12 sept. 2015

Europa de est, din nou la confluenta intereselor unor mari puteri

Oficial din guvernul saudit: "In cazul in care acesti refugiati merg sa se stabileasca in Occident, atunci vor duce acolo cu ei lumina sfanta a Islamului"

Ministrul german al Economiei: "Germania primeste imigranti pentru a acoperi deficitul demografic si a mentine ritmul economic."

In aceeste doua declaratii e cuprinsa esenta. Acestea sunt cele doua mari interese si motivul pentru care vedem tot ce se intampla cu acesti "refugiati". Pe de o parte interesul religios al statelor bogate musulmane. Pe de alta parte, interesul economic al statelor bogate occidentale. Unii vor expansiune economica, adica sa faca bani, altii dau bani pentru ca vor expansiune religioasa. In fond e o tranzactie, nu?

Si noi? Ce treaba avem noi in toata povestea asta? Sau ungurii, bulgarii, cehii, polonezii...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Daca emigrantii doreau sa vina la noi , la unguri { ajuta-i Doamne sa se stabileasac la aia !!! } la cehi , la polonezi ...o puteau fac e demult ! Pai ce , ai aflat dumneata ca intre timp respectivele state ar fi majorat alocatiile d e sprijin pentru acesti refugiati comparativ cu ceea ce ofera Germania ??? Sau credeai cumva ca majoritatea astora vor in Germania pentru a muncii...la strung sau la spalat WC-urile nemtilor eventual pentru a invatat limba germana ...asa cum propunea mai zilele trecute sa facem noi , un distins senator roman ???? Uita-te in Franta bunaoara , cati magrebieni vezi pe-acolo muncind corect ...la orice fel d e munca ? Iar nemtii si nu doar ei ....astia vor sa-si rezolve problemele demografice cu ajutor musulman ? Au dreptate astia din media cand spun ca : " nici un politician european sau american , nici un analist politic n-a fost pregatit pentru asa ceva " . De la WWII incoace...chiar daca au fost astfel d e migratii...oamenii fugind din calea razboiului , dupa ce s-a sfarsit balamucul , aia fie s-au intors { in cele mai multe dintre cazuri } d e unde au plecat fie , ramanand pe loc au muncit si-au suferit si ei alaturi de cei ce-si traiau deja viata acolo cu mult timp inainte sa-nceapa urgia . Vrei sa-ti dau exemplul grecilor , coreenilor , al vietnamezilor , al chilienilor si care or mai fi fost ca...au fost cam d e toate felurile ? Astia...musulmanii adica ...trebuie sa fie nebun cineva ca sa-si inchipuie ca , vor mai pleca inapoi ! N-au facut-o niciodata de ce ar face-o taman acum ? Vor nemtii sa-si rezolve problemele demografice cu ajutorul lor { deoarece , chiar nu-i vad muncind la asfaltarea autostrazilor Germane } foarte bine : in cateva luni vor avea pe teritoriul lor sute de mici MUSULMANI ce vor fi pregatiti de catre parintii lor pentru crearea Marelui Califat .Poate crede cineva ca , daca mama va fi nemtoaica.... hohavele , se inseala amarnic : in cultura lor asa ceva nu exista , doar TATAL ala-i capul familiei si ala-i tot ceea ce conteaza !

Lilick Auftakt spunea...

Ce sa munceasca? Nici gand. Nemtii fac o greseala istorica ireparabila.

Detop spunea...

Noi suntem prinsi la mijloc. Si cred ca se cunostea de mai mult timp aceasta initiativa a expansiunii, doar vor sa construiasca o moschee si la noi. De ce nu au vrut sa faca asta in anii trecuti, de ce tocmai acum cand vin mii de emigranti? Of, politica asta!