13 iul. 2013

In cazul Fenechiu, presedintele a incalcat Constitutia

Constitutie. Art 109. Raspunderea membrilor Guvernului: "...Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie.(....)

Bineinteles, Constitutia a fost incalcata in cazul Fenechiu. Ministrul putea si trebuia sa fie suspendat. De ce nu a fost? Cum de nimeni nu i-a reprosat asta presedintelui, desi i se reproseaza si cum (nu) bea apa? Am fi naivi sa credem ca Ponta si Basescu nu au anticipat situatia in care se afla PNL azi si nu si-au dorit ca penelistii sa sa confrunte cu aceasta lovitura dura de imagine. Sigur, nu le iau apararea celor din PNL. Sunt total vinovati ca sustin penali, dar cineva a incalcat Constitutia asteptand pervers condamnarea. Chiar nu se pune? Eu l-as suspenda pe Basescu ca a incalcat Constitutia si s-a jucat cu imaginea Romaniei. Sigur, cot la cot cu Ponta.

 Dovada ca stiau clar litera legii, aici.

Redactor: Si daca va fi ales ministru cel care este acum trimis in judecata se va lua in calcul aceasta situatie?
Toni Grebla, PSD: Este obligatorie. Este in Constitutie. Deci nu este la apreciarerea cuiva.
Redactor: Deci sa inteleg ca o persoana care este acum trimisa in judecata, sa presupunem ca va fi in guvern...
Toni Grebla, PSD: Daca devine ministru isi va pierde foarte repede calitatea de ministru ca sa ne intelegem bine.
Redactor: Deci va fi membru al guvernului, apoi va fi suspendat din functie pentru ca a fost trimis in judecata inainte...
Toni Grebla, PSD: Inainte, dupa, nu conteaza.
Redactor: Deci se ia in calcul, indiferent de perioada.
Toni Grebla, PSD: Da.

6 comentarii:

ADRIAN spunea...

proceduri ... lege ... temeinicia legii si a procedurilor ... constitutie ... In tara asta de rahat toate aceste cuvinte "ne doare" dupa cum spunea un personaj al lui Gh. Dinica.

Adrian Stoica spunea...

"Cum de nimeni nu i-a reprosat asta presedintelui, desi i se reproseaza si cum (nu) bea apa?"

WOW!!!

Anonim spunea...

Scuze, nu am înțeles!
Ce a încălcat președintele...?
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Adrian, ce sa zic? Sa speram ca o mare parte din durere vor prelua si cei care incalca legile cand intra la puscarie. Dar nu aia in ghilimele... Durere pe bune. Sa-i usture.

Adrian, trebuie sa scriu "cum bea apa"? Sorry, dar nu mi-l imaginez in ipostaza asta.

Magnus, eu cred ca Fenechiu trebuia revocat mai demult. Nu mai zic ca nici nu trebuia numit. Nu poti sa ai in guvern un inculpat intr-un dosar de corupuptie. Daca Antonescu e inconstient, Basescu si Ponta aveau responsabilitati legate de imaginea Romaniei, mai ales ca acest proces se stia ca e monitorizat de Comisia Europeana.

Anonim spunea...

Ai zis bine, Lilick!
Antonescu e inconstient(vinul, Adina, visul de presedintie, mai vechea labilitate psihică...).
Băse și cu Ponta l-au lăsat deliberat să se facă de râs și să-l susțină până la capăt pe imbecilul de Fene.
Situațiile grave, reclamă masuri grave. Există o singură solutie de avarie: PNL, dacă mai vrea să conteze in următorul ciclu electoral, singur sau in USL, să se debaraseze rapid de Antonescu (si de slugile lui, care, oricum s-au compromis), chiar printr-o lovitură de palat, dacă trebuie, precum au făcut cei de la PRM. Dar rapi!. Acum este momentul.
A. Magnus

Anonim spunea...

esti convinsa ca ala e art.109 da? bine-pa