19 feb. 2010

Cum se foloseste Tismaneanu de declaratii mai vechi ale Doinei Cornea si NU ii raspunde apelului recent

Sa va arat cum manipuleaza in stilul cel mai securist cu putinta Vladimir Tismaneanu. Totul porneste de la un articol din EVZ in care Vlad Stoicescu scrie ca Doina Cornea ar fi afirmat: “Nu e adevărat ce susţine domnul Marius Oprea. Nu am nimic cu domnul Tismăneanu, e o persoană foarte respectabilă. Nu vreau să mă implic în niciun fel în acest scandal. Cred că discuţiile au depăşit nivelul acceptabil”.

Ei bine, Tismaneanu face o referire la aceasta declaratie a doamnei Cornea (veti observa ca face si trimitere spre articolul din EVZ, ca sa fie clar), pentru a-l acuza pe Marius Oprea ca se foloseste ACUM, intr-un mod mincinos, de numele respectabilei dizidente. Citez de pe blogul lui Tismaneanu (text postat ieri):

"Regret ca s-a ajuns la invocarea/utilizarea numelui doamnei Doina Cornea. Decizia mea de a nu intra in conflicte verbale, in prima si ultima instanta sterile, trebuie inteleasa exact in acest sens: ceea ce conteaza sunt temele veritabile, nu accentele si imprecatiile subiective."

Cu alte cuvinte Doina Cornea nu l-ar sustine pe Marius Oprea. Marius Oprea doar se foloseste (invoca/utilizeaza) numele Doinei Cornea. Insa daca citim cu mai mare atentie articolul din EVZ ce aflam? Ca declaratia doamnei Cornea este mai veche. De anul trecut! Din campania pentru prezidentiale. EVZ puncteaza corect acest aspect.

Problema e urmatoarea: de atunci, Doina Cornea a mai avut un punct de vedere, exprimat clar, intr-o scrisoare publica. Deci nimeni nu se foloseste de numele acesteia acum, ci insasi doamna Cornea a trimis o scrisoare, pe care o semneaza personal, si prin care il sustine deschis pe Marius Oprea.

Nu, doamna Cornea nu il ataca in aceasta scrisoare pe Tismaneanu, dar ii atrage atentia in mod expres ca trebuie sa IL SUSTINA pe Marius Oprea. Insa despre aceasta scrisoare Tismaneanu, cum ne-am obisnuit, nu sopteste NICIUN cuvintel. Si nu ii raspunde. Prefera sa se foloseasca in stil securist de afirmatii din alt context si din trecut. Redau in continuare scrisoarea recenta a doamnei Cornea:

"Îl susţin pe Marius Oprea la conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.
Sînt membră a Consiliului Ştiinţific al fostului IICCR încă din primul an - 2005- al fiinţării sale.
Ca şi colegii mei din acest consiliu al IICCR - mă gîndesc la Andrei Pleşu, Cristian Pîrvulescu, Petre Mihai Băcanu şi Dennis Deletant - ştiu care a fost contribuţia lui Marius Oprea la organizarea şi funcţionarea Institutului. Practic îl consider ca fondator al Institutului. Încă de la primele proiecte şi iniţiative legislative, am avut siguranţa că acest tînăr institut va prelua, alături de unele cărţi, şi memoriale sau spaţii muzeale investigarea trecutului şi aflarea adevărului despre modul în care a funcţionat teroarea şi mecanismele ei în anii comunismului, sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la aceia care au comis crime şi abuzuri. Aceşti patru ani au confirmat performanţele tinerei echipe de istorici condusă de Marius Oprea.
În loc să fim invitaţi, în calitatea noastră de membri ai Consiliului Ştiinţific, la o întîlnire pentru a dezbate strategia noii instituţii create, sîntem în situaţia tristă de a descoperi că şi aici la un institut de cercetare a crimelor comunismului, se caută un nou preşedinte, dislocîndu-l fără temei pe Marius Oprea, cel care într-adevăr, cu tenacitate, cu profesionalism şi cu mult curaj, a slujit memoria foştilor deţinuţi politici, a tuturor victimelor comunismului.
Aştept ca societatea civilă românească să nu îngăduie schimbarea lui Marius Oprea. Aştept de la dl. Vladimir Tismăneanu, preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România care, în timpul redactării Raportului Final a făcut echipă cu Marius Oprea, să-l sprijine şi să se solidarizeze cu Institutul.
Şi, fireşte, aştept de la Primul Ministru al României să reconfirme numirea în funcţia de preşedinte al IICCMER a istoricului Marius Oprea, dovedind că schimbarea din decembrie 2009 a adus la conducerea României o echipă dornică să clarifice suferinţele trecutului şi, mai ales, să afle vinovaţii pentru cei 45 de ani de represiune.
Prezenţa lui Marius Oprea, un adevărat luptător anticomunist, la cârma Institutului este o garanţie că drumul acestei instituţii nu va avea nici o derivă de la misiunea sa publică.

Doina Cornea"


Pentru conformitate, textul AICI.

Later edit: Dupa presiuni pe site-ul EVZ, jurnalistul a venit cu cateva precizari. Sustine ca declaratia ar fi fost facuta de doamna Cornea chiar in ziua interviului. Deoarece a oferit prilejul unui atac concertat asupra lui Marius Oprea, ar fi de preferat sa ofere si probe incontestabile.

64 de comentarii:

Vania spunea...

Să nu mai spun câte afirmaţii a făcut Doina Cornea în copilărie!...

Lilick Auftakt spunea...

@Vania

Hahaha! Te rog sa nu dezvalui nimic. Astia s-ar putea folosi de informatii legate de activitatea de la prescolari a doamnei Cornea. :))

Hendrix spunea...

