cu care sa postezi, deoarece nu accept anonimii, insa numai dupa ce remediezi problema scrisului. Ai prea multe greseli pentru gustul meu si amesteci prea rau lucrurile.

transildania spunea...

Eu cred ca stirea e o intoxicare, una care nu stiu cui serveste. Nu cred ca vreodata psd-ul va renunta la acel post. Este un post strategic care dupa o suspendare a presedintele are prerogative foarte importante. Nimeni nu da din mana asa ceva.

Nu vad de ce UDMR-ul si-ar dori acel post, maghiarii vor autonomie etc., nu un presedinte al senatului.

In legatura cu posibilele premii pe care le-ar putea primi udmr-ul eu nu cred ca este nevoie de mari gesturi, functii etc. UDMR este cu spatele la perete, este sub pragul electoral, amenintat de un partid etnic nou fondat, si si-a indepartat electoratul maghiar pin participarea la guvernarea dezastruoasa.

S-ar putea ca in cateva luni udmr-ul sa ofere el ceva, din disperare, numai sa fie primit in alianta pnl-psd.
Crin le-a spus foarte clar ca nu mai asteapta mult. Fereastra de oportunitate se inchide. Daca nu schimba macazul pana la un anumit termen nici nu ar mai trebui sa se vorbeasca cu ei. Sa mearga pana la capat cu portocaliii.

PDu va reintra in parlament, udmr nu.

atreides spunea...

Eu nu cred stirea asta, dar nu conteaza daca cred sau nu, ideea e ca nu as fi de acord cu asta. In general, exista o limita in privinta a ceea ce se poate oferi UDMR. De exemplu, treaba cu istoria si geografia as inghiti-o, statutul minoritatilor nu stiu acum ce contine deci nu pot sa ma pronunt, dar uite un lucru clar pe care nu il accept:am aflat in urma cu vreo luna, la emisiunea lui Radu Tudor, cu Giurescu ca invitat, ca UDMR a depus pe sest un proiect de lege privind o noua impartire in regiuni, in care una dintre regiuni este aproape identica cu felia din Ardeal cedata prin Diktatul de la Viena (cred ca Giurescu a descoperit toata tarasenia, despre asta nu prea a mai vorbit nimeni). Proiectul asta a trecut tacit de una dintre camere, am impresia ca, vai, de Senat. Cand se va discuta in cealalta camera, astept de la USL o reactie vehementa, declararea UDMR ca partid nefrecventabil in cazul cand se adopta mizeria asta. Sau altfel spus, daca UDMR ar negocia cu USL despartirea de PDL avand ca moneda de schimb proiectul asta, atunci USL ar trebui sa zica pas. Si or mai fi si alte situatii de genul asta, porcarii pe care le-ar putea cere UDMR. USL ar trebui sa plece de la premisa ca in 2012 fie ia peste 50% si atunci nu are nevoie de UDMR, fie ia sub 50% si atunci sigur UDMR ramane cu basescu, deci pare clar ca in nicio situatie USL si UDMR nu vor fi impreuna dupa alegeri. Sigur, exista o anumita situatie care poate complica acest calcul,anume USL sa ia vreo 48% dar sa intre in Parlament si PRM, atunci chiar ca va fi complicat, caci va fi greu de crezut ca se va face o majoritate PDL cu PP si cu UDMR si cu PRM, deci in aceste conditii USL ar putea totusi ajunge la guvernare fie cu UDMR fie cu PRM, mi-ar fi greu sa spun care dintre astea mi-ar displacea mai mult dar ma rog...

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, multumesc. E importanta tema. O sa ma gandesc cum o abordam in asa fel incat sa fie cat mai vizibila.

Lilick Auftakt spunea...

@Transildania, Atreides,

Nu credeti stirea? Nici eu. Dar totusi e bine sa ne gandim si sa discutam pana unde si ce se poate negocia cu UDMR. Stirea asta e un pretext bun. Observ aproape o unanimitate. Niciunul dintre voi nu accepta ca USL sa ofere prea mult UDMR-ului.

Arogantu' spunea...

Pina ce s-ar putea confirma informatia - ramine o FUMIGENA.
Una cu focoase multiple.
Pe de o parte - UDMR este asteptata sa muste, apoi PD sa refuze concesii suplimentare pentru indulcirea hapului M. Giurgiu.
Pe de alta parte este tintit electoratul cvasi-nationalist din zona PRM, PNG, PSD, PNL - sa nu uitam scopul declarat al PD: nu sa-si mareasca ei procentul, ci sa aduca USL sub 50%.
Asadar - o tema falsa pentru media si, simultan, avantaj Putere.
Ghici unde se afla laboratorul de zgomote - la Cotroceni sau la servicii ?