15 iul. 2012

Gaddafi a intins catre MRU mana cu care se spala la fund!

Ne-am intalnit aseara la un gratar mai multi prieteni, impreuna cu Marius Oprea si, din vorba in vorba, ajungem la un moment dat sa discutam despre MRU si despre vizita acestuia la Gaddafi din 2005. Imi aminteam episodul. Absolut penibil. S-a discutat mult atunci si cu destula indignare fata de aceasta vizita, insa explicatiile date de oficialii romani mentionau in special dorinta de a da un semn Libiei in scopul dezghetarii relatiilor dintre cele doua state, in vederea unei incercari de a ne recupera creantele pe care companiile romanesti le adunasera inca din vremea regimului comunist.

Un singur amanunt nu il stiam, insa l-am aflat de la Marius Oprea.

Mihai Razvan Ungureanu i-a oferit atunci un dar lui Gaddafi, din partea Romaniei. Un cutit de vanatoare cu maner din corn si lama de otel, gravata cu scene de vanatoare, invelit intr-un stergar rosu cu motive populare romanesti. Scena in care MRU se ploconeste in fata dictatorului e absolut sinistra, puteti sa observati si in fotografia de mai jos, facuta de reporterii de la Jurnalul National. Insa amanuntul cel mai important, si totodata cel mai dezgustator si revoltator pe care l-am aflat, urmeaza sa vi-l spun de-abia acum. 


Gaddafi a primit acel dar, intinzand catre MRU mana stanga!.. Acesta a fost mesajul lui catre Romania, catre presedintele Basescu, catre statul roman. Imaginile au circulat in presa vremii, fara ca cineva sa comenteze acest aspect. Sau cel putin nu-mi aduc eu aminte. Probabil ca a fost trecut cu vederea faptul ca arabii nu intind niciodata mana stanga, nicidecum sa ia un dar cu mana stanga, gestul de a folosi in relatiile cu semenii aceasta mana, cu care se spala la fund, fiind considerat de catre ei cea mai mare jignire posibila.  

12 comentarii:

radu spunea...

Pai da, Lilick, dar atlantistii nostri oranj se vor bucura, zicand ca la ce sa te astepti de la un dictator.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, pai nu se stie la ce te poti astepta de la un dictator? Te mai duci sa te faci si de ras?

Anonim spunea...

Explicația gestului lui Gaddafi este cu mult mai simplă, în realitate: originea iudaică a lui MRU.
Să nu uităm că preponderența cea mai mare a oficialilor români cu origini semite, a culminat în perioada cominternistă, de până la Iosif Chișinevschi și Ana Pauker. Silviu Brucan însuși, a fost un ecou târziu și nereprezentativ. Grație lui Ceaușescu, care știa foarte bine ce și cum,
numărul oficialilor de rang înalt cu ascendență evreiască a fost redus și dispersat(vezi și cazul lui Valter și Petre Roman).
Vadim Tudor a vorbit la un moment dat,alimentat probabil de unele surse mai vechi din SRI, despre conspirația iudeo-masonică anti-românească. Dar aceasta e altă poveste...
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Sa nu-l facem o victima pe MRU si mai important decat e. Gaddafi stia despre el ca e o sluga din Romania si atat.

Lilick Auftakt spunea...

Oricum, in poza arata ca un chelner marele om de... "dreapta".

Lilick Auftakt spunea...

Cu toate ca MRU a avut aceasta primire in 2005, Basescu l-a vizitat pe dictatorul de rahat si a pastrat relatiile cu el in continuare, Muammar Al-Gaddafi fiind asteptat in Bucuresti chiar si in 2011. Iata ce declara alta sluga basista, Baconschi, in 2010:

"I-am transmis (ministrului de Externe libian – n.a.) dorinţa noastră ca dialogul politic la nivel înalt, restabilit prin vizita de acum patru ani a preşedintelui României, Traian Băsescu, să continue în cadrul unei vizite a liderului libian la Bucureşti".

radu spunea...

Fatalaul cu ochi oblici nu l-a avut sef in CC al UTC pe printzul mostenitor Nicu Ceausescu? Acum oracaie in marsupiul "promisiunii" basecu. Oracaiala placuta! Daca avortonul asta politic e liderul pe care-l lasa diktakiorul colegilor lui telectuali din SIE-ICR, atunci sa se spele cu el unde s-a spalat Gadaffi!
Pun pariu ca toata porcaria cu plagiatul a fost lansata de basecu ca sa-l branduiasca pe tunsu, ca, vezi Doamne, el e meritocrat si n-a plagiat, deci iceristii isi pot pregati buzisoarele pentru intalnirea cu un anus superfinutz.

ADRIAN spunea...

Daca as fi basist as spune: "pai daca l-a dispretuit pe MRU, ai vazut ca Dumnezeu nu i-a ajutat?" ;)
Ce, crezi ca n-ar avea un astfel de tupeu?

Lilick Auftakt spunea...

@radu, ba da.

@Adrian, cum sa nu. Din cauza asta. :)))

sandman spunea...

Vai, dar nu pot sa cred! Si "intelectualu' " nu s-a prins? Tocmai el, basteptul, englezitul, cultivatul? :))

Lilick Auftakt spunea...

Nu numai ca nu s-a prins, dar avea posibilitatea sa nu accepte sa dea darul in cazul asta.

Anonim spunea...

ce vizite a facut basescu in strainatate? in libia si siria. no comment