4 oct. 2015

WWIII si "Operatiunea Caesar"

Am vazut multe documentare cu imigranti. M-a mirat faptul ca niciunul nu spunea ca fuge de ISIS. Toti povesteau ca fug de frica lui Al-Assad. Si iata ca apare acum o carte cu marturiile unui fost fotograf militar din Siria, astazi refugiat, cu identitate ascunsa, care scoate la lumina 45.000 de fotografii, toate surprinzand imagini infioratoare, cu oameni torturati in chinuri groznice, pana la moarte, de regimul Al-Assad. Cateva dintre aceste fotografii au circulat si inainte de aparitia acestei carti, scoase din Siria pe ascuns, in pantofi si sub curele, cu ajutorul prietenilor, si apoi postate pe internet.

 Incepe sa imi fie destul de clar ca mentinerea lui Al-Assad la putere, dupa cum se poate vedea clar si cu ajutorul lui Putin, ne va aduce in Europa valuri, valuri nesfarsite de sirieni fugiti de frica dictatorului sangeros. Probabil Putin urmareste de fapt un astfel de plan, punand umarul la invadarea islamica a Occidentului. Si nu as vrea sa cred ca Merkel, care sustine interventia Rusiei in apararea lui Al-Assad, e parte a acestui plan diabolic. Nu, nu are cum sa fie. Ci ca, mai degraba, calculele demografice si economice ale Germaniei coincid nefericit cu interesele Rusiei de a distruge tot ce a mai ramas din cultura si civilizatia noastra.

 Pana la urma Putin si-a bagat coada inarmata in Ucraina, atunci cand tara si-a manifestat interesul sa faca parte din UE. Si-a bagat coada si in Grecia, instigandu-i pe dementii aventurieri Tspiras si Varoufakis. Acum intervine in Siria in favoarea unui dictator ce trebuie judecat pentru crime impotriva umanitatii. Daca fotografiile lui "Caesar" sunt autentice, si nu as vedea de ce sa nu fie pentru ca sunt mult prea multe, probabil ca ce va urma va duce la o lovitura fatala exact in inima Europei. 

Problema e ca acum Germania se afla intr-un conflict evident si cu Statele Unite. Scandalul interceptarilor, declansarea scandalului Volkswagen si acum razboiul efectiv din Siria ii pun pe nemti intr-un context atat de urat, cum nu s-au mai aflat din ultimul razboi mondial.

In fotografia de mai jos, "Caesar", sub protectia anonimatului, alaturi de un translator. Foto The Guardian.




14 comentarii:

Marian spunea...

Ai uitat sa-i adaugi si pe americani : chiar daca nu le prea convine sunt nevoiti sa-si vada d e treaba lor si sa-l lase pe Al-Assad in pace , s e pare ca si-au invatat binisor lectia din Irak , Afganistan , Yemen etc iar pe langa ei si aliatii francezi sau britanici . Si....de asemena ai uitat sa-i pomenesti pe chinezi....marele popor al Chinei care, de curand au declarat ca spijina actiunile Moscovei in Siria .Cum dracu sa spuna careva ca " fuge d e frica Al-Assad " ...pai ce , parca-i crede cineva ? Ce , aia din Somalia , Yemen , Irak sau Afganistan...aia fug d e frica lui Assad ? Chiar si sirienii...nu chiar toti fug d e frica lui Assad ci doar de frica razboiului pornit acolo in urma cu trei sau patru ani , timp in care si pe americani si pe astia din UE i-a cam durut in tender de suferintele sirienilor refugiati , fie pe la turci , fie pe la palicari , fie pe la macaronari . Hai , Turcia nu face parte din UE { oare pe buna dreptate ??? } dar si Grecia si Italia....trebuiau sprijinite de cam multa vreme iar chestiile alea de-acolo trebuiau sa le fie invatatura d e minte trebuiau sa le slujeasca drept LECTII liderilor politici ai UE care...au fost prinsi in izmene desii intr-un final , au reusit sa-si revina si sa-nceapa luare a de masuri , macar administrativ- politienesti daca nu de alta natura . Toata aceasta criza a tefugiatilor ne demonstreaza , nu neaaparat ca Europa nu-i pregatita in nici un fel pentru asa ceva { oare cine poate spune cu mana pe inima ca-i pregatit pentru asa ceva ? } dar, ne-a demonstart ca-s state in UE , state ce-au fost primite cu bratele deschise " atunci " , state care n-ar mai merita sa stea in aceasta uniune nici macar o secunda si....nu ma refer aici la Ungaria lui Orban Viktor care , mai mult sau mai putin a aparat granitele UE , a aparat { acel atat d e ravnit si imposibil de atins pentru noi romanii } , acel " spatiu " unde noi romanii nu suntem primiti nici macar cu viza de flotant , a aparat : " spatiul Schengen ". Nu stiu pentru ce dar...mie chestia a sta-mi aduce aminte de acel" spatiu vital " despre acre la inceputul anilor '30 vorbea "cineva " si pentru acel " spatiu vital " a inceput ...chiar si un razboi nimicitor ! Lectiile istoriei sunt uitate mult prea repede din pacate .