Ismeneanu arata inca o data, daca mai era nevoie, ca este un jeg uman. Un securist! Este o metoda tipic comunista de a lua in mod tendentios declaratia unei persoane de la un moment dat, rupta de contextual actual si a o folosi impotriva alteia. Ticalosia lui volodea ismeneanu arata ca nu pe degeaba a fost el propagandist comunist al UTC!!! Dovedeste ca a mostenit ceva de pe urma stalinistului sau tata, care in anii 50 umplea de teroare tara.
Ismeneanu este un IMPOSTOR in ipostaza sa de cercetator anticomunist. Daca in America a reusit sa fenteze lumea academica prin metode care mie imi scapa, aici n-are cum. Cum ar putea fiul uni fost stalinist, la randul lui propagandist al comunismului in anii 80 sa fie acum acuzator al comunismului? Simplu, cu mult tupeu! Daca securistul de la Anvers este anticomunist brusc din anul 2006, de ce n-ar fi si Ismeneanu anticomunist?
Scrisoarea dnei Cornea arata extrem de clar ca il apreciaza mult pe Oprea. Asta conteaza, indiferent ce spune slugoiul basescian Ismeneanu. Sunt convins ca nu ii va fi rusine pentru mistificarea facuta in stil securist. Rusinea ii este o notiune complet straina, pierduta in momentul cand incepea sa pozeze in anticomunist, asta dupa ce slujise cu sarg sistemul comunist in anii 80. RUSINE, tovarase Ismeneanu!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Pe zi ce trece imi dau seama ca raportul lui tismaneanu e menit sa tina capacul inchis peste adevaratul proces al comunismului. Unul concret: cu lustratie, cu procese, cu condamnari.. cu tot tacamul. Vrea sa controleze singur totul, ca sa il fereasca pe Basescu de niste consecinte pe care ar trebui sa le suporte. Asta e o imensa ticalosie, da.

Dan Patrascu spunea...

Nimic nu mai este de mirare in contextul politic de azi. Tismaneanu are impresia ca a pus monopol pe studierea comunismului si se simte ca fiind singura care se poate persoana avizata care se poate ocupa de acest lucru, acoperind astfel implicarea basescului in sistemul comunist.

Lilick Auftakt spunea...

@Dan

Da. Si nimeni nu are voie sa puna monopol pe nicio tema din istoria noastra, cu atat mai putin pe una atat de sensibila cum e aceasta.

Hendrix spunea...

@Lilick Totul a inceput in 2005, cand Oprea a vrut sa infiinteze acest institut care sa investigheze crimele comunismului. A fost de cateva ori la ba-secu si a fost REFUZAT! La sfarsitul anului 2005 a mers la Tariceanu si acesta, dupa DOUA MINUTE, a inteles, a fost de acord si a semnat infiintarea printr-un HG, parca pe data de 21 decembrie 2005. Asta ca sa vedeti cat de ,,anticomunist'' era securistul de la Anvers.
Ce s-a gandit ba-secu? Daca Tariceanu mergea cu acest institut pe linia anticomunista liberala inca din 90, ia sa condamne el DIN GURA comunismul!!! In aprilie 2006 l-a gasit pe Ismeneanu, un specimen care a proslavit in anii 80 comunismul, specimen care scria carti ,,anticomuniste'' in America. Bun baiat, mare om , mare caracter! Era sa uit, un individ care se VINDEA oricui, ba chiar comunistului ilici!!! In anul 2003 ,,anticomunistul'' Ismeneanu scria o carte absolut jenanta de interviuri cu ilici. Ii lua interviu precum fosta glorie a televiziunii de partid si de stat rodica becleanu( ce vremuri...).
Dupa ce ba-secu l-a gasit pe individul gata sa se i se vanda si lui totul a fost usor. Ismeneanu si-a gasit la randul lui oameni care sa faca maretul raport, doar marele anticomunist Paul Goma a refuzat sa fie doar un simplu nume, asa cum ii cerea Ismeneanu.
Ba-secu n-a vrut decat sa confiste tema anticomunismului. Asa cum revolutia a fost furata de ilici, asa si ba-secu a devenit peste noapte ,,anticomunist''. La cata pulime este in tara asta a reusit sa insele din nou!!
Indepartarea lui Oprea este extrem de necesara pentru portocalii, intrucat el timp de 20 de ani s-a luptat in mod real cu securistii. Ca sef al IICCR a facut sute de investigatii in care a descoperit multi oameni ucisi de comunisti, din cei peste 10.000 de oameni asasinati cu un glont in ceafa. El vroia pedepsirea acestor criminali, unii inca in viata si cu pensii ,nesimtite''. Procurorii s-au opus cum au putut, dand in final NUP-uri pe banda rulanta. Cam asta este cu ,,lupta anticomunista''. Unii lupta in fapte, altii doar dau din gura demagogic si vor sa-i elimine pe primii. Culmea tupeului: fostii securisti urla ca sunt anticomunisti sii ii acuza pe adevaratii anticomunisti! NEBUNIA ASTA DOAR BA-SECU O PUTEA CREA. Marca inregistrata, tipic securista. Ideea? Sa nu mai faca nimeni diferenta intrevictime si calai. Exact la fel ca si cu legea Ticu, a unplut-o de sange, de numai stie nimeni cine a fost si cine nu ,,informator''. Balciul creat a a avut ca rezultat NEDECONSPIRAREA SECURISTILOR.
CONCLUZIE: tot ce face ba-secu de peste 5 ani incoace este ascunderea securistilor, nedeconspirarea crimelor lor. Daca mai adaug ca el s-a opus in 2005 la noile legi ale securitatii nationale este extrem de clar ca ba-secu este INTERFATA SECURITATII. Pentru orice om cu mintea intreaga si de buna credinta, desigur.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Da, eu stiu toate astea, ca am urmarit si eu din 2005 litera cu litera tot ce s-a scris pe tema asta. Dar bine ca ai scris tu acum sa vada toata lumea care intra. Si bine zici: unul dintre comunisti a confiscat revolutia, altul tema anti-comunismului. Hai ca m-am enervat rau si pe Iliescu si pe Basescu, dar mai ales pe slugoii lor.

Hendrix spunea...

