23 iul. 2012

"Cenaclul Mihaileanu"

"Ştefan Mihăileanu a căzut ucis, în noaptea dintre 22 şi 23 iulie 1900. Asasinii: un comando bulgăresc, condus de celebrul comitagiu politic Boris Sarafoff, în apropierea locuinţei sale de pe strada Liniştii. Întreaga societate românească a cerut imediat deschiderea unui conflict militar cu Bulgaria pentru a răzbuna moartea lui Mihăileanu, dar regele Carol a ales liniştea, de pe strada Liniştii.
Crima de pe strada Liniştii ar fi putut schimba istoria României. Dacă Carol I declara război Bulgariei nu se ştie care ar fi fost consecinţele, dar cu siguranţă fosta stradă a Liniştii ar fi fost cunoscută drept strada care a detonat bomba din Balcani, nu strada lui Băsescu. Pentru această zonă “războiul” a venit cu 100 de ani mai târziu, din cauza unei vile." - scrie DC News


La 112 ani de la moartea carturarului, astazi, luni, 23 iulie, la ora 20:00, va invitam alaturi de Marius Oprea, Mircea Dinescu, Stelian Tanase si alte personaje ale vietii publice la inaugurarea "Cenaclului Mihaileanu", in parculetul din Piateta Sf. Stefan. 






9 comentarii:

radu spunea...

Bai frate, dar basecu asta e predestinat!
Faza cu Mihaileanu, care-a dat nume strazii pe care s-a mutat ilegal suspendatul e tare de tot, ca si cea cu linistea adusa de Carol I. Unde mai pui ca biruitorul basecu a fost si comandant pe nava Biruinta...!
Sa speram ca i s-a infundat de cand flacara piromanului s-a dus de suflet pe apa Dunarii!

Lilick Auftakt spunea...

Disperarea mare in tabara basista. Au cumparat aproape intregul tiraj al cartii lui Marius Oprea pana la ora opt. :))

Lilick Auftakt spunea...

Cine vrea cartea, vine la cenaclu.

radu spunea...

Shit, nici eu nu l-am gasit, si nu-s in Bucuresti. Or mai scoate un tiraj?

Lilick Auftakt spunea...

Posibil si in fiecare zi, da.

ADRIAN spunea...

Am un document de arhiva cu o casa autorizate in sec. XIX pe numele Stefan Mihaileanu. O chestie mica mica si foarte decorata :)

Lilick Auftakt spunea...

Ei, Adrian... Se putea sa nu ai tu ceva de genul asta? :) Vii diseara?

Mihai spunea...

Imi pare rau ca nu am reusit sa ajung aseara. Am auzit ca v-ati intalnit cu basisti nervosi. Si apoi, voiam sa intreb: Care fata adevarata? EBA si Ioana sunt false?

Josho Adrian Cirlea spunea...

Eu am cumparat cartea din Craiova!
Acolo nu cred ca au fost probleme cu pdl-isti care sa cumpere multe exemplare.