12 mar. 2013

Timpul cand toti politicienii au dreptate

Ma uit mai intai spre opozitie: TRU o acuza pe Monica Macovei ca a fost procuror comunist. Baconschi sugereaza ca nu il mai recunoaste pe TRU, cel pe care il stie de 30 de ani, atunci cand il vede ce slugarnic se comporta cu Vasile Blaga. Anca Boagiu vorbeste despre "mizeriile pe care le scot UNII colegi". Andreea Paul Vass scrie despre Boc ca vorbeste numai prostii. Toader Paleologu scrie despre practici nedemocratice in PDL, numindu-le  "clasicele smecherii de partid". Monica Macovei acuza ca, atunci cand a fost la guvernare, PDL a facut numiri in functii publice cu plicul pe masa. Sever Voinescu realizeaza, in sfarsit, ajutat si de Baconschi, ca intelectualii sunt doar folositi de partide. Stolojan spune despre Macovei ca habar nu are unde sunt sediile de partid, iar pe Udrea o acuza ca a distrus filiala Bucuresti. Si as putea sa continui cu exemplele mult si bine. Nimeni in PDL nu a scapat netaxat de vreun coleg. Si culmea e ca toti au dreptate. 

Despre tradatorul Mihai Stanisoara? Pedelistilor le e de ajuns sa posteze in online pagina dedicata acestuia de pe site-ul Mafiile PDL, site facut intr-o campanie mai veche de usl-isti, pentru a demonstra cat de mizerabil e viitorul vice al PNL. O fac si pesedistii. Profita si ei. Si unii si altii au dreptate! Stanisoara e un mafiot ordinar, la fel ca prietenul Frunzaverde.  

Daca ma uit spre putere, spre USL, e aproape la fel, dar e de-abia inceputul. Acuzatiile principale pe care si le fac intre ei liberalii si pesedistii sunt de... basism. Si ei, culmea, au dreptate! Acum, nu stim care sunt mai basisti. Pesedistii care semneaza coabitari cu Basescu, sau penelistii care ii salveaza presedintelui oamenii, transferandu-i rand pe rand din opozitie la putere? 

Problema care se pune e ca usl-istii incep sa devina chiar mai basisti decat basistii. Pentru ca, daca originalii nu au reusit, neavand o majoritate atat de puternica, sa-si puna in practica toate mizeriile nedemocratice precum intarirea prerogativelor presedintelui, VUM intr-un tur, sistemul bipolar de partide, parlamentari mai putini... etc, copiile mai mult decat reusite ale basistilor au toate sansele sa o faca in aceasta toamna, la revizuirea Constitutiei.  

Sa va mai scriu despre razboiul serviciilor, razboi pe care il vedeti zilnic intre securistii Voiculescu si Ghita, prin intermediul televiziunilor pe care le detin? De la Voiculescu aflam, printre altele, ca Ghita a fost ingrasat de stat, iar de la Ghita despre conturile din Cipru ale lui Voiculescu. E evident ca si unul si altul au dreptate in acuzatiile pe care si le aduc.   

Ma intreb ce zic votantii care, la doar trei luni dupa alegeri - atunci cand toti politicienii se zugraveau in campanie in cele mai roz culori ale puritatii si onestitatii - au parte de o asa deschidere si transparenta din partea actorilor politici care, acuzandu-se reciproc, dezbracati de orice jena, sunt aproape sa isi verse unii altora in cap toate laturile pe care le-au dosit pana acum in fundul curtii, si care parca stateau sa refuleze. Razbate din toate colturile politicii un miros pestilential. Dar trebuie totusi  sa ne bucuram. E timpul in care, in sfarsit, toti politicienii sunt sinceri si toti au dreptate! 

15 comentarii:

Mihai spunea...

Daca a zis asta Vass, trebuie sa il reevaluez pe Boc. S-ar putea sa fie inteligent!

niku_elektriku spunea...

@ lilick,ca bine le zici!

e tzara in care totzi au dreptate si asta nu ne'a folosit la nimika...

ADRIAN spunea...

Din pacate votantii nu zic nimic ci voteaza incolonati pentru ca ar fi bine sa nu fie rau. Daca oricum pleaca ai nostri si vin ai nostri si daca oricum cat am votat noi la referendum contra lui Bas nu mai conteaza.
Trebuie sa reevaluam si unele ziceri daca unii oameni politici pot fi atat de rapid reevaluati si promovati "vice" dintr-o lovitura.
De exemplu:
Muntii nostri gaze poarta noi Basim din poarta-n poarta ... :)

ADRIAN spunea...

Si tare as vrea sa iasa presedinte cucuveaua aia de Macovei, sa vezi atunci distractie :) Ma distrez si asa, ai sintetizat foarte bine in articolul asta.

berenger spunea...

mda. si o analiza a faptelor, nu a vorbelor, se lasa asteptata. useleul derapeaza urat de tot pe drumul democratiei, iar „antibaseii”, atat de vocali odata, s-au refugiat in problema monarhiei si in vorbele de la colturi.
si daca nu aveti de unde incepe, va dau eu un reper: icr.

Lilick Auftakt spunea...

Mihai, :D

Niku, dar macar ne distram o perioada...

Adrian, excelent spus!

Nu, nu iese Macovei, din pacate. Iese Blaga.

berenger, pai ce fapte? Nu sunt clare faptele? Faptele lor sunt vorbele, vorbaria...

Bineinteles ca oamenii de bun-simt ajung sa se refugieze in tema monarhiei, in cultura, in altele. Si nici nu-i mai poti condamna.

berenger spunea...

pai ti-am spus, cultura. icr, de exemplu, acolo sunt fapte, iar tacerea voastra e asurzitoare.
cat despre restul faptelor, ce sa mai zic: aveti guvernarea pe care o meritati...

Anonim spunea...

O dau si eu aici, cum am auzit-o.
Intrebare: Stiti care este cel mai bun premier al lui Basescu?
Raspuns: Victor Viorel Ponta!
Anonymus Magnus

Shadow spunea...

@lilick

nu se poate berenger iti cere "fapte" nu "vorbe". Dupa el e "plin de "fapte" care caracterizeaza asa zisul derapaj al usl de pe "inaltele culmi" ale "democratiei romanesti". Asa doar cu "vorbele" nu ii servesti nici un "argument". Ar trebui sa "inventezi" fapte ca se poarta. Eventual cum sa se voteze in CSM trimis nu "in plic" ca mutare ci utilizand mijoacele performante ale lumii de azi. De exemplu sms-ul.
:-)

Lilick Auftakt spunea...

@berenger, pai de cand am scris aici, apoi am participat la mitinguri in care am sustinut desfiintarea ICR, tu vrei sa mai existe si altceva? Daca am sustinut acest lucru pe vremea lui Patapievici, la fel sustin si acum.

Lilick Auftakt spunea...

Magnus, e tare! Si intr-o zi poate o sa va si povestesc de ce cred ca e si adevarat.

Lilick Auftakt spunea...

Shadow, da, cum sa nu... :)

berenger spunea...

da? la cate mitinguri ai participat impotriva actualului icr?

Lilick Auftakt spunea...

@berenger, din pacate suntem prea putini care vrem desfiintarea. De ce? Vrei sa particip si tu? Eu... oricand.

Adrian Stoica spunea...

Ai dreptate. Puteai să ai de ieri.