@Lilick Eu nu ma enervea pe tupeul acestor portocalii, de fapt niste securisti. Stii de ce nu ma enervez? Pentru ca sunt extrem de previzibili! I-am citit de multa vreme si nu ma mira nimic din cea ce fac. Jocul lor securist este extrem de simplu si eficace.
Ce se poate face? Simplu, DEMONTAREA minciunilor, una cate una! Manipularea creata cu acea declaratie a Doinei Cornea, din care ar reiesi ca ar fi de partea lui Ismeneanu porneste de la un simplu citat, nedatat in Evz. De aici pleaca totul!
Echipa de portocalii ataca in haita pe acest sbiect, parca sunt trasi la indigo. Metoda este veche, folosita si de securistii mai vechi in reviste scabroase ca saptamana lui wctudor in anii 80. Ataca in haita pentru a crea un curent de opinie nefavorabil victimei, totul plecand de la o MINCIUNA. Acum ataca concertat pisu marar(alias biju morar), Coiu, revista portocalie 22 si, bineinteles, Ismeneanu. Tori acesti securisti nu pomenesc nicaieri cand a fost facuta afirmatia Doinei Cornea. Incredibil!!!
Am dat si eu cautare pe google si n-am gasit nimic pana acum, in afara pomenirea acelui texe de propagandistii portocalii amintiti. Esti amabila sa-mi spui si mie cand a aparut acea declaratie in Evz? Stiu ca este din 2009, dar vreau ziua exacta, se poate?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Dar scrie clar in EVZ, e adevarat ca mai mic: "Haideţi să ne amintim că şi doamna Cornea a avut o poziţie cel puţin ciudată în campania electorală pentru prezidenţiale. Asta a fost poziţia domniei sale." dupa care e citata.

Lilick Auftakt spunea...

Declaratia originala insa nu o gasesc in arhiva EVZ.

Lilick Auftakt spunea...

Transmite-le te rog, acestor securisti jegosi, sa nu-si mai permita sa o citeze pe Doina Cornea cu declaratii vechi, de cand le convine lor, si din alt context, nu cel actual. Iar cei de la EVZ ar fi bine sa faca o trimitere exacta spre declaratia mai veche a doamnei Cornea.

Hendrix spunea...

@Lilick Eu vroiam sa citesc exact in ce context a spus Cornea ce a spus! As fi vrut sa citesc acel interviu in intregime ca sa ma edific. Inteleg ca nu exista in arhiva Evz acel interviu, doar am cautat si eu pe google!!!
Intrebare: exista acel citat intr-un ziar EVZ din 2009? Nu stiu de ce, dar banuiesc ca nici nu exista, altfel as fi dat de el! Sa fie oare o inventie securista? Tu ce zici?

Lilick Auftakt spunea...

alexandru.vlad@evz.ro

Scrie-i te rog autorului, mai sus este adresa lui de e-mail, si intreaba-l unde este interviul original. Sa vedem exact contextul. Ii poti spune ca suntem mai multi care ne intrebam de unde a aparut, deoarece nu gasim in arhiva si nicaieri.

Shadow spunea...

Principatele romane au fost multa vreme dependente de "inaltele porti" fi ele otomane sau austro-ungare, etc. Azi mentalitatea asta este dorita de cei din grupusculul lui tismaneanu. Pt a te putea ocupa de "comunism" pe banii statului musai trebuie sa iti iei "caftanul" de la asa zisii "apologenti" ai anticomunismului. Si cum o "mana spala pe alta" la modul propriu se observa si cum se sustin cei din grupusculul tismaneanu pt a ocupa "doar ei" astfel de posturi.

Cine isi permite sa fie in afara acestui "pasalac" cultural romanesc nu are decat sa cerceteze singur singurel i pe banii proprii comunismul. Cine vrea insa sa faca "cariera" - ori asta este tinta companiei tismaniene(socant sa vrei sa faci cariera in asa ceva) - trebuie sa pupe "papucelul pasei".

Astia sunt sustinatorii lui basecu si ai pdl-ului cei care se dau "liberali" si "democrati" dar pt care "concurenta" este "exclusa" in modul cel mai "comunist" posibil.

A se slabi as spune daca nu m-ar amuza "micimea sufleteasca" a unor asemenea oameni si daca nu as avea ce invata din aberatiile lor. A invata cum sa NU FIU.

Hendrix spunea...

2Lilick Eu n-am ce discuta cu vlad stoicescu, autorul articolului. Numai din modul in care l-a interogat se vede clar ce hram poarta! Intrebarile sale, multe tendentioase, parca sunt puse de un anchetator kaghebist, nu ti se pare? Multe intrebari sunt mai tendentioase decat cele ale lui istodor, cel care a facut interviul celebru cu Oprea, interviu dupa care el a fost acuzat de limbaj vulgar( chiar si tu erai de parerea asta!). I se reprosa mai mult titlul aelui interviu, care exprima insa un adevar dureros. Dureros pentru el, desigur.
Stii ce este interesant? Toti propagandistii basescieni amintiti de mine( Coiu, pisu marar, revista 22) au atacat concomitent, practic la aceeasi ORA! Fii atenta cand a aparut interviul din EVZ si urmareste ORA la care au aparut atacurile concertate ale armadei portocalii. Unul a postat chiar inaintea aparitiei articolului citat din evz!!! Asta dovedeste ca totul a fost ORGANIZAT dinainte de portocalii ca sa il compromita pe Oprea, totul pornind de la imensa MINCIUNA cum ca citatul era actual!!! Care citat nici nu cred ca exista!!!

Lilick Auftakt spunea...

Da, am descoperit acum ca Vlad Stoicescu e un apropiat al lui Tismaneanu. O sa gasesti si tu pe google referiri la relatia lor. A fost comanda!!!

Lilick Auftakt spunea...

Vaaai, cat de idioti sunt. Acum vad si eu ca citatul a aparut in unele locuri (pe blogurile lor) chiar inainte sa apara pe EVZ. Ai foarte mare dreptate, @Hendrix. Citatul e posibil sa fi existat dar trebuie sa vedem exact cand si in ce context.

@Shadow

Asa e. Dar trebuie neaparat sa aratam cu ce securisti avea de-a face. Verifica si tu si o sa vezi ca ceea ce spune Hendrix mai sus e adevarat. Ma uimeste si pe mine.

Hendrix spunea...