Anonim spunea...

Totul este organizat cu aprobarea UE. De fapt cred ca sunt implicati multi lideri europene. Din pacate statele europene sunt foarte corupte, nu suntem numai noi romanii. Mult mai corupte ca SUA, Australia, Japonia etc. Cei care ar trebui sa fie refugiati siitii, yazidi si crestinii mi-e teama ca sunt si vor fi mult prea putini dintre ei in Europa. Cea mai buna solutie ramane tot Assad. Este sustinut si de minoritatea crestina din Siria, ei se poarta si imbraca ca niste occidentali. In comparatie cu alte state musulmane crestinii si femeile au mai multe drepturi. Nu inteleg ce vrea Obama guvern de uniune nationala Daesh-Alkaeda.
Andreea

Lilick Auftakt spunea...

Marian, nu. Cei din Irak, Afganistan, Yemen etc.. din statele din nordul Africii sau chiar din Macedonia, Kosovo, evident ca nu fug de Assad. Ci doar profita de valul generat de criza siriana ca sa caute un trai mai bun. E un lucru cunoscut.. In rest, ai dreptate.

Andreea, pentru siiti, yazidi, crestini, da, solutia Assad se poate sa fie buna. Pentru noi, nicidecum. Pentru ca, asa cum si spui, nu ei vin in Europa, ci musulmanii, atata timp cat la putere e Assad.

Shadow spunea...

Ma mira ca nu ai auzit pe nici unul din cei care fug ca fug de frica isis.
Aparitia isis are o cauza (mai multe cauze) si care se regasesc in politica aliata in zona orientului mijlociu. A inceput cu crearea vidului de putere in irak, politica aberanta in afganistan, asa zisele "primaveri arabe" care au creat vid de putere in regiune, etc.

Ca idee stii tu cine ii omora pe crestinii din siria la inceputul asa zisei "primaveri siriene"? isis? Nope. E vorba de asa zisii "rebeli sirieni" care sunt de aceeasi factura cu isis. Cine le-a dat arme crestinilor si altor minoritati siriene sa se apere de "suportatii" rebeli sirieni (suportati de catre sua si occident)? bashar criminalul. ca asa este in tennis adevarul nu este niciodata la extreme.

Ce au facut americanii si occidentalii europeni ca sa-i protejeze pe crestinii de acolo? Nimic, ba mai rau s-au opus oricarei incercari de informare despre problemele acestora. Sa spui ca pt niste "minoritari" in respectiva zona regimul bashar este "bun" este un abuz de logica. In respectiva zona sa fi minoritar este sa fi cel mult "tolerat" in cazul in care nu esti lapidat, maltratat, etc.

Lilick Auftakt spunea...

Pai eu nu am spus ca regimul Bashar e bun pentru crestini. Exista insa aceasta propaganda, foarte insistenta pe net. Propaganda rusilor, evident. Vezi si comentariul Andreei, mai sus. Eu sa zicem ca as accepta propaganda asta, daca imi explica cineva cu ce ne avantajeaza pe noi faptul ca crestinii o duc mai bine cu Bashar. Pai daca o duc mai bine, inseamna ca nu vin aici, in Europa. Inseamna ca majoritatea care vin sunt rebeli. Care, dupa cum scrii si tu, Shadow, ii cam omoara pe crestini. Deci?

Adrian Stoica spunea...

Înseamnă că ți-ai ales foarte bine documentarele.

Lilick Auftakt spunea...

Nu mi le-am ales. Ma uit la ce apare zilnic pe YouTube..

Anonim spunea...

Oricum cu sau fara Bashar tot numai muslimi vor veni in Europa. N-am zis ca o vor duce bine, mai degraba ar fi preferabil cu Bashar. Democratie in acele zone nu e posibila. Oricum liderii occidentali au sange pe maini. Au sprijinit cu arme Isis si Al Queda. Nu cred ca refugiatii astia au venit de capul lor, vom afla curand ce vor marile puteri ale Europei. Ultimul lucru pe agenda lor este siguranta cetateanului obisnuit european si a minoritatilor religioase din Orient. Sa fie clar mi-e scarba si de Rusia, SUA si de politica UE etc. Cu privire la politica externa a Romaniei de morti numai de bine.
Andreea

Shadow spunea...

@lilick

Vin in Europa pt ca e mai aproape si mai usor de ajuns. Vin pt ca in zona este razboi si "colateral dammage" nu tine cont de religie. Nu vin pt ca ii maltrateaza "doar" oamenii lui bashar ci insasi oamenii sustinuti de occidentali. Ori ceea ce prezinti tu cu acest caesar e numai o parte a "propagandei" de data asta ea fiind "de bine". Tot propaganda este. Baietii care au creat vidurile de putere in zona si pe care s-a constituit statul islamic daesh nu au decat sa raspunda. Iar baietii astia nu sunt altii decat americanii si amicii lor din europa occidentala.

