29 oct. 2015

Radu Portocală – Istoria întortocheată a Jaguarului albastru

Radu Portocală avea 21 de ani, în anul 1972, când a văzut pentru prima dată, în ziarul “România liberă”, la Mica Publicitate, la rubrica vânzări auto, un anunț despre ceea ce doar bănuia că ar putea fi Jaguarul regal, mașina pe care Regele Mihai o iubise cel mai mult. 

Primită în dar de tânărul Principe Mihai, în 1937, din partea Guvernului României, prin Ministerului Aerului, automobilul SS Jaguar 100 este primul dintr-o serie limitată, pe calandra căruia apărea pentru prima data faimoasa figurină Jaguar. 

Radu Portocală zărise mașina o singură data, copil fiind, pe strada Ion Câmpineanu. Speranțele de a ajunge să vadă din nou acea mașină și să o cumpere îi sunt spulberate de la bun început, la aflarea prețului. Nici tânărul Radu, nici familia, nu aveau suma necesară să o achiziționeze. In 1973, după un an, Radu Portocală vede din nou, cu totul întâmplător, același anunț postat în același ziar. 

Cititi mai mult pe bookiseala.ro

Foto: MS Regele Mihai și Radu Portocală alături de Jaguar in 1991.


10 comentarii:

Marian spunea...

Draga Lilik iti multumesc pentru postare : m-a lamurit deplin asupra unor intrebari de bun simt pe care le pusesem { la modul retoric fireste } la postarea dumitale anterioara referitoare la dl. Portocala si...." Jaguarul albastru ". Ce sa zic...Efharisto kir Portocala !!!

Lilick Auftakt spunea...

Ma bucur mult, Marian. :)

Lilick Auftakt spunea...

Pot sa mai dau un detaliu care nu apare in carte, dar pe care l-am aflat la lansare. Automobilul costa astazi intre 800.000 si 1 milion de euro.

Marian spunea...

Pai daca-i asa , mai bine m-i l-ar dona mie Majestatea Sa deoarece , chiar ma-ndoiesc d e faptul ca va mai putea iesii cu el in trafic ! Asa...ca un fel de cacadou , cum se spune la mine in Berceni despre astfel de "donatii " .

Lilick Auftakt spunea...

Crezi ca Majestatea Sa are atatia bani sa il cumpere? Sigur nu. Acum cativa ani, cativa oameni de afaceri au vrut sa il cumpere si sa il ofere in dar Majestatii Sale. Automobilul avea un proprietar prin Olanda. Din pacate nu a fost posibil, la acest pret.

Marian spunea...

Daca si Majestatea Sa se vaita de lipsa banilor...ce sa mai zic eu stimata Lilik ? Oare ar fi cazul sa se reia vechiul slogan { " putintel " modificat fireste } : Da-ti un leu pentru ..... Majesteu ?!?

Marian spunea...

Am dorit d e multa vreme sa te-ntreb - vazand fotografia lui Andrei Chiliman postata in dreapta blogului - cum se face ca nu te-ai lepadat de el ca de Satan , precum au facut majoritatea " liberalilor " madammei Gorghiu ? Unul este prietenul Ionut Iancu iar dumneata esti a doua care , nu se dezice de el pana la proba contrarie dovedita de Justitie...probabil Justitia condusa de Catalin Predoiu in viitorul foarte apropiat deoarece ...chiar nu-l vad sa reuseasca performanta de-a devenii Prim Ministru in ciuda dorintelor domnului Blaga .... alt " liberal " .

Lilick Auftakt spunea...

Marian, nu, nu este cazul...

in legatura cu... poza. Acolo e un link, in blogroll, catre site-ul primarului. Am link in blogroll si pentru Nastase, chiar daca a fost dovedit vinovat de Justitie, precum stii. Nu cred ca asta e criteriul dupa care se "dezic" bloggerii unul de altul. Am si persoane cu care m-am certat. Sau care au murit. Sau cu care nu sunt deloc de acord. Cred ca sunt ratiuni diferite dupa care cineva merita sa fie intr-un blrogroll. Sau sa nu fie. De exemplu Ionut iancu nu cred ca mai e la mine. Desi a fost...

Marian spunea...

Intrucat Iancu { ai urmaresc cu amuzament si amicitie postarile } spunea intr-o postare a sa , ca-i esti o foarte buna prietena am presupus ca... Eu , sincer sa fiu te=-am intebat deoarece la capitolul acesta de IT sant , nici macar Portocala ci TAMAIE si-n consecita am presupus { o repetitie nedorita } ca esti unul dintre putinii bloggari ce nu s-au dezis inca de acest vechi liberal ce-a fost dl. Chiliman si nu c-asi murii de dragul sau grija lui !!!

Masaj spunea...

Principiu este simplu: "fiecare cu ce-l doare!" :)