31 mar. 2009

Seful Cancelariei Prezidentiale monitorizeaza comentatorii pe forumurile ziarelor


Zilele trecute Miron Mitrea facea o mare dezvaluire: cum ca exista in subsolurile din Kiseleff echipe care posteaza pe forumurile ziarelor. A mai spus ca el insusi posta la Cotidianul cu nick-ul Decebal, ceea ce e o mare minciuna, pentru ca nu exista acest comentator la Cotidianul. In general e posibil sa existe astfel de echipe, dar pentru postatorii fideli de pe ziare, cei neplatiti de nimeni, adica majoritatea, inconsistenta unor astfel de postari venite direct de la partide, nu atrage. Acele opinii dictate de cineva nu pot influenta cu nimic, prin urmare acei comentatori nu sunt luati in seama.
Insa pornind de la aceasta “dezvaluire” aflam ceva si mai interesant: ca un consilier prezidential monitorizeaza comentatorii de pe ziare. Din prostie, se lauda singur cu asta pe propriul blog:
“Ceea ce s-a întîmplat în ultimii doi-trei ani, de cînd s-au înființat aceste “celule” nu are precedent. Forumurile au devenit niște haznale unde se bălăcesc “Haritina”, “Garfield”, “Cepeca” și alții ca ei, care stau cîte 7-8 ore la rînd și postează sub diferite pseudonime tot felul de gunoaie.”
Deci iata cu ce se ocupa domnul Catalin Avramescu, angajat pe banii nostri Sef al Cancelariei Prezidentiale. Sta ore intregi pe forumuri sa vada cine, cate ore posteaza, ce scrie, si cu ce nick-uri.
Poate vrea sa colaboreze cu Mitrea? :))

21 de comentarii:

Lucia Verona spunea...

Greu se cîştigă o pîine...

Mos Califar spunea...

Bine asta cu conditia sa-l consideri pe C.A. intreg la cap. Inca nu am luat in consideratie asta, asa ca : sa fie "sanatos" ii doresc :)

Marius Mina spunea...

Sa ne pupe-n koor cu totata cancelaria !

Chat Noir spunea...

Cotidianul m-a banat după trei zile. Nici acum nu am reuşit (după şase luni) să mai poetez vreun comentariu.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Da. Unii trebuie sa mai manance si rahat. Vezi Avramescu.

@Mos Califar

Pai poate il ajutam. Mie mi-e mila de nbun. :)

@Marius

Daca mai era Nutzi...ti-ar fi placut poate. Asa, ii place doar lui. :))

@Chat Noir

Dar ce ai scris asa de..rau de te-au banat? Fa inregistrarea de pe alt IP. :)

George Serban spunea...

Avramesc nu face asta tot timpul. Doar cand nu are timp Basescu, ceea ce nu se intampla foarte des ...

Lilick Auftakt spunea...

@George Serban

Ahaaa. Daa...Inteleg. Are o scuza. :))))

dramoleta spunea...

Poate exista si la Cotroceni o celula , la subsol.

Chat Noir spunea...

Să mai poetez ... o fi vreun semn ... era pe când nu se vedea/acum o vezi şi-n UE ...

Liviu spunea...

De fapt dl. Avramescu nici n-ar avea nevoie sa petreaca asa de mult timp scotocind blogurile. E suficient ca d-sa (eventual si 'seful') sa primeasca un raport in sensul acesta de la vreun 'serviciu'.

Desigur, intrebarea de baza ramane aceeasi - de aia ii platim pe toa'sii din servicii?

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Da. Celula cu monstri. :)

@Chat Noir

Nu pierzi nimic daca nu postezi acolo. :)

@Liviu

Uita-te si la G. Serban pe blog. Se monitorizeaza non-stop.

Bogdan spunea...

Si pe mine m'au banat cei de la Cotidianul. Bine, dupa trei ani, timp in care ori si ce pupar poate confirma ca mi'am scos parleala:)

Chiar si Avramescu:)

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Haaha! Pe bune? Dar tu mai tii minte cand intra Avramescu si se lua de forumisti ca la usa cortului?

Chat Noir spunea...

Nici nu-i mai citesc ...

Lilick Auftakt spunea...

@Chat Noir

Te inteleg. Eu iau pastile anti-voma ca sa ii citesc pe Avramescu sau pe Mihaies. :)))

Lulutza spunea...

Mai citesc uneori comentariile la diverse articole din presa, cu mai mult interes deseori decit articolele insesi :), asa ca stiu cite ceva despre cei 3 "gaozari" pomeniti de propagandistul personal al lui Base. Platit prost, se pare, de vreme ce a ajuns sa "hanalizeze la greu" comentatorii...

"Acel" Garfield scrie citeva comentarii pe zi, scurte si ironice pe Ev.Zilei. Se vede ca o face sa se amuze de prostia fanaticilor, care-l ataca "la baioneta" in fel si chip.

"Acel" Cepeca comenteaza rar spre deloc la Cotidianul, decent si la obiect, de obicei la articolele despre legi sau care "hanalizeaza" tot felul de juristi ai neamului. Ce-i drept ca nu recunoaste "genialitatea" Monicai Macovei, lucru perfect justificat vazind cele 4 coduri juridice, in mare parte "meritul" ei. A fost bezmetic atacat de fanaticii oranj lui TRU si Avramescu. Azi chiar - mai putin, dar usor amenintator:

"20 Kabul din Afg 31-Mar-2009 17:10
Cepeca draga
Mai traiesti taica?"

