20 feb. 2010

Ana Blandiana - scrisoare de sustinere pentru Marius Oprea


„Marius Oprea nu este numai autorul cărţilor sale, care îl recomandă ca pe unul dintre istoricii cei mai aplicaţi ai comunismului din România, el este istoricul care a trecut de la cercetarea în scris la cercetarea în faptă, înfiinţînd Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului.

Nereconfirmarea sa la conducerea acestui institut nu ar fi o simplă schimbare de persoane, ci o desolidarizare de cercetările sale şi o punere sub semnul întrebării a eforturilor depuse de întreaga sa echipă pentru înţelegerea istoriei noastre recente“.


Scrisoarea in format pdf. pe Observatorul Cultural.

Update: Am facut pe facebook un grup de sustinere pentru Marius Oprea. Va invit sa aderati.

10 comentarii:

Anonim spunea...

iar imi opresti comentariul la moderare DAR TOTUSI
A semnat si motanul Arpagic ? Gogu Radulescu stiu ca nu ar semna

Hendrix spunea...

Ma bucura frumoasele vorbe ale Anei blandiana la adresa lui Marius Opre. Nu doar frumoase, perfect adevarate. Niciun om de bunacredinta n-ar putea spune altceva despre un om care s-a remarcat in 20 de ani ca un asiduu investigator al crimelor comunismului. Si el a scris carti despre comunism, dar spre deosebire de Ismeneanu el chiar doreste punerea la zid a vinovatilor. Iar el este un autentic anticomunist, spre deosebire de Ismeneanu. Despre diferenta de caracter dintre cei doi nici nu se poate vorbi. Doar in ultimii ani Ismeneanu a trecut de la o carte cu ilici absolut gretoasa la limbile adidue date in dosul securistului de la Anvers. Ma bucura enorm faptul ca oameni de talia Anei Blandiana au curajul sa spuna ce gandesc, sa nu taca precum altii.

Lilick Auftakt spunea...

@Gerula

Cum IAR? Cand ti-am oprit vreun comentariu? Incearca cu manipulari mai evoluate. Astept. :)

@Hendrix

Sunt sigura ca vor mai aparea astfel de scrisori. Excelent intervine Ana Blandiana. Nereconfirmarea lui Oprea inseamna o desolidarizare de cercetarile lui. Cred ca iti inchipui foarte bine cat de taios suna o astfel de afirmatie in urechile unora. :)

Mihai spunea...

Da-mi voie sa ma mir. Esti sgura ca a fost A.B.?

Anonim spunea...

Lilik iubit , hai sa o lasam balta.Au fost .....

william spunea...

Multumiri Anei Blandiana pentru curaj

cat despre vizitele portocaliilor pe aici, se confirma faptul ca,,pe ba'secu il sprijina trei mari categorii socio-profesionale: oligofrenii, tarfele si manelistii ...

Lilick Auftakt spunea...

@Gerula

Dupa cum stie toata lumea, nimeni nu este cenzurat aici decat daca injura. Imi pare rau daca cumva, vreodata, nu ti-ai controlat vocabularul. Insa eu nu tin minte. Si te stiam civilizat.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai

Pai poti sa verifici si tu...


@William

Hmm. Chiar se poate vorbi de curaj. Ai dreptate. :)

sorin andreica spunea...

Petitie: "Petitie de sustinere a lui Marius Oprea in fruntea IICCMER"
http://www.petitieonline.ro/petitie-p60055041.html

cu respect

Lilick Auftakt spunea...

@Sorin Andreica

Multumesc mult! O dau si eu mai departe sa poata semna cat mai multa lume. :)