In Siria ca si in alte zone de razboi "populatia" este cea care sufera nu cei care sunt deja "incartiruiti" de o parte sau alta a baricadei. Deci "majoritatea" nu sunt nici rebeli si nici "crestini" sunt doar "populatie". Deci nici vorba ca imigrantii sunt datorati "mentinerii lui bashar la putere" ci mai ales vidului de putere lasat in zona de americani, englezi, spanioli si alti asa zisi "democrati".

Nu are treaba cu nici o "propaganda rusa" asa cum "logica ta binara" (daca nu e alba e neagra) nu reprezinta un argument.

Despre ucraina am mai vorbit. ucraina este un stat fals, rusii nu isi puteau permite sa piarda accesul fie el si limitat de catre turcia la mediterana (de aici si ocuparea crimeii care nu a fost niciodata istoric teritoriu "ucrainean", afost doar in mintea plina de vodka a lui stalin).

Ucrainienii nu si-au "demonstrat" in vre-un fel valentele europene. Poate trebuie sa-ti reamintesc problemele pe care romanii le-au avut si le au cu ei in marea neagra, canalul bastroe, minoritatea romana. Eroarea stupida si grosolana a unor functionari europeni de rahat condusi de incompetenta ashton a dus la razboi. Fuck UE a lui Nulland a fost suficient de clar. SUA nu s-a asteptat la un astfel de demers al functionarilor ue.

Mai spui ca rusia si-a bagat coada in grecia. te deranjeaza alegerea poporului grec pt extrema stanga. Nu nu e din vina rusiei ci din vina maretilor "lideri" ai europei occidentale. Nu tzipras si fostul lui ministru de finante sunt dementii din istorie ci taman merkel and comp.

De politia religioasa din Arabia Saudita stii ceva sau "buna monarhie saudita" nu merita si ea sa treaca printr-un proces de genocid? Nu aia sunt "aliatii" cui trebuie deci automat e de bine.

Dublul standard nu da niciodata rezultate pe termen lung

Lilick Auftakt spunea...

Ba este propaganda rusa in cazul asta. Unii se pare ca ii credeti pe cei din ISIS niste papusele coordonate ba de America (dupa propaganda rusa), ba de Rusia (dupa propaganda occidentala). Nu e asa.

E evident ca Rusia si-a bagat coada in Grecia. Ca doar au si recunoscut. Numai ca nu a avut nicio finalizare. Nu au primit niciun ban. Rusia si-a batut joc de ei, iar grecii o merita.

Shadow spunea...

@lilick

"unii" printre care m-ai inclus apriori in fraza de mai sus spui tu ca sustin ca isis ar fi coordonati de sua. Eu personal nu am sustinut niciodata asta. Am sustinut doar ca singura CAUZA a aparitiei isis este vidul de putere din zona creat de SUA si aliati(irak, afganistan, asa zis "primaveri arabe", etc), ceea ce este cu totul alta treaba si tine de RESPONSABILITATEA celor care au decis asta. In cazul in care ar fi si responsabili ceea ce ei insisi nu se considera.

Rusia a fost prima tara care si-a "tras" banii tinuti in banci in Grecia. De greci si-au batut joc in principal marionetele de guvernanti pe care i-au avut sustinuti de "marii specialisti" occidentali. Si cand spun marii spêcialisti ma refer la "consilierii impusi" de SUA, Uk and comp guvernelor grecesti (precum goldman "suks" an comp) sau poate crezi ca rusii i-au "consiliat" sa-i foloseasca.
De Greci si-au batut joc Germania, Uk, Franta, SUA pt ca le-au impus "traiul pe datorie" pt a avea ei "piata". Interesele economice statale si nicidecum europene au fost aplicate.
Si nu cred nicidecum ca Grecii meritau asta. Acum s-au lamurit si in locul ramas liber bineneteles ca rusia isi permite sa il ocupe.

Inca odata esti complet subjugata de propaganda occidentala. Ca o preferi e absolut normal, sa intorci insa pe dos realitatile e insa ridicol.



Anonim spunea...

Eu sper ca nu se vor gandi americanii sau rusii sa-i atace pe sauditi, le vor sari in cap toate tarile musulmane, inclusiv indonezienii. Mai bine ii cheama la lupta prin Siria pe undeva, pe unde nu exista locuri sfinte ale islamului, cum ar fi Medina.
Cei de la Isis nu sunt niste papusele coordonate de cineva, dar din pacate primesc armament de la americani, fara ca acestia sa fi scos minoritatile religioase din tara care nu au nici o legatura cu nebunia asta.
Andreea

Anonim spunea...

Dana (Mara):
Semnalez un articol interesant din Contributors - Razboiul civil din Siria, un razboi al gazoductelor.
In toata aceasta tragedie umanitara totul se reduce de fapt la intrebarea: Cum trebuie sa ajunga gazul in Europa?
Pe traseul - Iran - Irak - Siria - Marea Neagra.
sau - Qatar - Arabia Saudita - Siria - Turcia.
Se pare ca dupa ce au facut riguroase calcule lumea civilizata a optat deja, respectiv Iran/Rusia pilon de stabilitate in Orientul Mijlociu.

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc mult!