26 iun. 2014

De la statul de drept la clanul de drept. De drept penal.

Bercea Mondialul, februarie 2011:  "Nu m-a arestat o tara intreaga, m-au arestat fratii mei si mama mea."

Este una dintre afirmatiile esentiale in tot scandalul momentului. Bercea are dreptate. 

Conform sefului SRI, George Maior, clanul Bercea Mondial a facut obiectul a peste 400 de pagini de informari ale Serviciului, incepand cu 2001, documente care au ajuns la presedinţi, premieri, ministri şi organe de urmarire penala, despre activitati infractionale care puteau afecta siguranta nationala. Cu toate acestea, nimeni nu l-a deranjat nici macar o clipa pe Bercea, pana ce acesta nu a facut greseala fatala pentru el de a-si injunghia in 2011 un nepot, gest ce nu mai putea fi acoperit, pentru ca victima era chiar un membru al unei parti a familiei cu care se afla in conflict. 

Afirmatia "Nu m-a arestat o tara intreaga..." contine o sfidare absoluta a oricarei legi si a statului de drept, si e dovada ca o serie de politicieni de toate culorile (de la familia prezidentiala pana la cei din administratia locala), oameni din servicii, din sistemul de justitie si din presa au colaborat perfect - ca un adevarat grup infractional organizat - in protejarea acestui infractor si a clanului de interlopi.  Si nu ma indoiesc ca asa se intampla cu toate clanurile din tara, prea putine deranjate de justitie, si doar atunci cand faptele acestora nu mai pot fi musamalizate. 

"Fereasca Dumnezeu sa inceapa (Bercea - n.r.) sa vorbeasca", spunea procurorul Iacobescu in 2011. Urmarea o stim cu totii. Omul stia prea multe si i s-a luat dosarul. Iacobescu era o vulnerabilitate... Dar nu pentru statul de drept, ci pentru clanul de drept. De drept penal. 

8 comentarii:

Shadow spunea...

@Lilick

Un foarte bun istoric il gasesti aici.

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/cazul-basescu-bercea-mondial-cronologia-unei-musamalizari-106585.html

Se vede de la o posta ca mb nu a primit numai odata bani de la bercea.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, da, multumesc, e doar ce s-a scurs prin presa din 2009 incoace. Istoria infractionala a lui Bercea e insa mult mai veche.

Lilick Auftakt spunea...

Recomand si eu:

http://inpolitics.ro/marile-intrebari-ale-scandalului-mircea-basescu_18120658.html

Aceste intrebari nu trebuie sa ramana sub nicio forma fara raspuns.

Shadow spunea...

@Lilick
ai dreptate dar acel link are o mare calitate, aceea de a da si "linkurile" la diversele ziare si pozitiile luate plus istoria pas cu pas care poate duce la cu totul alte constatari.

Un exemplu este si ce s-a intamplat la ASF dupa iesirea lui basescu care a dus la arestarea lui Rusanu si asta numai pt ca ASF-ul gasise nereguli la astra lui adamescu. Astea reprezinta niste perfecte studii de caz de cum NU trebuie sa se faca "justitie" si cum a facut justitie oamenii justitiei "macoveniene".

Lilick Auftakt spunea...

Shadow, buboiul s-a spart. Acum numai trebuie tinut subiectul cald, chiar daca vor fi arestati trei sferturi dintre politicieni si juma din magistrati. Eu sper sa se intample asta.

Uite inca ceva. Incredibil. De azi. Cauta si pe Google sa vezi de ce e incredibil.

http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=5042&jftfdi&jffi=comunicat

Shadow spunea...

Esti la congres sau nu? Eram curios numai

Shadow spunea...

@lilick "sistemul" incearca sa se protejeze. Prima chestie este sa ii lase pe cei din clanul bercea fara avocati. Nu stiu daca isi vor permite sa se ia de abraham dar nu este exclus.

In cazul ala o sa aflam si alte amanunte "picante" ca sigur tovarasul general are "dosare" pt a se proteja.

Intarata-i Doamne

Lilick Auftakt spunea...

Nuu, nu sunt. :( Mi-ar fi placut sa vad show-ul, care intrece pe alocuri chiar si circul Bercea-Basescu, dar din pacate nu am timp sa merg.