@Lilick Dobitocii astia portocalii nici macar nu stiu sa ORGANIZEZE o asa cotzcarie!!! INAINTE SA APARA ARTICOLUL DIN EVZ EI ACUZAU DEJA!!! Este incredibila prostia lor, URA cu care vor sa loveasca in Oprea.
Stii ce cred eu? Ca acel interviu NU EXISTA, altfel as fi dat de el pe google. Pur si simplu nu exista acel text! Cum vor explica ei ca s-au referit la o declaratie care NU EXISTA in momemntul postarii elucubratiilor?

Anonim spunea...

Probabil am mai scris... Am lucrat cativa ani cu o gramada de intelectuali tip "GDS". Sunt mandri, un pic inganfati si foarte multi total dependenti financiar de diferite "surse".

Destui si-au dat seama de aceasta cheita cu care crema intelectualilor romani pot fi intorsi si facuti sa mearga.

Si pentru ca inteligenta nu le permite sa fie prea impocriti, ajung sa creada cu sinceritate in ceea ce propovaduiesc.

PD-ul si Base au investit serios in directia asta si acum culeg roadele (de fapt le culeg de vreo cativa ani).

Este vina PNL-ului (mai ales a lui Stlojan) ca si-a indepartat o buna parte dintre acesti oameni.

Tismaneanu, Preda, Patapievici, Tataru-Cazaban, Chiritescu, Carp etc. toti au lucrat cu PNL-ul in perioada 1998-2003. Multi chiar s-au lansat in acea perioada.

PNL-ul trebuia sa fie mai inteligent...

Dar nu e totul pierdut. Cu $$$ si rabdare se poate recupera...

Shadow spunea...

@Lilick

Deci cine tipa tare cum e cu "oligarhii"? Cine tipa tare cum e cu "capusarea statului"? Vezi tu ce "caracatita" (monstru) a creat "societatea in civil"?

Concurenta NU, labele poc DA, executiile publice DA(daca sunt ale "inamicilor"), iertarile de pacate pt cine e "de-al nostru" DA.
Exemplul personal DA dar pe banii statului (vezi tiparirea de care se ocupa icr) pt ca mai tarziu sa le fie "imputata" celorlalti "lipsa de carti editate in strainatate".

tismaneanu, patapievici, agilica, preda, voinescu, etc si lista lor de "copii de mingii" sunt capusele "culturii romanesti" de azi. Comparandu-i cu paunescu, vadim, teodorescu si protipendada "fostelor capuse" ajungem la Nicolae Filimon si la perpetii sai "ciocoi vechi si noi" pusi in aceeasi "oala".

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudini

Dar de ce sa recupereze aceste japite?

Hendrix spunea...

@Lilick Din moment ce la data postarilor in haita ale portocaliilor EVZ inca nu aparuse, de unde aveau ei citatul asta???? Pe internet acest interviu nu exista, pur si simplu!
Pe ce te bazezi ca ar exista? Ca asa spune Evz? Eu nu ced pana nu vad! Si chiar si atunci, citesc cu maxima atentie ca sa inteleg contextul discutiei, nu asa ar fi normal?
Eu unul am mari dubii ca exista acel citat. Pardon, citat nu poate fi pentru ca nu exista nicaieri vreo mentiune pe internet. O fi fost inregistrata discutia pe banda si nepublicata? Atunci de ce afirma ca acel ciat este din EVZ???
Oare este posibil sa inventeze acel citat? La cat de ticalosi sunt portocaliii chiar nu m-ar mira. Din primul moment am avut dubii, indiferent de context nu o vad pe Cornea sa-l ponegreasca pe Oprea in detrimentul lui Ismeneanu. Ti se pare posibil?

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Asa e. Si ma revolta rau de tot asta.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Eu le stiu si mai bine stilul. Nu se referea niciodata la ceva ce nu are macar un sambure de adevar. Deci nu contest ca ar exista, pt. ca vin tot ei dupa aia si zic: "uite ca exista". Si acopera acuzatia noastra initiala, ba ar avea tupeul sa ne faca si mincinosi. Insa trebuie sa vedem contextul. Si trebuie sa aflam de ce acel interviu nu exista acum in arhiva evz si pe google.

In legatura cu faptul ca citatul a aparut mai devreme pe unele bloguri, e simplu: Acel Vlad le-a trimis pe mail. Ti-am spus ca se cunoaste bine cu Tismaneanu.

Hendrix spunea...

@Lilick Propagandistii portocalii au postat pornind de la articolul din evz, nu intelegi? Ei mint cu nerusinare in cazul asta, teoretic in acel moment articolul nu exista!!!
Acel sambure de adevar NU EXISTA, cel putin in varianta scrisa. MINCIUNA apartine articolului, cum ca declaratia apartine EVZ. SINGURA EXPLICATIE AR FI O DECLARATIE INREGISTRATA SAR NEPUBLICATA!!! Intrebare: mai avea vreun impact ,,stirea'' asa? Evident ca nu!
Dupa modul securist in care au lucrat am mari dubii ca acea declaratie exista. Totul a fost orchestrat de portocalii a starneasca valva. Pe cine crezi ca va mai interesa adevarul? Asta este stilul folosit si de securistii lui eugen barbu si wctudor in defuncta saptamana, fitzuica oficiala a securistilor. Sau in romaniamare a acdeluiasi wctudor, dar dupa lovilutie. Au lucrat la fel. Daca citesti scrierile lui Goma vei vedea ca este o metoda patentata a securistilor. Mu s-a schimbat nimic pentru securistii lui ba-secu!

Hendrix spunea...

Am scris si la evz ceva autorului articolului in urma cu cateva minute. Nu ma astept la un raspuns de la autor, astept sa fiu injurat de postacii portocalii. Sunt chiar curios ce ,,argumente'' vor avea! Sau vor fi aceleasi insulte, injuraturi, atacuri la persoana in acelasi dulce stil securist binecunoscut? Bleahhh!!!

Lilick Auftakt spunea...

Ma bucur ca doamna Zoe Petre a preluat, pe blog, scrisoarea Doinei Cornea. Sper sa afle si Oprea de mizeria asta, si, de ce nu, si Goma. A mai preluat comentarii de pe blogul meu si in alte dati. A avut mare dreptate cand i-a intors spatele lui Tismaneanu. L-a mirosit din prima clipa pe impostor.

