20 ian. 2014

Invitatie la dezbatere despre societatea civila si provocarile sale

Clubul Liberal Conservator vă invită marti, 28 ianuarie, la Sala CreArT din Piata Alexandru Lahovari Nr. 7, la o prima dezbatere despre rolul societatii civile.

"În căutarea adevăratei societăți civile. Este o societate civilă autentică una ce nu e racordată la agenda reală a cetăţeanului?" 

De mai bine de 24 de ani întrebuinţăm, de multe ori cu o încredere aproape magică, o expresie: "societatea civilă". În numele acestei "societăţi civile" s-au schimbat legi, s-au modificat Constituţii, au avut loc dezbateri mai mult sau mai puţin publice. În numele "societăţii civile" s-au semnat petiţii şi s-au organizat dezbateri de interes naţional.

Dar este cu adevărat "societate civilă" acea entitate care nu este loială agendei publice? Putem numi legitim ca fiind o "societate civilă" expresia publică a unor interese şi demersuri ideologice ce de multe ori sunt străine de dorinţele, idealurile, credinţele şi simţămintele societăţii româneşti?

 Pornind de la aceste intrebari, propunem o serie de dezbateri despre necesitatea naşterii unei adevărate societăţi civile, care să fie cu adevărat racordată la agenda cetăţeanului şi nu vrăjită de provocări ideologice. Vă invităm să vă alăturaţi nouă şi să participaţi la această primă dezbatere. Temele de discuţie programate:

Societatea civilă si provocările sale

1. Cum deosebim societatea civilă reală de una ideologizată.
2. Relatia societăţii civile cu Statul.

liberalconservator@gmail.com
Niciun comentariu: