26 sept. 2013

La Micul Dejun cu Rugaciune. 25 - 28 septembrie

7 comentarii:

Petrini spunea...

:)))) Rugaciune in Parlamentul Romaniei??? Promovata pe un blog liberal?

Wow, asta chiar e o noutate. Ultra-conservatorii americani probabil privesc cu multa invidie cum aici se organizeaza intr-o veselie rugaciuni in institutia principala a statului.

Am mai vazut tot pe blog la tine:

Promovarea evenimentelor unor organizatii care militeaza pentru interzicerea avorturilor.

Promovarea unor personalitati cu opinii foarte controversate - la Ben Carson ma refer. Apropo, stiai ca eminentul chirurg a afirmat ca Obamacare e cel mai rau lucru intamplat Americii de la sclavie incoace, si e intr-un fel echivalenta cu sclavia?

De ani de zile am sperat sa adoptam si noi ceva din pragatismul si seriozitatea americanilor. In loc de asta, vad ca tot ce e mai aiurea acolo ne atrage.

Lilick Auftakt spunea...

Nu inteleg care e problema. Daca esti liberal inseamna ca esti ateu? Sau ca accepti crima impotriva copiilor nenascuti?

Petrini spunea...

Problema este ca principiul liberal este ca statul trebuie sa se implice cat mai putin in viata individului, fie ea economica sau de alta natura.

Evenimente religioase oficiale organizate in numele Parlamentului fac si mai neclara distinctia si asa slaba dintre stat si biserica in Romania. Chiar nu e cazul sa le mai si incurajam, indiferent daca esti sau nu ateu.

In plus, e chiar ironic ca un ateu ca mine cunoaste mai bine Biblia decat crestinii din Parlament:

Matei 6: 5-6

"Cand vă rugaţi, să nu fiţi ca făţarnicii, cărora le place să se roage stand în picioare în sinagogi şi la colţurile uliţelor, pentruca să fie văzuţi de oameni. Adevărat vă spun, că şi-au luat răsplata."

Lilick Auftakt spunea...

Petrini, cred ca nu stii despre ce e vorba. MDR nu este un eveniment religios ci unul politic, cu invitati politicieni din toata lumea, asa cum e in America si in multe tari europene. Ba chiar si in PE, la Bruxelles. Luarile de cuvant nu sunt religioase, ci politice, pe teme ce intereseaza majoritatea romanilor. Tema principala a evenimentului de anul asta a fost Demnitatea umana, si pe aceasta tema au fost organizate mai multe dezbateri.

Apoi, liberalismul nu inseamna libertinaj, cum se pare ca ai inteles.

Petrini spunea...

Wait, what???

Micul Dejun cu RUGACIUNE este un eveniment strict politic? Pai atunci de ce nu ii spune "Micul Dejun cu Politicieni"? Ce treaba are rugaciunea sau ecumenia cu evenimentul, daca este doar politic?

Eu nu stiu sa fi organizat vreodata Parlamentul European un mic dejun cu rugaciune. Daca ai linkuri catre asa ceva, chiar sunt curios.

In America nu m-ar mira, fiindca aici se mai obisnuieste sa spuna o rugaciune la inceputul sesiunii. Dar nu am auzit sa se fi organizat vreun astfel de eveniment in Congress. Sunt niste grupulete care au cerut o camera speciala pentru rugaciuni, dar aia e pentru fiecare individ in parte, sa poate sa se reculeaga. In rest, evenimente din astea "ne-religioase", dar frecventate de politicieni, sunt o gramada. Dar nu in cladirea Congresului, nu sub egida Congresului ca entitate a Statului.

Comentariul din final e un non sequitur. Nici nu am afirmat ca cele doua ar fi sinonime, nici luat vreo pozitie care sa sugereze asta.

Lilick Auftakt spunea...

Vezi, daca nu ai participat nu stii. Sigur ca Parlamentul European a organizat, si organizeaza si anul asta pe 3 si 4 decembrie. Merg si persoane de la noi. http://www.epbbrussels.be/

Lilick Auftakt spunea...

Doar daca citesti lista de speakeri iti poti da seama ca e in primul rand un eveniment politic. Nu?