6 mai 2015

Iohannis, in Polonia pentru aniversarea a 70 de ani de la sfarsitului celui de-Al Doilea Razboi Mondial

Stirea este aici. Si este o veste extraordinara, pe care o asteptam. Iohannis merge la Gdansk, in Polonia, nu la Moscova. Cei doi piloni importanti ai NATO din Europa de Est, Polonia si Romania, se sustin reciproc. Celebram 70 de ani de la infrangerea nazismului, nu faptul ca au venit rusii peste noi. E o nuanta importanta. Cine pricepe, bine, cine nu, nu... 


6 comentarii:

Anonim spunea...

Adevarat. Nu am simpatii pentru rusi, dar pot recunoaste adevarul istoric. Fara rusi, nemtii rezistau mult si bine in razboi. Sa nu mai spunem faptul ca fara atacarea URSS, Germania, luptand doar pe un front in vest, ar fi nimicit toata "Anglo-Saxonia".
Ca nu am mai plecat din tarile "eliberate"....sa le multumim si celor doi angloizi care au impartit lumea cu Stalin.
Dar faptul ca au avut 20 milioane de pierderi de vieti omenesti, ca au contribuit decisiv la infrangerea fascismului ... sunt incontestabile. Inchipuitiva Europa cu Germania nazista la putere pentru 30 de ani macar.

Augustin Radescu spunea...

Ce sa faci, si tu? Daca vezi ca din tot ce-a promis inainte de alegeri se alege praful, pas cu pas, daca sperantele celor ce l-au votat, citi or fi fost ei in realitate, se prabusesc in fiecare zi, daca vezi ca maaaarele (doar la propriu!!) om de stat isi pierde sirul ideilor de cum ridica ochii din hirtii (sau de pe prompter), daca recunoaste, stupefiant, ca viitorul Romaniei este DNA-ul, ce mai ramine de laudat? Un semnal subtil, o aluzie fina (pe care nici macar el n-o intelege, caci nu inteligenta pare a fi punctul sau forte!), in clipe in care toti barbatii de stat, adevarati, au mesaje clare, raspicate si fara ocolisuri?
Offf, menestreli la curtile puterii am tot vazut!
Noroc ca scrie mai repede decit vorbeste! Aici chiar ar fi un os de ros!

Lilick Auftakt spunea...

Imi pare rau pentru tine, Augustin, dar eu exact pentru asa ceva l-am votat. La intalnirea cu Iohannis din campanie m-au interesat cel mai mult problemele de politica externa. Sperantele se "prabusesc" si Iohannis creste in sondaje. Ce pot spune. Se prabusesc in mintea pesedisto-antenistilor si a basistilor, doua secte strans unite. Pai tocmai ca Iohannis nu are niciun mesaj cu ocolisuri, ci extrem de clare si ferme. Si scurte. Zi mai bine ca nu iti convine ca se duce in Polonia, ca tu esti cu rusii, n-o mai lua pe departe... :))

Augustin Radescu spunea...

Asa se duc de nas, masele. Cu sondaje de opinie! Asa ca dormi linistita, sondajele lucreaza pentru tine! Somn usor!
P.S. Mai deunazi, s-a publicat un sodaj in care ANAF-ul deborda de popularitate! Du-te in piata sa vezi citi stiu ce-i aia ANAF si-apoi inghite nemestecate sondaje pentru fraieri! Rectific: creduli!

Lilick Auftakt spunea...

Pana la sondaje, ai uitat ca a castigat niste alegeri, un punct de unde avea de unde sa creasca. Dar nu asta ma intereseaza. Ma amuza doar cat de bine ati inceput voi sa va completati in mesaje cu basistii. Si nu orice basisti. Cu LPC-istii. :)

Anonim spunea...

Felicitari pentru mesaj. Si eu am incredere in bunul simt al presedintelui Iohannis. Poate ca nu este un bun orator, (domnii Bogdan Aurescu sau Emil Hurezeanu ar fi poate mai adecvati), dar este importanta decenta si moralitatea. Daca bine imi amintesc din biografia dinsului,rude sau bunici au cunoscut tragedia deportarilor ordonate de bolsevici, asa ca este normal sa transmita un mesaj ca rusii ar trebui sa isi asume erorile si abuzurile regimului pe care l-au impus cu forta romanilor. Asa cum oficiali germani au avut decenta sa ceara recent scuze Rusiei, mi se pare normal ca si Rusia sa isi asume masacrarea a aproape 100 milioane de oameni, vieti si destine frinte.
Numai bine, Dana (Mara)