Critica pauşală a comunismului spunea...

Nu vreau să mă credeţi un xenofob, un extremist dar simt uneori dorinţa de a mă indrepta cu bâta virtuală spre moalele unor capete care te mint cu neruşinare, care-şi schimbă declaraţiile după caţiva ani, care azi sunt social-democraţi ( nu că ar fi rau, dar dacă ţi-ai asumat această orientare, continuă, asta inseamnă să fii moral, sa fii logic) iar mâine sunt liberali şi creştin –democraţi. Concomitent cu aceste porniri refulate simt o preţuire fără margini pentru fii si fiicele de foşti nomenclaturişti comunişti care azi nu precupeţesc nici un efort pentru decomunizarea noastră. Ei au tot dreptul să facă asta pentru că ei au fost împotriva ideologiei parinţilor, că au stat la masă cu cei care prin aceea ideologie băgau în puşcarii şi in pământ elita românească pentru a face loc noi elite nu trebuie să ne deranjeze, doar nu au profitat de sistem, ei au fost nişte dizidenţi, au suferit de toate restricţiile şi neajunsurile de care au suferit şi restul românilor. Ştiu, seamănă cu ”nu aţi mâncat salam cu soia”, dar aştia chiar nu au mâncat salam cu soia, parinţii lor (aspect neinteresant, având legătură cu bolşevismul internaţionalist) chiar produceau acest salam cu soia pe care ni-l serveau în galantarele alimentare şi ideologice.


Acum se vine cu acestă idée la modă studierea comunismului şi a crimelor comunismului pentru a ne demonstra răul acelui sistem, parcă noi nu l-am sti, ne-ar trebui cercetatori şi simpozioane pentru a afla că au fost nişte nemernici şi niste criminali care foloseau pe post de vorbă bună pistolul şi ranga. Băgăm comunismul în sedinţă, emitem păreri savante folosindu-ne de vorbe alambicate, musai cuvinte cât mai puţin folosite pentru a ne arăta erudiţia şi apoi decidem ritos, comunismul a fost condamnat, noi l-am condamnat.


Adică dacă aş spune despre un criminal în serie că este odios neducându-l in faţa justiţiei am rezolvat problema? Asta-i drept? Ei spun că este de ajuns, ei generaţia de puiuţi nascuţi în puful roş şi plini de penele liberalismului şi democratiei în zilele de azi.


În cartea sa ”Moştenitorii Securităţii”, Marius Oprea ne spune că Securitatea a mai fost condamnată odată in România, asta intâmplându-se in 1968 şi cel care a condamnat-o se numea Ceauşescu. Tot aşa la nivel declarativ în timpul plenarei CC l-a infierat pe comunistul rău Drăghici si l-au înlocuit cu un comunist bun, Ion Iliescu. Apoi au decis să pună batista pe ţambal şi să nu sape mai mult in crimele comise de Securitate începand cu 48. Oare de ce? Nu pentru că riscau să explodeze closetul pe care stăteau şi să cadă toţi în maro?


Aşa fac şi azi, condamnă doar la nivel declarativ comunismul iar din punct de vedere penal linişte şi pace.
De aceea vor institute şi comitete, pentru condamnare au Justişia, dar ei nu vor să condamne, ei vor sa şteargă urme şi de aceea condamnă comunismul prin declaraţii, prin apeluri, prin cărţi.


Atâta timp cât CNSAS-ul este controlat politic şi nu este o simplă arhivă pe care să o poţi consulta pe baza unui opis, atâta timp cât stau dosare pitite pe motiv de siguranţă naţională, atâta timp cât condamnarea se vrea a fi facută la grămadă, pauşal ca să folosesc şi eu cuvinte din vocabularul lor, nu se va afla nimic. Acum anticomunismul este instrumentalizat la fel ca multe altele pentru a putea ajunge la butoane o gaşcă care să împartă caşcavalul. Problema este că şi liberalii au astfel de puiuţi printre ei şi astfel se impotmoleşte totul.


Foştii tovaraşi sunt azi social-democraţi, democraţi, liberali, conservatori, naţionalişti adică sunt cam peste tot şi nu contează că au pete maro pe feţişoare.


Scuzaţi-mi logoreea şi radicalismul dar atat mi-a mai rămas, să vorbesc in pustiu. Dacă nu faci parte din acest grup sau dacă nu le impărtăşesti opiniile eşti un comunist manipulator, un radical, un xenofob.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Ti-am raspuns si eu in EVZ. Sa vedem daca apare.

Lilick Auftakt spunea...

@Critica pausala...


Da, ai scris foarte frumos si foarte adevarat. Din spatele unui astfel de text se simte o revolta reala. Nu ma mai intreb "dar ce putem sa facem?" Cat avem libertatea cuvantului le aratam in scris nemernicia. Degeaba incearca sa se ascunda sub tone de documente. Uita-te ce repede isi scot la iveala deprinderile, uite cum sare in ochi educatia comunista pe care au primit-o.

Hendrix spunea...

@Lilick Ai aparut! Stai sa vezi cum vom fi injurati cu manie proletara, cum vor tabari cu ,,batele'' pe noi! Daca ai vrut sa fluieri si tu in biserica...sa nu te vaiti mai tarziu!

Realitatea lui Petria spunea...

Felicitari pentru postare.

Hendrix spunea...

@Critica pausala...Am citit cu oarecare scarba textul tau, simtind mult prea des o vorbarie goala, fara continut. Ti-ai dat arama pe fata mai spre final, cand pornirile tale antiliberale s-au declansat:,,Problema este că şi liberalii au astfel de puiuţi printre ei şi astfel se impotmoleşte totul.'' LA CINE FACI REFERIRE CA AR FI SECURISTI?
Mai spui ca:,,Foştii tovaraşi sunt azi social-democraţi, democraţi, liberali, conservatori, naţionalişti adică sunt cam peste tot şi nu contează că au pete maro pe feţişoare.''
Niet, mey tovarae! In 1990 s-a vazut clar cum sta treaba: fesenisti versus partidele istorice! Situatia este cam aceeasi si astazi. Tu vrei sa spui ca toti sunt la fel, o apa si un pamant! Nu, mey tovarase, liberalii nu sunt la fel ca fesenistii!!! Timp de 20 de ani nu ti-ai dat seama? Fara respect.