"Acea" Haritina posteaza din ce in ce mai rar pe Ziua, dar n-o prea are la suflet pe minunata "fidela" Elena Udrea. Exemplu (cel mai "de hazna" pe care l-am putut gasi):

haritina 2008-05-14 09:11
Elena Udrea ca de obicei isi da cu parerea!
Vede "galeti' cu "mizerii" si "acuzatii" la candidatii la Primarie ai altor partide varsate "in capul" Presedintelui. Poate a vrut sa spuna "pe capul" lui Traian Basescu. Ar trebui sa aduca corecturile de rigoare, altfel il jigneste pe Presedinte. Sau spune adevarul?! Si-a asumat Udrea riscul?!
Cine vorbeste de "minciuni"?!


Ma mir de la Avramescu si acolitii lui ca nu au dat (deocamdata?) liste complete de "ticalosi" ca astia, cu numele adevarat, adresa, telefoane, rude. Ma mir ca nu i-a pomenit "filosoful canibal" pe mai multi dintre comentatorii care i-au stat cindva in git (nu spun alte nick-uri, ca sa nu-i dau idei)... "Resurse" si metode mi-au dovedit ca au pentru a afla "totu'" despre oricare dintre noi!

De Avramescu si de comentatorii "sanatosi" - vorba lui Liiceanu :wink:, pe care el ii crede, implicit, responsabili, corecti si sinceri, nu ma mir ca fac in continuare o "hanaliza lucida", caci este... "Spre Gloria Lui" :)

M-am mirat, totusi, acum vreo saptamina, de Andrei Plesu, care insinua ca toti comentatorii ar trebui sa-si ofere explicit pe forumuri numele adevarat si eventual CNP-ul, pentru a putea fi luati in serios si tratati drept sinceri si dezinteresati...

Pai, cum, d-le Plesu, se poate asa ceva?! Poate vrei sa le dam astora de la "organe" - mura-n gura - si cheia de la casa de bani?! Nu au decit sa asude un pic pina ne "demasca" pe noi toti astia - "dusmanii boborului"! Legea baseasca e oricum de partea lor, asa ca pot nestingheriti sa ne numere... IP-urile si sa ne insceneze orice vor muschii lor! Ietete, vrei sa le luam cozonacul de la gura serviciilor si sa le facem viata mai usoara, ziua de munca mai scurta si concediile si mai lungi! Nu au decit sa "linga" in veci IP-uri, carti de telefon, CV-uri, comentarii pe la ziare... Ca tot fraierii de noi ii platim! Si inca regeste!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Tot ce ai scris ar merita o postare separata. Odata si odata tot trebuie sa scriem despre amenintarile primite pe mail de la unii "ziaristi", despre felul cum circula mail-uri cu date despre noi..sau cum chiar ne suna la telefon sa ne ameninte.
Dar nu e inca momentul. Te asigur ca in campanie o sa scriu fooarte multe despre ce fac Basescu si securistii lui.

Lulutza spunea...

Erata: lui Avramescu i se potriveste titulatura de "haznalist", ce face el, Mihaies, TRU etc. cind "haznalizeaza" este "haznaliza", citusi de putin analiza...

Pentru ce il tine sarlatanul Base pe linga el? Tocmai ca sa amestece albul cu negrul, bunii cu raii, adevarul cu minciuna si sa scoata la suprafata, "pe cele mai inalte culmi", doar valorile bunului simt... "sanatos".

Dar ce ne facem, daca, asa cum se vorbeste, Avramescu este "pregatit" pentru functia de director al TVR si o mai si obtine, cu voturile preahaznalistei coalitii FSN de acum?

In tara in care una ca Nutzi Udrea poate ajunge ministreasa, alta ca Bobitza Basescu candideaza temporar independent din partea PD minus L si un ingineras de la un "privat" poate ajunge ministru al finantelor, absolut orice cosmar este posibil!

Vania spunea...

Nu mă mir...

Lilick Auftakt spunea...

@Vania

Nici cei care cred in Basescu nu se mira. Dar accepta asta.

Traian Breazu spunea...

Este un subiect foarte important! Are de-a face cu libertatea de expresie dar si cu reflexele de politie politica totalitara pe care le au unii.

In primul rind spune foarte foarte mult despre ei, ma refer la CA, Plesu, Cristian Tudor Popescu, ca sunt mult mai interesati de identitatea comentatorilor si nu de continutul replicii comentatorilor. Identitatea pana la urma nu conteaza deloc.

Insa pe ei (CA si compania) nu ii intereseaza o dezbatere adevarata si la subiect, ei si-ar dori date despre identitatea celor care nu sunt de acord cu ei pentru a-i ataca la persoana (diversiune clasica).
Am observat si pe doua bloguri schimburi de amabilitati intre autor si comentator (ambele in urma unui comentariu critic la adresa autorului) in care autorul ameninta sau chiar dezvaluia IP-ul comentatorului, mai mult cerceta unde e IP-ul si pira comentatorul la patronul sau.

Daca simpli "jurnalisti" au asemenea reflexe, inchipuiti-va serviciile.