8 feb. 2010

Basescu s-a angajat in 2008 ca o sa cumpere rachete de la Sarkozy


In februarie 2008, in cadrul parteneriatului strategic semnat cu Franta, Romania s-a angajat ca va cumpara de la statul francez un sistem incluzind rachete cu raza scurta si medie de actiune, avind o valoare de 400 de milioane de euro."Vizita lui Nicolas Sarkozy la Bucuresti, din luna martie, va permite dezvoltarea discutiilor initiate in acest sens." – scrie Courrier International.

Pai stim ca Sarkozy vine sa vanda o autostrada la suprapret. Mai auzim ca urmareste sa vanda si o centrala nucleara la suprapret. Probabil si ceva arme, dupa cum reiese din stire (bani, de unde ? Iar vreun credit ?). Ne-au mai vandut controversatul vaccin anti-cancer de col uterin. Pai ce facem aici ? Basescu a ajuns un fel de Gadafi al Europei, unde sa isi vanda francezii de la arme si centrale nucleare pana la tot ce le prisoseste ?

Sa va arat, sa va distrati, cum aburea Basescu in 2008. Iata ce spunea in discursul sustinut la sediul "German Marshall Fund of United States" din Bruxelles:

"Abordarea cuprinzatoare a apararii colective presupune continuarea investitiei facute in asigurarea securitatii aliate. Luand in considerare proliferarea armelor de distrugere in masa si a mijloacelor lor de lansare, credem cu tarie ca statele aliate ar trebui sa continue eforturile in directia dezvoltarii unui sistem NATO de aparare anti-racheta, complementar si integrat cu cel dezvoltat deja de Statele Unite ale Americii".

Adica, de ochii Europei, se distanta de scutul american… Si azi vrea sa il aplaudam ca le-a spus da americanilor. Ca sa vedeti ce pramatie. Nu stiu daca Sarkozy sau altii il iau de prost, dar pe noi sigur Basescu ne ia de prosti.

7 comentarii:

irongates spunea...

Dacă pentru Franţa suntem un soi de consignaţie pentru produse expirate sper ca americanii să nu vină şi cu chestii second hand. Cât despre bani...vai de noi ce de om avea de plătit!

Simion Cristian spunea...

Daca ne ia de prosti sa nu uite ca e capitanul nostru, deci e de 22 de milioane de ori mai prost!

Anonim spunea...

Groapa de gunoi a Europei, asta am ajuns.

Matilda spunea...

Mai bine se angaja să cumpere Turnul Eifel, ca s-o sprijine pe Duduia în demersurile ei turistice...

Vania spunea...

De la Sarkozy? Ianukovici ni le-ar da mai ieftin...

www.pelin.com spunea...

Lilick,acest individ isi bate joc de o intreaga populatie,care este dominata de FRICA precum era inainte de decembrie '89,o saptamana minunata !

Draghi spunea...

Rachete franzuzesti... Si iaca asa mai urcaram inca cateva pozitzii pe lista rusilor. Pe lista tintelor lor strategice, evident. Multumim maretului Conducator!

Somn usor, Romania...