Lilick Auftakt spunea...

@Alex Petria

Merci!

@Hendrix

Nu te ambala. Au mai venit si alte comentarii diversioniste si nu le-am postat. Daca ai vedea ce aberatii. Hahaha!

Hendrix spunea...

@Lilick Pai daca vezi ca este un comentariu diversionist de ce-l mai lauzi? Eu unul l-am simtit din prima ca pute a securist. Au astia un stil inimitabil, ii recunosti dupa cateva fraze...Exact cum ai recunoaste in civil dupa o scurta privire a meclei...

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Nu mi-am dat seama si nici acum nu spun ca sunt 100% de acord cu tine. Eu nu stiu daca oamenii acuza in masa pentru ca vor sa manipuleze sau pentru ca sunt ei insisi intoxicati. Si in afara de asta sunt gazda si trebuie sa vb frumos. Nu pot sa atac pe cineva din prima.

Hendrix spunea...

,,Exact cum ai recunoaste un militian in civil, dupa o scurta privire a meclei...''

Critica pauşală a comunismului spunea...

Hendrix si Lilick,

Nu sunt diversionist, imi pare rău ca astfel aţi perceput mesajul meu. Între liberali mă refeream la Petre Roman si Ghişe, la Cataramă. În rest consider că un Voicu,o Alina Gorghiu, un Antonescu, un Berca pot fi schimbarea în bine după care tânjim de atâţia ani. Eu mă refeream la critica pauşală pe care o folosesc aceşti portocalii ca mod de acoperire a crimelor comuniste şi apoi tot eu sunt acuzat de diversionism?

Este bine să deschidem ochii şi să vedem, ce este peste tot în jurul nostru, altfel da, vom fi intoxicaţi. Nu cred că este un mod sănătos de a vedea securişti în jurul tău exact acolo unde nu sunt.
Apropo, o perioadă m-am contrat pe ziare.com cu postacii portocalii care, da, atacă în echipă şi ei mă făceau la fel, manipulator şi securist.

Încep să-mi pun probleme referitor la rahatul ăsta de socializare online, sunt eu securist şi manipulator dacă spun ca gaşca Băsescu, Iliescu şi o parte dintre liberali joacă necinstit?

Partidele istorice au fost penetrate de securişti si manipulatori şi astfel am ajuns să avem un partid de dreapta ca PD, un conservator ca fiind Felix, un naţionalist ca fiind Vadim.

Sper să vă mai treacă scârba, oricum postarea lui Hendrix a venit exact ca o bâtă in moalele capului constatând că şi pe blogurile liberale se parctică aceleaşi apucături ca în cazul portocaliilor.

Tare imi este teamă că mulţi gândesc pe tiparul nu eşti cu noi, critici ceva din jurul nostru, eşti împotriva noastră.

Cu părere de rău dar Hendrix tu ţi-ai pus problema dacă nu cumva ai apucături de portocaliu? Pentru că aceştia au meteahna de a ataca pe cineva fară să cumpănească prea mult pentru ca apoi să-ţi pună eticheta. Din toată vorbăria mea goală ai luat doar propoziţia in care mă refeream la bubele liberalilor, ceea ce consider eu a fi bube? Nu ai remarcat că sunt dezamăgit de democraţia asta de doi lei în care grupuri de interese se schimbă cu alte grupuri de interese iar noi rămânem ca proştii cu ochii in soare?

Trist, genul acesta de tristeţe am simţit-o şi atunci când mitocanii portocalii spuneau despre doamna Cornea că ar fi senilă pentru că il susţine pe Crin Antonescu.

Paul-Sorin Tita spunea...

La ce v-ati putea astepta de la Izmaneanu, un demn reprezentant al manipulatorilor securisti?

Lilick Auftakt spunea...

@Critica pausala...

Hendrix e suspicios de felul lui cu oricine intra si ataca liberalii. Lasa, ca ii trece. Sper sa revina si sa citeasca comentariul tau. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Paul-Sorin Tita

Da. Dar nu imi vine sa cred ca poate apela si la astfel de mizerii marunte pentru a ajunge la cascaval.

Lilick Auftakt spunea...

Ziaristul spune asa:

"clarificari
de Vlad Stoicescu(Vizitator), vineri, 19 februarie 2010 - 13:44
Cred ca o lectura mai atenta a interviului ar elimina neclaritatile invocate de d-voastra. Declaratia doamnei Cornea nu este extrasa dintr-un interviu mai vechi si in niciun moment articolul nu insinueaza acest lucru. Este doar o reactie extrem de scurta a Doinei Cornea, careia i s-a solicitat un punct de vedere chiar in ziua realizarii interviului cu Marius Oprea. Doamna Cornea n-a spus ca nu-l sustine pe Marius Oprea pentru presedintia IICCMER, doar a infirmat ipotezele unui conflict cu Vladimir Tismaneanu. In plus, Doina Cornea a precizat extrem de clar ca nu vrea sa se implice in acest scandal. Numai bine, VS."

Deci nu mai e un interviu mai vechi, ci, in timp ce i se lua interviul lui Oprea (ma rog, in aceeasi zi),a sunat cineva la Doina Cornea, i-a spus ce sustine Oprea, si ea l-a facut mincinos. Desi il sustine si il lauda in apelul pe care il face si pe care l-am publicat. Hahahahahhaha! Crede cineva minciunile impostorilor astora?

Shadow spunea...

Si frumos si agale "mana lui vlad" spala mana lui tismaneanu. Ce frumos. Aproape "indoiesator". Dar chiar l-as intreba pe Vlad "amice dar ma crezi idiot"?

Probabil ar raspunde ca da :-). Toti suntem idioti noi cei care avem atitudini "putin ciudate" fata de basecu si/sau arondatele capuse asa zis culturale lui.

