13 oct. 2015

"Provocation"

Rusia cere Romaniei si SUA sa constientizeze „responsabilitatea” montarii elementelor antiracheta si sa renunte la plan, „cat nu este prea tarziu”.

Caricatura de mai jos face parte din propaganda sovietica impotriva Americii, din timpul Razboiului Rece. Ea se numeste "Provocation". Vi se pare ca rusii s-au schimbat vreun pic?

Pentru ei, provocator si ofensiv este si astazi cel care isi ridica gard la casa. Nu ei, care latra si musca la gard.


6 comentarii:

niku_elektriku spunea...

kakaia provocatia!

Lilick Auftakt spunea...

Haha! Kakaia, kakaia! :))

Dadiana spunea...

Ce va spun eu s-a intamplat de-adevaratelea ,in anii '5o ,la Scoala elementara din Comuna Jilava. La orele de predare a limbii ruse,pentru cadrele didactice ale scolii, dupa ce Profesorul de limba rusa a folosit cuvintele : KAK, KAKAIA,si IA PISAET, scuze ca nu pot scrie cu literele alfabetului rusesc,unul dintre profesorii romani, "elev" ,la randul lui ,venit sa invete limba respectiva,a spus cu glas tare :Pai asta este limba romana si nu rusa !Bine-nteles ca prof.de rusa s-a facut ca NU aude si....si-a continuat lectia de limba ....rusa !

Lilick Auftakt spunea...

Haha! Tare, Dadiana. Elevul avea dreptate! :)))

Marian spunea...

Interesant este la respectiva karikatura...locul spre care priveste Eisenhover { banuiesc ca el era cel caricaturizat ....pe-atunci facea deliciul propagandei comuniste sa-l prezinte pe el si dorintele expansioniste americane cam peste tot , prin toata " presa " } si anume : spre peninsula Crimeea , apartinand pana la WWII USSR iar dupa....RSF a Ukrainei , donatie , kakadou , de la Nikita Sergeevici Hrusciov . Azi , Eisenhauer si-ar trage palme avand in vedere ca....azi peninsula Crimeea apartine RUSIEI : au intarziat imperialistii americani cu aproape optzeci de ani !!! Fara sa-mi permit s-o contrazic pe Dadiana afirm ca , limba rusa este foarte frumoasa , este foarte melodioasa pentru cine o vorbeste si pentru cine o intelege fireste . Pentru mine este o placere sa citesc Essenin , Puskin ,Turgheniev , Gogol sau....Bulgakov in limba rusa . Mai sti...poate ca vreodata imi va fi d e folos aceasta " abilitate " ?! Fireste ca , mi-ar place si mai mult ca , in afara Ucrainei si-a amaratului ala de Prut intre noi romanii si rusi , sa se afle macar vreo doua oceane precum alea care i-au aparat pe americani in WWII .... atunci asi citii cu si mai multa placere si mai ales in LINISTE si pe Essenin si pe Gogol si pe Bulgakov...... Si pentru ca tot ti-a relatat Dadiana o intamplare adevarata din anii '50 , de la o Scoala Elementara din Comuna Jilava , sa-ti povestesc si eu una...din aceeasi ani '50 dar , de la o scoala elementara din Bucuresti . Cand au fost pusi sa aleaga ce limba straina vor sa studieze dintre rusa si franceza ... in acel inceput de an al clasei a cincea , TOTI elevii au ales FRANCEZA , fara ezitare !!!!!!!! A fost necesara interventia secretarei d e partid pe scoala si-a directoarei pentru ca , profesoara d e rusa sa aiba si ea ...macar douazeci de elevi carora s a le predea frumusetile limbii ruse . Este o chestie strict autentica iar cel ce ti-o povesteste { adica...eu , pentru cazul in care nu te-ai prins inca ! } a fost ...unul dintre cei ce-a ales FRANCEZA insa , datorita " originii sanatoase " , a fost nevoit sa invate Limba Rusa pe care a continuat-o si-n liceu si-n facultate iar acum , ma laud c-o cunosc atat de bine . Strict autentic ! Daca-ti place Limba Rusa , s a nu eziti si sa-mi spui : caut aplicatia si-ti fac comentariile doar in ruseste !!!

Lilick Auftakt spunea...

Nu suport limba rusa! Hahaha! :))