4 feb. 2013

Raspunsul oficial al Guvernului - o pozitie diplomatica excelenta


Nu voi intra in niciun cor al talibanilor care acuza, fie unii ca Voiculescu ataca prin trustul de presa oameni ai Justitiei pentru ca are probleme grave cu legea - lucru perfect adevarat - fie altii ca Basescu controleaza in mod nepermis Justitia, politizand-o si incalcand separatia puterilor in Stat - de asemenea un fapt foarte adevarat. 

In tot acest scandal mi-a atras atentia pozitia oficiala a guvernului, mai exact a ministrului Corlatean, pentru ca aceasta conteaza cu adevarat, nu razboaiele interne politicianiste. Iar Corlatean a avut o pozitie diplomatica excelenta. 

"Şeful diplomaţiei române a precizat că guvernul român ia foarte în serios aceste recomandări şi că, din punctul de vedere al executivului, ‘ceea ce ţinea de guvern, de acea parte politică din cele 10-11 recomandări, aceste lucruri au fost respectate’. ‘De altfel, per ansamblu, raportul consemnează o serie de paşi înainte, de progrese, de lucruri pozitive. Da, mai sunt lucruri de făcut, ori noi suntem angajaţi în a merge mai departe’, a adăugat el.

Titus Corlăţean a precizat însă că simte nevoia, în calitate de actual ministru de externe, dar şi de fost ministru al justiţiei, de ‘o mai clară focalizare’. ‘Am dori nişte recomandări mai clare, mai specifice, mai bine orientate, pentru a putea să răspundem acestor recomandări mai bine definite, pentru a putea avansa, pentru a putea ajunge până la urmă la obiectiv, pentru că procesul, aşa cum este condus în clipa de faţă, conţine, nu o dată, nişte recomandări mai degrabă generale şi, până la urmă, asta riscă să demobilizeze eforturile unui stat şi eforturile României’." - Financiarul   

Acum, ce ar putea sa spuna mai clar Barosso? Sa recomande cenzura? Stim toti ca nu are cum sa o faca explicit. Insa jocul diplomatic romanesc, cu manusi de catifea, poate fi cu mult mai eficient decat tona de flegme revarsate dintr-o parte sau alta, care nu fac niciun serviciu Romaniei. 


P.S. - Da, stiu, Corlatean a fost facut si el "basist" pentru aceste declaratii. 

8 comentarii:

Anonim spunea...

Crin este șeful comisiei de revizuire a Constituției. Prin aceasta, liberalii români au din nou șansa istorică de a (re)pune monarhia în drepturile sale legitime. Dacă Antonescu nu o face, iar PNL, cu una sau 2 excepții, îl urmează de-a-mboulea, putem uita liniștiți că a existat un mare partid, numit PNL. Care PNL?!
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Anonymus, nu-si dau seama cum cad intr-o mare capcana. Iar pesedistii ii imping cu multa inteligenta. Jos palaria.

Anonim spunea...

Da, Lilick, PSD-iștii îi împing și, la sfârșit, îi dau și afară pe liberali, de la guvernare(apud Udrea), pentru a se alia, la schimb, cu UDMR, cu PPDD (căruia Ponta tocmai i-a recunoscut calitatea de vârf de lance al opoziției!) și, poate, cu doi-trei transfugi de la PDL. Asta e!
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Probabil! Ponta a stiut sa fie diplomat si sa le deschida toate portitele celor despre care spui. PNL s-a izolat, iar mai nou arunca declaratii furioase si spre PSD. Nu asa se face politica. Poate doar in padure.

Scrie opinia ta spunea...

Ponta face politica consacrata de dambovita: se face pres in exterior.

Nu e nici un fel de diplomatie, e doar parvenitism, incearca sa fie acceptat ca fiind intaiul sugaci, loc ocupat pana acum de Basel.

Lilick Auftakt spunea...

Scrie Opinia Ta, ai o opinie ciudata. Ponta e un politician foarte bun.

Scrie opinia ta spunea...

Ce sa fac, asa se vad lucrurile de aici de unde sunt eu. Se vede o Europa care si-a pierdut mult din valorile in care credea, o Europa superbirocratica care aplica modele economice fara succes.

Se mai vede o colonie numita Romania, unde un pumn de naimiti fac frumos la Sultan, practic o batalie intre boieri pentru a fi primiti in Fanar.

Eu vad lucrurile acestea si ma intristez, mai ales ca am avut ocazia sa citesc stenograme ale discutiilor dintre Ceausescu si Brejnev sau Ceausescu si Nixon(ori Carter), Brejnev fiind ala care iti trimitea Armata Rosie cand se supara. Ei bine discutiile alea se purtau cu mult mai mult respect la adresa Romaniei decat ce'am avut ocazia sa observ mai ales in ultimii ani.

Asa incat nu putem decat sa fim jenati de contraperformantele actualilor in comparatie cu prestatiile cizmarului analfabet , insa se pare mai patriot.

Lilick Auftakt spunea...

Nu ma asteptam sa dai un asa exemplu. Eu am vazut o Romanie cu adevarat respectata pe vremea cand era Regat.