"Copii de mingi" lucreaza puteti dormi "linistiti" pt ca tismaneanu "vegheaza".

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Eu l-as da imediat afara pe acest ziarist. Cum a intercalat el, in acel articol, asa-zisa declaratie scoasa din nu se stie ce context, ce nu e precedata de vreo intrebare, de nimic, pot si eu sa intercalez aici, printre comentarii, o "declaratie" a lui Tismaneanu in care il injura pe Basescu, si sa va spun ca l-am sunat intre timp si mi-a spus asta la telefon. Si mai pun si o poza mare cu el.

Shadow spunea...

@Lilick

De ce sa il dai afara? Nu face. lasa-l sa "exceleze" in munca de "jurnalopitecism" care ca orice "ism" devine etalon. Doar asa putem arata cum functioneaza "caractita" "tazmaniana" :-).
Stii si tu ca "fiecare pe limba lui pere".

Hendrix spunea...

@Lilick Dupa ce am descoperit ca NU EXISTA declaratia Doinei Cornea nicaieri, tii minte ce ti-am spus? Iata ce scriam la ora 12:18:,,Eu unul am mari dubii ca exista acel citat. Pardon, citat nu poate fi pentru ca nu exista nicaieri vreo mentiune pe internet. O fi fost inregistrata discutia pe banda si nepublicata? Atunci de ce afirma ca acel ciat este din EVZ???''
Lucrurile sunt extrem de clare.
1. Au manipulat cu multa rea-credinta, intercaland un text care se intelege ca ar fi opinia Doinei Cornea.
2. Au spus clar ca este parte a unei declaratii Evz, considerata evident data publicitatii.
3. Autorul, daca era corect, spunea clar acest lucru. Nu poti da o frantura de declaratie spunand mai apoi, la raspunsuri, cum s-ar fi facut treaba.
4. Explicatiile sunt bune pentru prosti. Doar niste idioti ar putea crede ca, dupa ce Cornea isi exprima extrem de clar sustinerea lui Oprea, tot ea sa spuna contrariul.
5. Nu exista nicio DOVADA ca lucruriloe stau asa. Daca era vorba de vreun interviu exista prezumtia ca este o inregistrare la baza. Acum nu exista nicio dovada, sunt doar vorbele propagandistului portocaliu.
6. Chiar daca dna. Cornea va nega hotarat cele afirmate, cine o va crede? Sunt convins ca ei vor spune ca n-au inregistrat discutia, dar se vor jura ca asa a spus.
Toata tarasenia a fost atent ORGANIZATA. Articolul a fost pregatit, inclusiv ceata de portocalii care sa preia ,,bomba''. Citeste revista presei de azi, indeosebi cea portocalie: titluri mari din care reiese MINCIUNA ca Oprea nu este sustinut de Cornea. Ca a mintit bla bla bla.
Concluzie: LUCRATURA SECURISTA executata ca la manual! Modul in care a fost atacat in haita, pe seama ,,bombei'' din articolul evz, arata fara niciun dubiu ca securistii au astazi haine portocalii. Astia sunt telectualii lui ba-secu, in frunte cu ,,anticomunistul'' Ismeneanu, ca de la el a plecat discutia, in definitiv. Astept cu mult interes urmatorul atac in haita al hienelor portocalii.

Hendrix spunea...

@critica pausala Las-o jos ca macane, mey tovarase! Stii care este problema ta? Ca oricat te-ai stradaui sa pari ceea ce nu esti, adica sa joci un rol care nu te prinde deloc, esti usor sa fii devoalat. Modul tau de exprimare, mentalitatea ta gaunoasa arata fara niciun dubiu ca esti un securist care incerci sa faci valuri pe aici. Ti se vad epoletii, mey tovarase! Gargara ta are valoare nula si ar fi cazul, daca mai ai putina decenta, sa te dai in spectacol in alta parte. Compris?
Asteptam sa vad care sunt securistii din PNL si nu m-ai dezamagit. N-am putut sa nu rad amintind de Don Pedro si catarama. Ultimul este securist 100%, asa este, ca drept dovada incercarile sale penibile de a candida la sefia partidului. Stii ce e comic? Ca nimeni nu il ia in seama, se stie ca este securist. Cum esti si tu, probabil. Cu Ghise este alta poveste, el n-a negat niciodata ca a fost nevoit sa dea informari, prin natura serviciului. Adica n-a ascuns ceva ce mona-dana-musca a ascuns toata viata, exact acelasi lucru. Cine a procedat corect?
Ai uitat sa pomenesti de balaceanu-stolnici( care joaca acelasi rol precum jenibilul catarama), paleologu sau Norica, ei fiind dati de portocalii ca ,,securisti''. Intrebare: stii pe cineva din PNL cu functie de decizie care sa fi fost securist? Daca imi spui unul, eu iti zic 10 din randul pedeleprelor, ok?

Anonim spunea...

Dan

Este frumos ce se spune in aceste apeluri. Dar exista un dar. Cititi pe lincul de mai jos. O zi buna

http://cotidianul.ro/autoflagelare_liberala-108460.html

trransildania spunea...

Mi se face si greata cand citesc ce scriu tismaneanu si slujbasii sai. Sunt o gramada de ... nici nu stiu cum sa le zic. Niste intriganti perfizi.
Adica Herta Müller il sustine pe Oprea, ei omit numele ei. Doina Cornea il sutine pe Oprea intr-un articol publicat si semnat de ea de la cap la coada, si asta spune "Regret ca s-a ajuns la invocarea/utilizarea numelui doamnei Doina Cornea."
Niste manipulatori cu metode "stiintifice", ei vor sa condamne comunismul. Cred ca ziarele (evz, 22) si blogurile lor ar trebui ignorate. Din fericire mai exista publicatii veritabile ca si Observatorul Cultural.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Te rog, nu exagera cu @Critica pausala. Nu are de ce sa se prefaca. Isi spune opinia si atat.
In rest da, ai dreptate.


@Transildania

Mda... O sa urmarim in continuare...

@Dan

Merci pt link.

@Critica pausala... multumesc pentru mesaj. Lasa-mi te rog o adresa unde sa iti raspund.

neamtu tiganu spunea...

