12 dec. 2016

Au trecut si alegerile astea. Ce avem?

- O majoritate PSD-ALDE, sprijinita de socialistii si marxistii europeni (majoritatea finantati de Soros - ca sa nu fie discutii). Mesajele de sustinere ale liderilor stangii europene adresate lui Dragnea inainte de ziua alegerilor ne arata o stanga UEuropeana aflata in criza, care are nevoie disperata de PSD si ALDE pentru a se salva. Faptul ca Dragnea e condamnat penal sau ca PSD nu se conduce dupa vreo ideologie, alta decat cea a banului si a jafului, nu are nicio importanta pentru stanga europeana.
- Un PNL in deriva, care si-a pierdut busola atunci cand a cazut in capcana PSD, formand USL si punand doctrina partidului "in paranteza". Fuziunea cu PDL nu a fost decat o continuare a derivei in care se afla partidul, lipsit total de substanta doctrinara, de strategie, de lideri si de orice opozitie interna. Nu cred ca exista precedent in politica in care un partid sa se arunce cu aceeasi disperare, in decurs de numai doi ani, din bratele unui partid in ale altuia, ambele provenite din sinistrul FSN, continuatorul PCR. Aceste miscari au debusolat total electoratul liberal. Banuiesc ca scurgerile acestui partid catre ALDE, USR sau PMP vor continua si in viitor.
- Un partid foarte nou, USR, care inca nu reprezinta nimic mai mult decat o speranta. Partidul nu e reprezentat in UE, iar aici nu s-a conturat clar ideologic, promovand un mesaj populist. Partidul are sanse foarte mari sa se dezintegreze total in viitor, precum PPDD, sau sa se divida.
- Un partid-secta, PMP, creat in jurul fostului presedinte Basescu, cu singurul scop de a-l proteja pe acesta de "ghearele" Justitie.
- Vesnicul partid etnic, UDMR.
- Un electorat nationalist, traditionalist, de aproximativ 5-6%, controlat si divizat pentru a fi tinut departe de reprezentare in Parlament de personaje apropiate serviciilor precum Munteanu si Ghita. Mai tineti minte manipularea cu Munteanu - 35%? Popularitatea reala a personajului era de 1%, cu tot cu PNTCD, precum vedem azi in datele comunicate de BEC. Banuiesc ca dupa misiunea asta MM, zis si "Ioan", va disparea din nou in neant...
Avand in vedere "oferta" politica de mai sus, consider ca absenteismul celor 60% a fost optiune politica, un mesaj clar de respingere fata de toata clasa politica, si nu o abdicare de la indatoririle cetatenesti.


Niciun comentariu: