29 nov. 2013

Cum si-au batut chinezii joc de Romania...

Li Keqiang, premierul chinez, la Bucuresti: "România va deveni un Tigru al Europei." 

Ovinele din Romania au aplaudat frenetic. 

Pentru cine nu stie, iata ce semnifica tigrul in China: 


1. Un animal daunator. Mao a promovat o campanie pentru eradicarea tigrilor: 

"In 1959, during the PRC's Great Leap ForwardMao Zedong declared South China Tigers as enemies of man, and began organising and encouraging eradication campaigns." 

2. Simbol pentru marea coruptie

"Din momentul in care a preluat Partidului Comunist de guvernamant, cu un an in urma, Xi (nota: președintele chinez Xi Jinping) a promis ca va elimina coruptia endemica prin capturarea celor pe care i-a numit "tigri" - adica a inalților functionari - și nu doar a umilelor "muste"." Detalii aici

3.  Un animal crescut in ferme pentru a fi sacrificat astfel

5 comentarii:

casandra spunea...

http://romanian.cri.cn/1/2005/09/12/1@32302.htm

Cauta mai mult in simbolistica chinezeasca!
La ce serveşte nervozitatea primitiva?

Lilick Auftakt spunea...

Casandra, mai bine recomanzi simbolistica respectiva in alte culturi. Chinezii oricum isi mananca la propriu simbolurile.

incognito spunea...

Daca ai fi scris frumos despre marele popor chinez, s-ar fi batut comentatorii pe blogul tau, intocmai ca pe cel al Theodorei - Haicasepoate, tot la un minut-doua.
S-a stat la coada, pentru a comenta, mai ceva ca la "Alimentarile" lui Ceausescu. Are atati "comentatori" incat, de mine s-a lipsit (m-a "banat), in momentul in care am indraznit sa comentes astfel, pe comentariul d-lui Emil Vulcanescu:

<< @Emil Vulcanescu
Domnule Vulcanescu, dvs. va place sa fiti luat de fraier de niste matracuci? Mie nu. Sper ca ma-ntelegeti
De pilda, scriitorul postarii de azi, pe acest blog, posta pe 21 curent articolul intitulat
“Premierul chinez Li Keqiang va vizita România”
la care singurul comentariu a fost un pigbak si la aceasta postare, pe 25 curent, pe exact aceeasi tema – ce sa vezi? – tot la un minut-doua, sau inghesuit tot felul de pretinsi comentatori intre 5:00 pm si 5:42 pm, cand, gazda noastra, care-si autoadresa comentarii semnate in fals cu nume fictive, a fost intrerupta pe bune de NONO.
Apoi “silence” pana a doua zi (26 curent), spre pranzu’ al’ mic, cand comenteaza @Marian si @Trofin Doru, dupa care “scriitoarea” noastra se apuca din nou sa-si trimita “ravase”, dupa aceeasi tehnica “maladiojnîi” (tot la unu-doua minute), de la 12:01 pm pana la 12:46 pm, cand, probabil, shucarita (cum spuneti dvs.) ca de fapt n-ati bagat-o in seama decat dvs., NONO, Marian, Trofin Doru si Popateapa, a inchis computerul si s-a dus sa ude perna.
Avand in vedere ca tovarasii chinezi sunt veniti in Romania ca si cum ar fi veniti la d-sa, nici nu ma mir ca n-au aparut pe aici cei doi pacalici de servici. Ce sa caute cele doua gunoaie in “casa” ei cand ea a impodobit-o cu ghirlande si lampioane ca:
Guta,
Gogu Pintenogu,
Sandu Geamanu,
Dorel cel destept,
Costica Veselu,
Sandu PSD,
Turturica Alexandru,
Florea Sanda,
Anca Mitrescu,
Papuc Anca,
si alte obiecte decorative
Deci:
Draga domnule Vulcanescu, macar sa scrie undeva, ori pe blog, ori in postare
“Eu nu vreau sa prostesc pe nimeni! Blogul acesta este pentru cei ce sunt deja prosti”.
Altfel, fiind adresat tuturor (e public) – deci si mie – nu pot decat sa fiu ofensat. Pot fi ingaduitor cu oligofrenii tot timpul dar cu imoralitatea, o data, cel mult de doua ori.

• incognito | noiembrie 27, 2013 la 1:00 am | Răspunde
Comentariul tău e în așteptare.

Uitati d-le Vulcanescu
deja s-au pornit din nou la 10:16 pm. Startul l-a dat Sandu Pop si urmeza: 10:18 pm, 10:19 pm… Ce mai?… Cros popular. Noroc ca nu e real ca s-ar jena chinezii de atata pupinchinezarie. >>

...Dar nici nu m-a ignorat... Mi-a scris un comentariu sa-mi spuna ca n-a dat curs celor de mai sus dar ca, in egoismul ce o caracterizeaza, a ras cu lacrimi - si o cred daca e sa-i vad avatarul urland la luna - de una singura, fara sa lase celor ce cu adevarat comenteaza pe acolo nici cea mai mica idee despre modul in care am "gadilat"-o.

Lilick Auftakt spunea...

@incognito, daca e vorba de Theodora, ma rog, ea are o simpatie mai veche pentru chinezi. Stiu asta. Si stiu si de ce.

In ceea ce priveste acele comentarii anonime: nu le face ea. Sunt propagate de masinaria online a PSD-ului. Sunt peste tot si il pupa in fund pe Ponta mai rau decat era pupat Ceausescu in trecutu-i "luminos". Nici Iliescu n-a sperat vreodata la asa ceva! Ei nu isi dau seama cat de penibili sunt si ca oricine observa ca nu sunt comentarii sincere. Theodora n-ar trebui sa le accepte pentru ca ii scad credibilitatea.

Acum, asa, ca o concluzie: lumea de rand nu vrea sa auda de chinezi. A scris Stelian Tanase un articol interesant pe tema asta.

Investitiile sunt OK in general de oriunde, insa nu chiar orice fel de investitii. Daca lumea s-ar informa cat de cat sa vada ce a patit Polonia cu investitorii chinezi, pe care i-au trimis la plimbare si le-au ramas datori, s-ar lamuri mai repede.

Cat ceva aici: http://blogs.ft.com/beyond-brics/2011/06/14/poland-to-china-youre-fired/

Lilick Auftakt spunea...

In ceea ce priveste interesele geostrategice ale chinezilor la noi, care nu rezoneaza deloc cu pozitia Romaniei in zona euroatlantica, sau cu faptul ca banii lor sunt patati de sange, nici nu mai am ce sa spun momentan. Pozitia mea a fost clara dintotdeauna, orice partid sau alianta ar fi fost la putere.