4 iul. 2009

Demisia unui ministru liberal


Consult presa de anul trecut. Urmaresc subiectul legat de demisia lui Cioroianu. Totul s-a intamplat in urma unei campanii asemanatoare cu cea care are loc acum. Insa Cioroianu era "vinovat" pentru mult mai putin. Cei care astazi reclama linsajul care se face cu Monica Ridzi, si o vad "violata" pe toate partile, erau primii care il acuzau pe Cioroianu pentru "yes, of course" sau pentru "good-point". Doar pentru a ne reaminti, doar pentru a face o comparatie intre cele doua partide, PNL si PD-L, daca se poate face vreo comparatie, cititi va rog urmatoarele:

"Motivul oficial al demisiei lui Cioroianu este cazul Crulic. "O viata de om este mai importanta decit mandatul meu", a declarat Cioroianu. Neoficial, el a fost sacrificat de dragul imaginii PNL.(...)

In tot acest caz exista un pret politic, a spus Cioroianu in conferinta de presa. “Nu vreau ca acest pret politic sa-l plateasca colegii mei liberali”, a spus el. Ministrul a tinut sa precizeze ca in ultima perioada a primit mesaje de solidaritate din partea colegilor din guvern, a colegilor de partid si a fostilor colegi din Parlamentul European.

“Tehnic, nu conteaza daca Crulic era un hot recidivist sau nevinovat, e vorba de viata unui om, iar viata unui om e mai importanta decat mandatul unui ministru”, a spus Cioroianu. Ministrul demisionar considera ca a luat o serie de masuri care, daca vor fi luate, vor fi spre binele ministerului si ca va lasa un “indreptar” viitorului ministru.

“Daca nu ar fi fost acest context de confruntare politica, am fi discutat acum despre viitor, nu despre trecut”, a spus Cioroianu, care considera ca activitatea ministerului a inregistrat multe succese, intre care organizarea summitului NATO. “Avem in minister oameni de care putem fi mandri”, a continuat el."

5 comentarii:

Pro DOC spunea...

O paralela intre... paralele

Lilick,
Imi place paralela pe care o faci, dar cele doua cazuri chiar sunt paralele: Boc nu-i Tariceanu, iar Ridzi nu-i Cioroianu. In plus, asupra lui Cioroianu nu a planat niciun moment suspiciunea ca ar fi deturnat fonduri de la Externe pentru a le pompa in candidatura vreunui liberal "independent".

gugu spunea...

Da, dl. Cioroianu a organizat summitul NATO, dar are si alte merite.

Da, a facut si o serie de prostioare, printre care: a parut slugarnic fata de Secretarul de Stat al SUA (cazul "yes, yes, yes of course"), a parut nepoliticos la adresa Majestatii Sale Regele Juan Carlos (cazul "good point"). A mai scapat si gogomania aia cu deportarea tiganilor in desertul egiptean.

Cam asta e tot. E cam putin, nu? Putin fata de cazul Monica Iacob Ridzi!

Daca ministrul e liberal il punem sub lupa si il masuram cu micrometrul. Daca ministrul e pedelist il evaluam din ochi si-l masuram cu cotul, cu pasul, cu stanjenul.

Exigentele sunt diferite pentru ca si categoriile sunt diferite. Poate ca e mai bine asa!

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Exact paralele sunt cazurile. Paralele sunt si reactiiile partidelor. Paralele si personalitatile celor doi ministri.
Mi-e teama ca si daca il alegeam pe Remes pentru comparatie remarcam mai multa decenta in gesturile lui legate de demisie.

Lilick Auftakt spunea...

@Gugu

Stii ca e mai bine? Ai drepatate. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Alina

Iti multumesc. Il sustin pe Cabral. Nu-l cunosc personal, dar e de-ajuns ca mama mea il cunoaste, si mereu imi povesteste lucruri dragute despre el, ca om. E un scump.
Nu trebuie sa ia in seama vorbele animalului aluia. (Nici nu stiu cum il cheama)