Bravo baieti, ati facut treaba buna. Va felicit!

Lilick Auftakt spunea...

@Neamtu Tiganu'

Multumim. Cred ca daca mai aratam si ceea ce a remarcat Hendrix, ca declaratia a aparut pe unele bloguri la o ora la care interviul nu exista pe EVZ, fac infarct. Nu cumva au sunat-o toti pe Doina Cornea? Deci cine se foloseste de numele ei? Pana acum nu vad sa-l fi sustinut pe Tismaneanu, ci din contra, ii cere sa il sustina pe Oprea. Oprea care, pana una-alta, asa "mincinos" cum e, nu i-a dat limbi in fund lui Ion Iliescu, asa cum a facut Tismaneanu.

Shadow spunea...

@neamtu-le

Vad ca doar tu si Hantzy mai apareti pe la viorel pe blog. Nu v-au "mancat" inca portocalii? Am "bagat" si eu 2 mesaje acolo. Sa vezi ce ma spurca viorel. Azi are alti prieteni mai de soi. Mare pacat de el.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

De ce va place sa scrieti pe blogul ala de babe plicticoase?

Shadow spunea...

@Lilik

1. nu ma "domnii" ca nu are rost.
2. Nu am mai scris de secole acolo si da e un mare pacat de Viorel. A fost un adevarat dizident. M-am luat dupa linkul adaugat din linkul dlui tismaneanu.

Hai ca mai nou a scos o noua "piesa". Albirea dlui tismaneanu si innegrirea tuturor opozantilor. Induiesator. Si asta de la unul care "tzipa" ca numele sau nu era "bagat in seama" in prima varianta de raport.

Lilick Auftakt spunea...

De fapt ma refeream la amandoi. Si la tine si la Neamtu Tiganu. :))

Il stiu pe AVP din campania din 2004. Ei, acum l-a bagat in seama Tismaneanu ca sa se foloseasca de el si el, saracul, a picat in plasa. Are si el interesele lui la Tismaneanu. Spera ca ii va face un soclu, cat de mic... Ce sa zic?

Lilick Auftakt spunea...

Pana la urma EVZ are o singura sansa in cazul asta: sa alature inregistrarea articolului. Dar in context, cu intrebari clare, nu asa, oricum... Sau sa o roage pe doamna Cornea sa confirme in scris, si sa trimita presei, ca a declarat ca Oprea minte. Si daca EVZ nu o face in urmatoarele zile, o sa am grija, si o sa recomand altor jurnalisti sa o sune ca sa aduca precizari. Ca sa vedem exact cine se foloseste de declaratiile dansei . Atacul acesta in haita va trebuie, clar, explicat de cineva.

Critica pauşală a comunismului spunea...

Mulţumesc pentru mesaj Lilick, am răspuns la el.

@Hendrix greşeşti .Dacă voi mai pota pe aici, fiind un user ocazional mai mult citind decât comentând, poate vei înţelege. În fine să trecem peste asta şi să-ţi spun că în privinţa articolului de azi din EVZ am dubii mari de tot că aceea declaraţie a doamnei Cornea ar fi reală, oricum nu pot crede că investigarea crimelor comunismului poate fi făcută mai bine de cineva care declară că:

” De ce am crede că scrâşnitul din dinţi şi spumele la gură ar da mai multe rezultate decât studiul critic al documentelor de arhivă, investigaţia comparatistă a memoriei şi detectivistica meticuloasă pe urmele ideologiilor fondatoare?”

În primul rând declaraţia lui Marius Oprea referitoare la ”căcaţi”, complet neacademică de acord, este ulterioară maşinaţiunilor pentru debarcarea sa de la ICCR şi în al doilea rând dacă expresii ca **ie ţi-am zis, găozarilor, urcă-te pe masă să-ţi arăt cum se face, *utui mama mă-si nu le-au repugnant şi nu li s-au părut scrâşnit din dinţi sau spume la gură, parându-le normal să susţină comunistul bun, considerandu-le ca pe o reacţie împotriva unor acuze nefondate, atunci nu văd de ce ar fi oripilaţi de limbajul domnului Oprea. Nu reuşesc să inţeleg cum un intelctual se poate oripila selectiv. Sau are vreun buton ascuns, vreo manetă care face selecţia, astea sunt spume la gură astea sunt declaraţii spuse în momente de nervozitate?

Maneta se cheamă sinecură cumva?

neamtu tiganu spunea...

Lilick, ma amuza gasca de maidanezi dupa blogu lu Padina si-mi place sa le dau peste bot, sa-i aud cum chelelaie.
Padina a fost cindva ceva, din pacate foamea l-a-mpins catre haita portocalie in speranta ca va prinde si el un os. Din nefericire pt. el, nici macar o coaja nu a picat, mai mult, cu citva timp in urma i-au furat si bicicleta.

Anonim spunea...

Nu credeti ca , din moment ce dvs sunteti cel(cea) care il acuzati pe jurnalist ca a publicat o declaratie veche de un an a doamnei Cornea sunteti cea care trebuie sa aduceti acele "dovezi incontestabile" care sa va sustina acuzatia?

Sa nu trecem chiar atat de usor peste faptul ca Doamna Cornea traieste si poate oricand sa confirme veridicitatea declaratiei.

Dvs v-ati permite sa afirmati public, ca declaratia doamnei Cornea este de acum doua-trei zile cand de fapt ea ar fi veche de peste un an (asa cum sustineti si acuzati?)

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Atacul concertat al grupului Tismaneanu ma indreptateste sa cred ca nu exista nicio declaratie. Si ca jurnalistul, un apropiat al politologului, a jucat un rol in cadrul acestor atacuri. Mai vrei si altceva?

Anonim spunea...

Ar mai fi...una

Ce dovezi "incontestabile" aveti ca Oprea spune adevarul in legatura cu doamna Cornea?
Ca daca sunt la fel de "palpabile" ca si dovezile pe care le aveti impotriva jurnalistului....nu mai merita sa discutam

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Ce dovezi incontestabile ai ca nu esti, de exemplu, chiar Tismaneanu? Gata! Te-am tolerat destul anonim.